Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 13:09   #3571
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

A dzisiaj z Piotruniem zaczynamy 28tydzien!!! czyli III trymestr
Kochane, szczerze wam powiem, ze na poczatku ciazy ja nie wierzylam w to, ze tak daleko dojdziemy.... Mam nadzieje, ze dojdziemy do samego konca bez wiekszych problemow.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 13:29   #3572
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej mamuski mialam dzis jechac na grzyby z rodzicami ale brzuch zaczal mnie strasznie ciągnąć wiec zostałam. Juz drugi raz taki incydent. A tak kocham je zbierać. Chociaz teraz to pewnie nie lada wyczyn byłby dla mnie chcialam wrzucić fotke do klubu ale cos sieć zamulila. Sprobuje później wrzucić swoją piłkę zaraz biore sie za obiad,dzis placuszki ziemiaczane... Mmm szaleństwo dla żołądeczka :d ogolnie to z tej nudy pomalowałam paznokcie u rąk,wydepilowalam nozki,wysmarowalam balsamem i siedze i pachne LADY- gratulacje dla was oby wszystko bylo ok az do samego konca. Dla nas wszystkich :d
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 13:31   #3573
monamur
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
nie lubię pisać zanim nie nadrobie, wiec nadrobiłam kilkadziesiat stron (zajelo mi to troche czasu). Teraz moge cos skrobnąć.

Mam już przygotowaną liste wyprawkową dla mnie i dla dzidzi, zmierzyłam sie z nią w weekend.
Debrah my mamy chyba podobny gust bo tez wybrałam sobie łóżeczko Klupś z zyrafką i do tego komoda, tylko łóżeczko z szufladą. Wczesniej podobal sie nam ten sam wózek carino, ale ja ostatecznie wybrałam Tako Warrior Monodi, tylko nie wiem czy z beżową czy zielona budką
Wylicytowałam troszke rzeczy dla małego na allegro, czekam na przesyłki.

No i najważniejsze, z małym wszystko w porządku, został przebadany dokładnie na połówkowym, wazy 480 g, ja jestem w 22 tyg, szyjka jeszcze głęboko.Mam tez to skierowanie na glukoze

Widze, że kazda z nas ma wypełniony czas do granic, a to pracą, (ja jeszcze 1,5 miesiaca.), a to studiami, a to planowaniem, a to remontami nudy nie ma
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 13:40   #3574
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Widze, że kazda z nas ma wypełniony czas do granic, a to pracą, (ja jeszcze 1,5 miesiaca.), a to studiami, a to planowaniem, a to remontami nudy nie ma
Ja też 1,5 miesiąca Będę wtedy w 32 tygodniu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 13:59   #3575
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A dzisiaj z Piotruniem zaczynamy 28tydzien!!! czyli III trymestr
Kochane, szczerze wam powiem, ze na poczatku ciazy ja nie wierzylam w to, ze tak daleko dojdziemy.... Mam nadzieje, ze dojdziemy do samego konca bez wiekszych problemow.....
Gratulacje
Ja też za kilka dni ukończę 27 tygodni i rozpocznę 28. Czyli będzie to już 7 miesiąc?

Cytat:
No ja niestety narzekam na nadmiar wolnego czasu, niby mam studia, nowe mieszkanie które trzeba ładnie wyposażyć a mimo to się nudzę jak mops i dzień mi się dłuży. Może dlatego że wszystkie rzeczy które chciałabym robić mając czas wolny są nierealne do zrealizowania, jak wychodzę z domu to najlepiej w asyscie męża bo inaczej zaraz gdzieś padne albo wrócę na czworakach. Chciałabym chodzić na długie spacery, po sklepach, coś kupować dzidzi a nie dam rady
Takie siedzenie ciągle w domu jest mega przytłaczające, nawet jak ma się te obowiązki domowe , to robienie tego samego w tym samym miejscu już mi bokiem wychodzi
No to sobie ponarzekałam...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:12   #3576
hope01
Zakorzenienie

A ja dziś dostałam wścieku macicy
musiałam jechać do sąsiedniego miasta odebrać pieniądze z poczty i załatwić mamie skierowanie do chirurga naczyniowego. Wsiadłam do busa a tu kurier dzwoni, że będzie za 2 minuty mówię mu, że wczesna godzina i nie wierzę że nie ma więcej paczek tak, żeby moją mi dostarczyć (łóżeczko) jak będzie wracał. To ten nie bo za 2 minuty będzie. Wypadłam z tego busa, przybiegłam do domu a ten palant sobie przyjechał za pół godziny! Za ten czas to już bym wróciła do domu z powrotem! Ale mi łaskawca wniósł do garażu to. Ja pojechałam, odebrałam pieniądze a w ośrodku nic nie załatwiłam, bo lekarka na urlopie a tak coś czułam jak tam szłam.
To się skaprysiłam i poprawiłam sobie humor fryzjerem i kurcze zadowolona jestem,bo fajnie mnie ścięła, a wzięła tylko 20 zł
a teraz tatuś sobie zażyczył niskokaloryczną rybkę na obiad,bez panierek, bez tłuszczu, więc idę z tym walczyć ryba mi się zawsze rozwala

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:56   #3577
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
musiałam jechać do sąsiedniego miasta odebrać pieniądze z poczty i załatwić mamie skierowanie do chirurga naczyniowego. Wsiadłam do busa a tu kurier dzwoni, że będzie za 2 minuty mówię mu, że wczesna godzina i nie wierzę że nie ma więcej paczek tak, żeby moją mi dostarczyć (łóżeczko) jak będzie wracał. To ten nie bo za 2 minuty będzie. Wypadłam z tego busa, przybiegłam do domu a ten palant sobie przyjechał za pół godziny! Za ten czas to już bym wróciła do domu z powrotem! Ale mi łaskawca wniósł do garażu to. Ja pojechałam, odebrałam pieniądze a w ośrodku nic nie załatwiłam, bo lekarka na urlopie a tak coś czułam jak tam szłam.
To się skaprysiłam i poprawiłam sobie humor fryzjerem i kurcze zadowolona jestem,bo fajnie mnie ścięła, a wzięła tylko 20 zł
a teraz tatuś sobie zażyczył niskokaloryczną rybkę na obiad,bez panierek, bez tłuszczu, więc idę z tym walczyć ryba mi się zawsze rozwala
Pokaż foto
To długie te 2 minuty miał koleś, jak mnie wkurzają tacy ludzie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:57   #3578
Ifwka
Zakorzenienie

Ja dziś zaczynam 23 tydzień czyli tak jakby jestem w 6 miesiącu ale to zleciało.
Piszecie o praniu dzieciowych rzeczy, ja ubranka używane wsyztskie już poprałam ale na razie w zwykłym proszku, dopiero w styczniu będą prała w dzieciowym proszku i tak się własnie zastanawiałam czy jest osobny do białych i kolorowych i chyba Hosenka pisała że tak. W listopadzie oporządze wózek jak siostra go z Krakowa przywiezie i zobacze co to za fotelik ma moje kuzynka,czy będziemy go pożyczać

Cytat:
No i najważniejsze, z małym wszystko w porządku, został przebadany dokładnie na połówkowym, wazy 480 g, ja jestem w 22 tyg, szyjka jeszcze głęboko.Mam tez to skierowanie na glukoze
Jestes więc podobnie jak ja, moja mała waży około 450, szyjka też w porządku i na 13 listopada następna wizyta właśnie z glukozą
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:02   #3579
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Piszecie o praniu dzieciowych rzeczy, ja ubranka używane wsyztskie już poprałam ale na razie w zwykłym proszku, dopiero w styczniu będą prała w dzieciowym proszku i tak się własnie zastanawiałam czy jest osobny do białych i kolorowych i chyba Hosenka pisała że tak.
Tak, są 2 wersje

Od jakiegoś czasu mam rozkminkę, dlaczego nie ma proszków do czarnego, skoro płyny do prania są

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-19 o 15:04
Stary 2012-10-19, 15:02   #3580
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Też nie mam proszku dzidziowego, ale na razie nie myślę o nim. Kupię w grudniu.

Płyn do płukania też będziecie używać, czy sam proszek?
Płyn też, do naszych używam to i do dzieciowych. Ba, ja w ogóle to po prostu będę wszystko w dzieciowym prać coby nie rozdzielać prań na cholera wie ile części.

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzwoniła do mnie pani weterynarz i okazuje się, że mój pies ma lambrie. Pies jak pies, ale ponieważ jestem w ciąży to mam szybko robić badanie, czy się nie zaraziłam. Jak nie urok to sraka. Zaś stres na maxa.
W ciąży i tak się nie odrobaczysz. Ale zrób badania - daruj sobie zwykłe noszenie kału, min. 3 razy musisz a i tak cyst lamblii może nie być widać. Zrób badanie kału w kierunku antygenu lamblii, ja chyba 22zł córce teraz płaciłam

Cytat:

Jaki proszek polecacie? Jelp?
Jelp albo Dzidziuś na razie Dzidziusia kupiłam, bo akurat był, tzn. płyn do prania. Fajnie pachnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:06   #3581
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37150028]Płyn też, do naszych używam to i do dzieciowych. Ba, ja w ogóle to po prostu będę wszystko w dzieciowym prać coby nie rozdzielać prań na cholera wie ile części.
[/QUOTE]
Do naszych też używam, tylko zastanawiam się, czy to nie będzie za dużo dla skóry dziecka

Dla dziecka nie będę chyba kupować płyny do praniu (do naszych używam proszku, a do delikatniejszych ubrań płynu).

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-19 o 15:07
Stary 2012-10-19, 15:08   #3582
maluchna30
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37150028]Płyn też, do naszych używam to i do dzieciowych. Ba, ja w ogóle to po prostu będę wszystko w dzieciowym prać coby nie rozdzielać prań na cholera wie ile części.

W ciąży i tak się nie odrobaczysz. Ale zrób badania - daruj sobie zwykłe noszenie kału, min. 3 razy musisz a i tak cyst lamblii może nie być widać. Zrób badanie kału w kierunku antygenu lamblii, ja chyba 22zł córce teraz płaciłam

Jelp albo Dzidziuś na razie Dzidziusia kupiłam, bo akurat był, tzn. płyn do prania. Fajnie pachnie [/QUOTE]

Wiem, że się nie odrobaczę.Jutro już się umówiłam z panią z labolatorium, że ja i TŻ kał przywieziemy. Powiedziała, że na lamblie tylko raz trzeba przywieźć. Najgorsze, że nie wiem czy te robale mają jakiś wpływ na płód. Błagam, jeśli się spotkałyście z takim przypadkiem dajcie znać. Staram się póki co nie panikować, bo nie ma jeszcze wyników, ale stresa mam.
Stary 2012-10-19, 15:12   #3583
LadyWhisper
Zakorzenienie

A ktory dla dzieciaczkow uczula?

Kurcze, mialam 1,5tyg temu ta krzywa cukrowa i pobierali mi z palca krew, od tego czasu mi sie paluch luszczy tak smiesznie a teraz patrze zeszla mi skora z polowy opuszka :|

Stary 2012-10-19, 15:19   #3584
hope01
Zakorzenienie

Ja się chyba zmobilizuję i ściągnę pokrowce z wózka ... tylko muszę zapamiętać jak je później założyć mówicie, że w 40 stopniach?
Ale może jak się uda to mi to ładnie za darmola w pralni wujek wypierze

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
A ktory dla dzieciaczkow uczula?

Kurcze, mialam 1,5tyg temu ta krzywa cukrowa i pobierali mi z palca krew, od tego czasu mi sie paluch luszczy tak smiesznie a teraz patrze zeszla mi skora z polowy opuszka :|
Lovela lubi uczulać.. Ja Dzidziusia będę kupować

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:22   #3585
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Wiem, że się nie odrobaczę.Jutro już się umówiłam z panią z labolatorium, że ja i TŻ kał przywieziemy. Powiedziała, że na lamblie tylko raz trzeba przywieźć. Najgorsze, że nie wiem czy te robale mają jakiś wpływ na płód. Błagam, jeśli się spotkałyście z takim przypadkiem dajcie znać. Staram się póki co nie panikować, bo nie ma jeszcze wyników, ale stresa mam.
Spokojnie, nie leczy się, bo sama lamblia dla płodu nie jest tak szkodliwa jak leki

Raz- ale czy powiedziała JAKIE badanie? bo jak standardowe wykrywanie cyst lamblii to niestety o kant tyłka. Ja już całe robale z młodą przerobiłam, to się mądrzę robisz albo antygen z kału albo przeciwciała z krwi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:23   #3586
mala_19kw
Zakorzenienie

Dziewczyny dodałam fotki do klubu tadam! :d
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-10-19, 15:24   #3587
e_vel
Wtajemniczenie

Witam się

Rano kupiłam w aptece Bephanten maść, Sudocrem, gazy do kąpieli Małej, kompresy do przemywania oczu i waciki ze spirytusem do pępuszka. Wychodzi na to, że mam jeszcze dokupić tylko balsam, płyn do kąpieli, krem do buzi, puder sypki do paszek i pachwinek, pampersy i sobie jakieś kosmetyki do szpitala (uderzę na Rossmann bo mają małe opakowania) + klapki i mogę powiedzieć, że mam wszystko z wyprawki. Jeszcze proszek Dzidziuś i płyn do płukania bo też jeszcze nic nie prałam, ale to dopiero w grudniu, bo po co wcześniej

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Zaczynamy dziś 30 tydzień
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:37   #3588
maluchna30
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37150283]Spokojnie, nie leczy się, bo sama lamblia dla płodu nie jest tak szkodliwa jak leki

Raz- ale czy powiedziała JAKIE badanie? bo jak standardowe wykrywanie cyst lamblii to niestety o kant tyłka. Ja już całe robale z młodą przerobiłam, to się mądrzę robisz albo antygen z kału albo przeciwciała z krwi.[/QUOTE]

To chyba będzie antygen. Też mnie zdziwiło, że raz, podczas gdy psią kupę 3 razy nosiłam. W necie nic nie mogę znaleźć czy ta choroba groźna jest dla płodu i dlatego tak panikuję. Może na zapas, bo nic nie wyjdzie. Ach, taka już jestem panikara, a jeśli o maleństwo chodzi to już w ogóle z byle pierdołą do gina bym leciała. Dziękuję ci za info.
Stary 2012-10-19, 15:45   #3589
suzi31
Raczkowanie

Hej
Dziś coś mam gorsze samopoczucie, ale biorę się w garść żeby się nie rozczulać nad sobą i nie smęcić, że chciałabym już styczeń.
Ja na brak zajęcia nie narzekam, z resztą przy 2-latce to cały czas jest co robić Tylko doskwierają mi ograniczenia i to ,,oszczędzanie się".

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam
Wczoraj gadałam z bratową, która ma już dwie córki i mi nagdała że karmienie na początku jest bardzo straszne. Że ona miała straszny problem z pierwszym dzieckiem, po dwóch dniach karmienia miała tak obolałe cycki i krwawiły przy każdym karmieniu. Mówiła żeby już teraz zacząć przygotowywać cycki na karmienie, masażami szorstką stroną gąbki- wydaje mi się to okropne! Trochę się przeraziłam, mam nadzieję że moje dziecko nie będzie miało takich problemów z jedzeniem. Oby !
Niestety miałam tak jak opisujesz Teraz ok. m-c przed porodem zacznę smarować brodawki maścią Maltan i mam nadzieję, że tym razem obejdzie się bez bólu.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:59   #3590
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Uhhh to Cię wkurzyli nieźle... Ja z kurierami zawsze tak mam-dzwonią, że będą za 3 min a ja czekam i czekam Pokaż się więc w nowej fryzurce I co skręcacie łóżeczko czy czekacie do grudnia?

Lady Gratuluję Tobie i Peter Panowi Silny chłopak, zobacz jaką ma wolę żeby jednak być z Wami
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 16:32   #3591
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meduzza dziękuję kochana, prawie się popłakałam

Stary 2012-10-19, 16:39   #3592
Konto usunięte

Dziewczyny, polecam kupienie nakładek na sutki, o takich:

http://www.smyk.com/avent-oslonki-la...t-niemowlaka-p

są małe, normal i duże, ja brałam normal. Fajna rzecz, sutki nie zgryzione, a co kilka karmień dawałam małej normalnie pierś bez tego i spokojnie Agata piła.
Stary 2012-10-19, 16:47   #3593
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj gadałam z bratową, która ma już dwie córki i mi nagdała że karmienie na początku jest bardzo straszne. Że ona miała straszny problem z pierwszym dzieckiem, po dwóch dniach karmienia miała tak obolałe cycki i krwawiły przy każdym karmieniu. Mówiła żeby już teraz zacząć przygotowywać cycki na karmienie, masażami szorstką stroną gąbki- wydaje mi się to okropne! Trochę się przeraziłam, mam nadzieję że moje dziecko nie będzie miało takich problemów z jedzeniem. Oby !
no niestety i u mnie tak było. Karmiłam Karinkę i płakałam jednocześnie z bólu Przy tym po tygodniu dostałam gorączki prawie 40 stopni i moja przygodna z karmieniem zakończyła się na butelce i odciąganiu mleka Strasznie płakałam, bo chciałam karmić, ale przez gorączkę nie mogłam. Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze. Zaopatrzyłam się w Bephanten i silikonowe nakładki na piersi. Moja mama mówiła mi, że tak miała tylko przy mnie, a już przy młodszych nie więc mam nadzieję, że i u mnie się obędzie bez dodatkowych atrakcji

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37151241]Dziewczyny, polecam kupienie nakładek na sutki, o takich:

są małe, normal i duże, ja brałam normal. Fajna rzecz, sutki nie zgryzione, a co kilka karmień dawałam małej normalnie pierś bez tego i spokojnie Agata piła.[/QUOTE]

o tym samym myślimy, tylko ja kupiłam z Canpola
Stary 2012-10-19, 16:53   #3594
Konto usunięte

A wiesz, że canpol i avent to to samo? tylko canpol to seria tańsza.
Stary 2012-10-19, 17:00   #3595
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej hooo!

coś dzisiaj nie w humorze jestem nie wiem czemu, po prostu wstałam i już byłam podirytowana, tak mi zostało do teraz jestem głupia, bo potem sie wyżywam na niewinnych osobach i sobie robię jeszcze więcej kłopotu

aleeee... byłam z teściową oglądać wózki i nie zawiodłam się - chyba mamy już wybrany wózek Pojechałam w sumie z myślą o dwóch wózkach: bexa b4x i tako capitva. Zobaczyłam i ten i ten, pojeździłam, posłuchałam co ma mi pani do powiedzenia, a była, wydaje mi się, baaardzo kompetentna, i jestem zdecydowanie za captivą Pani też mi tak doradziła, że są lepsze amortyzatory, nie widać i nie czuć tak plastików itd., a ceną różniły się tylko 30zł, więc chyba nie miała powodu, żeby mnie okłamywać bo rozumiem gdybym oglądała wózek za 1000 i 2000, wtedy bym nie była taka ufna Teściowej też się podobał, a wkońcu to będzie jej prezent dla Ani Ona już go chciała kupić, ale na all albo w ogóle w sklepach internetowych duuużo taniej wychodzi, więc ją odwiodłam od tego pomysłu ale już nie umiem się doczekać kiedy będziemy go mieć, a w środku Aneczka rozmarzyłam się w tym sklepie po prostu

co do prania - ja ciuszki Ani będę prała dopiero po przeprowadzce, czyli gdzies w połowie grudnia - wcześniej stwierdzam, że nie ma sensu, podczas przeprowadzki i tak może się to popaprać, a tak to sobie już w nowej pralce popiorę i wsadzę od razu do komody Ani, tam będą już na nią czekały Ale wczoraj wyprałam pokrowiec z fotelika do samochodu.

I takie pytanie, może będziecie wiedzieć: czy adaptery do fotelika maxi cosi będą pasować do fotelika chicco?

Bo kurczę, dostaliśmy fotelik od mojej siostry właśnie chicco, ale do tego wózka tako są adaptery do fotelika maxi cosi, a bez sensu wydaje mi się kupowanie nowego fotelika (czy to maxi cosi, czy tako)...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:03   #3596
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37151241]Dziewczyny, polecam kupienie nakładek na sutki, o takich:

są małe, normal i duże, ja brałam normal. Fajna rzecz, sutki nie zgryzione, a co kilka karmień dawałam małej normalnie pierś bez tego i spokojnie Agata piła.[/QUOTE]

a ja takowe posiadam
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-10-19, 17:19   #3597
marsi11
Zakorzenienie

nie wiem co się ze mną dzieje- mogłabym jeść non stop ryby
których normalnie nienawidzę
wczoraj na obiad ryba, dziś na śniadanie śledzik, na drugie sardynki a teraz lecę po krewetki bo mam ochotę po tajsku
chyba moje dziecko potrzebuje jakiś witamin bo każdy patrzy i nie wierzy bo wie jakie zawsze miałam podejście do ryb

Cytat:

Dla dziecka nie będę chyba kupować płyny do praniu (do naszych używam proszku, a do delikatniejszych ubrań płynu).
Hosenko, ja kupiłam płyn chicco do płukania, pięknie pachnie i nie jest taki drogi na allegro-postanowiłam,że bedę nasze ciuchy też w nim płukać

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Mała śliczny brzuszek

Lady gratuluję mocno

ja jutro kończę 29, znaczy się zaczynam 30 ????
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:39   #3598
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

moja koleżanka dostała zapalenia czy czegos w tym stylu, w każdym razie gorączka, osłabienie, złogi w piersiach... ale jej nie krwawiły przynajmniej bo mała od początku ładnie jadła.... jak ja sie boje tego karmienia.....

Cytat:
Ja kupię dzidziusia do białego i do kolorowego
ja też

tak w ogóle to startuje dzisiaj z 30 tyg... jak ten czas szybciutko leci miałam sie obfocic, ale mi się juz dzis nie chce.
Posprzątałam domek, tylko łazienkę sobie zostawiłam na jutro. Teraz w nagrodę zajadam sie budyniem- po tygodniu jedzenia waniliowego dziś dla odmiany czekoladowy

bo tylko to jem teraz na słodko, gdyż położna poradziła mi ograniczyc slodycze ze wzgledu na moją skłonnosc do grzybicy... grzybki lubią takie własnie cukrowe klimaty więc teraz tylko budyniek sobie funduje leciutko poslodzony (1/3 cukru z przepisu). I herbaty już nie słodze, fuj
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:47   #3599
e_vel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37151436]A wiesz, że canpol i avent to to samo? tylko canpol to seria tańsza.[/QUOTE]

bo ja oszczędna jestem

a tak serio to nie wiedziałam
Stary 2012-10-19, 17:52   #3600
mala_19kw
Zakorzenienie

Marsi- dziękuję kurcze ale narobiłaś mi ochoty tymi rybami :sli na:
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości