|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka ale mala juz duza!!najwazniejsze, ze wszystko pozamykane wiec leż i odpoczywaj
![]() perełko bede trzymac mocno kciuki biedulko ![]() pepperoinik tzrymam kciuki jakas nei do zycia jestem nic mi sie nei chce co do trymestrow najlepiej czulam sie w pierwszym nic mi nie bylo, jedynie sennosc, zgaga w drugim zaczeło sie plamieniem, potem rzyganie itakie tam rozne ..no a tzreci to juz wogole imprezka
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde to ja się zaczynam bać mojej wtorkowej wizyty
|
|
#3694 | |
|
Zadomowienie
|
odplułam 3 razy przez lewe ramię i kopnęłam czarnego kota
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
ale tą, która mówi, że byłaś u lekarza przed 10 tygodniem ciąży i miałaś te obowiązkowe badania itp?
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest tak ze po porodzie gin wystawia... a ciekawe jak ja będe miała czyy musze iść do pierwszego gina (do tego zanim zmieniłam czy obecny mi wystawi?
|
#3696 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Widzę, że na forum robi się spory ruch. Perełka trzymaj się w tym szpitalu. Głowa do góry Landi wystraszyła mnie wczoraj wieczorem. Dobrze, że zatrzymali akcję. AnnaEf napisz jak wygląda w praktyce "obdarowywanie" położnych na oddziale już położniczym. Kurczę u nas w Klinice to jakaś masakra jest. Niedawno koleżanka rodziła i codziennie na dwie zmiany jej rodzina przywoziła po torbie cukierków, bombonierki, kawy, aby położne jej zechciały cokolwiek pomóc. Czy tak jest wszędzie, czy tylko u nas? Może ten temat był już wcześniej poruszany, ale jakoś mi to nie daje spokoju i nie lubię robić takich rzeczy, a mój mąż to już wogóle jest wielkim przeciwnikiem. A mi dzisiaj przyszedł rożek, oczywiście Marine z Glucka, taki sam jak pościel. Mam jeszcze jeden i nie wiem, czy jeszcze jeden jakiś tańszy zakupić, czy wystarczy. Gratuluję wszystkim rozpoczęcia kolejnych tygodni i powodzenia na wizytach
|
#3697 |
|
Raczkowanie
|
Nie pytałam, ale na logikę - chyba tak (a jest w ogóle coś jeszcze?), bo oni to przecież wypisują na podstawie karty ciąży, którą do szpitala zabierasz.
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie ja chodzę prywatnie i nie wiem czy jak wyślę męża to mu dadzą, czy będę musiała się umówić na wizytę, zapłacić i dopiero - dzisiaj jak będę to się zapytam dodatkowo
|
|
#3699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tego co pamiętam to zostało nam tyle samo dni do końca, a to jeszcze trochę czasu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oczywiście nie chcę mierzyć wszystkich jedną miarką, ale wiadomo... nie wiem na kogo trafię no to mam nadzieję, że mi wypiszą w szpitalu
|
|
#3701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam ten rożek, jest piękny, prawda? ![]() I też mam jeden a zastanawiam sie nad drugim, bo koleżanka mówi, że jej synek co raz swój zasikuje
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=7mVgg...eature=related ale bym posłuchała na jakimś winylku
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
no to teraz jestem w szoku i muszę pochwalić Glucka i kuriera DHL.
Zamówiłam niedawno pościel, czekałam na info, że wysyłają, przed chwilą domofon: "kurier" Pan nie pytał, które piętro, wszedł szybciutko, ja zdziwiona, czy to na pewno do mnie, bo ja nic nie zamawiałam, on mówi, że pościel z Glucka, ja w szoku, że dopiero czekam na info, że wyślą, a Pan z miłym uśmiechem: no widzi Pani, a ja już jestem. Podpisałam, Pan ładnie podziękował i poszedł.
|
#3704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale obiecaj, ze jak znow Cie zacznie tak bolec to pojedziesz na IP ![]() Cytat:
kciuki za Was oboje ![]() :kci uki:peperonik oby jutro byla super pogoda i wsyztsko sie udalo ![]() :kc iuki:i za wizyte ![]() : oklaski:
|
||
|
|
|
#3705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko te kolory Jak Małemu się uleje po karmieniu to za chwilę żółta plama. Jak drugi zasika to przydałby się trzeci. Chyba coś dokupię na wszelki wypadek niedrogiego.Dobrze masz, że mąż będzie z Tobą cały czas. U nas to będzie niemożliwe. Może siostra częściej będzie zaglądała, ale ona sama ma dwuletnią córcie i nie mam jej z kim zostawić. Ja liczę na to, że w piątek będzie cc a w poniedziałek do domu, więc w piątek mąż wolne sobie zrobi, w sobotę po południu też przyjedzie i niedzielę całą będzie z nami i do domku. Może się za bardzo nakręcam, bo ine chcę tak jak z córcią 10 dni w szpitalu leżeć (przez żółtaczkę).
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam dużo winyli - stare budki suflera, bajmy, leżą u mojej babci w piwnicy odkąd mi się adapter popsuł ![]() ja mam 2 rożki, 1 na zmianę, jakby się coś siknęło
|
|
#3708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że w wieeelu szpitalach (jeśli nie we wszystkich) tak to wygląda, ale nic nie poradzę - nóż mi się w kieszeni otwiera, jak pomyślę, że coś, co powinno byc oczywistością (czyt. życzliwość i pomoc położnych) jest dostepne POD WARUNKIEM...
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
Wciągnęłam miskę barszczu i cała mokra jestem
a okna nie otworze, bo boję się tych nieszczęsnych zmutowanych biedronek cóż przed wizytą jeszcze raz pod prysznic wskoczę ![]() Aguś nie dręcz biednych zwierząt ![]() też nie zamierzam nikogo obdarowywać chyba że po porodzie uznam iż ktoś się szczególnie mi przysłużył, np. lekarz - wtedy dam koniaczek czy coś, ale na samo wyjście i tylko ze szczerych chęci. Co do kurierów, to ja nie mam z nimi problemu, normalnie mi wnoszą (fakt że na pierwsze) i jeszcze czekać muszą aż sprawdzę czy towar jest ok |
|
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
yyy a co to jest zmutowana biedronka
|
|
#3711 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę a jutro będziemy z Mikim trzymać kciuki, żeby się wszystko super udałoCytat:
żeby się wszystko zatrzymało a synuś posiedział jeszcze w brzuszkuCytat:
kamilka, najważniejsze, że wszystko pozamykane, teraz leż sobie i odpoczywaj a dzidzia niech spokojnie siedzi w brzuszku wyprawiłam męża do pracy, teraz sobie odpocznę i lecę kończyć sprzątanie. Już mi malutko zostało
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj dziewczyny pisały - to jakieś chińskie biedronki z wieloma kropkami, okropnie nachalne, cały blok mi obsiadły od wczoraj
|
|
|
|
#3713 |
|
Rozeznanie
|
W poniedziałek wizyta i reszta wyników coś czuje że znowu infekcja a to już zaraz 38 tyg. |
|
|
|
#3715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam na raty ![]() Myślałam, że będzie nowy dzidziuś na forum, ale widze, że Landi zatrzymali akcję i bardzo dobrze, niech Kubuś jeszcze posiedzi w brzuszku Cytat:
Cytat:
Rozumiem, jakby na usg wychodziło, że w ogóle nie mieście się w normach dla danego tygodnia, a tak Tylko mnie stresuje niepotrzebnie (a sama mówiła, że mam jak najwięcej odpoczywać i nie stresować się) i przez nią przychodzą mi różne myśli do głowy, że może to moja wina, że dziecko jest za małe Ale staram się odganiać te myśli i wierzę, że urodze zdrowego Synka Więc pewnie będzie tak jak mówił ordynator, że będę miała chude i długie dziecko ![]() Cytat:
Kochana!!! ![]() Z Izunią na pewno jest wszystko ok I za wszystkie dzisiejsze wizyty również !
|
|||
|
|
|
#3717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia )) kuurde... biedna ciezka noc miałas :/ mam ndzieje, ze się poprawi ! czyli Mała juz nie taka mała ciekawe ile moja wazy kurcze ((( trzymamy kciuki mam nadzieje, ze szybko się poprawi i raz dwa wrocisz do domku !! Kurde z tym obdarowywaniem to pierwsze słysze :O
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
lecę kochane obiad dokończyć bo testosterony w drodze
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
jakies zmutowane azjatyckie które podobno zywią się wszystkim co popadnie i mogą ludzi atakować
u mnie też ostatnio były O_O---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Jeeezuu...ale mam lenia.... po tej gimnastyce pod prysznicem nie mam juz na nic siły... Najchetniej to bym się polozyla spac... Ale musze jeszcze włosy wysuszyc i się pomalować.... ;((
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

imprezka

i powodzenia na wizytach

Jak Małemu się uleje po karmieniu to za chwilę żółta plama. Jak drugi zasika to przydałby się trzeci. Chyba coś dokupię na wszelki wypadek niedrogiego.