|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Blaski i cienie - prawdziwe macierzyństwa zabarwienie... II-IV 2010
Cytat:
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam ze wsiąkniesz też na dobre ![]() Jakie to dzieci czasem potrafia głupoty wymyslić to głowa boli ![]() Cytat:
Zapachu wanili nie cierpię poza ciastem Ciekawi mnie ta czereśnia ale nie wiem czy mi się spodoba ,wolę jakeiś kwiatowe takie bardziej orzeźwiające Piżmo to tak właśnie słodko mdląco pachnie taki raczej ciężki zapach ,albo opium na dłuższą metę głowa boli To coś mi się pomieszało ,wydawało mi się że Aśka o salonie mówiła a może mi się z moim skojarzyło bo ja tez chciałam fiolet ![]() E jak Ty już gnój przerzucałaś to będzie z Ciebie ogrodnik ![]() U nas też się piękny dzień zapowiada Grzyby wczorajsze zaraz się obgotują , dzisiaj po następną porcję jadę. Obiad się robi.Dzisiaj mam prawdziwą ucztę ,pałki z kurczaka duszone w czerwonej kapuście do tego kasza bulgur. Później idę maliny sadzić bo wczoraj kurier mi przywiózł ,zamówiłam 100 sadzonek,trafiłam na fajną aukcję że 100 sadzonek za 100zł bo normalnie są po 5-7zł za sztukę To zapodam sobie malinowy chruśniak pod domem ![]() Miłego dnia życzę
|
||
|
|
|
#153 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem, ale jak aneczka i ty umów na przedszkole nie macie, to chyba coś nie halo....umowa przecież to podstawa na jakiej dziecko do przedszkola chodzi
![]() aneczka, a może u ciebie jakieś wałki kręcą z tymi godzinami i dlatego nie dają umów? Cytat:
ja też nie lubię jedzeniowych zapachów i też jak ty najwyżej cytrusy A jak weszłam w te YC bestsellers to tam właśnie same śmierdziuchy (dla mojego noska francuskiego ): korzenne, cynamonowe, przyprawy, wanilie, grzańce...![]() Cytat:
![]() Ja wiem, że ogólnie z przedszk.tak jest, ale chodziło mi że nie wiem czy już w zgłoszeniach się te potencjalne godziny podaje (żeby widzieli kto na odstrzał ma iść). Jak ty piszesz o tym przedszkolu, to mi się aż buzia cieszy jakie te panie mądre i rozgarnięte są A u nas nie ma niestety pasowania, a szkoda bardzo
|
|
|
#154 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ale miałam noc Majka sie posikała z dwa razy i kupkę zrobiła musiałam ją przebierać już nie miałam prześcieradła to koc jej położyłam dzisiaj dużo prania mam. Koniec kupie pieluchy i na noc jej będę zakładać może to jeszcze nie czas. No i zaczyna się chować i robić kupe w majtki dziś rano poszła do swojego pokoju i tak cicho było ja idę a ona w kącie stęka, masakra już było tak ładnie wołała a teraz od nowa się zaczyna. Może to przez to że tak ciężko ma zrobić kupkę
|
#155 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz , ze tak moze byc , mleko matki dziala cuda . Cytat:
Kuzynka spelnila swoja powinnosc Cytat:
, robilas juz te palki? fajna alternatywa do standardowych . Ja tej kaszy samej nie jadlam jeszcze tylko z porem . Ile placilas za nia ? Ja dzisiaj sobie quinoe zrobie z cukinia i orzechami. Cytat:
Cytat:
, nie zdarzylam go odcedzic , potem z rana juz sam rpzyszedl i mowil mamo siku . A mala ci kupy w nocy robi czy taki pech dzis byl ? Dziewczyny pisaly cos o miodzie w wodzie na kupe , z ranca , moze mala ci wypije , nie pamietam jak to dokladnie bylo. Dawaj jej przyspieszacze w postaci jedzenia , zeby poprawic perysalike jelit , noo zeby kupka ladnie szla a pokarm nie zalegal . Mi sie wydaje , ze to moze byc to. Mala kupki nie moze zrobic, musi sie nameczyc , juz swoje kuma i sie wstydzi wiec sie chowa. Moze jak widzisz , ze chce zrobic, prowadz ja do toalety i zamykaj jej drzwi , albo nocnik . Albo macie jakis kryzys , poprostu, wiec sie nie poddawaj.
|
|||||
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka - my zaraz na poczatku dostalismy umowe do podpisania. Tam deklarowalismy godziny i byly opisane dokladnie wszystkie oplaty za dziecko.
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za wsparcie
dałam bebiko (przed kąpielą jeszcze moje odciągnięte) espumisan i popierdziała i zasnęła. W nocy też bebiko i rano też wczoraj nic nie jadłam, więc nie ma nic w tym mleku, nawet biszkopta![]() Kubuś wcozraj zaliczył życiowy rekord: zasnął o 19.20 i spał do 8.30!!!! nie ruszył go płacz małej, tylko przylazł koło 23ej sam d nas jak ona sie darła i poszedł spać dalej czyżby jego lekki sen poszedł w niepamięć
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
idę zaraz do przedszkola z tz wszystko wyjaśnimy
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
zobaczysz jak dziś, mam nadzieje że dziś będzie lepiej, a ty jedz coś monia Ogromne brawa dla KUBY oby tak już zostało
|
|
#160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli miod pomaga to moja uwielbia wode z miodem. to miałaś noc pełną wrażeń. Ile razy dziennie kupke robi? W nocy robi? często? Cytat:
Bao super że Kubuś chociaż śpi pięknie, małej się też unormuje ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Monka a jak ten podkład? bo ja go jeszcze nie miałam, zakochałam się w 24k, i tak się trzymam, a co do miłości to jeszcze uwielbiam zapach Coco chanel Mademoisell, ktoś miał/wąchał/wie jak pachnie? ![]() |
||
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
U nas też dzień zapowiada się pięknie ![]() Ja nie lubię zapachów żywności jakiejkolwiek, nie potrzebuję żeby mi coś jeszcze apetyt pobudzało . Bo to nie jest tak że mi się nie podobają, nie lubię ich w domu. Na wanilię reaguję odruchem wymiotnym niestety. Toleruję tylko w cieście i serkach.Libra dzięki za golonkę, wygląda zachęcająco Z Mika jest agent I-szej klasy Cytat:
Też w zgłoszeniu trzeba podać deklarowaną ilość godzin i wiem że są przedszkola w których jak nie zadeklarujesz min. 9 godz. to dziecko odpada w przedbiegach. Najciekawsze jest to że później te same dzieci chodzą krócej . Wiem od babki pracującej w przedszkolu.
|
|
#162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wez kup czereśniowego chupa-chupsa i se wąchnij Cytat:
mnie również podoba się to "Twoje"przedszkole i Ani Cytat:
![]() wiem jak pachnie,miałam sporą odlewkę no i nie dla mnie ten zapaszek.
|
|
#163 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
A może mała ma kolki, bo jak Ty nic nie jesz to od czego ją by brzuszek bolała po Twoim mleku A Ty masz jeść. zupy sobie ugotuj i będziesz mieć na dwa trzy dni
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się też podobają przedszkola Ani i Evi.
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, a wiec tak, umów nie podpisują, ale będę jest to kwestia paru miesięcy
. Macie coś takiego u siebie dziewczyny? Z opłatami jest tak, grupa żłobkowa nie podlega w naszym mieście dofinansowaniu (znalazłam uchwałę z rady miasta i pisze o tym wyraźnie Całodzienne wyżywienie (3 posiłki ,w tym obiad) kosztuje 4,50 gr Opłata za godzinę 1,39 x 6h (w naszym przypadku) dniówka maćka w przedszkolu wynosi prawie 13zł
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie zlobki nie maja tego dofinansowania. To w przedszkolu jest taka grupa zlobkowa? A w jakim wieku dzieci tam sa.?
Smiesznie z tymi kartami - tak jak w pracy
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że też wcześniej tego nie omówiliście, |
|
|
|
|
#168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Monka- mebli nie zmieniamy. Tylko łóżko. Remont nie taki duży on tylko malowanie. Wolnego miałam 4 dni. Urlop mam od 27. Wtedy zaczynamy remont.
Libra- masz rację. Miał być jasny fioletowy we wnece a łóżko ciemny fioletowy, zielone dodatki. Ale jednak nie chce fioletowej kanapy. A brązową może być za ciemna . Sama już nie wiem...
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj trochę zabawiłyśmy na powietrzu.
Zosia miała wypadek na rowerze . Tak się rozochociła że jadąc z górki w lesie zbyt wysoko podniosła nogi, zahaczyła o wystający konar a że dość szybko jechała to było wielkie fik. Powiem tylko, dobrze że miała kask bo głową stuknęła w kierownicę. Poryczała chwilę, otarła łzy i pojechała dalej. Resztę drogi opowiadała jaka jest dzielna dziewczynka ![]() Moja gwiazda
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-11-10 o 23:20 |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Super wygląda na rowerku
wypadku nie zazdroszczę. Ważne że dobrze się skończyło... Ucaluj od cioci zmijke ![]() Gorąco na powietrzu więc na forum pustki. A ja się nudze w pracy
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Świetnie Zosia wygląda na rowerku
Jest tak pięknia pogoda,że aż nie wierzę,że to końcówka pazdziernika.Z Niną sybko się przebrałyśmy,zabrałyśmy psa i poszłyśmy do lasu.Byłyśmy w krótkim rękawie tak jest u nas ciepło Jak będzie taka pogoda w niedziele to chyba nawieję ze szkoły i pojedziemy nad morze Jak ja uwielbiam te odlatujące gęsi
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Żmijka wycałowana
Co chwila mi dzisiaj opowiada "lubię Cię mamo jesteś moją przyjaciółką" - ot bajeczki ![]() Jak wychodziłam przed 12-tą to u nas w słońcu było 26 st. Po drodze się rozbierałyśmy a i tak Zosi założyłam tylko bluzeczkę z krótkim rękawkiem i sweterek (sobie podobnie tylko dresik ) w cieniu też było cieplutko. Dla porównania moi mali sąsiedzi zza ściany wychodzili w ciepłych kurtkach (tak wyglądały) i w czapkach a sąsiadka tylko w bluzce z długim rękawem. Nie wiem albo ja już jestem nienormalna albo ludzie zdecydowanie przesadzają. Toż przecież nawet jak dzieciak jest chory to w takim ubraniu na spacerze z pewnością nie ozdrowieje.Sporo ludzi było dość lekko ubranych ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() U nas też pięknie. Nawet nie myśl o szkole tylko nad morze się zbierajcie. Nie widziałam nigdy odlatujących gęsi. Na bociany się kiedyś u teściów załapałam i na jaskółki.
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał tak świruje na rowerku, specjalnie się przewraca. Jakiś czas temu złamał ten cypek - ogranicznik przed nadmiernym skrętem kierownicą... My dziś w ogródku w krótkim + cienkie bluzki, dopiero po 17 założyłam Michałowi jeszcze jeden rękaw... Misiek dziś pojechał do przdszkola bez czapki, włożyłam do plecaka w razie by się pogoda zepsuła. Musiały panie wyjąc i założyć na spacer bo jak go odbierałam to czapka była w kurtce. Ja rozumiem że w lesie słońce nie dochodzi i chłodniej jest ale chyba przesadziły dziś...
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Moja zawsze na spacerze nawet jak zimno to tylkiem świeci. Aż się boję jak mrozy przyjdą . Dzień bez siku na dworze- dzień stracony
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Misiek też sika w ogródku
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Mała na rowerku super
Kobitki mam do Was pytanie, czym czyścicie zbiorniczek od pralki? tam gdzie się wlewa płyn i sypie proszek? Macie jakieś dobre środki do tego?
|
|
|
|
#180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swoją córkę trochę przytemperowałam z tym laniem na dworzu,bo potrafiła pójść pod furtkę,odwrócić się tyłem do ulicy,ściągnąć majtki robić siku albo stanąć na górze 1,5 metrowej piachu i na golasa się rozebrać po to,żeby zrobić siku.Raz też przed samym wejściem do domu zrobiła kupe i jeszcze się tłumaczyła,że przecież pies też tak robi![]() Ja jej za parę lat opowiem co ona wyprawiała jeśli będzie przede mną cycuszki zasłaniać z krzykiem"mamo wyjdz" ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- mocze przez jakiś czas w wodzie i pózniej cifem bez żadnego problemu ładnie mi cały syf schodzi.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Oj mój tz to myślałam że z siebie wyjdzie
) pierwszy raz coś takiego w życiu widziałam

): korzenne, cynamonowe, przyprawy, wanilie, grzańce...

dałam bebiko (przed kąpielą jeszcze moje odciągnięte) espumisan i popierdziała i zasnęła. W nocy też bebiko i rano też
zobaczysz jak dziś, mam nadzieje że dziś będzie lepiej, a ty jedz coś monia
. Bo to nie jest tak że mi się nie podobają, nie lubię ich w domu. Na wanilię reaguję odruchem wymiotnym niestety. Toleruję tylko w cieście i serkach.