|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
Cytat:
mnie tonie przeraża ani nie rusza, za to mam ciekawskich w domu i szukałam w necie,ale nie znalazłam
|
||
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Black, 4kg? Zazdroszcze!! Jak to sie robi?
Ja juz 8kg przybralam...Mnie nic nie boli, nic nie kluje, nogi niespuchniete, rozstepow nie ma, tylko teraz ta zgaga mi dokucza :/ Chyba pojde szybciej spac to zapomne jakos o niej. |
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co dokładnie mąż wpisał w googlach- chyba drastyczne zdjęcia ze smoleńska czy jakoś tak.
|
|
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
Poradźcie jaki ochraniach na materac kupić:
http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...699058267.html http://allegro.pl/podklad-120x60-mat...672178741.html http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...716459029.html http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...706527359.html Dodam że materac będziemy mieć pianka kokos albo plus gryka i tez sie nad tym zastanawiamy właśnie;> |
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że większość z nas skarży się na jakieś dolegliwości a to miały być szczęśliwe 9 miesięcy
Przed nami jeszcze trzy bądź cztery miesiące ale jak tak dalej będzie to na jednym dziecku poprzestaniemy bo będziemy sobie to kojarzyć samymi uciążliwymi dolegliwościami.Mnie też od kilku dni łapią skurcze nóg w nocy i przewrócić się z boku na bok to istny koszmar w dzień jest ok a w nocy istna porażka. Przepraszam ale musiałam sobie trochę ponarzekać, mąż w pracy mama jest zajęta a z ojcem lub bratem to nie będę gadać bo i tak nie zrozumieją.
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się teraz zastanawiam... tak media szalały że bezcześcili zwłoki, no a przecież tam jest tak samo rutynowe działanie jak zwykle w takich sytuacjach.. musieli najpierw "uporządkować" i później do prosektorium
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Co do masazu krocza - tez o tym czytalam i na pewno bede praktykowac.
Tym bardziej, ze mam olejek ze slodkich migdalow. Ktoras pytala gdzie go kupic - jest w zielarskich albo w internetowej aptece do z.pl 100ml kosztuje ok 10zl. |
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
a mi te dolegliwości wszystkie nagle się pojawiły około 25 tygodnia... jakieś 1,5 tyg temu wcześniej też nic mnie specjalnie nie bolało, a teraz i te pachwina przy miednicy i kręgosłup i nogi.... wszystkie mamy to samo niestety, męczy mnie to zresztą Was też na pewno
![]() Na dodatek w domu wysiedziec ciężko no bo pozycja jedna i ta sama, na miasto by się wyszło sprawy pozałatwiało, przejde 1/5 tego co miałam zamiar i marze żeby sie położyć.... i "być" tu mądrym
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
media szalały, szaleją i szaleć będą. A jaka była prawda itd to juz niestety wątpie żebyśmy sie dowiedzieli tak jak z WTC. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
tak mi sie marzy polezec na brzuchu, ostatnio tzt sie droczyl ze mną i tak sie polozyl na brzuchu i mowil jak mu fajnie ![]()
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no brakuje tego lezenia na brzuchu nie powiem... chociaz spac nigdy tak nie spalam
![]() ja za to uwielbiam usypiac w pozycji na boku (ktoras tu juz pisala o tej pozycji) i jedna noge mam prosta a druga zgieta jak najwyzej sie da - no to jest moja ulubiona pozycja i niestety coraz ciezej mi ją przyjąć i nie wygodnie bo brzuszek sie gniecie...
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te zdjęcia nie powinny ujrzeć światła dziennego,ze względu na rodziny i ich ból.
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja boje sie tak spac, choc czasem budze sie w nocy i mam te druga noge jednak za bardzo zgieta. Nie umiem spac z obiema prostymi nogami :/ |
||
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i prawie se całowac kolano mogłam tak je lubiałam trzymac wysoko marze o tej pozycji co noc
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam szczerze, że nie wiem, co robię, że ta waga mi tak stopniowo, ale powoli wzrasta... Nie jem ciężkostrawnych rzeczy, tylko zdrowe i lekkie posiłki, mało słodyczy (bo nie mam na nie ochoty), za to dużo soków, owoców, warzyw, no i przede wszystkim nie mam zaparć, które skutecznie rozregulowują przemianę materii - może dlatego mi się tak mało odkłada? Ciężko powiedzieć.
Ale na razie jestem zadowolona, a na ciążę nie ma to złego wpływu - lekarz dzisiaj mi powiedział, że ogólnie ocenia moją ciążę na 5+, bo wszystko idealnie przebiega, serduszko pięknie bije, malutka jest duża i zdrowa (ale wagi mi znów nie podał ), w środku też się wszystko dobrze układa, także ogólnie jestem bardzo szczęśliwa, ogólnie rzecz biorąc, jakoś tak lekko jest. Może mi się to odbije na porodzie - lekka ciąża, ale długi i ciężki poród. OBY NIE! Cytat:
Trochę o niej czytałam (podobnie jak i o wielu innych), no i jest na rynku już od dawna i ludzie sobie chwalą. Mają fajne akcesoria, typu zabezpieczenia na szafki, smoczki, talerzyki itp itd.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-18 o 21:35 |
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sorki za taki opis, ale nie wiem jak to inaczej napisać Bokeh, Deli
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi pozycjami podczas spania to faktycznie porazka. Ja zawsze leżałam - zanim usnęłam. Najpierw na prawym,potem na plecach a w efekcie usypiałam na lewym
teraz jest tak ze od razu kładę się na lewy i potrafie tak przespać całą noc, zdarza się ze budzę się drętwa. Boli mnie biodro,tyłek,ramie,bark,s zyja i mam często dretwe ucho ha ha nie no jak to czytam to mam wrażenie ze ten post pisze 70letnia ramolna babula
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a propo dolegliwości - dziś już chyba szósty raz dzieje mi się coś dziwnego - kłuje mnie w klatce piersiowej, ale nie jak serce, tylko tak jakby płuca, nie umiem tego wytłumaczyć, ale jak mnie to nachodzi to mam wrażenie, że zaraz umrę!
Nie wiem o co chodzi, nie umiem nawet tego wytłumaczyć, tak jakby płucom brakowało miejsca ![]() a w ogóle to muszę się pochwalić! Bo dostałam od mojej siostry rzeczy po jej dzieciach - to już wspominałam. Dziś cały dzień je porządkuję i chyba pasuje na dziś, bo 7 kartonów nie dam rady ogarnąć narazie mniej więcej posegregowałam ciuchy na te, które będą mi potrzebne na już (56/62) i na później (68 i więcej). Te większe odłożyłam - wyszły 3 kartony. Do jednego włożyłąm różne duperelki: termometr do wody, ceratki do przewijania, 2 komplety pościeli (kołderka+poduszka+ochran iacz), flanelka do podłożenia np. podczas ulewania, laktator, zabawki. Natomiast co do ciuszków 56/62 to:- pajace i śpiochy: 31 sztuk (ps. przepraszam, z tego wszystkiego napisalam zamiast śpiochów body )- kaftaniki z długim rękawem: 19 sztuk - kaftaniki z krótkim rękawem: 3 sztuki - body z długim rękawem: 15 sztuk - body z krótkim rękawem: 17 sztuk - spodenki/półśpiochy: 4 sztuki - niedrapki: sztuk 1 - czapeczki cienkie, bawełniane: 11 szt - śliniaczek: 1 sztuka. ![]() ![]() Do tego zostały jeszcze 2 nierozpakowane kartony mimo szczerych chęci brzuch mnie już ciągnie i jest m zmęczona, więc nimi się zajmę jutro.I powiem wam, że jestem przeszczęśliwa! Do tej pory nie miałam NIC, więc dobrze, że poczekałam na te rzeczy od siostry, bo z ciuszkowych zakupów to chyba skarpetki, niedarpki i rajstopki mi zostały
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-10-18 o 21:53 |
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=suzi31;37139472] Jeszcze chciałam coś dodać nt. pomocy ze strony rodziny. My przede wszystkim nie wymagaliśmy i nie oczekiwaliśmy żeby ktoś dokładał się do wyprawki dla maluszka, nawet mi to nie przeszło przez myśl, już przed porodem mieliśmy kupione wszystko. Po porodzie rodzina i znajomi przynieśli prezenty, które były bardzo miłe. Z tym, że mama poradziła mi żeby pokupić minimum ciuszków, bo na pewno większość odwiedzających małą podaruje nam ciuszki i tak też było. Dla mnie ważne jest zainteresowanie rodziny i znajomych ogólnie naszym życiem, wiem że zawsze mogę na nich liczyć. Cytat:
|
|
#3530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
odpukać 3 razy do kibla latam haha a tez nie jem ciężkostrawnego jedzonka a przytyłam juz sporo, kwestia indywidualna Cytat:
![]()
|
|
|
#3531 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też tak uwielbiałam spać, noga prawie pod brodą i tylko w tej pozycji zasypiałam
|
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja okropnie przechodzę ciążę, i mimo, że bardzo kocham moją malutką córeczkę, to czekam na rozwiązanie z niecierpliowścią czasem naprawdę mam już dość nawet mąż mi ostatnio powiedział: "chyba po tej ciąży na drugą się prędko nie zdecydujesz" i dokładnie tak jest, będę musiała zapomnieć jak to było okropnie, żeby świadomie się zdecydować na drugą chociaż nie powiem: kopniaki Ani
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sobie zawsze myślałam że jeeee chce drugie szybko !
hah ale szybko się zorientowałam że może jednak nie :PMimo całego niewątpliwie uroku to niestety ale są też i ciemne strony o których można sie przekonać tylko doświadczając ciąży i ja też już chciała bym małą miec już teraz tu ! tzn taka dużą jak w 40tc ![]() zmykam spać
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37139405]Na szczęście przymusu posłuchania ich nie ma
![]() Naprawdę w takiej sytuacji radzę ci NIE słuchać, bo możesz więcej szkody niż pożytku narobić. Przede wszystkim to ograniczenie ruchomości, a jak jest ok, to tylko zatrzymuje naturalny rozwój dziecka. Jeżeli cokolwiek ci zalecą "na wszelki wypadek" to po prostu idź do dziecięcego fizjo czy rehabilitanta i konsultuj. Dziewczyny z moich okolic - tu wam mogę polecić panią, u której na kontroli ot tak byłam z Agatką gdy ona 6mcy miała - chciałam po prostu sprawdzić czy rozwój jest ok, babka- fenomenalna. W Sosnowcu na Pogonii przyjmuje, tu strona: http://www.matyja-gabinet.com.pl/index.html Ludzie... jak zobaczyłam, co ta kobieta z Agatka wyprawia w oczach mi się troiło, a dziecko zadowolone jak rzadko było [/QUOTE]nie no jak mi tez zalecą w szpitalu to wybiorę się do jakiegoś specjalisty w tej dziedzinie, bo szpitalom to ja nie wierzę, zresztą ja zawsze muszę wszystko sprawdzić, popytać... oczy mnie strasznie swędzą oby nie zapalenie spojówek się zbliżało, mam nadzieję, że nie ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- no ja też sobie myślałam, że chwilę odczekam i zaraz drugie ale też tak jakoś już mnie męczą niektóre rzeczy, tylko, ze ja czekać długo nie mogę, bo już mam swoje lata. Sama byłam przez prawie 19 lat jedynaczką i nie chciałam nigdy rodzeństwa, dopiero teraz w dorosłym życiu chciałabym mieć brata lub siostrę zbliżoną wiekiem, szczególnie od choroby mojego ojca, byłoby mi łatwiej, kogo się poradzić i wspólnie coś postanowić, bo mąż jest wspaniałym przyjacielem, no ale do takiej sprawy rodzeństwo by się przydało, A moja siostrunia, którą kocham nad życie, to jest jeszcze zbyt mała |
|
|
|
#3535 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też 8... ale nie czuję tego tak bardzo, jedynie brzuch, piersi i pupa trochę![]() Cytat:
Cytat:
nie mogę już siedzieć za długo przy kompie, max 10 min... Na uczelni też ciężko znaleźć pozycję na nudnym wykładzie....A co do darowizny od siostry to super sprawa co? Tyle rzeczy odpada do kupienia, baaaaaaaardzo duża pomoc, ja też taką dostałam od szwagierki i jeśli będę mogła komuś pomóc dalej to na pewno tak zrobię ![]() Też nie mogę doczekać się już mojego skrzata małego Wyobrażam sobie te chwilę jak mój TŻ podnosi ją do góry i rozśmiesza albo zasypia z nią mimowolnie na kanapie....Czy dla kobiety istnieje piękniejszy widok? |
|||
|
|
|
#3536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdzieś to wyczytałam że dziecko wyciąga od nas 1 mg żelaza, a przyswajanie przez nas tego pierwiastka w takiej ilości trwa ok roku.Cytat:
Ja kupię chyba ten http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...694592064.html i jeszcze prześcieradła do naszego łóżka u niego kupię chyba. Są jeszcze tego typu prześcieradełka, też fajne moim zdaniem http://allegro.pl/bobas-nieprzemakal...644212352.html Cytat:
Dziś znów strasznie wcześnie wstałam. Katar mi dokucza. Mąż wczoraj mi kupił olbas oil i wapń. Ciekawe czy długo się jeszcze z tym męczyć będę. Narzekacie na różne bóle. Cóż, łączę się z Wami w bólu Na kręgosłup dostałam ostatnio piłkę do ćwiczeń taką dużą. Powiem Wam że ulga duża, jak trochę posiedzę, pokręcę biodrami to już tak plecy nie bolą.
|
||||
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo kochanego psikusa Cytat:
). Choc TZ mowi, ze urosly to ja wiekszej roznicy nie widze.Reszta bez zmian ![]()
|
||
|
|
|
#3538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie z rana
Cytat:
Cytat:
ale współczuje rodzinom,że ktoś wrzucił takie zdjęcia do sieci,szczególnie jeśli chodzi o fotografie ciała prezydenta- upakarzające dla rodziny Cytat:
|
|||
|
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczynki!
Witamy się z Wami z rana ![]() Wprawdzie Ania jeszcze śpi, ale jej mama odwiozła już tatusia do pracy i je sobie śniadanko ![]() Zaraz idę się wyszykować, bo jedziemy dzisiaj z babcią (teściową) pooglądać wózki w sumie chyba już wybrałam tako captiva mohican, ale chcę go zobaczyć na żywo, zobaczyć jak się prowadzi etc. ![]() Pozdrawiamy wizażowe ciocie!
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie tylko tak szybko z rana, padłam wczoraj po 20.... i obudziłam si e10 minut temu- śpioch się załącza
mąż sie smieje, ze odsypiam na zapas jak się Mały urodzi zmykam teraz jesc i po śniadanku ruszam na poszukiwanie prezentu dla babci, podejde tez do biedronki-może coś sie jeszcze uchowało z wczoraj... Bo tak mnie mąż wykolegował wczoraj, że myslałam, ze go zabije... pojechał do pracy a mnie zostawil pusty bak w aucie bo kanister z paliwem pojechal w jego bagazniku to miłego dzionka - kolejnego z przepieknym słoneczkiem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

mnie tonie przeraża ani nie rusza, za to mam ciekawskich w domu i szukałam w necie,ale nie znalazłam

Ja juz 8kg przybralam...
Przed nami jeszcze trzy bądź cztery miesiące ale jak tak dalej będzie to na jednym dziecku poprzestaniemy
bo będziemy sobie to kojarzyć samymi uciążliwymi dolegliwościami.
i przewrócić się z boku na bok to istny koszmar
ślub 28.04.2012
Wojciech 22.02.2013 

te zdjęcia nie powinny ujrzeć światła dziennego,ze względu na rodziny i ich ból.

OBY NIE!
Nie wiem o co chodzi, nie umiem nawet tego wytłumaczyć, tak jakby płucom brakowało miejsca 

22.05.2008
Ja okropnie przechodzę ciążę, i mimo, że bardzo kocham moją malutką córeczkę, to czekam na rozwiązanie z niecierpliowścią
Wyobrażam sobie te chwilę jak mój TŻ podnosi ją do góry i rozśmiesza albo zasypia z nią mimowolnie na kanapie....Czy dla kobiety istnieje piękniejszy widok?