|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
Dziewczyny chciałabym się do Was przyłączyć
![]() Kiedyś troszkę się udzielałam ale potem czasu brakło. Obecnie mam 3,5 letnią koteczkę ( w maju skończyła 3 lata, a mam ją od sierpnia 2009 r). Jestem w niej nadal bezgranicznie zakochana ![]() Widziałam, że trwała tu dyskusja na temat poidełek: Ja obecnie (w sumie już od prawie 2 lat) mam: http://www.zooplus.pl/shop/koty/auto...ontanna/174528 i koteczka ją uwielbia. Kiedyś miałam : http://www.zooplus.pl/shop/koty/auto...ontanna/147053 i się nie sprawdziłam. Coś jej nie pasowało i nie chciała z niego pić (na początku było ok).
|
#2042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kociaka mam z ulicy, nie znam jego historii, wzięłam go pewnej nocy jak płakał na pół osiedla. Że śliczny - dziękuję, też mi się wydaje, że przystojniak z niego ![]() Dziś dałam mu karmę z Royala, wet polecił, ale cały dzień ma wzdęcia. Nie wiem co jadł wcześniej, więc nie mam pojęcia co jest przyczyną. Jutro znowu idę do weta, więc się skonsultuję. W załączniku śpiący Stimpack, nabierający siły na kolejną noc pełną wskakiwania nam na głowy
|
|
|
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Stimpack słodziak, podobny do pandy z avatara Ma różowo-czarne poduszeczki? |
|
|
|
|
#2044 |
|
Nie depcze krokusów
|
onemorestimpack
|
|
#2045 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2046 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Czytałam ostatnio w gazecie- co prawda o psach, ale jednak- o 7 najczęściej popełnianych błędów właścicieli adoptowanych psów. M.in. o tym, że po wzięciu nowego domownika pozwala mu się na wszystko , bo nie chcę się psa stresować i ograniczać po schronisku i przejściach. I to jest źle, bo najpierw takiemu psu pozawala się np. wchodzić na łóżko, a po 2 miesiącach mu się tego zabrania. Podobnie z Twoim kotem. Jeśli od małego nie przyzwyczaisz go do pewnych zachowań, rzeczy itd, może być potem problem. Pisałaś, że pracujesz. Kot i tak będzie musiał kiedyś zostać sam i co wtedy? A takim miauczeniem kot wymusza, jak dziecko płaczem czy krzykiem. Też to przerabiam z Chamem, kiedy chciałam mu ograniczyć mokrą karmę. darł się i darł i też dałam za wygraną. Pech chciał, że któregoś razu karma się skończyła i nie było jak po nią jechać. Chamisko zaczęło jeść suche ![]() Jest śliczny Chamisko każe mi przekazać buziaka dla Was
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-10-18 o 07:23 |
|
|
|
|
#2047 |
|
Nie depcze krokusów
|
Zgadzam się z Nimfą. Choć to jest trudne, trzeba być stanowczym. Gdybym nie była stanowcza, kot skakałby mi po stole, czego nie toleruję i wymuszałby jedzenie o dowolnej porze, zostając rozkosznym grubaskiem.
|
|
#2048 |
|
KOTerator
|
Załamka, aparat nie działa a telefon robi zdjęcia na żółto
1) Milka dzisiejsza ( 2) Milka równo rok temu 3, 4, 5) Milka kilka dni po powrocie od ortopedy (uwielbiam before and after pictures )6, 7) Milka i ogon 8, 9) Wygibasy Milki 10) Sonik dzisiejszy ( |
|
|
|
#2049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze ponowię pytanie o fontannę . Co się dzieje, jak nie ma prądu, czy woda się zatrzymuje i jest do niej dostęp?
|
|
|
|
|
#2050 |
|
Nie depcze krokusów
|
To fontanna jest na prąd? Myślałam, że na baterie :/
Milka jest cudowna i Ogon Milki również
|
|
#2051 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
Pytanie o fontannę przegapiłam . Moja fontanna akurat nie ma odkrytego pojemnika na wodę jak inne fontanny (przez co nie chlapią i nie wchodzą do fontanny, bo nie ma jak). Jak nie ma prądu to woda nie krąży, ale kotki mogą pić z dna fontanny (tam gdzie woda wpada). Zawsze mają gdzieś miskę z wodą awaryjnie, ale już nigdy nie piją z miski ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Wszystkie są na prąd. Moja zużywa mało prądu |
||
|
|
|
#2052 |
|
Rozeznanie
|
hej
jestem nowa na tym forum, mam nadzieję że można się przyłączyć. Od tygodnia mam w domu kotkę, teraz ma jakoś 2 miesiące z hakiem. Przejrzałam trochę wątek, ale jest strasznie długi i trochę minie zanim zdążę przeczytać wszystko. Mam pytanie. Jaką karmę polecacie dla małego kociaka? bo już w kilku miejscach natrafiłam, że żadne whiskasy nie wchodzą w grę. |
|
|
|
#2053 |
|
KOTerator
|
Obojętnie jaka bezzbożowa.
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- I witaj . Czekamy na zdjęcia .
|
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani kitekatynajlepsze sa karmy bezzbozowe, z duza zawartoscia miesa, mozna tez kupowac marki takie jak Royal Canin, Purina Pro Plan- nie sa bezzbozowe, ale tez sa dobre. Z karm marketowych Perfect Fit jest najlepszy, ale jest i tak gorszy od tych wcześniej wymienionych karm. o, 4000 postów mi peklo, nawet nie zauwazylam, kiedy
Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-10-18 o 11:12 |
|
|
|
|
#2055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się je czyta? W każdym razie dla niego też pozdrówki i piona ![]() Co do wychowania masz 100% racji, ale ta kwestia mnie przerasta I fakt, szkoda mi Stimpacka, że tak się tułał sam po świecie i teraz bym go rozpieściła do granic, ale staram się wprowadzić pewne reguły, tj nie wchodzi do małego pokoju (jak odkrył jego istnienie to dał niezły pokaz lamentu, ale nie daliśmy się), nie daje mu nadprogramowego jedzenia, etc. Ale nie mam serca zamykać go w kuchni na noc, dzisiaj znowu spał mi na szyi Przed chwilą Stimpack wszedł do kanapy i strzeliłam do niego pistoletem na wodę - od razu z niej wybiegł, myślicie że to dobra metoda? Wolałabym żeby tam nie wchodził.Postaram się niedługo zostawić kociaka samego np na godzinę, chociaż pewnie dostanę zawału. Monika Milka i Sonia wspaniałe! Magda zapodaj jakieś zdjęcia
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie w supermarketach jest bardzo słaby wybór karmy, szczególnie dla juniorów. A Wy gdzie kupujecie? możecie polecić jakieś sklepy w Warszawie, ewentualnie może przez internet?
a jeszcze jedno pytanie. Takiego mleka co piją ludzie kot też nie powinien pić? może te pytania sa głupie, ale to mój pierwszy w życiu kot. Wzieliśmy go tak bardzo spontanicznie, nadarzyła sie okazja i nie miałam czasu się przygotować i poczytać nic wcześniej. Zdjęcia jakieś wstawię jak wrócę z pracy, bo tu nie mam jak. |
|
|
|
#2057 | |
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś trochę nerwowo bo Ambra rano dwa razy wymiotowała i nie chciała jeść. Po południu jadę do weterynarza żeby sprawdzić. Na pewno nie zjadła nic czego nie powinna, kłaczki też raczej nie. Nie tknęła rano karmy i poszła się położyć. Teraz podobno chodzi po domu ale jest osowiała i nadal nie je ani nie pije.
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kot nie powinien pic mleka krowiego(biegunka), nie musi w ogole pic mleka, nawet takiego dla kotow, wystarczy swieza woda.
|
|
|
|
|
#2060 | |
|
|
Cytat:
Krzyczałam na tyle dużo, że zaczął na to reagować Teraz jak wołam: Chamie! - przybiega i mruknie, jakby pytał: co? Dla taty to Bandyta. Mówimy też na niego: Pajacu, Wieśniaku, Gamoniu, Czubku.A czyta się tak, jak się pisze. (własnie doprowadza mnie do pasji miauczeniem )Cham był mały, a ja wybierałam się z rodzicami do miasta. Znaliśmy już kryjówki kota, że jakby po powrocie go nie było, to byśmy wiedziały, gdzie szukać. Już z mamą miałyśmy wychodzić, ale jeszcze zapytałam: - A gdzie kot? Chyba z 30 min chodziłyśmy i szukałyśmy kota. W końcu któraś z nas otwiera szafkę, z której wcześniej brałyśmy reklamówkę na zakupy. Kot siedzi sobie w szafce i jak gdyby nic zapytał: - Mrauuuu? Wylądował jednak w łazience. Innym razem wlazł sobie do mojej szafki i spał na ubraniach. Oj, ciężko czasami było ![]() 1. Nie ma to jak u mojego brata Że niby zazdrosna jestem? Nie, dlaczego 2. Ktoś przyszedł. 3. On nie śpi, on się wyleguje. 4. Miauuu tyle nauki, biedactwo 5. Relaks na basenie, przymiarka stroju ![]() 6. Ależ mam słit fejsa ![]() 7. Kara musi być! Fe pańcia ! 8. No i co się tak gapisz? Wrzuć mnie na wiZOOz! 9. Kolację trzeba przypilnować ![]() 10. PAMIĘTAJCIE: NIGDY NIE KUPUJCIE KOTA W WIADRZE!
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-10-18 o 12:31 |
|
|
|
|
#2061 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Jak chodzi o to siedzenie w klatce, to rzeczywiście, przykro było patrzyć na to biedactwo. Za każdym razem jak ktoś wchodził do babci to patrzyła czy to ja i czy ją wyciągnę. Miała tam leżeć i wracać do zdrowia, miała zabawki i cały czas towarzystwo człowieka (babcia, dziadek, czasami ja). Starałam się dwa, trzy razy dziennie ją wyciągnąć na kolana z klatki na kilkanaście minut. Później dwa razy dziennie wypuszczałam ją, żeby pospacerowała pod nadzorem. W klatce płakała i patrzyła smutnymi oczkami. Do tego chciała jeść dużo, bo była przegłodzona, ale nie mogła dostawać dużo jedzonka, tylko tyle, ile się jej należało. Od nowej diety i po operacjach miała biegunkę, przez co czas siedzenie na kolanach i miziania się skrócił, bo zanim posprzątałam i ją umyłam, to już musiałam iść. W klatce nauczyła się załatwiania do kuwety, miała do wyboru - kuweta albo legowisko. Musiała być w klatce, bo nie mogła chodzić, a jak ją wypuszczałam to kombinowała nawet ze skakaniem na krzesło i z krzesła na podłogę. |
|
|
|
|
#2062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mleka pić nie może oczywiście. Ja swoją karmiłam od początku Animondą, Bozitą i Almo Nature, czasami dostała jakiegoś Royala jak nie było niczego innego. No i gotowany kurczak pokrojony w kosteczkę, czasem podroby. Latanie po mieszkaniu z gotowanym serduszkiem kurzym to najlepsza zabawa jak się okazało
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Ech to jak oduczyć wchodzenia na stół?
Na początku jeszcze się się słuchała, ale teraz na należną porcję mięsa krojonego na blacie, oczekuje na stole i koniec, mimo zganiania. I w nocy spaceruje po stoliku przy kanapie. W dzień nie, wie że nie wolno. Bo na otwieranie przesuwnej szafy jedynym patentem jest zablokowanie drzwi po prostu O i z tablicy korkowej rzeczy zjada.To że dolna polka na regale należy do kota, to już rzecz oczywista...
|
|
|
|
#2064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prosiłyście o zdjęcia, oto Gruszka |
|
|
|
|
#2066 |
|
|
Kolejne prześliczne kocięta potrzebują pomocy :
http://www.facebook.com/photo.php?fb...3744350&type=1 http://www.facebook.com/photo.php?fb...3744350&type=1
|
#2067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie to, że Twoja ma 2 miesiące, pomyślałabym że to rodzeństwo, ale Stimpack ma 5 tygodni
Edytowane przez onemorepanda Czas edycji: 2012-10-18 o 20:50 |
|
|
|
|
#2068 |
|
Wtajemniczenie
|
Wzięlam tego małego jasnego kotka dzisiaj do siebie. Po wizycie u weterynarza okazał się być kocurem
Był bardzo grzeczny w transporterze i u weta, ponoć nawet mruczał jak go TŻ miział. Siedzi teraz pod szafką w łazience od kilku godzin, na chwilkę wyszedł, nasyczał na mnie i na wędkę z piórkami i znów się schował. Milka też niezbyt uradowana jest z powodu kotka, też trochę na niego nasyczała, ale jakiejś większej agresji nie zauważyłam. Mam nadzieję, że do poniedziałku się ogarną i maluch będzie miał większą przestrzeń niż tylko łazienka.Muszę tylko imię wymyślić, bo na razie mówię do niego 'parówo' ![]() O, widzę, że mamy kolejne różowe łapki w wątku Mam słabość do różowych poduszeczek ![]() Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2012-10-18 o 21:20 |
|
|
|
#2069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
same skojarzenia z jedzeniem ![]() co do dziwnych imion, to znajoma ma kota Zombie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

Sama miałam ochotę któregoś wziąć, ale nie realne jak na razie 
Zawsze miałam słabość na czarno białych zwierzaków! 

. Moja fontanna akurat nie ma odkrytego pojemnika na wodę jak inne fontanny (przez co nie chlapią i nie wchodzą do fontanny, bo nie ma jak). Jak nie ma prądu to woda nie krąży, ale kotki mogą pić z dna fontanny (tam gdzie woda wpada). Zawsze mają gdzieś miskę z wodą awaryjnie, ale już nigdy nie piją z miski 

. Kot nie powinien pic mleka krowiego(biegunka), nie musi w ogole pic mleka, nawet takiego dla kotow, wystarczy swieza woda.
)
Że niby zazdrosna jestem? Nie, dlaczego