|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
|
|
#3752 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem trzeba się upomniec
|
|
#3753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
OOO To mnie uspokoiłaś - wizytę mam dopiero w poniedziałek i pewnie bym się zamartwiała co dalej
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się żegnam powoli. Trzymajcie kciuki, żebym nie miała żadnych skurczy ani nic takiego w ten weekend
Postaram się jeszcze dzisiaj wieczorem zameldować, a jak nie to jutro
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
boze jakie podejscie normalnie skarge bym zlozyla krowa po to jest zeby pomoc, naprwde moja mama jak slyszy takie cos ze trzeba dac to ja az trzesie ze zlosci bo to jest jej zawod i praca
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Smutno mi
. sama zostalam . siostra ze szwagrem pojechali do domu .. TŻet w pracy .. ehh .. nie lubie byc sama tymbardziej teraz gdy porod tuz tuz . Cytat:
.no to sie musial gin zdziwic .. ![]() No to trzymamy A maly w 2 tyg kilogram przybral ??? straaasznie duzo .. ![]() Ja tydzien czekalam ..
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie smaza juz fryteczki ide prasowac z gabrysia bedzie ciekawieeeee
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety z tego co wiem to w poznaniu jest nagminne, wszyhstkie ci łaskę robią, i jeszcze slyszalam o tym jak wyzywają zwłascza pierworódki |
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa mnie gabi rozwalila polozyla sie w lozeczku i pierwszy raz mowi dam dzidziusiowi lozeczko kocham olusia
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dojotka, nieźle, najważniejsze że skurczy nie ma. Trzymam niech mały jeszcze posiedzi trochętaka łądna pogoda, idę na spacerek, mamę przy okazji odwiedzę i zobaczę jak tam remont u nich się udał. Przez ten ich remont ja miałam też kupę roboty, bo mi spakowali wszystkie moje rzeczy. Ale już się na szczęście z tym uporałam.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
dojotka hehe ale mały urosl!!!super, że ok, jeszcze z dwa tygodnie wytrzymaj i mozesz rodzic
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzę na nfz i ostatnio położna sama powiedziała żebym przypomniała na początku listopada bo będziemy się umawiać na wymaz koło 20 listopada na miesiąc przed porodem ![]() Cytat:
![]() duży chłopak
|
||
|
|
|
#3766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Świetna jest i bardzo ładnie już mówi. Jej rówieśnica, moja siostrzenica nie mówi jeszcze zdaniami. ALe przyznam, że ten wiek u dzieciaczków jest świetny. Jutro właśnie do małej na drugie urodziny idziemy
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
nooo bo dzieci roznie mowia to fakt dlatego ja nienawidze porownywania a moja to moja tamtooo ja mowie ze rozwija sie w sowim tempie i tyle
![]() wcinamy fryty pychaaa gaba tez strasznie lubi chyba ma to po mamie bo ja moge tonami jesc
|
|
|
|
#3768 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Peperoniku - trzymamy kciuki, na pewno jutrzejszy dzień będzie cudowny i Wasz
Cytat:
Cytat:
![]() Jakbym miała chodzić co tydzień to bym zbankrutowała (w końcu 200 zł piechotą nie chodzi) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale tak z zasady - o nie. Ej, przecież to ich praca i tak jak w każdej pracy albo trafi się na kogoś super fajnego albo nie. Dla mnie to jest jak przepraszam ale jak "łapówka". Zawsze byłam na to cięta. Może to kwestia tego jak wychowali mnie rodzice. Mój tata pracował na państwowej posadzie wiele lat i zawsze się denerwował jak ktoś w ramach podziękowania chciał choćby bombonierkę dać. To jego praca. Najgorsze jest to że my same to nakręcamy i będziemy nakręcały. W prywatnej klinice przynajmniej jest jasne że płacę i za co. Ja tam wierzę że są fajne położne które nie potrzebują "podziękowań" na wstępie choćby w postaci bombonierki. Chyba że potem z czystego serca... ![]() Przepraszam ale się rozkręciłam bo mnie od dawna irytuje ta sytuacja. Obrzydliwa, głupia i jest jej miliony ![]() Ja już nie daję rady i otwieram okna. A kiedyś lubiłam biedronki.... W kuchni przy oknie położyliśmy taka zieloną kratkę na owady i przypadkiem słuchajcie wszystkie biedronki które wpadają do środka rach, ciach i umierają. Cytat:
Moja znajoma położna właśnie mówiła że to bardzo ważne badanie. Gin też prosił żebym koniecznie do szpitala ze sobą zabrała. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Gabi jest przecudna... mnie to rozwaliło emocjonalnie Ale masz super córeczkę
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-19 o 16:00 |
||||||||||
|
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja tylko na chwilke bo jestem na weekend u rodzicow
![]() Dobrze, ze u Landi sytuacja opanowana i malutki pomieszka jeszcze troche u mamy w brzuszku , ale biedna sie nacierpiala ![]() Peperoniku- trzymam kciuki za jutrzejsza uroczystosc ! za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() My wczoraj odebralismy juz wozek dla Szymka Na folderze wyglada na jasny braz, w rzeczywistosci jest jasny kremowy prawie bialy..... Sliczny, ale tym jasnym kolorem jestem przerazona ![]() Hmmmm... czytalam ze pisalyscie o zaswiadczeniu do becikowego... I tak sie zastanawiam.... czy to na pewno wydaja na podstawie karty ciazy? Bo ja np.karte mialam zakladana dopiero na 3 wizycie na przelomie 13/14 tyg. A pierwsza ciazowa byla w 6tc, wiec tu sie łapię....
|
#3770 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dokładnie!! trzeba sie upomnieć !~!!!!!
|
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w ogole musze powiedziec ze i położone i pielęgniarki dbają o swoje pacjentki i to bez dawania czekoladek,kawek itd. MAM JUZ DOSC TEGO REMONTU !!!!!! WYJADE I wróće za tydzień jak bedzie po
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#3772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przerwy jem .. od rana wcisnelam juz jogurt pitny , poduszeczki z mlekołaków .. talerz ogorkowej .. czipsy , 2 jablka i princesse kokosowa .. Masakra .. ide sie polozyc spac bo nie wyrobie ..
A czuje sie okropnie . lewo chodze .. wszystko mnie boli . ide
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wróciłam.
Obcięta, zaraz sobie pofarbuje włoski i będę jak nowa Kupiłam w biedronce ręczniczek, myjkę i okrycie po kąpieli dla małego za 20zł i jakieś ciuszki w lumpku. Mamie kupiłam super kurtkę, bo na mnie za mała (mam za wielki brzuch i cycki) ![]() Ide robić obiad wreszcie |
|
|
|
#3777 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może tak pilnują karty żeby od 10 tygodnia że wtedy w szpitalu mogą wystawić. Nie wiem tak sobie kombinuję. Ale lekarz jak wpisał w wizyty ciążowe w kartę to wyda takie zaświadczenie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cyba gdzies wyjade. a tym bardziej ze wiecie... mama moja pedantka to sie bawi z tym sprzataniem nieziemsko
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#3779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
hejka, widzę że część już po wizytach... i że wszystko jest ok. no chyba, że coś przeoczyłam...
jak tak to dajcie znać bo ja nie bardzo mam czas na nadrabianie dziś... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

ja zaniemowilam;] i stwierdzil ze faktyczniew jest bardzo krotka i mieciutka i glowka jest w kanale ale nie napiera na nia wiec tragedii nie ma, co nie zmienia faktu ze moge urodzic w kazdej chwili... i juz nie mowil wiecej ze przenosze ciaze;p i nawet przestal wierzyc ze za tydzien przyjde na wizyte 

. sama zostalam . siostra ze szwagrem pojechali do domu .. TŻet w pracy .. ehh .. nie lubie byc sama tymbardziej teraz gdy porod tuz tuz .
.no to sie musial gin zdziwic .. 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)