|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Arien - moje kolezanki nauczaja, wrzesien to masakra, dojezdzaja do pracy miejska kom. wiec nie chcialam sie wcinac.....no ale ja bylam gotowa w kazdej chwili...wazne, ze dzis sobie choc godzinke posiedzimy
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Ja od konca maja już jestem na l4 bo wyladowalam w szpitalu, czerwiec byl ok jeszcze normalnie chodziłam, ale pod koniec lipca jak juz brzuszek się pokazał to dupa cały czas w domu
zeby sama gdzies pojechać to może z 5 razy w ciągu tego czasu..
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja sie witam po okropnej nocyyyyy no masakra wogole nie moglam spac szooook wypilam juz kawke i biore sie za zmiane poscieli elus ale ci fajnie ja widzialam sie ostatnio z przyjaciolka 3 minuty wpadlam do jasla kupic ten stanik ona akurat z coreczka na spacerku szybka wymiana zdan i do autka ale obiecala ze przyjedzie czasem to bym chciala mieszkac w miescie przynajmniej byloby blizej ![]() kochane za wszytskie wizyty mocno trzymam |
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Witamy się z wami z rańca, wcinam Danio .Ktoś wie co u Landi ?
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki..... jak tam u was . ja ledwo zipie. Dwie nospy na noc i jakoś sobie pospałam tak mnie wczoraj brzuch bolał i żołądek i miałam wrażenie że mała ciągnie w dół. Jak na razie jest ok, boli tylko kręgosłup. Co do wczorajszej wizyty u gin. Schudłam 5 kilo. 5 razy stawałam na wage zanim pielęgniarka uwierzyła. Ciśnienie ok . Mała nie dała zbadać sobie tętna
Szanownie wielki szaman bardzo się zdziwił że jak wychodziłam ze szpitala nikt mi nie przypisał żelaza. Mam anemię. wczoraj moja mama kupiła dla mojej malutkiej ten zestaw kąpielowy i kocyk w biedronce a ja w środę kupiłam kilka ciuszków do szpitala . Troszkę później zrobię zdjęcia i wrzucę pokazać
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Mam prosbe.. napiszcie w grupie na FB newsy od dziewczyn, bo ja do poki nie reanimuje kompa to sie przez kom mecze..
Jutro idziemy na 2 urodzinki do coreczki znajomych a pojutrze tatus przylatuje bede miala pomoc domowa/ nianie
|
#3397 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
kia_mia o to kciuki i za Twoją wizytę
co do witamin to ja mam vitaminer prenatal 60 sztuk za 20zł i nienaganne wyniki morfologii (tfu tfu), więc polecam Weronika dobrze wiedzieć, że nie tylko ja nie mogę już spać, okropne mam nocki ostatnio ![]() Pokrzywka19 danio halwaya i co kupiłaś małej? |
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
bo tu to szamany
Mam prośbę czy któraś mogła by napisać co zabrać dla malucha do szpitala? chyba się wczoraj przytrułam zupą u rodziców
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
hey
![]() Nosz ☠☠☠☠a nadrobiłam i stronę wyłączyłam debil ze mnie. Kciuki za wizyty i Tobie Halwaya tych 12 dni nie zazdroszczę :P
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie biorę żadnego zestawu witamin, kwas foliowy, magne b6 i Taryferon-Fol
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
kochana u każdej w szpitalu jest inaczej... ja też nie wiem czy muszę coś brać we wtorek na wizycie się ginucha spytam
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
a tak rano wyglądałam jak zasiadałam do kompa: tylko że wieści o Landi brak
|
#3405 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam się po nieprzespanej nocy Ogólnie humor mam dobry ,mam nawet chęc do sprzątania (podejrzane to bardzo) ale nie bedę bo brak tej drugiej strony czyli siły hehe.Podczytywałam Was wczoraj wieczorkiem i dzisiaj rano jak tż wstał do pracy. Widziałam,że landi do ostatniej chwili zwlekała z IP a rano doczytałam,że strasznie wymiotuje. Podobno często się to zdarza przy porodach.Mama mi mówiła,ze tez miała takie akcje.Mam nadzieje,że mnie to nie czeka ![]() Wrzuciłam naszą pościel do prania niech się pierze,śłoneczko ładnie świeci,może wyschnie... Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni ![]() |
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
arienn ani mi nie mow za niedlugo uznam ze nie ma sensu sie klasc
anett to widze ze nie tylko ja dzis zmieniam posciel |
|
|
|
#3407 |
|
Zadomowienie
|
dorcia2120 tak jak pisze ImmortalWoman - u każdej w szpitalu jest inaczej, u każdej inne wymagania, musiałabyś przedzwonić do siebie na oddział położniczy i dopytać, albo sprawdzić w necie.
anett234 śniłaś mi się że dostałam mmsa ze zdjęciami Twoich bliźniąt, niby zaraz po urodzeniu, ale to już prawdziwa sesja noworodkowa była - dziewczynka była ubrana jak Ty, chłopiec jak Twój mąż, i generalnie śliczne uśmiechnięte bobasy nawet ich wagę i wzrost mi podałaś, bym przekazała na forum
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
boziu jak mnie w nocy brzusio bolał.. już nie będę się tak emocjonować ani spieszyć ze sprzątaniem... wieczorem jeszcze prasowałam i to może temu no nie wiem... żołądek też mnie bolał i ogólnie noc do dupy
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z Wami śniadankowo
![]() kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, a trochę ich jest ![]() gratulacje kolejnych tygodni ![]() Ciekawe co u Landi ![]() Jeśłi chodzi o witaminy to ja brałamPrenatal Classic, a teraz biorę Centrum Materna i zawsze wyniki mam dobre. Nie wiem czy to kwestia witamin, czy też nie
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Aerien.. w koncu zapytalam kolezanke co by najlepiej byloby kupic / co nsjbardziej potrzebne. Znajoma rzucila haslo, ze dresik, bo plaszczyki ma, a co do sukienek czy spodniczek to mala nie lubi.. no to kupilam dresik z Disneya
akurat w promocji byl
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
ze nie pokazywalam ciuszkow to pokazuje na 56
skromna czesc
|
|
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
ja jak się spytałąm to mi powiedzieli że położna z mojej przychodni powinna mi to powiedziec rzepraszam dziewczyny ja ide się położyć tak mnie żołądek napierdala że nie moge siedzieć
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez biore tabletki z centrum.. od poczatku w sumie, ale dodatkowo zelazo i tak mi przepisali
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczne! i modelka oczywiście w kadrze musiała być uchwycona.. a ta bluzeczka I love my sister
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale Wam współczuje, że macie takie nieprzespane noce, ja śpię jak małe dziecko ![]() Ale dziś jestem niewyspana, bo za wcześnie wstałam - przed 7.00. Ledwo na oczy patrzę ![]() Idę dziś do fryzjera, bo już nie mogę na siebie patrzeć. Wyglądam koszmarnie po prostu. Odrost na pół głowy, włosy nijakie, przydługawe, nie układają się jak powinny. I chyba zmienię kolor włosów. Teraz mam platynowy blond, a zafarbuje sobie na ciemny blond |
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Weronika no to Oluś będzie jak model
|
|
|
|
#3418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam też wrażenie,że żadna bezsenność III trymestru by mi nie groziła gdyby nie to swędzenie.Spałabym wtedy jak bobasek.A tak muszę się jeszcze męczyć dopóki nie urodzę. Kochana a wrzuciłam pościel bo cały czas leżę w łózku więc wypada znacznie częściej ją prać.. Cytat:
Ale nie martw się jak tylko urodzę pierwsze co do Ciebie piszę to przekażesz dziewczynom (o ile nie urodzimy w tym samym czasie) .A swoją drogą ciekawa jestem jak mój mąż to bedzie ogarniał.Bo jak staraliśmy się o dzidziusia to on był za dziewczynką a ja za chłopcem.Mam nadzieje,że synusia tak samo bedzie traktował bo
|
||
|
|
|
#3419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajne ciuszki Ale ta Twoja Mała jest kochana
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
ja biorę prenatal classic i to są już tabletki które moge brać po porodzie a że kupiłam ogromną paczuchę na promocji na pierwszy miesiąc po porodzie mi starczy a anemię też lekką mam.. teraz pójdę zrobić badania to zobaczymy...
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- połowę wieczoru się z nim męczyłam... do stóp nie dosięgłam więc Tż poobgryzał
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

zeby sama gdzies pojechać to może z 5 razy w ciągu tego czasu..

co do witamin to ja mam vitaminer prenatal 60 sztuk za 20zł i nienaganne wyniki morfologii (tfu tfu), więc polecam 

Adam 18.11.2012
,mam nawet chęc do sprzątania (podejrzane to bardzo) ale nie bedę bo brak tej drugiej strony czyli siły hehe.