|
|
#2581 | |
|
Żona Gargamel
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
Cytat:
![]() edit: haha wchodzę na facebooka i pierwszy nowy post: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...74955398_n.jpg Edytowane przez smerfetk_a Czas edycji: 2012-10-18 o 10:44 |
|
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że nie do końca w temacie, ale przeglądałam sobie Targowisko, a tam ktoś wymienia: paczkę tamponów, waciki i paczkę chusteczek higienicznych (8 sztuk z 10)...
![]() No chyba, że wzorem Allegro (aukcje typu ołówek za 1zł, odbiór osobisty), te wymiany służą "nabiciu" pozytywnych przekupek. A w kwestii 'mody", mam w klatce Panią Panterę - panterkowe getry, panterkowe futerko, panterkowy szalik i panterkowa torebka. Buty- czarne lordsy. Platynowy koczek. Poczułam się jak Tomek Wilmowski "Na Czarnym Lądzie" brnący przez ostępy afrykańskiej dżungli...
|
#2583 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
haha . Niestety, panterka to jeden z tych wzorów, na który trzeba uważać - można przegiąć z ilością. Lubię, ale tylko jeśli tkanina i wzór/odcień (bo panterka panterce nierówna) nie są kiepskie i tandetne. No i w odpowiednich proporcjach .Na wiele takich modniś się napatrzyłam od kiedy pracuję w butiku . Kobiet w ciągu dnia przewija się mnóstwo i to, co czasami na siebie nakładą, przechodzi ludzkie pojęcie .Śmieszą mnie szczególnie nowobogackie paniusie, które obwieszą się ubraniami od projektantów i złotem (z czego nic do siebie nie pasuje) byle pokazać, że mają
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
obczajcie dziewczyny stronę faszyn from raszyn - modwe perełki
heheheokraszone zabawnymi komentarzami do zdjęcia
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Znamy, znamy.
Rozgrzeszam emerytów. Resztę, borze-lesie, powinni za uszy ciągać za ich odzieżowe wybryki.
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, najwłaściwszy przykład --> kiedyś były modne koszulki z Che Guevarą, ''bo fajny wzór''.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-10-18 o 13:13 |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
A jak ja miałam 16 lat i poszłam ubrana na czarno w glanach do szkoły i miałam długie brązowe włosy z grzywką to mnie wszyscy wyzywali od ghotów. O_o do tego miałam kolegów ze starszych klas też w glanach, długie włosy i zwykle normalne ubranka (ALE DŁUGIE WŁOSY TO NA PEWNO METAL..) i też nikt nam żyć nie dawał, non stop głupie urywki typu "MROOOK" itp. Co z tego, że ja słuchałam wtedy japońskiego rocka i koreańskiego popu w większości i zespołów typu Aerosmith, rolling stones, beatlesi (ah Ci mroczni beatlesi!), manfred mann, electric light orchestra i innego tego typu starego rocka którego słuchał mój ojciec i po prostu to podłapałam.
Tak właściwie to wszyscy nazywali nas też "brudasami" o.0 Co do koszulek z zespołami - mam tylko jedną, z guns n'roses, kupiłam ją jakieś 4 lata temu jak jeszcze moje koleżanki nie miały pojęcia kto to jest no ale ostatnio był "koncert gunsów" w rybniku to wiadomo... siara nosić teraz w ogóle o_o bo wszyscy myślą "o boże, nosi sobie koszuleczke, a pewnie nawet jednej piosenki nie zna" - tak reagują wszyscy, szkoda, że wszystkich tak samo widzą. No ale cóż.One Direction - hahahahah, jak mi się ta piosenka w radiu podobała i jak się dowiedziałam kto ją śpiewa to mi się głupio zrobiło... no ale to nie jest bieber no i jedna piosenka mnie nie zabije Jak ja pisałam jakieś pół roku temu w wątku o modzie rockowej, że ćwieki się jakieś modne zrobiły to mnie zjechały, że wcale nie. A teraz już? Mogę mówić, że się zrobiły modne i nie zostać zlinczowana? >_> Podobają mi się ubrania z ćwiekami, ale nie lubię nosić. Nie rozumiem tych sweterków z kolcami na ramionach, jak sie na to kurtke zakłada? O_o A te biustonosze okolcowane to do czego niby? Chyba tylko do sypialni... dajcie spokój Ja to mam 28letnią siostre, która nie ma pojęcia o hipsterach, a kupiła sobie okulary nerdy, ma rude krótkie włosy i wygląda jak hipster, jak jej powiedziałam i wytłumaczyłam co to hipster to do dziś ma z tego zwałe Ta pamiętam jak wszyscy nosili dumnie na piersiach Che Guevarę... i nikt nie wiedział kto to jest. Jezu...
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba pozostają tylko te noszone w zgięciu łokcia, ale ilekroć widzę taki sposób noszenia, to bardzo mnie on irytuje
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
duża, ładna kopertówka i problem rozwiązany
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Albo bieda przycisnęła, albo jakiś gostek spienięża rzeczy, które zostawiła u niego eks. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Może w poprzednim wcieleniu była lampartem. |
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
czyli to sweter w wersji eleganckiej?
na bankiet, do teatru, na wesele? ![]() bo na co dzień, na uczelnię itp., z kopertówką lekko średnio.
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodzę z kopertówkami na uczelnię
![]() mam dwie XXL, wszystko sie do nich mieści i do płaszczy/parek fajnie wygldają
|
|
#2594 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to nie wyobrażam sobie kopertówki na co dzień, szczególnie na uczelnie gdzie muszę mieć teczke z notatkami, dezodorant, wode, jakas kanapke itd
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Ha ha ha ha ha
|
been there
|
|
#2596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do moich modowych rozwalaczy, to na pierwszym miejscu plasuje się przede wszystkim pomarańczowa opalenizna ( szczególnie przy bardzo jasnych blond włosach ), za mocny, nieumiejętnie zrobiony makijaż i tandetny bazarowy styl. No i zupełnie nie przemawiają do mnie krwistoczerwone usta u młodo wyglądających dziewczyn - taki kolor bardziej pasuje mi do kobiet w typie Monroe, Belluci. Natomiast większość dziewczyn jakie widziałam wyglądała w nich jak taka stara - malutka. Innym rozwalaczem są damskie spodnie, które kończą się w okolicy kostki. Latem widziałam takich całkiem sporo. Dla mnie wyglądają jak ściągnięte z młodszej siostry.
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2598 |
|
Ha ha ha ha ha
|
|
|
#2599 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#2600 |
|
Ha ha ha ha ha
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Szef ds. Wymianek
|
ale co w tym zlego bylo? mnie sie po prostu przypomnialo, ze jak sie poznalysmy, to bylysmy mniej wiecej tak wiekowo ustawione jak Ty i minthema - bez zadnej zlosliwosci (raczej mi sie jeno lezka wzruszenia moze w oku krecic na te okolicznosc^^).
swoja droga, poki co, naliczylam 4 osoby skaczace sobie do ócz w zwiazku z tym feralnym, jak sie okazuje, powiedzeniem - jeszcze troche, a bedziemy mogly zalozyc watek na Wizazowych Spolecznosciach w zwiazku z powyzszym, proponuje wypic
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-10-18 o 21:52 |
|
|
|
#2603 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() No tak, ale ja byłam chyba jednak 2 lata starsza, nie? *mysli*
|
|
|
#2604 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. z agniesikk sie "spotykam" jeszcze na watku o filmikach urodowych, moze czas i tam wyciagnac te kwestie, a nuz sie ktos jeszcze w to wciagnie? ![]() o niecale dwa lata, ale i ja bylam wtedy starsza niz Ty teraz (bosz, jak ten czas leci ).zeby nie bylo calkiem OT - widzialam dzis dziewczyne w legginsach i swetrze do polowy tylka^^.
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem odsłonięte kostki plus do tego baletki/botki są sexy i bardzo ładnie eksponują właśnie tą część nogi. Spodnie 7/8 są dla mnie klasyką i sa bardzo popularne we Włoszech, zarówno w wersji eleganckiej (do czółenek) jak i casual jako jeansy rurki.
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2608 |
|
Szef ds. Wymianek
|
ja dzisiaj mialam na sobie cygaretki, znaczy - rozwalalam
.
|
|
#2609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może i są modne, ale do mnie ta moda zupełnie nie przemawia. Nawet jeśli mają one wyeksponować tą część nogi, to jak dla mnie wygląda to raczej dziwacznie, niż ładnie. Zdecydowanie bardziej podobają mi się zwykłe, długie/krótkie spodnie lub takie o dł. 3/4.
|
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, przez pare lat był wysyp rybaczków, ale raczej 3/4. Nawet nie chce mi siętłumaczyć dlaczego 7/8 jest dobre. Po porstu jest dobre i już. Oczywiście nie każdemu pasuje, ale to raczej oczywiste. ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
Teraz mnie denerwuje moda na szminki w takim kolorze blisko lila-róż, kryjące, wyglądaja okropnie - bardzo nienaturalny kolor, nadaje więszości Polek ohydny wygląd, twarz wydaje się ziemista. Oczywiście pełne parcie blogerek i wizażystek, obawiam się, że niedługo będziemy mieć inwazję żywych trupów na ulicach. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

. Niestety, panterka to jeden z tych wzorów, na który trzeba uważać - można przegiąć z ilością. Lubię, ale tylko jeśli tkanina i wzór/odcień (bo panterka panterce nierówna) nie są kiepskie i tandetne. No i w odpowiednich proporcjach
.

już? Mogę mówić, że się zrobiły modne i nie zostać zlinczowana? >_> 

.
).