|
|
#2671 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.4
Bry!
![]() Cytat:
no nie zazdroszczę ale może się uda jakoś przetrwać ten czas bez niej... marzenia ![]() hej Mimo nie dla mnie to ja podstępnie zabieram jednego Cytat:
Ja dzisiaj na wyniki czekam... no ciekawe co z tego wyjdzie... chcialam zrobic jeszcze prolaktyne z obciązeniem, ale w pracy jednka nie mogę... ciekawe ile to kosztuje w laboratorium... ![]() Ale miałam dzisiaj z rana jazdę... Tak wypadło wyjatkowo, że musiałam ja obudzić synka, ubrac i wyekspediowac do babci... I powiem tylko tyle: to nie na moje nerwy Zazwyczaj mąż się tym zajmuje i teraz widzę jaka to masakra Najpierw nie chciał się obudzić, potem nie chciał żebym go ubierała, potem jak juz mieliśmy wychodzić to zachciało mu się mleka, następnie nie chciał iśc po schodach, więc musiałam znieść (bo czasu mało), a przed klatka pacną na pupke i równiez nie chciał iść...zaniosłam w końcu do samochodu sama |
||
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Jola jak zachowanie synka pomnozysz przez dwa to wyjdzie mój standardowy dzień
Wszystko na nie, ciągły pisk, płacz i niezadowolenie moich dzieci. A teraz jeszcze inhalacje, ściąganie smarow i zmiana pieluch plus ciuchow żyć nie umierać. Na ferie do psychiatryka pojadę |
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Nadia no to faktycznie ciężko
Ja wnioskuje o urlop wychowawczy do 3 r. ż w pełni płatny jak macierzyński ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- mam wyniki badań 23 dc: prolaktyna 18,40 ng/ml Norma 4,79 -23,30 progesteron 25,89 ng/ml norma f.lutealna 1,7-27 morfologia: WBC 6,2 (4-11) RBC 4,64 (3,5-5,5) HGB 14,4 (12-17,5) HCT 42,3 (36-50) MCV 91,2 (80-100) MCH 31 (27-34) MCHC 34 (31-37) PLT 232 (130-450) LY 49,4 (22-51) MO 4,8 (0-9) GR 45,8 (42-75) EO <0,7 RDW 13,9 (11,5-14,5) PCT 0,30 (0,08-1) MPV 13,3 (6-10) PDW 17 (10-15) Te podkreślone nie mieszczą się w normie... Ale i tak wydaje mi się, że jest git Ewentualnie prolaktyna mogłaby byc niższa Nadia, co o tym sądzisz??
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Jola w zasadzie wyniki są dobre. Te pogrubione mają związek z objetoscia płytek krwi, pokaż je lekarzowi rodzinnemu do interpretacji.
Który dziś dc? |
|
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za opinię
![]() A dzisiaj mam 25 dc
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też 25dc
![]() Wytrzymasz jeszcze parę dni. My po poludniu jedziemy do lekarza z Amadeuszem bo ta wysypka wygląda jak różyczka
|
|
|
|
|
#2677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Porywam fluidka na nowy cykl To powoli trzeba zaciskać kciuki za szybki poród ![]() Chyba nie da się dobrze przygotować...ale nie panikuj, na pewno wszystko będzie dobrze i świetnie sobie poradzisz Cytat:
Jola U mnie @ się skończyła i od wczoraj biorę Clomid na stymulację...ciekawe jak ten cykl się potoczy i czy wogóle dojdzie do insemki
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2012-10-18 o 18:21 |
||
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Dawno się nie odzywałam, ale czytam Was codziennie i wspieram z całych sił ![]() Ja mam dziś 17 dc i z testu owulacyjnego wyszło, że owulacja wypada na dziś a jutro idę do lekarza z wynikami i może podejrzeć pęcherzyk...a raczej ślad po nim Buziaki na wieczór
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawiam prawie 7-miesięczny fluidek
http://www.youtube.com/watch?v=7M4tz...ature=youtu.be
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ewelinka już duża...kiedy to zleciało
|
|
|
|
|
|
#2683 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
![]() ![]() U mnie @ się skończyła i od wczoraj biorę Clomid na stymulację...ciekawe jak ten cykl się potoczy i czy wogóle dojdzie do insemki [/QUOTE]A ja za Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylko się nie nastawiaj a jak bedzie synek?? ![]() No i kolejny dzień przed nami... znów straszono wczoraj, że 20 osób maja zwolnić u nas... i znów presja A tak poza tym dobrze, ze juz piatek, ale co z tego jak mój mąż cały weekend w pracy Nie lubię tego![]() Dostałam spódnicę, która wylicytowałam na allegro - super jest!
|
|||
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
Jakieś konkretne plany na weekend macie? U mnie nic się nie zapowiada Częstuję muffinami z jabłkami albo z bakaliami ![]() Cytat:
Ojej to nieciekawie tam masz w pracy Mam nadzieję, że Ciebie zwolnienie ominie no to super, że zakup trafiony
|
|
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej Jolu to nie ciekawie
współczuję, mam nadziję, że nie będzie Ciebie na liście do zwolnienia A ja byłam wczoraj u lekarza (innego niż ostatnio). Ogólnie nic nowego znowu się nie dowiedziałam, a kasę ładną skasował ![]() Zrobił wywiad, dla mnie na plus, usg też dokładniejsze niż u poprzedniego. Wykrył torbiel, ale niegroźną, bo na zewnątrz. Akurat byłam w trakcie owulacji, więc wykrył płyn w zatoce Duglasa. Żałował, że nie ma męża, bo z nim też chciał zrobić wywiad. Kazał działać cały weekend. I tyle. Cieszę się, że jajco pęka...poczekamy zobaczymy ![]() Ogólnie ładnie pięknie, ale nie lubię gdy słychać przez drzwi inną pacjentkę...to powinien być priorytet, żeby Cię inni nie słyszeli,w końcu to bardzo intymna wizyta
|
|
|
#2686 |
|
Zadomowienie
|
Paulinaizabela, ja nic konkretnego w weekend nie robiłam, bo mąż drugi weekend z rzędu w pracy
wtedy jeżdżę do moich rodziców i tam spędzam i sobotę i niedzielę w sobotę np. mój tata poszedl z synkiem na spacer, a ja w tym czasie pofarbowalam sobie wloski Libra, a co to znaczy, że torbiel jest na zewnątrz z tym slyszeniem pacjentow, to faktycznie nieciekawie. Powinna chociaz muzyka jakaś być na poczekalni, to trochę by to zagluszylo![]() No i skoro to te dni, to ja ![]() ![]() ![]() Dobra, ide spac, bo kolejny długi tydzień w pracy przede mną
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Zadomowienie
|
Witam z kawką
![]() No i jak Wam minął weekend?? |
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Przesyłam fluidki od mojego 7-miesięcznego już dziecka
od kilku dni robi mi takie prezenty Załącznik 4942772
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-12-01 o 17:52 |
|
|
|
|
#2690 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane!!!!!!!!! naprawilam laptopa i jestem!
nawet zwiekszylam predkosc neta bo tak bardzio sie za wami stesknilam przesylam calusy dla wszystkim a dla staraczek szybkiego zajscia !!!![]() u nas ok mala ma 15 miesiecy i rosniemy! jest bystra i silna a ja zaczynam coraz bardziej "luzowac" z bycia mama jestem szczesliwa i wgl moze niedlugo pomyslimy o rodzenstwie dla malej a wtedy znow pojawie sie na waszej liscie:d buziaki!
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Jola jak tam? U mnie już @ a u Ciebie?
![]() Libra trzymam kciuki za ten cykl ![]() Paula kiedy masz IUI? W ten czwartek? Karolca brawo dla małej za postępy. Zaraz podrepcze Jak w pracy?Malinko witaj. Cieszę się że u Was wszystko dobrze. Odzywaj się częściej. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Moi dziś spali w żłobku i cieszę się bardzo, oby kolejne dni były równie dobre. W domu chłopcy zmieniają się w potworki i przechodza sami siebie, chyba odreagowuja wszystko w domu. |
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
w pracy póki wdrażam się w nowe obowiązki, czasem mam wrazenie, jakbym w ogóle była nowa tylko ludzi znala kilka lat. Musze uczyć się sama, bo szef, zamiast przekazac mi podstawową wiedzę w 10 minut ma zawsze wazniejsze sprawy na głowie a mi schodzi cały dzień zanim odkryję co za czym stoi
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaka branża? Ciekawe jak to będzie jak ja wrócę do pracy?! |
|
|
|
|
|
#2694 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Farbę miałam w kolorze kasztana, ale i tak wyszło czarno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie jak zwykle nic na razie się nie dzieje, ale nie ma się co dziwić skoro ostatni cykl miał 36 dni chciałabym mieć taki krótkie cykle![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Jola ja wolałabym takie długie jak Ty. Zaoszczedzilabym na tamponach
To poczekamy na efekt jeszcze kilka dni
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
nadia twoi chlopcy do zlobka chodza??super ja narazie nie planuje nic pracy szukalam ale nie mozna nic znalesc wiec stwierdzilam ze na wiosne chyba poplanujemy drugie zeby na zime rodzic....mam dosc lata i chodzenia jak "gorylek"tylko zeby ta szybko i ladnie sie udalo
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Witam z kawką
![]() Cytat:
![]() no a ja czekam dalej nic.... chybaże zaparcia to objaw ciąży |
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Jola a dobrze czujesz się w czarnych włosach, ja 10 lat miałam prawie czarne i teraz w jaśniejszych czuję się lepiej
![]() Jola w którym dc teraz jesteś? Mnie od wczoraj boli pobrzusze oczywiście już się nakręcam, pół nocy nie mogłam spać, co chwilę się budziłam i upewniałam, że nadal boli ![]() Oulke miałam w piatek-sobotę. Pamiętam, że w sierpniu też mnie tak bolało i oczywiście nic z tego ni było. Ale ja i tak w głowie snuję już scenariusze Jak myslicie to może być to? P.S. Eh dobra, powinnam przystopować, czytam, że ten ból to może być norma po pękniętym jajeczku. Bu!
Tutuszka Edytowane przez libra22 Czas edycji: 2012-10-23 o 10:51 |
|
|
|
|
#2699 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj 30 dc Cytat:
Ja w każdym razie wole nie mieć bóli.... ale są babki, które je miały i w ciązy były, więc...na dwoje babka wróżyła![]() No ale skoro niedawno miałaś owulke to równie dobrze może to być zagnieżdżenie
|
||
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Na zagnieżdżenie raczej za wcześnie bo jestem 3 dni od owulki. No nic pozostaje mi czekać do 2 listopada (planowana @). Jejku ja bym chyba zwariowała jakbym miała mieć 36 dniowe cykle i tak długo czekać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

no nie zazdroszczę 

i przesyłam fluidki 

Wszystko na nie, ciągły pisk, płacz i niezadowolenie moich dzieci. A teraz jeszcze inhalacje, ściąganie smarow i zmiana pieluch plus ciuchow 

tylko się nie nastawiaj
i znów presja

?