Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 11:10   #3571
happy_eve
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
w ciazy takie rzeczy sie dzieja, kup sobie paste do zebow spejalna do dziasel, parodontax, elmex, biodent czy cos takiego

a jak bardzo bola to jest taki srodek w aptece dentosept
do pedzlowania albo do plukania, lepszy jest ten do pedzlowania bo znieczula i leczy, tylko ze ma alkohol w skladzie i szalwie i tylko miejscowo mozna uzyc go i nie za duzo wiadomo ja czasem sobie nim robie i pomaga bardzo
Dzięki Dzisiaj będę u rodziców, a mama używa parodontax to pożyczę sobie
Stary 2012-10-19, 11:11   #3572
niteczka83
Zadomowienie

Witam się
znów chwila nadrabiania i jestem

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty a dużo ich dzisiaj.

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

Witam się w 32 tygodniu Czyli 8 miesiąc

Jasiu, T'ai

Ma_Majka, Jasiu i T'ai -

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się i ja w 39 tygodniu - do cięcia zostało 10 dni

Dzisiaj idem sobie zrobić pedicure na poprawę humoru i z musu bo już mam tak długie paznokcie u stóp że jak chodzę boso to parkiet rysuję
już tylko 10 dni.
A z tego rysowania parkietu myślałam że z krzesła spadnę

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to czy peperonik jutro ma wielki dzień???
Cytat:
peperonik to chyba 20-tego czyli jutro ma ślub
Też mi się wydawało że w sobotę 20.x. czyli jutro

Cytat:
ooooo czyli dobrze że Landi zatrzymali akcję, niech maluch jeszcze się powygrzewa na Karaibach w baseniku bo tu na zewnątrz chłooooodno
No u mnie jeszcze 10 dni - ciekawe ile dziewczyn mnie wyprzedzi
Ja Cię nie wyprzedzę - za to w dniu Twojego porodu (30.X. jeśli dobrze pamiętam?) mam wizytę i dowiem się czy cc czy sn

Cytat:
Zgodnie z teorią że podczas pełni jest największy wysyp dzieciaczków to 29 października bądźmy w gotowości
też słyszałam tę teorię

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
a z tego wszystkiego zapomniałam wczoraj napisać, że zaczęłam 37tydzień Już niedługo

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Po 21 listopada mogę rodzić, nie wcześniej
Mystiquee - ale następna pełnia 28 listopada - to chyba już bardziej Tobie pasuje?

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
kochana nie biore od soboty kurde mowcie co chcecie ale po niedz ja juz moge rodzic bedzie 39 tydz a tak to znow bede musiala leciec po l4
Ja to będę miała problem bo już l4 nie dostanę na bank . Do terminu zostanie mi 4 dni więc albo już macierzyński albo zaległy urlop (dobra jeszcze o tym nie myślę)...

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
co do czasu po porodzie, to pierwszego miesiąca z Kubą w ogóle nie pamiętam - zdarzało się, że myć zęby szłam o 14 bo ktoś wrócił wreszcie do domu, w ogóle człowiek zadżumiony jakiś na początku
Wiem, że ciężko się na to przygotować bo jeszcze tego nie przeszłam ale praktycznie wszystkie moje koleżanki mają dzieci (czasem po dwoje) i dokładnie pamiętam że większość wyglądała jak zombi , że niejednokrotnie dzięki temu że przyszłam koło 16:00 mogły umyć zęby. Pamiętam jak jedna opowiadała że włosy myła na 4 etapy (a miała bardzo krótkie). Pamiętam łzy w oczach. Ale one były oczywiście przeszczęśliwe i są tylko to były uroki chwil gdy już je coś dopadało. Najgorsze podobno są pierwsze tygodnie (pierwszy to hardcore), potem oby pierwszy miesiąc, a potem pierwsze 3 i już z górki. Ale zawsze dziecko może zachorować, mieć kolki, itd... Ech,... My z mężem szykujemy się na hardcore. Tak jak piszę wiem że ciężko przygotować nam się do czegoś czego nie przeszliśmy ale jak uda nam się spać po 2 godzinki dziennie w pierwszym tygodniu to uznam to za sukces. Choć oczywiście są wyjątki. Ale myślę że początki dla każdego będą bardzo trudne.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

A i super że u Landi się uspokoiło - niech Kubuś siedzi jak najdłużej
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:14   #3573
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
dopiero domofon od pań z zusu mnie obudził o 10.30
A co ten zus Cię tak kontroluje? Już chyba 2 raz u Ciebie byli?

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Ja to będę miała problem bo już l4 nie dostanę na bank . Do terminu zostanie mi 4 dni więc albo już macierzyński albo zaległy urlop (dobra jeszcze o tym nie myślę)...
Właśnie, a jak to jest z l4 pod koniec? Dostanę do terminu wg OM czy jak? Jak urodzę wcześniej, to chyba bez problemu zacznę po prostu macierzyński i l4 będzie anulowane. A co jak przenoszę? Mam zaczynać wcześniej macierzyński? Skomplikowane to Może któraś się w tym orientuje?
Stary 2012-10-19, 11:18   #3574
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
A co ten zus Cię tak kontroluje? Już chyba 2 raz u Ciebie byli?

Właśnie, a jak to jest z l4 pod koniec? Dostanę do terminu wg OM czy jak? Jak urodzę wcześniej, to chyba bez problemu zacznę po prostu macierzyński i l4 będzie anulowane. A co jak przenoszę? Mam zaczynać wcześniej macierzyński? Skomplikowane to Może któraś się w tym orientuje?
drugi za pierwszy razem mnie nie zastały i pisałam pismo
spytaj zusu czemu takie upierdliwe
sprawdzają jak to powiedziały czy nie jestem w pracy, ale że mnie zastały to zadowolone i wszystko ok

z tego co ja się orientuję zależy od lekarza - może ci dać zwolnienie do terminu OM i jak ten minie to musisz składać podanie o macierzyński (jest 7 dni by to zanieść do zusu)
a macierzyński chyba można zacząć 2 tygodnie przed porodem
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:20   #3575
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Wiesz, ale ja nie mówię, że masz się uśmiechać w trakcie porodu i ronić łzy szczęścia, opiewając sytuację poetyckimi wersami. Właściwie przedstawiłam Wam stanowisko mojej siostry, która wkłada w pracę całe swoje serce i chodziło mi o to, że choćby stanęła na rzęsach to za nikogo nie urodzi. Moje słowa dotyczyły raczej tego, że moja siotra boi się pacjentek, które paradoksalnie rodząc nie rodzą. Bo co ma z takimi zrobić?
Też słyszałam od znajomej położnej że najgorzej to jak się nie współpracuje, tylko histeria... Zobaczymy jak ja zareaguję? A na sr jeszcze mówili że najgorsze jeśli chodzi o poród to są te dziewczyny które mają wszystko pod kontrolą (tzn. muszą mieć) i tak normalnie w życiu zaplanowane wszystko od a do z. I przychodzą z planem porodu wyszczegółowionym kropka w kropkę - i nie ma bata, a niech coś pójdzie nie tak jak w planie ... koniec histeria, akcja porodowa się zatrzymuje i nie przekonasz takiej. A tu trzeba być elastycznym w zależności od sytuacji bo wielu rzeczy się nie przewidzi. A każdy poród jest inny. To się pomądrzyłam tym co usłyszałam - nie mając doświadczenia

MiciaKicia i Dorsip
- 34 tygodnia
Stary 2012-10-19, 11:20   #3576
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
A własnie.. jeszcze miałam się spytać czy można w ciązy pić Plusssz?
Ja słyszałam, że nie powinno się brać witamin, które nie są przeznaczone dla kobiet w ciąży. Chyba, że lekarz coś poleci, ale to inna bajka.

Cytat:

Dzisiaj idem sobie zrobić pedicure na poprawę humoru i z musu bo już mam tak długie paznokcie u stóp że jak chodzę boso to parkiet rysuję

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
Bry
widze ze nie tylko ja spac nie moge, juz buszujecie
Mnie tez jakis streszczenie poprzednich stron by sie przydalo.

Dziewczyny jak kupujecie staniki karmniki skoro nie wiecie jak wam biust skoczy pelny mleka?
Patrze na 2 miseczki wiekszy niz teraz ale to takie strzelanie

Dobrych wizyt i dzieciaczkow
Któraś kiedyś chyba pisała, że obwód pod piersiami po porodzie się szybko spada do okresu sprzed ciąży, a jeśli chodzi o miseczkę to chyba tak, że przy przymierzaniu wkładasz jeszcze do miseczki palce.
Nie pamiętam kto o tym pisał. Jak coś nie tak napisałam to poprawcie.

AnnaEf, Ma_majka - ja myślę, że pewnie obydwie macie rację. Ja też słyszałam o tym "zezwierzęceniu" podczas porodu. Dlatego do tych planów porodu podchodzę z dystansem, bo nie wiem czy w którymś momencie nie zacznę błagać np. o oksy, żeby poszło szybciej, choć generalnie chciałabym tego uniknąć.
Ale zgadzam się też z AnnaEf, że trzeba współpracować z położną, bo w sumie ona ma większe doświadczenie od nas.
Ja się na to nastawiam, a jak to będzie to wyjdzie w praniu

Cytat:

w ciazy takie rzeczy sie dzieja, kup sobie paste do zebow spejalna do dziasel, parodontax, elmex, biodent czy cos takiego

a jak bardzo bola to jest taki srodek w aptece dentosept
do pedzlowania albo do plukania, lepszy jest ten do pedzlowania bo znieczula i leczy, tylko ze ma alkohol w skladzie i szalwie i tylko miejscowo mozna uzyc go i nie za duzo wiadomo ja czasem sobie nim robie i pomaga bardzo
Ja polecam szczególnie pastę Biodent

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja piję ale nie po to, żeby już jechac na porodówke bo to tak nie działa tylko, żeby rodziło się łatwiej i by udało się uniknąć nacięcia bo szyjka będzie elastyczna. Zobaczymy czy pomoże....
Dokładnie - liść maliny pije się po to, żeby ułatwić akcję porodową. Jest to środek znany od wieków, żadna nowość. A czy skuteczne to się okaże
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:21   #3577
T'ai
Zakorzenienie

w ogóle znowu dużo nastukałyście ale nadrobię potem
teraz wypadałoby się ubrać i pranie nastawić bo znów cudna pogoda

jedynie pogratuluję Ma_majce, Pani Jasiowej i sobie 8 miesiąca
Stary 2012-10-19, 11:22   #3578
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

za nowe tygodnie i za wizyty jeśli są jakieś
Fajna pogoda, cieszę sie na wyjazdowy weekend u mnie w domu meble na środku, pierdZielnik jakich mało i czekam na faceta od nowych mebli

Dobrze ze Landi puszczają do domku

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:23   #3579
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
drugi za pierwszy razem mnie nie zastały i pisałam pismo
spytaj zusu czemu takie upierdliwe
sprawdzają jak to powiedziały czy nie jestem w pracy, ale że mnie zastały to zadowolone i wszystko ok

z tego co ja się orientuję zależy od lekarza - może ci dać zwolnienie do terminu OM i jak ten minie to musisz składać podanie o macierzyński (jest 7 dni by to zanieść do zusu)
a macierzyński chyba można zacząć 2 tygodnie przed porodem
To jeszcze z rozwalonym tyłkiem mam latac do ZUS-u??
Stary 2012-10-19, 11:25   #3580
Sola1
Zakorzenienie

Oczywiście znowu połowę cytatów mi gdzieś wcięło

Pisałyście o pełni - dobrze wiedzieć
Ja tej pierwszej wolałabym uniknąć, bo za wcześnie dla mnie, ale druga ma być 28 listopada, a kolejna 28 grudnia.
http://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/fazy-ksiezyca.html
Z tego co pamiętam to na tym pierwszym usg miałam termin jakoś 29 listopada, więc kto wie. Choć jak piszecie, że wtedy są tłumy to chyba wolałabym inny termin
Stary 2012-10-19, 11:28   #3581
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
o bólu porodowym zapomniałam w momencie kiedy małego położyli mi przy piersiach - na prawdę niesamowite uczucie nie da się opisać orgazmy miłoście i inne rzeczy nie są w stanie temu dorównać... taki mały człowieczek który może liczyc tylko na Ciebie i kocha cię mimowolnie.. te małe oczka takie bezbronne no niesamowity dar i o tym się pamięta.. dziecko jest w stanie wynagrodzić te wszystkie nieprtzespane noce jednym uśmiechem i chyba dlatego kobieta nie pisze o takich sprawach oficjalnie...
tez bym chciala tak to przezyc,
jak urodzilam pokazali Tomka na chwile i zabrali i zostalam z TŻ i pustym brzuchem...........

Cytat:
w ogóle znowu dużo nastukałyście ale nadrobię potem
teraz wypadałoby się ubrać i pranie nastawić bo znów cudna pogoda

jedynie pogratuluję Ma_majce, Pani Jasiowej i sobie 8 miesiąca

no a my dziś zaczynamy 35 tc

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:30   #3582
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
tez bym chciala tak to przezyc,
jak urodzilam pokazali Tomka na chwile i zabrali i zostalam z TŻ i pustym brzuchem...........

Stary 2012-10-19, 11:31   #3583
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja tej pierwszej wolałabym uniknąć, bo za wcześnie dla mnie, ale druga ma być 28 listopada, a kolejna 28 grudnia.
Z tego co pamiętam to na tym pierwszym usg miałam termin jakoś 29 listopada, więc kto wie. Choć jak piszecie, że wtedy są tłumy to chyba wolałabym inny termin
Ja na pewno wolałabym inny termin niż pełnia, bo u mnie w szpitalu tylko 3 sale porodowe

Tai - z tym podaniem do zusu, to kurde mnie przestraszyłaś :/ Ja nawet nie wiem, gdzie jest mój zus Pewnie gdzieś w Warszawie, ale jak ja tam trafię Musi być inne rozwiązanie
Stary 2012-10-19, 11:32   #3584
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
To jeszcze z rozwalonym tyłkiem mam latac do ZUS-u??
tzn np w moim przypadku składa się to pracodawcy a ten zanosi do zusu papiery
tak myślę że pewnie mąż będzie musiał to podanko podrzucić
Stary 2012-10-19, 11:33   #3585
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi o to zeby się nakręcać, ale o to zeby mieć jakies takie ogolne pojęcie co moze sie wydarzyc... Bo juz powoli mozna mniej więcej jakoś się tam nastawiać. A jak przyjde taka niezdająca sobie z niczego sprawy i bede myslec, ze pierdne i dziecko samo wyskoczy, a pozniej bedzie wszystko ok to już widzę moją depresję jak sie okaże wszystko całkowicie inaczej... Widomo jakbysmy wszystkie wiedziały tak dokładnie co nas czeka to chyba nikt nie chciałby dzieci
Nam położna powiedziała, żeby nastawić się na mega ból, bo podobno wtedy jakoś łatwiej to się znosi.

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Nie bo musze se skarpetki kupić bo mi w giry zimno.
☠☠☠☠a tyle skarpetek miałam... i nie wiem ... jedna para mi została. Gdzie to sie traci wszystko chyba sama sobie je bede prała.
A no i na obiad musze kupić mięsko bo obiecałam tż gulasz

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Dobra lecę, odezwę się
Ja kiedyś słyszałam taką teorię, że to pralka zjada skarpetki i one przechodzą w inną czasoprzestrzeń
U mnie często po praniu często zostaje jedna skarpetka. Co się z nimi może innego dziać????
Stary 2012-10-19, 11:35   #3586
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Któraś kiedyś chyba pisała, że obwód pod piersiami po porodzie się szybko spada do okresu sprzed ciąży, a jeśli chodzi o miseczkę to chyba tak, że przy przymierzaniu wkładasz jeszcze do miseczki palce.
Nie pamiętam kto o tym pisał. Jak coś nie tak napisałam to poprawcie.
Nam na sr tak położna radziła (jak kupić pierwszy - bo jakiś powinniśmy mieć a przynajmniej dobrze by było- biustonosz do karmienia) - obwód jak sprzed ciąży a do miseczki mamy włożyć dłoń (z tego co zrozumiałam mówiła to do nas jako na 1-1,5 misiąca przed porodem, gdzie już część ma z nas większe piersi) i taka w teorii będzie miseczka.

Cytat:

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-10-19 o 11:36
Stary 2012-10-19, 11:35   #3587
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Tai - z tym podaniem do zusu, to kurde mnie przestraszyłaś :/ Ja nawet nie wiem, gdzie jest mój zus Pewnie gdzieś w Warszawie, ale jak ja tam trafię Musi być inne rozwiązanie
już dopisałam że ja np pracodawcy składam to podanie
a oni mają 7 dni by to zanieść do zus
samo pisemko to wystarczy proszę o udzielenie mi urlopu macierzyńskiego w wymiarze 20 tygodni tj. 140 dni

a potem ewentualnie o dodatkowy urlop w wymiarze 4 tygodni

takie podanie spokojnie ktoś może podrzucić, grunt że twój podpis będzie

tylko 100% pewności nie mam czy tak teraz się to odbywa, może ktoś się orientuje?
tak mi po prostu pracownica kilka lat temu składała a ja zanosiłam jej do zusu, między innymi z drukiem Z-3

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2012-10-19 o 11:37
Stary 2012-10-19, 11:37   #3588
fistaszek24
Zakorzenienie

Witam. Przepraszam, że się wtrącę ale podczytuj Was i mam małe sprostowanie. Lekarz wystawia zwolnienie lekarskie do terminu porodu a ni teoretycznego terminu porodu to kobieta decyduje kiedy idzie na macierzyński w ciąży na L4 można być 280 dni.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

http://forumprawne.org/prawo-pracy/1...porodu-l4.html
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:39   #3589
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Witam. Przepraszam, że się wtrącę ale podczytuj Was i mam małe sprostowanie. Lekarz wystawia zwolnienie lekarskie do terminu porodu a ni teoretycznego terminu porodu to kobieta decyduje kiedy idzie na macierzyński w ciąży na L4 można być 280 dni.
Dobrze, dobrze - nie przepraszaj ... bo ja sama jestem ciekawa. Ja mam sytuację taką że mam wystawione l4 do 30 października (od wizyty do wizyty). Termin z om to 3 listopad (ale teoretyczny - tak naprawdę nie wiem kiedy to nastąpi i mogę przenosić). To lekarz wystawia w takich sytuacjach l4 do wymyślonej daty np. daje jeszcze tydzień?
Stary 2012-10-19, 11:40   #3590
agasobo
Zadomowienie

cześć dziewczynki

gratuluję nowych tygodni
3mam za wizyty i poproszę o to samo dla siebie - ja mam dziś o 15:20, ale znając życie wejdę koło 16:00 :/

i poproszę o za to, żeby mi nie kazał co tydzień przychodzić, bo już mi kasy braknie na niego

Cytat:
o rany.... to mi ta najbliższa pełnia za wcześnie, a ta następna za późno.... bo ja mam termin z om 18.11.........

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:41   #3591
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, dobrze - nie przepraszaj ... bo ja sama jestem ciekawa. Ja mam sytuację taką że mam wystawione l4 do 30 października (od wizyty do wizyty). Termin z om to 3 listopad (ale teoretyczny - tak naprawdę nie wiem kiedy to nastąpi i mogę przenosić). To lekarz wystawia w takich sytuacjach l4 do wymyślonej daty np. daje jeszcze tydzień?
Dokładnie tak a jak urodzisz to z dniem porodu przechodzisz na macierzyński.
Stary 2012-10-19, 11:44   #3592
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
3mam za wizyty i poproszę o to samo dla siebie - ja mam dziś o 15:20, ale znając życie wejdę koło 16:00 :/
i poproszę o za to, żeby mi nie kazał co tydzień przychodzić, bo już mi kasy braknie na niego

o rany.... to mi ta najbliższa pełnia za wcześnie, a ta następna za późno.... bo ja mam termin z om 18.11.........
za wizytę i oby...
Nie no przecież wszystkie nie będziemy rodzić w pełnię - to by dopiero było

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak a jak urodzisz to z dniem porodu przechodzisz na macierzyński.
Baaardzo dziękuję za odpowiedź. Bo nasłuchałam się różnych dziwnych rzeczy Ale teraz już wiem.
Stary 2012-10-19, 11:47   #3593
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciuki

Fistaszek - dzięki za wtrącenie się Czyli po prostu jak mi się skończy zwolnienie, a jeszcze nie urodzę, to idę do lekarza i on nie ma prawa mi odmówić zwolnienia. Tylko najgorsze, że wizyta kosztuje, więc i tak będę 150zł do tyłu Ale przynajmniej macierzyńskiego nie stracę.
Stary 2012-10-19, 11:50   #3594
niteczka83
Zadomowienie

Dobra dziewczyny mykam. Od 3 dni biorę się za prasowanie dzieciecych rzeczy. Bo ja to jestem agentka i mam wszystko już poprane ale nie poprasowane choć oczywiście w pułeczkach porozkładne rozmiarami . I codziennie znajdywałam sobie zajęcie inne (tu trzeba wyczyścić leżaczek, a tu może umyć kaloryfer, wczoraj np. ważna baaaardzo była szafa przesuwana - czysta też musi być bo jak jeszcze dziecko zobaczy ten 1 mm zacieku tam na górze ) - wszystko oby tylko od prasowania uciec.... Ale dziś już nic nie wymyślę
Przydałby mi się na małe wypożyczenie tż Halway'i
Stary 2012-10-19, 11:53   #3595
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:53   #3596
marti86
Zakorzenienie

zdycham dzis

za wizyty i za nowe tygodnie

zbieram sie do miasta ale ledwo zyje-spac mi sie ciagle chce

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-10-19 o 11:54
marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:56   #3597
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja słyszałam inną wersję, że L4 może wystawić max do terminu z karty ciąży. A po terminie musisz już zacząć macierzyński

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:

Stary 2012-10-19, 11:57   #3598
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
A własnie.. jeszcze miałam się spytać czy można w ciązy pić Plusssz?
Myślę, że można, ale to pewnie też zależy od tego czy np. w jakiś innych tabletkach które bierzesz nie ma już magnezu. Ja w ciąży biorę Aspargin 2x dziennie - te tabletki zawierają magnez i potas. Moja gin powiedziała, że mogę je spokojnie brać, a jak mi się kończą to od razu czuję się gorzej - zaraz czuję serducho.

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Hej hej

Witam się w 32 tygodniu Czyli 8 miesiąc
Gratuluję!!!

Cytat:

10 dni przeleci pewnie szybciutko, gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

ja witam się w 34 tygodniu
Również i gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
sms od Landi:
dzis wychodze bo skurczy nie ma, w nocy dostalam kroplowki i mi zatrzymali akcje zebym donosila Kube. jestem wykonczona
Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
od Landi:
dzieki ale wczoraj przezylam horror. zaczelam wymiotowac chyba z nerwow, lekarz wolal pic kawe niz mnie zbadac. na szczescie rozwarcie sie nie powiekszylo wiec mogli w pore to wszystko zatrzymac. skurcze co 5 minut juz tak bolaly ze lezalam w kiblu i nie moglam sie ruszyc
Biedna Landi , ale najważniejsze że udało się zatrzymać skurcze. Niech Kubuś jeszcze trochę posiedzi w brzuszku

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Moja siostra, położna, jak ma dyżur akurat w pełnię, to tak to przeżywa bidna, że aż się trzęsie mają 3 stanowiska porodowe w szpitalu i czasami już nie wiedzą, co robić, bo jest taki wysyp porodowy, że dziewczyny rodzą dosłownie w kolejce do łóżka
Niesamowite, że czasem takie zjawiska mogą mieć na nas wpływ. Natomiast ja jeszcze chętnie przeczekam następne dwie pełnie

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:57   #3599
fistaszek24
Zakorzenienie

Dziewczyny pracuję w rachubie tzn. rozliczam wynagrodzenia a rok temu urodziłam dziecko. Sprawdźc ie przepisy a jak nie to dla swojej pewności zadzwońcie na infolinie ZUS.
Stary 2012-10-19, 11:58   #3600
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi o to zeby się nakręcać, ale o to zeby mieć jakies takie ogolne pojęcie co moze sie wydarzyc... Bo juz powoli mozna mniej więcej jakoś się tam nastawiać. A jak przyjde taka niezdająca sobie z niczego sprawy i bede myslec, ze pierdne i dziecko samo wyskoczy, a pozniej bedzie wszystko ok to już widzę moją depresję jak sie okaże wszystko całkowicie inaczej... Widomo jakbysmy wszystkie wiedziały tak dokładnie co nas czeka to chyba nikt nie chciałby dzieci
Wiesz, może to i lepiej tak nieświadomie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości