|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Raczkowanie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
witajcie,
mam cienkie, przetłuszczające się włosy,do tego się puszą, używałam przez długi czas szamponu babydream i efekt jest taki, że zaczęły mi się jeszcze bardziej przetłuszczać, myślę nad zmianą szamponu, czy znacie może jakiś dobry szampon do włosów przetłuszczających bez SLS? |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale sam szampon raczej nie rozwiąże problemów z przetłuszczającą się skórą głowy…
![]() |
#4683 |
Raczkowanie
|
dziękuję za pomoc,nigdy nie używałam żeli do higieny intymnej do włosów, czemu uważasz, że są dobre? zmienię także odżywkę, ale już wiem na jaką, problem mam jedynie z szamponem;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4685 |
Raczkowanie
|
dziękuję za poradę, na pewno wypróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Raczkowanie
|
Witam,
pisałam jakieś 3 miesiące temu o moim problemie z przetłuszczającymi się włosami. Zużyłam 4 butelki szamponu Seboradin Niger. Włosy myłam co 2-3 dni. W trakcie używania 2 butelki zakupiłam lotion Seboradin Niger, który wcierałam w skórę głowy rano i wieczorem. Teraz moje włosy są świeże nawet 3 dnia. Szampon niestety nie ograniczył wypadania włosów, a lecą mi garściami. Zrobiłam badania krwi i jutro odbieram wyniki. Także z czystym sumieniem mogę polecić ten szampon, jest trochę mało wydajny i dosyć drogi jak na tak małą butelkę. Ale ładnie oczyszcza - włosy aż skrzypią z czystości. Teraz używam na zmianę z szamponem Baikal Herbals - objętość i siła do włosów cienkich i delikatnych i również mogę polecić, nie wysusza włosów tak jak Seboradin. Dodatkowo na końcówki nakładam maskę ziaja https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gladzanie.html i spisuje się idealnie, gdyż po szamponach włosy są przesuszone i brakuje im nawilżenia. Życzę Wam wszystkiego dobrego, abyście w końcu pokonały przetłuszczanie się skóry głowy. Ps. Zrezygnowałam całkowicie z szamponów drogeryjnych, które zawierają parabeny, silikony itp Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2012-09-25 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4688 |
Raczkowanie
|
Witam. Także mam problem z przetłuszczającymi się włosami. Muszę myć codziennie. Pod koniec dnia już mam okropnie tłuste. Głównie przy skórze głowy. Do tego włosy ostatnio zaczęły mi wypadać.. Macie jakieś skuteczne sposoby na moje problemy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
ma zielone pojęcie
|
Jak wygląda Twoja pielęgnacja włosów? Jakich kosmetyków używasz?
#4690 |
Raczkowanie
|
Różnych szamponów. Wybieram głównie te do włosów przetłuszczających się, head&shoulders, fructis, dove, shauma. Używałam też vichy do włosów wypadających, tego biało-czerwonego. Ale nic, nic żadne z tych szamponów nie dają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przyszłam tutaj podzielić się nieodkrywczym i z pewnością wałkowanym tu sposobem, którym walczę z sukcesami z moimi szybko tracącymi świeżość włosami: mycie bez SLS, SLES co raz rzadziej, czyli raz na tydzień/półtora. Pozostałe mycia przeprowadzam delikatnymi dziecięcymi szamponami. Wcierki z denatem tylko przed myciem, staram się w żaden sposób nie podrażniać skalpu przy czesaniu i zwalczam odruch dotykania/drapania. I jest co raz lepiej! Drugiego dnia są zdatne do rozpuszczenia ![]() Przybyłam również z pytaniem do doświadczonych - jak według was na skórę głowy (mówmy tylko o niej, bo włosy już wiem, że wychodzą jak marzenie ![]() ![]()
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne metody: -płukanki z ziół (zioła ogólnie wysuszają zazwyczaj) -olej rycynowy wcierany w skórę głowy -inne oleje (może się okazać, że skóra uspokoi się dzięki dostarczeniu jej raz na jakiś czas oleju) -wcierki na bazie alkoholu z ziołami (ale nie każda skóra dobrze znosi alkohol) Poza tym - stosujesz odżywki, maski, spraye? Jeśli tak, to może nakładasz je za blisko głowy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Więc zmień szampon na bezsilikonowy, pomyśl o płukankach ziołowych i olejach. Przy okazji możesz pomyśleć o samych włosach, bo po wysuszających szamponach, ziołach i rzadkim stosowaniu odżywek mogą w pewnym momencie zaprotestować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4696 |
Przyczajenie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- suchy szampon
Nie wiem czy był już taki temat, bo trochę ciężko przekopać mi się przez wszystkie strony tego wątku
![]() Myję włosy codziennie (i w sumie się przyzwyczaiłam), ale mam czasem takie dni, że wystarczyłoby im tylko lekkie odświeżenie (np. dzień wcześniej nosiłam związane). Postanowiłam przetestować ów suchy szampon i dziś test pierwszy. Przyznam szczerze, że się pozytywnie zaskoczyłam, bo włosy stało się momentalnie lżejsze, sypkie i miłe w dotyku (po wyczesaniu oczywiście proszku). Zakładam, że nie powinno się często tej metody stosować, ale w nagłych wypadkach czemu nie ![]() Czy któraś z Was drogie Wizażanki też stosowała te spraye? Jakieś uwagi?
#4697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
ja w roli suchego szamponu od baaardzo dawna stosuję puder dla dzieci babydream, wychodzi dużo taniej, a efekty wg mnie lepsze niż przy takich szamponach w spreju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zadomowienie
|
Ja juz wariuję z moimi włosami...nie dość, ze zaczeły wypadac to przetłuszczaja sie strasznie.. Są bez zycia. Juz postawiłam na zwykłe tanie szampony ziołowe i nie wiem czy czasem problem sie nie nawarstwił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Przyczajenie
|
Chyba mi reklamy umysł skomercjalizowały, bo nie wpadłabym właściwie na to, żeby zwykły talk użyć (a przecież skład ledwo się różni)...
![]() Dzięki,zapamiętam na przyszłość, co by nie przepłacać ![]()
#4701 |
Wtajemniczenie
|
ja mam podobnie, przerzuciłam się na szampony dla dzieci i ziołowe i jest jeszcze gorzej...
#4702 |
Konto usunięte
|
Ten talk daje się na świeżo umyte włosy czy jak już źle wyglądają?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam ciemne włosy więc muszę nie przesadzać z ilością bo będzie widać...
![]() |
#4704 |
Konto usunięte
|
Ja też mam ciemne. W sumie najszybciej przetłuszcza mi się grzywka. Reszta włosów jest w miarę ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj spróbuje je umyć płynem do higieny intymnej...
![]() |
#4706 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W ogóle to męczyłam się i męczyłam i nie wiedziałam jaka jest przyczyna przetłuszczających się włosów. Potem odkryłam, że mam łupież tłusty i teraz wiem, że muszę najpierw wyleczyć głowę, żeby włosy przestały być tłuste. Dlatego dziewczyny poobserwujcie wasze głowy, może problem tkwi gdzieś głębiej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam.
![]() Też mam problem z przetłuszczającymi się włosami (blond). Nie mam łupieżu. Może mi coś polecicie ? Używałem szamponów Wella, Head&Shoulders, Pantene i Gliskura ale nic nie dają. ![]() Pomaga mi za to lakier Taft ![]() Włosy muszę myć codziennie a chciałbym chociaż raz na dwa dni. Na koniec dnia mam tak "oklapnięte" włosy i tłuste, że sam się brzydzę ich dotykać ![]() Zastanawiam się nad zakupem Kerastase Homme Bain Anti-Oiliness lub Goldwell Scalp regulation. Co myślicie o tych szamponach ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Zadomowienie
|
Dołączam do walki z przetłuszczającą się skórą głowy. Myję włosy codziennie. Póki co celem jest przejście do mycia co drugi dzień. Najlepiej jakby mi się udało myć włosy dwa razy w tygodniu tak jak kiedyś (o dziwo w okresie dojrzewania kiedy to hormony szaleją i teoretycznie bardziej się przetłuszczają).
Moja pielęgnacja: - Przeszłam na mycie bez SLES (obecnie facelle lub Baikal Herbals dla włosów tłustych), tak co 3 mycie (różnie to bywa w sumie, w zależności od stanu włosów) oczyszczam mocniejszym szamponem. Początkowo delikatny szampon nie dawał rady z moimi włosami i wieczorem nie wyszłabym w rozpuszczonych włosach. Teraz wieczorem wyglądają jeszcze ok, więc coś działa ![]() - Staram się olejować włosy, chociaż nie robię tego regularnie bo ciężko znaleźć czas. - Wcierek już nie stosuje, bo nie widziałam efektów dużych, poza tym dużo wcierek jest na alkoholu. - Przedwczoraj pierwszy raz umyłam włosy odżywką. Podchodziłam do tego sceptycznie, bo naczytałam się, że ta metoda nie nadaje się do tłustych włosów. Umyłam emulsją Glorii i o dziwo przetrwały do wieczora w ładnym stanie. Zakupiłam jeszcze Joanna Naturia z wrzosem i miętę, którą dzisiaj przetestuje. Będę myć na zmianę z szamponem.
#4709 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio odkryłam, że przedłużam świeżość włosów szamponem Syoss wersją bez siliconów do włosów zniszczonych i uwaga.... maską do włosów fioletową wygładzająco z Ziaji!!! Raczej spodziewałabym się, że taka maska będzie strasznie przetłuszczać i obciążać a tu niespodzianka. Drugiego dnia nie muszę już nawet posiłkować się szamponem suchym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
ja z kolei jestem zadowolna z szamponu CeCe - kupiłam wersję Oily Dandruff, bo mam z tego tłuszczu łupież, którego nabawiłam się dzięki szamponom dla dzieci, które tak swoją drogą tylko pogarszają u mnie sprawę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.