|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Dziewczynki dopiero sie zwleklam z lozka.
wiadomosci od Lando sa takie ze zatrzymali jej skurcze i wychodzi do domu!! zjem i wpadam poczytac |
|
|
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Oglądałam DDTVN i wiecie co czytając objawy depresji przedporodowej to chyba trochę przesadzili, przecież każda z nas to ma, to są naturalne objawy i obawy kobiet w ciąży. Ale fajnie babka powiedziała że bardzo ważne jest wsparcie innych osób, myślę że nasza "grupa wsparcia" jest doskonałym przykładem i sprawdza się w 100%;-)
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
i co było o tym baby blues?? bo chyba nie zdążyłam
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
poki co cisza napina sie jak napinal i tyle wiec nic nie zapowiada a kurde 2 znajome mialy terminy po mnie i juz maja dzidziusieeeee jeszcze w sobote chce isc do szwagierki na imieniny i moge
aaaa dzwonil pan ze sklepu i przyszly nasze meble i przechowaja nam u siebie poki cooo |
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja piję prawie codziennie
![]() Właśnie oglądałam. Cytat:
![]() Gratki za nowe tyg, Mamuśki ![]() ![]() klask i:My jutro zaczynamy 8 miesiąc a teraz śmigamy do lumpka
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
o nie nie moja kochana to była moja reakcja na Twój post
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w mieście
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pierwszy raz o tym słyszałam jak głupia mucha byla w ciazy i wszedzie w gazetach wciskała te farmazony...
|
|
#3520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja siostra w ogóle jest spanikowana zawsze. Ona by chciała, żeby dziewczyny na większym luzie podchodziły do porodów, bo są lepsze efekty dzięki temu. Mówi np, że co ona ma zrobić jak pacjentka nie chce urodzić, jeśli nie współpracuje, jeśli zamiast przeć płacze i histeryzuje. Pamiętajcie, poród nas nie ominie! Będzie bolało, wiemy o tym od zawsze. Poza tym, jesteśmy dorosłe i szczerze mówiąc dużo mniej ważne jest to czy nas będzie bolało niż to że poród ma przebiegać tak, żeby dziecku nic nie zagrażało. A prawda jest taka, że najczęściej w trakcie porodu dziecku najbardziej zagraża matka, która myśli o sobie zamiast o maluszku. Poboli i przestanie, dawniej kobiety rodziły bez znieczuleń, bez mężów, bez jakichkolwiek podstaw cywilizacyjno-medycznych i jakoś dawały rade. Efekt pełni to pewnie wynik myślenia "o jest pełnia! na bank dziś urodzę!' pojawia się stres, emocje i poród gotowy
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż wrócił do domu... więc uciekam ; p
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie iwem co mi sie w nocy stalo. TŻ sobie spał a ja sie obudziłam taka wkurzona na niego i cały świat ;| W ogoole SUPER ,ŻE Z LANDII OK ;* u nas w szpitalu nie wypuściliby jej tylko potrzymali troche zeby przypilnowac. znów się żalee A w ogole to fajnie tata mi robi tu w domu,ale juz mnie wkurza jak przychodzi codziennie rano i mi burczy że TŻ to leń ;| no masakra !! ej ma weekend to chyba w weekend moze sobie porobic to co ma zrobic. Zawsze tata ma wszystko przygotowane ale i tak sie na marudzi normalnie masakra, i dzien w dzien to samo ! wrra meble przewiozą mi dopiero w poniedziałek ;/ ...bo przeciez wszystko musi byc tak jak chce moja mama i tata,nie tak jak my chcemy i uwazamy za słuszne...
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-10-19 o 10:26 |
|
|
|
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
jasiowa ja tez maruda ale mojego to nie ma od rana do wieczora bo po pracy jedzie na budowe a dzis przyjechak nam brat posprzatac troche kochany
a mnie naszlo i bede piec pieguskiii |
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam troszkę, widzę, że z Ewcią lepiej - w dalszym ciągu trzymam kciuki, odpocznij trochę Kochana!
I oczywiście za dzisiejsze wizyty! Mój gość dzisiaj zrobił pobudkę o 6:40, "ciocia, mogę już na komputer?". Wklejam Wam udokumentowane zjedzone śniadanie, warunek włączenia simsów i uciekam, szturchana, że mam się pospieszyć, bo konik nie nakarmiony ![]() P.S. proszę nie zwracać uwagi na tę górę ciuchów na szafce - mała księżniczka przywiozła ze sobą na trzy dni całą walizę, a rano wszystko zostało z niej wyrzucone celem znalezienia ulubionej, różowej koszulki tatusia, żeby nie było mu przykro, że jej nie ma w domu
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-10-19 o 10:29 |
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ato jak chodzisz do ordynatora to spoko i jeszcze tym bardziej,że masz mieć cc to możesz być spokojna. Ja też chodzę do ordynatora naszego szpitala więc zdecydowałam się na ten,poza tym blisko jest. Jedyny warunek to taki,że mogę tam rodzić od 36 tc. A36 tc zaczynamy w niedzielę.I jak to się liczy dziewczyny? Mogłabym już w razie W niedzieli rodzić czy musiałabym czekać do skończonego 36 tc czyli do nast tyg? Nie wyobrażam sobie rodzić gdzie indziej |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:A tak serio to ja rozumiem te wszystkie racjonalne argumenty ale jak ból osiąga taki poziom że jest ci wszystko jedno co się stanie, czy ja przeżyję czy nie, byleby się to skończyło. Może jestem mało wytrzymała na ból Nie wiem, ale wiem że ten ból dla mnie był nieludzki i nieracjonalny. I w takim momencie nie myślisz logicznie i rozsądnie. Myśli są takie, że aż mi wstyd o tym pisać...
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zależy jak lekarz liczy, zazwyczaj skończone tygodnie, więc jeszcze tydzień |
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz cos wiecej bo juz mnie wkurza te podejscie, ze bedzie cudnie, dzieciaczki beda sliczne grzeczne i kochane , a my na drugi dzien taaakie piekne i w ogole. Trzeba przygotowywac sie na najgorsze..! Dajesz ;>
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na tżt nie mogłam patrzeć nawet jak pytał: kochanie potrzebujesz czegoś?... moja odpowiedź to była tylko "ciiiii" bo nie chciałam ani chamsko sie do niego odezwać ani powiedzieć czegoś nie tak...
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
o 12 to mi sie pewnie ktg skonczy;p a pozniej wizyta;p swoje trzeba odczekac;p
3majcie kciuki dobra wychodze ) ale ja dawno samochodem nie jechalam (za kierownica) az sie stresuje;p
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bedzie dobrze !
|
|
#3536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
bo z bliźniakami to się chyba tak liczy co nie??
|
#3538 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekam na pana kuriera,rożki ma mi przywieźć
|
||
|
|
|
#3539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pewnie w sumie to nic, taki miałam głupi dzień wczoraj, ale za to dzisiaj nadrabiam ![]() eeee, to nasze pobożne życzenie ![]() Cytat:
udanych zakupów Cytat:
pieguski ja mam jeszcze z tamtej soboty kilka![]() idę sprzątać dalej
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
taaaa sratata mnie to tez wkurza na 2 dzien bedziemy obolale ledwo chodzace i marzace o tym zeby lezec i nie wstawac nie mowiac o sikaniu boze jakja sobie przypomne brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrr na sama mysl
i cudnie do konca nie bedzie beda dni ze bedziemy mialy wszytskiego dosc bedziemy plakac itp ale to sa uroki marcierzynstwa nie ma samych slonecznych dni |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

KACPER 7.12.2012, 3300, 56cm

klask i:

ja pierwszy raz o tym słyszałam jak głupia mucha byla w ciazy i wszedzie w gazetach wciskała te farmazony...

normalnie masakra, i dzien w dzien to samo ! wrr
za dzisiejsze wizyty! 
a na tżt nie mogłam patrzeć nawet jak pytał: kochanie potrzebujesz czegoś?... moja odpowiedź to była tylko "ciiiii" bo nie chciałam ani chamsko sie do niego odezwać ani powiedzieć czegoś nie tak...

ja mam jeszcze z tamtej soboty kilka