|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
kurde nic mi dziś nie idzie;( przecielam palca niby malo a krew sie leje delikatnie ale ciągle pół h.... spliłam mamie garnek, śmierdzi w całym domu.... kurde
|
#2072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam garnek- kobiecie w ciąży się wszystko wybacza ![]() NoBoTak moja teściowa wie a dalej mi proponuje likierki "bo przecież jeden kieliszek nie zaszkodzi" ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jaki z tego wniosek? Najlepiej zrób sobie ulubioną herbatkę, usiądź w fotelu i nie rób dzisiaj nic! Takie dni też są potrzebne Ja mam dzisiaj właśnie taki dzień |
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jak pisałam już nie znam się zupełnie, trochę pogrzebałam w necie, ale każda uwaga cenna jest dla mnie. hmm a 62 nie będą za duże jak się urodzi takie 55 cm? może lepiej mieć kilka ciuszków w rezerwie, jakby malutkie było? smoczek właśnie planuje jakiś jeden, maks dwa, ale jest tego tyle, że się gubię ![]() flanelowe pieluchy będą też, z 2-3, zapomniałam tam dopisać ![]() mieszkanie mamy ok. 60 m, ale jest przy samym dużym skrzyżowaniu, największym w dzielnicy, i przy otwartych oknach jest bardzo głośno (za cholerę nie umiem się przyzwyczaić do tego :/). pokój Maluszka będzie po drugiej stronie, od podwórka, i jak będziemy mieć otwarte okna w salonie z kuchnią (mamy 2w1) a Maluch będzie spał u siebie to nie będzie słychać w ogóle popłakiwania czy jakby coś się działo, dlatego niania. a tak będę miała w miarę komfort psychiczny i nie będę latać co 5 min sprawdzać co się dzieje. no i jeszcze jedno - na tym samym piętrze ma mieszkanie moja babcia, a pod nami mój tata - jakbym chciała szybko do nich wyskoczyć to niania się też przyda ![]() a fotel chcę kupić używany, patrzyłam m.in na tablica.pl i gumtree, za 100 zł można kupić ładny, prawie jak nowy
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-19 o 14:05 |
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2078 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ![]() Od zawsze chodzę do ginów prywatnie, jakoś do nfz nie mam zaufania ![]() U mnie też wczoraj były ![]() Cytat:
za zakupyA podzielisz się linkiem co to za spodnie ? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za staż i zakupy---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-19 o 14:04 |
||||||
|
|
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
Nuna nie martw sie,ja mam dzis taki humor ze nic tylko sie powiesic
![]() Caly dzien dzis placze Oby malenstwo nie bylo takie placzliwe jak mamusia bo bedzie masakra :/
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
vil:
w rezerwie możesz mieć bo to też w sumie zależy jakiej masz firmy bo czasami z jednej formy 56 jest większe niż z innej 62 Tak na marginesie w naszym pięknym kraju możesz być ukarana za wyjście i zostawienie dziecka w domu (nawet jak wychodzisz na klatkę itd). a z tym fotelem kusisz |
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
JennyAniolek widzę, że zlewka totalna
, mogłabyś normalne jak dorosły człowiek napisać cokolwiek a nie olewać ![]() Vil a nie planujesz na początek mieć łóżeczka w sypialni? Też by mi się marzył fotel bujany ale nie mamy miejsca niestety...
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-19 o 14:12 |
|
|
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny proponuje wrzucic liste rzeczy potrzebnych na pierwsza strone,zeby nie trzebabylo tego szukac,co Wy na to?
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze mam zamiar kupić lamkę nocną na ścianę z ikeii w kształcie księżyca. Chociaż u nas od latarni z ulicy jest bardzo widno więc pewnie nie będę jej używać w nocy
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
Ja napewno lozeczko chce takie :
http://allegro.pl/klups-lozko-radek-...694774206.html bardzo mi zalezy zeby bylo bujane ![]() Chce jeszcze cos takiego,bo napewno sypialnia bedzie na pietrze,wiedz zeby maluszek mogl byc caly czas blisko mnie i bylo mu wygodnie : http://allegro.pl/kosz-mojzesz-stoja...721001218.html tylko na bujanych plozach
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-10-19 o 14:20 |
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
ja zmykam, za 15 min wróci TŻ i muszę dokończyć obiadek.
Mam dla niego listę zadań, na pewno się ucieszy- zwłaszcza z mycia prysznica
|
|
|
|
#2088 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na kiedy masz termin porodu ?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem ![]() Ja się o to badanie zapytam na kolejnej wizycie ![]() Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-19 o 17:08 |
||||||
|
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Wpadłam powiedzieć tylko, że umówiłam się na wizytę do lekarza w Polsce żeby sprawdzić czy wszystko jest ok- lecę w przyszłym tygodniu. W tutejszej służbie zdrowia stwierdzili, że łatwo przyszło łatwo poszło i nic nie trzeba sprawdzać Plusem jest tylko to, że za około 2 miesiące powinni mi ustalić termin w jakiejś klinice "płodności" żeby kontrolować wszystko. Psychicznie było kiepsko ale jakoś z TŻ udało nam się z tym wszystkim uporać- tak musiało najwidoczniej być... Teraz staramy się patrzeć pozytywnie w przyszłość i mamy nadzieję, że w przyszłym roku zostaniemy rodzicami
|
|
|
|
#2090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym Cię olewała to bym w ogóle nie odpisywała na żadne Twoje posty odkąd pojawiłaś się na wątku ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Super, że się do nas odezwałaś za wizytę w PL
|
||
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Wtajemniczenie
|
Sharp - no pomyśl sobie, wstajesz w nocy, nieprzytomna, zapalasz małą lampkę, karmisz dzieciaczka, bujasz się, i oboje wprowadzacie się znów w sen, a potem tylko odkładasz maleństwo i idziesz kimać - czy to nie piękna wizja?
wiadomo, rzeczywistość okaże się pewnie inna, ale tego się trzymam na razie ![]() Justi - no właśnie nie da rady, mamy maleńką sypialenkę, w której jest tylko podest na wymiar pod materac i materac, i moja toaletka. jak się tam wprowadzaliśmy, to w ogóle układ pomieszczeń był inny, nie było łazienki, a były dwa pokoje i ogromna kuchnia. poburzyliśmy trochę ścian, powstawialiśmy nowe, i zrobiliśmy salon z kuchnią, małą sypialnię, łazienkę, garderobę dużą we wnęce i pokój dziecięcy. ale do pokoju dziecięcego kupiliśmy już duży narożnik, i na początku będę tam spać z dzieckiem (Mąż jako że wstaje o 4.30 do pracy będzie miał święty spokój w sypialni ). a w ciągu dnia bejbik jak nie będzie spał będzie z nami w salonie, a na spanko wraca do siebie ![]() my już wybraliśmy mebelki: http://allegro.pl/4b-zestaw-mebli-kl...695122808.html oglądaliśmy to już kiedyś i najbardziej nam się podoba. tanio nie jest, ale mamy troszeczkę oszczędności, które pójdą na mebelki i wózek, a jakbyśmy chcieli potem dokupować coś do łóżeczka i komody, to wyszłoby drożej, niż cały komplet od razu. Cynamonowa - super, że dajesz znać co słychać trzymam kciuki, aby wszystko się Wam ułożyło
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-19 o 14:28 |
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Jennyaniołek no uspokoiłam się odkąd wiem o tej wizycie. Właśnie siadłam i mam gdzieś co pomyślą w domu, że nic nie zrobiłam....
Faktycznie dzisiejszy dzień zalicze do kiepskich... O zaczya mnie boleć głowa i coś muuli.... tylko mnie zawsze muli po południu jak już ![]()
|
#2094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A potem spróbuję Was dogonić- może uda mi się dołączyć do wątku wrześniowo- październikowego ![]() vil- za Ciebie też trzymam kciuki ![]() Dzięki justi Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2012-10-19 o 14:32 |
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
U nas póki co dzidzia będzie spała z nami. a do dyspozycji mamy:
2 średniej wielkości pokoje kuchnie i malutka łazienke i tam się dzidzi nie będzie dało kąpać... z początku bo wanienka się tam nie zmieci. najwyżej u rodziców w łazience albo coś wymyślimy>
|
#2096 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co im do tego czy dziecko planowane czy wpadka ![]() U nas na osiedlu plotkują i kobiety i mężczyźni, a monitoring osiedlowy to taki jeden koleś, który dziennie z pieskiem wychodzi i tylko zagląda po ludziach co kto robi, jakim autem podjeżdża itd
|
|||||
|
|
|
#2097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jak podrośnie to będziemy musieli wrócić do salonu No ale cóż... może kiedyś pójdziemy na większe ![]() Ładne mebelki |
||||
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Wasze kolejne staranka |
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
vil84 bardzo ładny i delikatny wzorek... nadaje się później dla starszaka więc posłuży Wam kilka dobrych lat
|
|
|
|
#2100 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
za wizytęCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale myślę że można wszystko tylko z umiarem ? Mój mąż robił ostatnio grzybową to nie zjadłam, bo nie miałam akurat ochoty, ale poprzednim razem wsunęłam 1 czy 2 talerzyki ![]() Cytat:
, a znów u męża zupa grzybowa; więc w zeszłym roku były obie zupki W tym roku zobaczymy jak będzie, póki co musimy się umówić do których rodziców idziemy na Wigilię ![]() Cytat:
, mi mąż obiecał jutro Kraków Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

włożyłam do innego garnka jabłka na gazie i sieprzyfajcył jabłka poszły się paść
Jaki z tego wniosek? Najlepiej zrób sobie ulubioną herbatkę, usiądź w fotelu i nie rób dzisiaj nic! Takie dni też są potrzebne

za zakupy

, ja plamiłam przez 5 tygodni, brałam dupka, luteine ale ona mnie podrażniała, a teraz jestem na utrogestanie który jest dostępny tylko za granicą 

No ale cóż... może kiedyś pójdziemy na większe 
, a znów u męża zupa grzybowa; więc w zeszłym roku były obie zupki