|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Hej
![]() Położyłam się spać o ... 4.30 Wcześniej Tymuś rozpaczał. Bardzo go znowu zęby bolały. Chciał ssać, a nie mógł I tak od 1.30 do 4.30. Zaczął akurat, jak chciałam się kłaść.Nateczko - jak badania? Trzymam kciuki od rana ![]() Cytat:
Czyli po prostu trzeba poprzymierzać. Cytat:
My nie mamy żadnej kołderki i chyba nie zamierzam takowej kupować, bo Tymek jest śpiworkowy. Ale, jak będzie bardzo zimno, to taki kocyk się przyda Poza tym chciałabym, żeby on był na przyszłość. Właśnie zamist kołderki.Cytat:
![]() 2. Dzięki Czyli właśnie taki duży.Cytat:
To niesprawiedliwe!
|
|
#4622 |
|
Wtajemniczenie
|
BRUMKU współczuje nocki. biedny Tymuś
Powiem ci, ze jestem przerazona jak to bedzie u nas z tymi tylnymi zębami jak czytam ile Tymek musi sie wycierpiec... |
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miło mi
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Jacie kurcze bidulek mały... a Ty przy nim
Ale ważne, ze powoli zaczyna pić, zobaczysz jak szybko odzyska siły! Trzymajcie się ciepło :glaszcze:Marina za wizyte!
|
|
|
|
#4625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym ja sama mega zmarzluch i najchętniej sama bym w zimówkę wskoczyła . Właśnie też mi się wydaje, że pazdziernik i 15 st. inaczej się odczuwa tego miesiąca, niż np. w maju. Sama nie wiem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
MARINA miło mi
Co do ubierania to ja zawsze mam z tym problem. fakt teraz bardzo szybko sie ochładza i tzreba byc przygotowanym na to. |
|
|
|
#4627 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dobrydzień
![]() słońce pięknie świeci, a ja dzień rozpoczęłam od stania w gigantycznym korku i oczywiście spóźniłam się do pracy i totalnie mnie to z rytmu wybiło, do tego piątek i wszyscy już rozluźnieni w robocie, więc oczywiście pracować się nie chce ![]() agawoo gratulacje pierwszego ząbka ![]() myha cudne zdjęcia alibany Ala zanetaa88 są teraz bańki bezogniowe http://www.cefarm24.pl/161,banki-bez...e-x-8-szt.html z instrukcją gdzie i jak stawiać. Kupiliśmy dla Majki jakiś czas temu, ale ciężko jej było wytrzymac na leżąco. Cytat:
kojarzę ten pasek, tylko muszę go teraz znaleźć i szybko zamontować, bo w takiej pozycji to Hania ciągle zjeżdża i prawie na leżąco jeździ.Dajemy jedną kroplę DeviKap. też nie lubię prasować koszul, na szczęście mój tż nie chodzi w nich na codzień i jest "obszerniejszy" więc jak już to łatwiej prasować ![]() Cytat:
robota przyszła szybciej niż myślałam ale co tam.... nie ucieknie ![]() pogrzebię w domu i coś wrzucę, a wygląda jak łobuziak ![]() Cytat:
Majka "przesiadła się" do łóżeczka 70x160cm mając dwa latka i dostała od razu dużą kołdrę 150x200, więc wydaje mi się, że 110x140 zaraz będzie ok. Hania teraz z tej mniejszej ciągle mi się rozkopuje.Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do kołderki to się w zupełności zgadzam Cytat:
Cytat:
też bym tak wybrała ![]() jacieeee
|
|||||||
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko no to trzymam kciuki żeby wszystko było ok
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Mam nadzieję, że da mi coś na to. Boże, tak marzę by mi kudły przestały lecieć, jak przeczesuję rękami ( wystarczy raz !) to mam grube pasmo włosów w ręku, całą pokazną kępkę. Nie czeszę włosów ostatnio, bo się boję a jak przy myciu myję to wanna jest czarna, wczoraj to M. wołałam, bo nie mogłam uwierzyć.A stosowała któraś z Was Loxon 5%
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marina trzymam kciuki za lekarza, oby to nie bylo nic powaznego. brumku moj kocyk jest milutki w dotyku i cieplutki. W szpitalu go mamy i Marysia pod nim spi i jest OK. Grzeje ja. A ja czekam az moja corka usnie, przyniosla za niedlugo obiad i sama sie poloze spac, bo cosik padnieta jestem. Mialam kupic cos w aptece na wzmocnienie wlosow i poszlam wczoraj do apteki i zapomnialam
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
laski te które mają karte i smsa z Kappahla polecam się przejść bo naprawde warto
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj się i wylewaj smutki gdy tylko masz ochotę Cytat:
![]() ja też popełniam błędy w kwestii ubierania, nie tylko w kwestii młodego, sama też czasami ubieram się nie odpowiednio do pogody
|
|
#4633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Adrji - widzę Cię! Odzywaj się, bo przepadłaś, jak kamień w wodę!
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() Dzięki za opinię. O to mi chodziło Jak Twoje przeziębienie?
|
|
#4635 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez dzis Wlasnie o niej myslalam ze dawno jej nie było.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4636 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas byla dzisiaj pobudka kolo 12 i do 1 nie spal(dalam ibuprom i mleczko, zasnal, spal do 8.30-wyspalam sie dzisiaj) Teraz zęby mu dokuczaja, bo marudek,bawic sie nie chce, malo zjadl, ciągle na raczki, ale dobrze ze w nocy była tylko jedna pobudka i gorączki na razie nie ma. Zasnał mi o 12 (ciekawe ile pospi ).Cytat:
Cytat:
Alibany-Ala śliczna, a jaka duzo , modnisia mała
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-19 o 12:52 |
|||
|
|
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
tak mały śpi ja idę robić pizze jaki kocyk????
|
|
#4638 |
|
Rozeznanie
|
jacieee trzymaj się kochana -jesteś bardzo dzielna! o pracę się nie martw - zobaczysz że wszystko sie ułozy, a w tej chwili Dominik jest najwazniejszy. Biedny mały
JustPi no pracuję 50 km od domu, codziennie dojeżdżam pociągiem - 3 godziny na dojazdy marnuję ![]() skoro juz wracam na 8h, to chcę pracować od 7-15, czyli codziennie pobudka o 5.20 ![]() dobra nie nakręcam się jest piatek i trzeba się cieszyć
|
|
|
|
#4639 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() cieszę się, że mogłam pomóc ![]() dziękuję ![]() i współczuję nocki ale Tymcia te zębole męczą ![]() Cytat:
współczuję dojazdów. Pracę od 7 uważam za bardzo dobry pomysł )
Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2012-10-19 o 12:59 |
||
|
|
|
#4640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kolinko, to faktycznie duży dom macie
![]() Dziękuję Cytat:
-Z Domka faktycznie Pani miała ubaw i ludzie w sklepie też ![]() -Ja też mierzyłam Dominikowi Bartki i to jakaś porażka. Dominik nie umiał w nich chodzić, podeszwa wielka i masywna Kupiłam z ecco dokładnie te, które wkleiłaś dla chłopca Z nowej kolekcji 300 zł! 200zł też kupa kasy, ale w elefanteny nie wcisnęłam mu nogi, bo Domin ma wysokie podbicie... Kombinezony mają takie same i okazuje się, że buty również Oni muszą być parą! Hihi-U nas też dużo takich "poubieranych" dzieci Domek też wczoraj biegał bez czapy i w samym sweterku, co budziło oburzenie u niejednej babci Ja już się przyzwyczaiłam, że ludzie mnie za to krytykują. Sąsiadka mi ostatnio powiedziała, że nawet na placu zabaw o mnie mówią. Taka jestem sławna Cytat:
Na pewno kiedyś Twoje marzenia się spełnią Cytat:
-Myślisz, że może być zbyt duży? Mniejszy=tańszy ![]() Byłam u lekarza. Coś z jelitami, dostałam leki na 10 dni i dietę. Na szczęście nic poważnego
|
|||
|
|
|
#4641 |
|
Zadomowienie
|
Jacieee trzymaj się mocno!
Brumek a ja właśnie miałam pytać, czy rezygnujecie ze śpiworka, ale widzę, że nie ![]() W kwestii ubierania, to ja ostatnio noszę ze sobą dodatkowe bluzy/polarki/kamizelki, żeby na bieżąco ubierać/rozbierać/przebierać Patryka odpowiednio do pogody Wolę tak niż po godzinie wracać ze spaceru...Marina za wizytę!
|
|
|
|
#4642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(tez kiedys dojezdzalam 60 km, przez rok), ale co zrobic pracować trzeba..
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
Shira czy Ty w krzakach siedzisz?
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Patik brakuje tu Ciebie... |
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Dewwik
warto i to bardzo.Ale ta promocja od wczoraj więc pewnie już ostatki zostały.Ja bardzo dużo kupiła.Min spodnie które chciała od dawna kupić cena normalna 149zł a wczoraj dałam 25zl , bluzki dziecięce po 10zł, śpiochy po 10zł, skarpetki dla Nas 5zł/5par, leginsy rajstopowe grubość 50 za 5zł. |
|
|
|
#4645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez Boryska lekko ubieram i patrza na mnie dziwnie , czapke mial ze 2 razy ostatnio, jak juz naprawde zimno bylo, dzisiaj jest tak cieplutko, a jak widzialam dzieciaczki w czapach, pod tymi plandekami, matko!Biedne!U nas dzisiaj jest 18stopni!
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robie tak jak Mamad. Biore coś do wózka jakaś bluze dodatkową.
U nas wczoraj bodziak z krótkim, bluza i bezrękawnik + dzinsy. Czapka obowiązkowo, ale jak się ubieramy to Agata woła "czapa, czapa" i wyjmuje z szafy i zakłada
|
|
|
|
#4647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to 50 %dotyczy tylko przecenionych rzeczy?
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena
jest poszukiwana
|
|
|
|
#4649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, zdejmuje jak tylko zaczyna sie nudzic (np.nie jezdza samochody, itp.)Czekam az moje kochane dziecko wstanie i idziemy na spacer, tak pieknie jest
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-19 o 13:14 |
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-10-19 o 13:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

Wcześniej Tymuś rozpaczał. Bardzo go znowu zęby bolały. Chciał ssać, a nie mógł
I tak od 1.30 do 4.30. Zaczął akurat, jak chciałam się kłaść.

, więc odpadały.
taki maly wraczek, leje sie przez rece. Pewnie nas nie wypuszcza dopoki nie zacznie normalnie jesc a do tego dluga droga. Ja juz mam z praca problem bo od pon nie ma mnie kto zastapic. Masakra. Zalamanie mam. On tak strasznie cierpi.

Ale ważne, ze powoli zaczyna pić, zobaczysz jak szybko odzyska siły! Trzymajcie się ciepło :glaszcze:

Zakończone: 2
.. do jakiego gina idziesz, z tego co wiem dobrego endokrynologa ginekologa ciężko w mielcu znaleźć ... moja znajoma niby miała hiperprolaktynemię ( zdjagnozowaną w m-cu )czy jakoś tak i okazało się że jednak to nie to i winę za wszystkie zaburzenia ponosi tarczyca ( teraz leczy się w krk) ... mieleccy lekarze to porażka jeśli chodzi o hormonalne sprawy ... parodia normalnie ... jeśli chcesz to mam namiar na dobrego lekarza jakiegoś profesorka w krk na NFZ (czeka się pół roku)

Najpierw myślałam, ze ten duży (110x140), bo dzieci coraz większe, a chciałam żebym mu do wieku przedszkolnego starczył spokojnie. Takich jak te mniejsze (80x100) to mamy kilka, może te nasze ciut mniejsze, ale niedużo.

12.06.2010