|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71911 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Ale bananowa i seboradin kupię na pewno, dziękiCytat:
Ale skoro je lubisz, to chustą też da się tak omotać, i szalem... ja je uwielbiam Niestety ciągle brakuje mi czasu Aktualnie drugi miesiąc walczę z szalem... jestem dopiero w połowie (( A czapka dla moich włosków niezrobiona![]() Cytat:
I pochwalę się, że wreszcie mam jakieś fale, po ostatnich smętnych i prostych. Widocznie włosom potrzebne proteinki były. Dzięki za wszystkie rady![]() Jutro spróbuję bez olejowania, i nałożę seboradin (jak dziś uda się kupić). Miłego dnia! |
|||
|
|
|
#71912 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z kubkiem skrzypu.
Dziewczyny jestem załamana. Zrobilam zdjecie(troche polozylam oleju lnianego an noc wiec swieca sie od oleju ,zaraz umyje glowe) mam takie przeswity z emaskara! dosc ze skore glowy mi widac to jesczze mi farba gdzie niegdzie zeszłą co ja niwidzialam bo wiecznie chodzilam w zwiazanych wiec czeka chyba mnie farbowanie. Tylko niwiem czy farbą czy czym? czy szamponem koloryzujacym? jak znajde kabel od aparatyu to wstawie zdjecie
|
#71913 |
|
Zakorzenienie
|
mam juz zdjecia.
pierwsze zdj jest z lampa dlatego tak blyszczy. NO i wlosy bez odzywki, bez ugniatania, bez zelu lnianego . Jedynie umyte szamponem no i dalam troche tego oleju lnianego.
|
#71914 |
|
Zakorzenienie
|
oh jak dużo pięknych loczusiów
A ja zapracowana jestem już tyle stron do tyłu, ale dzielnie nadrabiam. Trochę miałam problemowy okres bo byłam po wyniki i znowu mam anemie, a ostatim razem bardzo mi się włoski posypały więc teraz dużo dużo dbania o poprawę i wzmożona pielęgnacja włosów (a tak mało czasu bo spędzam teraz w biurze po 10 godzin).No nic pożaliłam się trochę, teraz się pochwalę, że włoski póki co wyglądają ślicznie i bardzo mało ich wypada (dalej wcieram Jantar 2x dziennie i łykam CP, dodatkowo piję pokrzywę i skrzyp no i odrazu jak dostałam wyniki to dużo żelaza) mam nadzieję, że to sie nie zmieni chyba już więcej zrobić nie mogę![]() Ah i mam pytanie, czy fioletowy hegron (biovax dla włosów blond)+ olej sezamowy + żółtko + (jakiś półprodukt, bo trochę ich mi się nazbierało) = dobre dla włosków??? chce dziś zrobić coś fajniejszego dla nich I na koniec fakt - dzięki Jantarowi i CP mam spory przyrost włosów. Ponad miesiąc regularnego stosowania - widać to bardzo na grzywce i po gęstości włosków przy głowie żeby tylko teraz mi nie powypadały
|
|
#71915 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
st 43
Cytat:
do Bingo można dodawać w sumie co dusza zapragnie, wedle potrzeby Cytat:
Chyba pijana pisałam ;] najpierw kamień bez kamienia potem to ;p Nie umiem domyć winogrona - a słonecznik o podobnym składzie tłuszczowym owszem. Mam w domku jeszcze olej z orzechów włoskich (omega 6 i 3) ale on jest leciuteńki i mi się wchłania Mam teraz do testów oleinę z shea (muszę poprosić o specyfikację bo składu nie ma) - do przejechania po końcówkach będzie ok ale do olejowania nie sądzę, spowodowało mi grudki na twarzy więc spowoduje gumowy puch na głowie i potrzebę SLS ;] omega 9 to u mnie błędne koło :/ ryżowy teraz mógłby się sprawdzić (wyrównane proporcje omega 6 i 9 i nasycone), ale nie mam miejsca na kolejny olej Cytat:
Poradziłaś ![]() Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
samo zdrowie!Cytat:
![]() Cytat:
Świetny sklep, prawda? ![]() Cytat:
Ja mam około 10 i mam bardzo gęste włosy, 5-10 to jest przyzwoita średnia społeczna ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- dogoniłam ![]() Cytat:
Mam pytania o pielęgnację: jakiej temperatury wody używasz? jak często oczyszczasz szamponem z SLS? podcinasz końce regularnie? jak nakładasz odżywkę? (obie mogą podrażniać skórę i przez to powodować wypadanie - albo włosy wypadają już przy szamponie,bo BD też może podrażniać skórę ale wyślizgują się dopiero z odżywką) Cytat:
Pomyśl o serum silikonowym na końcówki A co do samego wypadania - niech się opowie lekarz, choćby zbada przyczynę Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#71916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-Staram się myć w letniej wodzie, praktycznie zawsze spłukuję chłodną, a nawet zimną wodą -szamponu z SLS używam sporadycznie 1 w miesiącu, może nawet rzadziej -nie używam lakierów i pianek, prostownicy - co jakis czas farbuję włosy -nie chodzę regularnie do fryzjera (nie trafiłam na dobrego, poza tym wkurza mnie że tnie na mokro, że nakładzie mi kosmetyków Wella, a potemi tak to musze zmywać, itd, itp) -odżywkę kładę na całe włosy, na skórę też-choć staram się nie -używałam już oleju jojoba, oliwy, rycynowego, ze słodkich migdałów, ryżowego, winogornowego, awokado,sesa, vatica -zauważyłam, że jak zrobię maseczkę z dodatkiem miodu to wtedy włosy są całkiem przyjemne. Jeżeli szampon BD może szkodzić to chyba będę musiała poszukać innego. Miałam kiedyś Alterra z granatem, myłam Pottersem aloesowym i Hegronem fioletowym (może ponownie do niego wrócę?), mam też teraz Glorię w odkręcanym pudełku. Hmmm, czego tu używać żeby było dobrze . Nie mam niestety czasu, żeby śledzić forum regularnie, ale stronę wcześniej mignął mi Seboradin z żeń-szeniem-muszę mu się przyjrzeć. Muszę szukać kosmetyków ze średniej półki cenowej.
|
|
#71917 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
świetny składnik
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#71918 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, teraz wiem, że sobie nie zaszkodzę (bo zastanawiałm się czy nie za dużo tego wszystkiego, do tej pory stosowałam zazwyczaj odżywkę + olej + kropelkę jakiegoś półproduktu (musze trochę poczytać co i ile dodawać bo nazbierałam pokaźną kolekcję)
no to zafunduję moim loczkom weekendowe SPA
|
|
#71919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rybka1, z tego, co widzę, to tragedii z wynikami nie ma, bo mieścisz się w normach. Ja mam niedoczynność tarczycy, ale nie leczę się, na własne życzenie zresztą, bo lekarz stwierdził, że poza Euthyroxem innych leków mi nie dobierze, bo nie ma, a ja po Euthuroxie potrafię zjeść tyle, ile starczyłoby małej rodzinie co najmniej na tydzień Tym bardziej, że osoby z niedoczynnością i tak borykają się z reguły ze sporą nadwagą. Pamiętam, że jak rok temu zaczynałam leczenie, to TSH miałam ponad 9, gdzie norma jest ciut powyżej 4, więc to już bardzo wysoko, ale Ty ze wszystkim mieścisz się w normach, więc hormony nie powinny stanowić tu problemu.A czemu nikt nie wspomina o rozjaśniających właściwościach miodu? Wiadomo, że nie działa jak rozjaśniacz, ale przy regularnym stosowaniu rozjaśni, Dla blondynek super sprawa, ale dla mnie jako brunetki, jest to co najmniej zastanawiające
Edytowane przez Heksacyjanek Czas edycji: 2012-10-19 o 11:09 |
|
|
|
|
#71920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo moich nie rozjaśnia to zapominam |
|
|
|
|
#71921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj moje pierwsze mycie odżywką! termin ryzykowny, bo wieczorem bal absolwentów, ale... no risk no fun rozumiem, że metodą kubeczkową?
|
|
#71922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj wypróbowałam sposób nakładania odzywki na olej. Rewelacja! Olej zmył sie duzo szybciej
|
|
|
|
|
#71923 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Urodziny mam miesiąc wcześniej i już po prostu nie chciałam nic od nikogo poza ewentualnymi pieniędzmi Więc rodzice dorzucili mi się połowę i kupiłam A ile cyrków było z tym, ech... No ale w końcu do mnie dotarł i byłam przeszczęśliwa. To bardzo dobre rozwiązanie dla takich ogromnych książek.Cytat:
![]() Zazdraszczam... Chociaż kto wie, może na naturalne miód działa jakoś słabiej, jeśli idzie o rozjaśnienie. U mnie na hennie jednak trochę widać. Chociaż i tak nic tak nie "rozjaśnia" włosów, jak oczyszczanie szamponem z SLS ostatnio oczyszczałam i znalazłam na głowie czerwone refleksy
|
|
|
#71924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym codziennie spędzam 2x pół godziny w SKMce w drodze na uniwerek, a w wakacje odkryłam wszystkie części Ludzi Lodu w pdfie... ![]() Cytat:
|
|
#71927 |
|
Raczkowanie
|
Mnie w ogóle, bo reklamy są zamiast wygaszacza i jak się przechodzi do strony głównej, gdzie jest cała lista książek, to na samym dole pojawia się pasek z reklamą. Moja koleżanka strasznie na to narzeka, a ja znów ani trochę, bo w czytaniu to zupełnie nie przeszkadza. Zresztą dowiedziałam się o wielu ciekawych książkach dzięki tym reklamom, więc są i plusy
|
|
#71928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wszystko ![]() z wakacji na Majorce przywiozłam "aż" refleksy :P |
|
|
|
|
#71929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#71930 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale skoro to dobrze, to też się cieszę i następnym razem dodam kroplę oleju |
|
|
|
|
#71931 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam dzis cynk na wlosy. Podobno jak wychodza to dobry. Mam nadzieje z epomoze, no i musze isc po odzywke jakas itp. tylko neiwiem za bardzo jaka na poczatek kupic, polecicie mi cos??
|
#71932 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#71933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kallosa nie widziałam stacjonarnie - kupuję online na allegro
|
|
|
|
|
#71934 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie myślę że w Lublinie chyba nie ma zbyt wielu włosomaniaczek bo jak to tej pory udaje mi się bez problemu i w pierwszym napotkanym punkcie kupić to o co z tego co czytam czasem trudno (jantar, artiste różowa). Albo mają rację ci którzy mówią że mi to się zawsze przyfarci
Mam w planach dziś nałożyć właśnie mój nowy produkt w rosnącej kolekcji( )- odżywkę artiste różową w celu doproteinowania moich włosów. Aktualnie od rana mam na nich olej lniany, później mam zamiar go zmyć.I tu pytanie na dziś: czy przed nałożeniem odżywki naolejować odrobinę włosy w celu lepszego wchłaniania odżywki czy nie ma takiej potrzeby? Później wszystko pod folię, ręcznik i 0,5- 1 h wystarczy? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
|
#71935 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Tyle się o nim naczytałam i "nawidziałam" tych pięknych włosisk, że aż żal nie wypróbować .W poniedziałek zrobiłam żel lniany i wczoraj poszedł cały... Mój tata uznał, że skoro jakaś magiczna "maź" stoi sobie w miseczce w łazience, to jest to zło konieczne i trzeba to wyeliminować, ale spokojnie! Tak łatwo się nie dam, dziś robię znów, bo jest po prostu GENIALNY. Nie rozumiem, jak mogłam wcześniej go nie mieć. Dzisiaj nałożę go na całą noc, zobaczymy, jakie efekty da (oleje nie sprawdziły mi się na całą noc lub dłużej - trzymam godzinę, max dwie, bo potem mam odwrotny efekt, niż zamierzony ).
|
|
#71936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po pierwszym myciu Pottersem, chyba dawno mi się tak nie pokręciły
|
|
#71937 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
nie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I pranie mózgu mi zrobić Jestem specjalistką od fałszowania swojego obrazu. Cytat:
Może czas, żeby zrobić wpis do dziennika regeneracji? Cytat:
![]() Cytat:
) i naprawdę fajnie mi z tym, że wciąż mam inne zawijasy. Póki są zdefiniowane i w dobrej kondycji, to nie narzekam. Mogę nosić rozpuszczone, nie męczę ich upinaniem... Na pewno nie wyglądam jak prosto od fryzjera, ale aktualna moda promuje takich potargańców Cytat:
![]() Dziewczyny, od kiedy wróciłam na wizażowe łono, codziennie muszę się opierać pokusie zakupu nowej odżywki. Gdyby nie zapchana szafka w łazience, miałabym już chyba z 5 nowych mazideł
|
|
#71938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz domieszać trochę oleju do Artiste owszem, albo potem dołożyć jakiejś emolientowej odżywki, ale to raczej ze względu na równowagę olejowo-proteinową czy będziesz robić metodę intensywną? tzn szampon -> artiste -> wsuszenie artiste we włosy -> mycie czymś łagodnym -> emolientowa odżywka Eiri - to może wymianka? spróbujesz nowej odżywki bez kupowania nowej odżywki
|
|
|
|
|
#71939 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Szafki mi się nie zamykają od tego wszystkiego
|
|
#71940 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja znalazłam bez problemu Cytat:
To właśnie w Lublinie w końcu udało mi się kupić różową Artiste i maski bingo... z jantarem nigdy problemów nie miałam, teraz już tylko żel aloesowy No i fajnie by było, gdyby w Tesco było więcej niż 2 rodzaje bingaczy....
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

Ale bananowa i seboradin kupię na pewno, dzięki

więc teraz dużo dużo dbania o poprawę i wzmożona pielęgnacja włosów (a tak mało czasu bo spędzam teraz w biurze po 10 godzin).

, aż boję się tam wracać co by sobie długów nie narobić.

)- odżywkę artiste różową w celu doproteinowania moich włosów. Aktualnie od rana mam na nich olej lniany, później mam zamiar go zmyć.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)