|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
I powiedz jak samopoczucie mamusiu ![]() U mnie dziś 30dc i @ póki co bark choć brzuch już powoli zaczyna boleć więc małpa pewnie zawita lada moment |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Rozeznanie
|
Witam piątkwo
![]() Do mnie wczoraj zawitała @, myślałam, że będę miała doła ale nie, chyba podświadomie przeczuwałam, że nic z tego nie będzie. Tylko chciałabym tak poczuć, że w tej ciąży będę ![]() Cytat:
![]() ![]() Piękna piłeczka ![]() Kocurek mam nadzieje, że z Twoim Tż to nic poważnego. A nasza służba zdrowia, to szkoda gadać..... ![]() Santom witaj po urlopie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
Mokka jaki Ty masz brzuś i figura
![]() monini żadnej @ nie będzie:P o czym ty w ogóle godos:P
#1355 |
Zakorzenienie
|
A ja coś czuję że jednak będzie inaczej niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
Mam brutalny dowód na to, że to moje niewyspanie, to nie tylko moje subiektywne odczucie. Otóż: Zrobiłam sobie na śniadanie parówki (trzeci dzień z rzędu). Zaczynam jeść i coś jest nie tak. Jakoś dziwnie się nabija, dziwnie jakoś kroi...Przyglądam się swoim dłoniom i nic...No o co chodzi? Straciłam czucie? Próbuję jeszcze raz. Nabijam, kroję, ale wszystko to jakieś dziwne, coś dalej nie gra. No nic- kolejne obserwacje. Patrzę i patrzę i patrzę i nie widzę nic szczególnego. Myślę sobie - Może z bliska?!. Podnoszę ręce, zbliżam ku twarzy i co...? I mam noże w obu rękach.
Dotarło to do mnie dopiero po gruntownej analizie i obserwacji z kilku pozycji...Katastrofa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
Zakorzenienie
|
kochana teraz mam w okół siebie 2 ciężarne lus ja i każdą z nas bolał brzuś jak na okres i jeszcze boli od czasu do czasu. A ten twój metaliczny posmak wzbudza podejżenie;**
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W pojutrze zaczynamy 8 tc ![]() I wiesz? zauważyłam dziwną rzecz... nie mam mdłości rano jak wstanę,ale jak usiądę przed kompem i chwilę posiedzę to dopiero się zaczynają.. Tak chyba na początku Lunka miała,że nawet biedna nie mogła do nas zaglądać bo komp mdłości wywoływał ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam w piątunio! Ja z herbatką i śniadankiem ![]() Poleniuchuję troszkę z Wami, a później czas za porządki się zabrać bo wczoraj weny brakło i pogody było mi szkoda. Wolałam z dziećmi na spacer pójść.
![]() |
#1360 | |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ostatnio budze sie w nocy i nie moge spac ![]() dzis najpierw obudzil mnie koszmar ze moj byly probowal popelnic samobojstwo.. strasznie sie wystraszylam a potem ze mialam wypadek na mojej ulicy i dokladnie mi sie snilo jak dachuje, uderzam itp. wiec serce mi stanelo, zaczelam krzyczec i troche czasu zajelo zeny znow zaczelo bic a potem bilo tak strasznie mocno i powoli.. balam sie ze maluszkowi moze sie cos stac bo przeciez taki sen to straszny stres ze az serce stanelo.. dobrze ze mam tego mojego TZ, jest taki kochany ![]() Cytat:
![]() ![]() Anulka dajesz jaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pisze z telefonu,bo czekam na tż w tej klinice.MONINI może jednak @ nie przyjdzie?Ja trzymam za ciebie kciuki
![]() ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Zadomowienie
|
LUNA dobrze ze mialas tz zeby sie przytulic, bo mimo ze to tylko sny, to potrafia wystraszyc. A Tobie potrzebny jest spokoj.
ANULKA hahahahaha telefon oplulam jak to przeczytalam. SANTOM teraz to sie wyspisz i nie bedzie Cie przesladowala jajecznica ![]()
#1363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też dzisiaj za sprzątanie się wziełam już przed ósmą rano co by zdążyć przed nadejściem @ bo później to nie dam rady bo będę zdychać i tak sobie sprzątam i nic małpa nie przychodzi. A ja praktycznie już na półmetku zresztą co ja mam do sprzątanie 2 pokoje mały korytarz i mała łazienka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Wczoraj się nachlałam herbatki z miodem, cytryną i sokiem malinowym i dziś już mi dobrze ![]() ![]() Dziś 16 dc i idę do gina. Ciekawe czy ten też mnie zleje, czy zrobi to usg ... Trzymajcie kciuki! Myślę, że jeśli owu w tym cyklu jest przewidziana ![]() No i zobaczę jakie mam endometrium bez Clo ![]() Hehe ale jajca, porównuję sobie wykresy z tego i poprzedniego cyklu i 4 ostatnie dni są identyczne ![]() ![]() Więc możliwe, że ten cykl też będzie 30 dniowy (wtedy zdążę przed delegacją jakby co ![]() ![]()
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-10-19 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Izunia - nie przejmuj się, to jakiś pseudo lekarz.... żadnych podstaw by mówić, ci takie rzeczy. Widomo, przejełaś się, ale nie załamuj. Idź do innego lekarza, zobaczysz, że inaczej podejdzie do sprawy ![]() ![]() ![]() Monini, test poproszę, na co Ty czekasz ![]() ![]() Trzymamy kciukasy MarudexuS ![]() Szejda, głowa do góry ![]() ![]() ![]() Generalnie u mnie samopoczucie kiepskie... jedyny plus, że dzis pt ![]() ![]() Mimo to miłego dnia Wam kochane życzę!!!!
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym żadnej @ u Ciebie nie będzie!!
![]() |
#1367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już skończyłam sprzątać a teraz pora na śniadanko i do sklepu trzeba iść. Dziś u mnie kapusta z grochem mamy ochotę z Tż na nią już od dawna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
LunaO ja tylko pisałam to co mi przyjaciółka mówiła, jak jej to lekarz tłumaczył po łyżeczkowaniu. Poza tym, to co się mówi ma zawsze dwie prawdy i czasami ciężko wyśrodkować. Mimo wszystko trzeba pamiętać, że każdy organizm jest inny i inaczej reaguje, ale nie mniej trzeba się cieszyć, że np Tobie w krótkim czasie się udało
![]() Iza Cieszę się, że znalazłaś innego lekarza. Teraz trzeba być dobrej myśli, a szczerze, ja jestem taką osobą, że gdyby było wszystko ok, poszłabym mu wygarnąć, że chyba minął się z powołaniem.
#1369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() okejos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
Ok, po śniadaniu, po kawie, po lekkim ogarnięciu sypialni zabieram się do pracy. Wpadnę tradycyjnie w przerwie na II śniadanie
![]() Cycuchy bolą mnie bardzo od dwóch dni, ale u mnie to normalka. Mam w ogóle bardzo wrażliwe piersi, które mogą być uciechą dla męża tylko przez ok dziesięć dni w ciągu cyklu. Mąż bardzo nad tym ubolewa, ale tak już mam, że dwa tygodnie przed @ już mnie bolą. Mamy to rodzinne i uciążliwe do tego stopnia, że moja siostra musiała odstawiać syneczka od piersi bo ból był tak koszmarny. Lekarz kazał jej karmić tylko jeden góra dwa razy w tygodniu, bo miała tak straszny obrzęk, gorączkę i zapalenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
SZEJDA przykro mi że @ przyszła
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szejda przykro mi ![]() Dziewczyny mąż dostał skierowanie na IP wiec pojedziemy tam dziś lub w niedziele. Ja dla odmiany mam spuchniete oko...jęczmień mi wylazł.... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz. Masz podstawy i w sumie mu się należy porządny kopniak w durne dupsko, ale nie wiem czy jest sens żebyś się z nim użerała. Może warto odpuścić. Znalazłaś lekarza, niech ten nowy dobrze cię prowadzi i skupcie się z mężem na przyjemnościach, a nie na tym niedouczonym lekarzu. Po co masz po raz kolejny oglądać jego gębę. Wybaczcie słownictwo, ale chociaż tak mu mu warto nagadać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Santom witaj z powrotem! Monini, miejmy nadzieję, że @ nie nadejdzie jednak ![]() Witam piątkowo! Weekend za pasem ![]() ![]() Przyszły tydzień mam wolny, jutro przyjeżdża do mnie siostra mojego tż razem z moją 5letnią chrześnicą i będzie u nas do wtorku. W tym czasie mój TŻ będzie remontował kuchnię u teściów. Muszę dziewczynom zorganizować jakieś atrakcje, bo przyjeżdżają z wiochy, więc będzie na pewno kino i coś się jeszcze wymyśli. ![]() Dziś 20dc, temp. dziś 36,90 (co dzień spada o 0,03 stopnia). Śladowe ilości, więc chyba bez znaczenia... Jak myślicie? Muszę się w końcu wziąć za opanowanie NPR, ale nie mam czasu póki co. Masakra... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zakorzenienie
|
Nie zaliczam tego do ewentualnych symptomów, bo to dla mnie niestety norma. Zawsze już w tym okresie cyklu bolą i to dość mocno. Oj, życzyłabym sobie jakiś objawów, a tu nic. W sumie to dopiero 5 dzień fazy lutealnej, więc nie tracę nadziei
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tempka może się wahać, bo jest zależna nie tylko od cyklu ale mnóstwa innych czynników, takie malutkie różnice o niczym nie świadczą ![]()
![]() |
#1378 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do uciekania to bez obaw ![]() ![]() Cytat:
![]() Pijemy kawke? A jęczmień to paskudna sprawa. Potrzyj złotem-obrączką. Ponoć to na jęczmień jest sposób babciny ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daj mi przepisaaaaaaaaaa. Przeoczyłam go chyba tutaj. Ja od kiedy jestem w ciąży to mam parcie na słodkie straszne ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.