|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
Ciekawe jak tam Madzia po wizycie ??
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też nie mam pojęcia
![]() :conf used:Cytat:
![]() Cytat:
Chodzi mi ogólnie o to, że jeśli coś boli ciągnie lub są skurcze to nie jest to naturalne na tym etapie ciąży i trzeba to sprawdzić u lekarza bo nie daj Boże jakieś komplikacje z tego wynikną podczas porodu bądź ze zdrowiem dzieck! wrr ja bym dawno jechała jak i z jednym przypadkiem tak i z drugim! bo może pobolewac ale nie cały dzien! a tak wogóle to nie jestem ani przewrażliwiona ani panikara i biorę sobie tak na spokojne myślenie... Zrobicie jak będziecie chciały ja by, się nie wahała... Jesteśmy odpowiedzialne za nasze dzieciaczki!
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
wartałoby może ten licznik na pierwszą stronę dać
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- no właśnie
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dobrze, ale jakby znow zaczelo Cie bolec to jedz na IP ciekawe to http://projektbobas.blogspot.com/201...ji-porodu.html |
|
|
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie spieszcie się z tym rodzeniem, mi lekarka powiedziała że najlepiej po 38 skończonym, nie macie pojęcia ile bym dała żeby jeszcze trzy tyg w ciąży być i mieć ten 38tc. Nic fajnego jak musisz się o dziecko martwić... a wierzcie mi że dzieci ur. w 36 skończonym nie raz mają cięzko. wiem co mówie bo 5 tyg już leży mój mały na patologii noworodka i wcześniaka. i miał już trzech kolegów niby duże wcześniaki, czyt. ponad 2,5kg 35, 36tc i nie oddychały same. jak bym ja miała skurcze bolesne w miare regularne to bym biegiem na ip leciała. żdązycie się nacieszyć dziećmi, wiem że ciąża ciężka i się doczekać nie możecie, ale lepiej im w brzuchu narazie.
|
#3247 | |
|
Rozeznanie
|
super...ja mam takie podobne na komórkę już wrzucone....w razie czego.
Choć jeszcze mam trochę czasu, ale już się pwooli przygotowuję na taką ewentualność....póki co mały niech sobie jeszcze spokojnie rośnie i najwcześniej w połowie listopada może się odezwać....wtedy będzie w terminie i będę spokojna ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
|
|
#3248 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam Was... i widzę że czekamy co dalej u Landi czy przejdzie czy pojedzie na ip
![]() Cytat:
wizyty; a infekcję zwalczysz szybciutko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie tych azjatyckich (mają miliony kropek). Powiem Wam że jednego dnia to aż czarno na oknach miałam (oczywiście najwięcej na nasłonecznionej stronie). Teraz też są jak jest słońce ale już duuuużo mniej ![]() Nawet któraś śmiała się że to może akcja marketingowa Biedronki ![]() Cytat:
Cytat:
jak masz dostać skurczy jak już zaliczony 37 tydzień to bez herbatki z liści malin dostaniesz. Piję się ja po to aby poród przebiegł sprawnie a skurcze były efektywne. Ona tylko wzmacnia mięśnie macicy. A regularne picie pomaga podobno znieść wysiłek porodu Poza tym to powinno się pić przez ostatnie tygodnie i to tak po 2 razy dziennie. Ile w tym prawdy to nie wiem Kaaamila - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i przejdą te bóle. Dobrze że jutro masz wizytę u gin. Możliwe że faktycznie to ta szałwia. |
|||||||
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
kurka tak dlugo polowalam na niebieskiego konika morskiego z fisher price ze omijalam calkiem dobre aukcje z rozowymi
a teraz sie mi zachcialo rozowego jak mialam okazje kupic tanio niebieskiego ![]() niech mnie ktos naprostuje
|
|
|
|
#3250 |
|
Rozeznanie
|
mi też było ciężko w pierwszej ciaży i nie mogłam się doczekac, urodziłam w 39 tyg i 6 dniu ciąży i chwała bogu za to bo mam zdrową i dobrze rozwijającą się córeczkę. O donoszone dziecko się człowiek martwi a o takiego wcześniaczka to już wogóle i zachodze w głowe czy może coś przeoczyłam, i źle się czuje że nie mogłam zapobiec temu że tak szybko wyszedł, a nie mogłam bo wody mi odeszły ale jakbym miała skurcze i nie pojechała na ip to bym nigdy sobie tego nie darowała że przezemnie moje dziecko ma trudny start.
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wypowiedź ![]() mój gin jak usłyszał o skurczach w 34 czy tam 35 tygodniu to myślałam że wyjdzie z siebie. Mimo iż Mały jest dorodny i wyprzedza o 3 tygodnie wg usg dzieci ze swojego terminu to powiedział że to nie są absolutnie tygodnie na rodzenie. I powinnam była do niego zadzwonić albo jechać do szpitala i sprawdzić co to. Mały ma tam siedzieć w brzuchu i każdy dzień sie liczył a to było za wcześnie. Tak mi wtedy powiedział... |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle, to zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj zakończyłam prasowanie dzidziolowych rzeczy!!
Od jutra leżę do góry brzuchem ![]() I jutro jedziemy na weekend do rodziców. Ostatni raz przed porodem Trochę się już boję, ale muszę jeszcze pojechać, bo na sobotę umówiłam się do mojej fryzjerki - musi w końcu zrobić ze mnie człowieka, bo potem pewnie dopiero na święta pojedziemy... Mam nadzieję, że nie złapią mnie żadne skurcze ani nic z tych rzeczy :/
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
niteczka dzieki uspokoilas mnie z ta herbatką
zgadzam sie calkowicie z kamilkąk , judkama i happy eve..ja rozumiem, ze dziewczyny chca juz meic maluszki no ale kurcze ja tam wole poczekac, neich urosnie ile chce , nie ma co na siłe..... tez sie troche zdziwilam jak zobaczylam , ze landi ma termin pewnie z OM na 29 .11.no bo to jednak za wczesnie na porod, a liczy sie termin OM wg mnie...nie wiem zreszta , nie jestem ginem no chyba ze ktos ma juz donoszona jak np niteczka . czy dekajka ktora zaraz bedzie meic 38 tydzien no to ok ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: brawa!!
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę się okąpać.. mam nadzieję, że jakieś wieści od Landi będą ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- mi gin mówił, że przy przyjmowaniu do porodu sprawdzają tylko OM
|
|
#3259 | ||||
|
Zadomowienie
|
yhyyyy... przezylam cudowny wieczor ;p na poczcie i w realu
ale było bosko wow ale rozmiar, az musialam alfabet do tej literki przeleciec ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam goscia wiec nie wiem czy do kogos Landi pisala ale jest na ip i czeka na lekarza.mow ze ciagle wymiotuje
mam nadzieje ze to skutki uboczne porodu a nie nic powazniejszego!! |
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:kurka mnie zostalo posortowac w koncu ubranka rozmiarami bo poprane to lezy i woła
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
O kurde........ale się porobiło z tą naszą LAndi Boze
żeby tylko wszystko dobrze się skonczyło !!!!!!!! Ciekawe skad te wymiotyyyyyyy ??
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie organizm sie oczyszcza przed porodem |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kolezanka tez wymiotowala, ale juz przy porodzie od bolu |
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3267 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko okCytat:
![]() Cytat:
u mnie wisi kartka na korytarzu przy ginekologicznej IP, jak byłam na wymazie to zauważyłam i poczytałamCytat:
A Twoja córcia jest rozbrajająca ![]() Cytat:
ja bym tak zrobiła, mimo tej jutrzejszej wizytyja po zajęciach w sr. Było ciekawie, bo o kąpaniu i pielęgnacji maluszka. Było tyle pytań, że nie zdążyłyśmy gimnastyki zrobić później, tylko same ćwiczenia oddechowe. Nasza położna potwierdziła, to, co tu się pojawiło, że spotkała się z kilkoma przypadkami, gdzie kosmetyki Johnsona uczulały, natomiast polecała Nivea. Ponoć te kosmetyki są bardzo dokładnie badane. Tylko, że Nivea chyba nie ma nic do kąpieli dla noworodków, tylko po 1 miesiącu. Więc teraz mam trochę mętlik
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Może po prostu się czymś struła. Ja miałam ze 2 razy taką sytuację jak się najadłam za dużo, albo coś ciężkostrawnego, że też miałam skurcze. Co prawda nie wymiotowałam ale niewiele brakowało. Jelita są ściśnięte, cały układ pokarmowy gorzej pracuje więc niewiele trzeba. I brzuch przy tym miałam twardy i napięty, więc nietrudno to pomylić ze zwykłymi skurczami
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
ja wam powiemz e czekam mysle ze moj olus wyjdzie jak bedzi egotowy i nie mam zamiaru nic a nic pic
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko było OK
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

A na którą jutro masz wizytę??

wizyty; a infekcję zwalczysz szybciutko 

żeby tylko wszystko dobrze się skonczyło !!!!!!!!
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
ja bym tak zrobiła, mimo tej jutrzejszej wizyty