|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
Ale i tak najbardziej wkurza mnie fakt, że nie dzwonią do mnie przed przyjazdem. Póki jestem w domu to pół biedy, ale nie po to zamawiam kuriera, żeby potem odbierać w jakiś punktach rozsianych po mieście. To już wolę sobie odebrać z poczty, którą mam niedaleko. |
|
|
|
|
#3632 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale lepiej dla malucha żeby był donoszony Cytat:
|
|||
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za wyjaśnienie o tych zwolnieniach, też się nad tym ostatnio zastanawiałam. ja mam teraz do 30, a potem zostanie mi 16dni do terminu z OM. ciekawe jak moja lekarka będzie chciała to rozwiązać nasprzątałam się, ale jeszcze nie wszystko skończone. Muszę się z tym uporać dzisiaj bo od jutra chcę rozpocząć wielkie pranie
|
|
#3636 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma a przynajmniej o niczym takim nie wiem żeby połozna przychodziła do domu jeszcze przed narodzinami maluszka. Aż spojrzałam czy mieszkasz w Polsce czy za granicą ![]()
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje drogie
![]() ![]() ![]() Wlasnie przed chwila wstalam . mialam jechac z TŻetem rano po wyniki posiewy ale burknelam tylko ze śpię i tyle mnie w przychodni widzieli Wczorajszy wieczor okropny Bolalo mnie wszystko .. jęczalam dobre 2 godziny zanim usnelam . nigdy tak nie mialam no ale wyspalam sie i przeszlo .. Wiedzialam ze Landi jeszcze nie urodzi . przyzwyczaila nas do takim falszywych alarmow .. szkoda mi jej tylko ze musiala sie tyle nameczyc . biedna jest strasznie Widzialam ze dzisiaj full wizyt .. za wszystkie mocno trzymam co byście tam na tych fotelach nie urodziły .. I za nowe tygodnie .. Kamalika - 10 dni .. łooo .. ale Ci fajnie ![]() Mowicie ze 29 pazdziernika bedzie wysyp dzieciakow? .. no to ja sie ciesze ..
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ciekawe jak u mnie bedzie bo moja mala kocha wozek pocieszam sie ze jak sie przeprowadzimy to maky na taras i moja mam bedzie go slyszec a ja z gabi na spacer w niedz na 2 wózki
![]() booze 2 malych dzieci oszaleje |
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Jak zacznie naprawdę rodzić to nikt Jej nie uwierzy |
||
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
co do planu porodu to nie mozna przewidziec przeciez nie wiem co mnie czeka czy nie beda musieli ciac
tak samo najgorzej sie nastwaic bede karmic dziecko w 1 tylko miejscu---- ale jak nie chce jesc pzypadek mojej siostry zrobi wszytsko zeby cokolwiek zjadl nie wazne czy na bajce czy w pokoju wazne zeby cos zjadl bede karmic pol roku a pozniej rozaczarowanie kurde najgorzej zakladac ze bedzie tak i tak |
|
|
|
#3641 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś kurier z kolei powiedział, że nie moge sprawdzić zawartości, bo musiałabym przesyłkę rozpakować, a póki nie podpiszę, to nie mogę. A przecież właśnie o to chodziło, że nie chce podpisac odbioru, póki nie sprawdzę, czy wszystko jest OK. I koło się zamyka
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no bez przesady
ale biedna zawsze tak ma .. cos sie dzieje . jedzie na IP a potem na drugi dzien ja wypuszczaja .. ja bym oszalala na jej miejscu ..
|
#3643 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam gdzies indziej (to samo miasto ale inna dzielnica - gdy jeszcze z rodziacami mieszkałam) i cały czas w sumie tam byłam zapisała ale nie byłam juz kilka lat bo nie było potrzeby. a w tym tyg zapisywałam sie do lekarza rodzinnego, z przychodni, którą mam 200m od domu. Zależało mi konkretnie na jednej babce, do której będę mogła chodzic i ja i dziecko. I tego lekarza musiałam podać dzisiaj połoznej środowiskowej bo ona po porodze dostarcza lekarzowi jakies dokumenty. Cytat:
![]() u mnie też 3 mam nadzieję, ż nie trafię na sytuację kiedy będzie nas więcej do porodu... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyż było śmiesznie, zamówiłam dywaniki mamie. Ale nikogo w domu u nich nie było, ja też w pracy, tż też i nie miał kto odebrać. No to kurier się pyta czy to coś delikatnego, jak mu powiedziałam, że dywaniki, to się zapytał, czy może na balkon wrzucić
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
agasobo kciuki za wizytę
![]() kaaamila1 nie odzywała się?
|
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
W Polsce ale myślałam,że u nas takie miłe rzeczy się nie zdarzają.
|
|
|
|
#3647 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
łiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Cytat:
za niedługo Gabi już bedzie robić się coraz bardziej samodzielna to trochę lżej Ci będzie ![]() Cytat:
|
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zawsze sobie takie funduje .. Miejmy nadzieje ze u Kamili wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|
#3649 |
|
Raczkowanie
|
Maaaatko, ale Wy plodzicie... Dwa dni mnie nie bylo, a czytania to mam chyba do wieczora.
Od wtorku calymi dniami biegamy z M. po sklepach, coby wykorzystac Jego urlop na zalatwienie zakupow do konca. Pozamawialismy meble, pralke, fure dla Malej, kolyske itd... Facet chodzi i sie bez przerwy stresuje, ze nie zdazy ze wszystkim... Do tego ja czuje sie jak obibok, bo w domu to jedynie kurze scieram, tak to On biega, sprzata, przestawia... Bylismy wczoraj u lekarza. Z Mala i ze mna wszystko w jak najlepszym porzadku. Wazy juz 2,5kg i dalej jest tylkiem na dole - moglaby sie juz przekrecic... Zaraz 37 tydzien Mam jeszcze podskoczyc do Niego za tydzien na ktg i bedziemy dumac, co dalej.Jak kazal mi wejsc na wage, to sie przerazilam, a jakos nie zauwazylam, zebym oprocz pilki jeszcze w jakis tluszczyk obrosla... Mam nadzieje, ze to sie jakos da szybko 'wydalic' ![]() Milego dnia!
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawiasem mówiąc to zostawianie u sąsiadów to też dla mnie już w ogóle jakaś paranoja. Potem okaże się, że coś jest nie tak i jest głupia sytuacja. |
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
rób koci grzbiet - zwiększa szansę, że mała się obróci główką w dół
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja tam "nie biorę do bani" - może miał gorszy dzień najważniejsze, że przyniósł paczkę ![]() i jeszcze do mnie zadzwonili, że przyszło łóżeczko i komoda!!!! we wtorek malujemy pokoik i odbieramy mi też się nie chce........... za te 130, które u niego zabulę to poszłabym na paznokcie albo na masaż.......... to chyba będzie moja ostatnia wizyta, a skoro można wziąć zwolnienie od rodzinnego i ono będzie też płatne 100%, to może się skuszę jutro zaczynamy 37 tydzień, to jeszcze tydzień i będzie Antek donoszony...
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde fajnie masz z tym tżtem
|
|
#3655 | |
|
Wtajemniczenie
|
a jednak
![]() lekarz rodzinny albo ginekolog na NFZ podobno ma obowiązek o tym poinformować. Prywatni już nie muszą. Ja po prostu dostałam namiary na połozną, która przychodzi też do mojej koleżanki i jest z niej bardzo zadowolona - faktycznie fajna babeczka ![]() Cytat:
![]() tylko jak bierzesz za pobraniem. Ja osobiście na ogół jednak płacę przelewem z góry - chyba, że to jakis sprzedawca z mała liczba komentarzy np. |
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Dyltharra - 2 dni to masakra jest na forum
.. nie dalabym rady nadrobic .. czasem mnie pare godzin nie ma i 10 stron do nadrabiania .. Takze Ci wspolczuje
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To przede mną jeszcze duuuzo wizyt.. :/ od teraz bede miec chyba co 2 tyg :/ mam nadzieje, ze na sam koniec nie wymysli sobie wizyt co tydzien bo zbankrutuje... :/ kuuurde juz 13.... ide sie robić :/ ...na slepo jeszcze 3 tyg temu coś tam widziałam teraz to juz nie bardzo
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ciesze sie bo mimo wszystko kazda wizyta to jednak wydatek .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

:confused : Nie bardzo rozumiem. Ja bym takiego kuriera chyba śmiechem zabiła... Rozumiem, jakby to był zestaw mebli, ale zwykła przesyłka? Mi na 3 piętro bez windy orbitreka wnosił i bez łaski 

Już niedługo

co byście tam na tych fotelach nie urodziły ..
.. łooo .. ale Ci fajnie
.. no to ja sie ciesze ..