Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 16:37   #631
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

My po szczepieniu,narazie jest dobrze. Bedziemy sie szczepic na pneumokoki z nfz bo nam sie nalezy ze wzgledu na wczesniactwo.

W Piotr i Pawel jest promocja 108 pampkow za 50zl i do tego 1litr lenora sensitive. Bynajmniej w moim miescie. Dokonalam zakupu

Gratulacje dla nowej mamusi

Aaa moj maly startowal z 2800 a po 6 tygodnaich ma 4800 ale lekarka pow ze skoro jest na mleku z piersi to wszystko ok.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0778.jpg (78,0 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-10-19 o 16:40
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 16:50   #632
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu,narazie jest dobrze. Bedziemy sie szczepic na pneumokoki z nfz bo nam sie nalezy ze wzgledu na wczesniactwo.

W Piotr i Pawel jest promocja 108 pampkow za 50zl i do tego 1litr lenora sensitive. Bynajmniej w moim miescie. Dokonalam zakupu

Aaa moj maly startowal z 2800 a po 6 tygodnaich ma 4800 ale lekarka pow ze skoro jest na mleku z piersi to wszystko ok.
To pieknie. A jaki ma fajny czarny łepek

A to dobrze pamietam ze u Ciebie Gesslerowa byla?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:01   #633
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Anusia urodziła pięknego, zdrowego chłopca.
Więcej informacji na razie nie mam.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Fabian ważył 3300. Urodził się o 8.20. Anusia na porodówke trafiła o 7-ej więc poszło jej błyskawicznie

za szybką akcje gratulacje

maggie karmi zadziałało na laktację ??

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:

No pięknie przybrał śliczny chłopiec
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:25   #634
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dziecko mi się popsuło dopiero zasneła od 7 rano!

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
zawiadamiam,ze Milla przyszla na swiat 16 pazdziernika o 3.15 rano i wazy 3.470!!od wczoraj wieczorem jestesmy juz w domu i czujemy sie dobrze.
porod byl wywolywany,troche bylo ciezko,ale jak juz podali mi upragniony epidural to moglo sie dziac.ciesze sie,ze mam juz to za soba
teraz sie organizujemy w domku,czekam na polozna,odezwe sie niebawem !dziekuje za kciuki!!przydaly sie!
Hatti gratulacje

Anusia gratuluję!! jesteś expresowa wiedziałam, że Fabianek będzie mniej ważył

Cytat:

Wszystkiego dobrego dla Was
dzięki kochana

mój mały Głodek już zaczął płakać, ale jeszcze zdążę się nią pochwalić
specjalnie dla ciotek wizażowych pierwszy raz występujemy w spodniach (oczywiście za dużych ) na co dzień nosimy pajacyki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Maja.jpg (58,7 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0024.jpg (84,5 KB, 65 załadowań)
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:27   #635
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
To pieknie. A jaki ma fajny czarny łepek

A to dobrze pamietam ze u Ciebie Gesslerowa byla?
u mnie byla. Planuje sie tam wybrac na zupe serowa i pizze
Stary 2012-10-19, 18:03   #636
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja mialam wypalana nadzerke po pierwszej ciazy.zabieg bezbolesny,tylko smierdzi spalenizna.po tym bralam jakies globulki i seksu dopoki uplawy nie znikna
tak słyszałam właśnie,że śmierdzi spalenizną a skąd to się robi wiesz może?

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź, już sobie poczytałam w necie i prawdopodobnie mam kryzys laktacyjny, oby to potrwało krótko, bo od wczoraj mam mało mleka a przynajmniej tak mi się wydaje i mała się przy cycku denerwuje, ale mieszanki nie podaję, tylko do cycka w ciągu dnia przystawiam prawie co godzinę z zegarkiem w ręku piję herbatkę na laktację i później po karmieniu molstuję cycka pompką choć nic z niego nie leci, ale nawet tak na pusto podobno pomaga eh
a najpierw narzekałam na nawał lekki
teraz się denerwuję, że mała się nie najada
nawet nie wiedziałam, że z tą laktacją takie historie mogą być
Lidziu ja też tak miałam.Kuba się denerwował,ale cały czas go przystawiałam,no i jak widać przybiera,więc się najadaDobrze będzie

Cytat:
Katee ladna babeczka z Ciebie
No i Kubus i Iga piekne dzieciaczki
to ci komplement,dzięki
Dziś mam dzień na NIE.Mąż mnie wkur..

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 18:24   #637
katiem
Wtajemniczenie

Katee a prosze Cie bardzo
Ja mam nadzerke juz od kilku lat. I gin mowi ze na razie nie trzeba nic robic.

Zielona ja calego nie ogladalam, ale widzialam akurat moment na tej zaglowce - Matko jakie piekne widoki macie

Moni cudo

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
tak słyszałam właśnie,że śmierdzi spalenizną a skąd to się robi wiesz może?

Lidziu ja też tak miałam.Kuba się denerwował,ale cały czas go przystawiałam,no i jak widać przybiera,więc się najadaDobrze będzie

to ci komplement,dzięki
Dziś mam dzień na NIE.Mąż mnie wkur..
Ja ostatnio nawet nie mam kiedy sie na meza wkurzac bo prawie go nie ma w domu Nie wiem co lepsze...

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-19, 18:36   #638
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Tamlin spóźnione ale szczere najlepsze życzenia
Dziękuję

Cytat:

Piękna waga
A do kiedy ta promocja? W Kauflandzie są te Pampersy białe premium Care po 36,99 do 24-tego. A w Naturze zwykłe za 37,99.
Stary 2012-10-19, 18:46   #639
zielona1911
Zakorzenienie

katiem widoki moze i fajne,ale to jezioro żywieckie,nie miesci sie w naszym miescie tylko w Żywcu,ok 30km o ile sie nie myle. Ale to jezioro to syf jakich malo,woda brudna-az brązowa,pare lat temu plywaly tam kupy i martwe ryby. W tym roku moj maz na srodku jeziora skakal na glowke i walna glową o ziemie bo okazalo sie ze na srodku jeziora bylo wody po pas-zwariowalam

tamlin
o ile sie nie myle do 31 pazdziernika

Od czego zalezy ze maly moj tak na piersi przybral? od tego ze duzo jem? bo ja sie nie ograniczam,zwlaszcza jesli chodzi o nabiał...
Stary 2012-10-19, 18:51   #640
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ja liczę że nam się szybko uda .. mamy do kwietnia czas .. chociaż wiem że w życiu bywa różnie i może kolejne lata będą wyczekiwane ...
ja kupiłam ładnie zapakowany i żałuje że nie kupiłam dwóch bo miałabym na prezent mikołajkowy dla koleżanki dzidziolka ...
w szpitalu poznałam pewną dziewczynę, urodziła w podobnym terminie jak ja tylko że ogromna różnica bytowa między nami i jak przychodzi do mnie to serce mi ściska .. jej mała nie ma zabawek czy tych wszystkich gadżetów wygodnych dla rodziców i jak np wkładamy ją do huśtawki to piszczy z radości .. ehh straszne to że w naszym kraju nie ma wsparcia dla rodziców ....

Konczi, dziewczyny mają rację, ja też odbieram Cię jako bardzo dobrego człowieka. I masz całkowitą rację, że jest to niezwykle niesprawiedliwe. Szczególnie, jak czegoś brakuje własnemu dziecku, któremu chciałoby się nieba przychylić i gwiazdkę z nieba dać...
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Konczi idź zobaczyć jeszcze do textilu jak masz gdzieś niedaleko, bo tam kocyki są cały czas w kwocie 20 - 25 zł typu tego co teraz w Biedrze były.
ja mam 2 kocyki z textil marketu. są fantastyczne. Grube i fajnej jakości. także też polecam
Cytat:
Trabant....super Auto z dusza.
A tak w ogole to moj malz trzyma kciuki by Twoj kupil tego mercedesa
Me jechalismy do slubu wlasnie tym naszym starym, ale wtedy jeszcze nie byl zabytkiem. To Saab900.
.
katiem żeby tylko za mocno nie trzymał kciuków, bo zostanę postawiona przed faktem dokonanym, a póki co nie wyobrażam sobie jazdy takim samochodem.

Cytat:

wow zielona 6 tygodni i 2 kg! pięknie! masz fantastyczne mleczko
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
maggie karmi zadziałało na laktację ??

dzięki Weroniczko, że pytasz... chyba troszkę pomogło, bo dziś jakby mleko gęściejsze i jakby więcej, ale na razie cii... żeby nie zapeszać

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 19:00   #641
zielona1911
Zakorzenienie

widze w gazetce z rossmanna chusteczki babyderam za 3,49..

kurde wogole za niedlugo trzeba bedzie przejsc na 3 pampersy juz

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

ostatnio u maluszka pojawily sie odparzenia,nic nie pomagalo.. ani sudocrem ani alantan ani nawet przemywanie dupki przegotowana woda z kropelka oliatum. Wiec posmarowalam tyłek tak cieniutkko clotrimazolem na noc-rano tyleczek piękny

a na wypryski/potowki/generalnie brzydka buzinke dobry jest krem CUTIBAZA
Stary 2012-10-19, 19:04   #642
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Konczi, dziewczyny mają rację, ja też odbieram Cię jako bardzo dobrego człowieka. I masz całkowitą rację, że jest to niezwykle niesprawiedliwe. Szczególnie, jak czegoś brakuje własnemu dziecku, któremu chciałoby się nieba przychylić i gwiazdkę z nieba dać...

ja mam 2 kocyki z textil marketu. są fantastyczne. Grube i fajnej jakości. także też polecam

katiem żeby tylko za mocno nie trzymał kciuków, bo zostanę postawiona przed faktem dokonanym, a póki co nie wyobrażam sobie jazdy takim samochodem.

wow zielona 6 tygodni i 2 kg! pięknie! masz fantastyczne mleczko

dzięki Weroniczko, że pytasz... chyba troszkę pomogło, bo dziś jakby mleko gęściejsze i jakby więcej, ale na razie cii... żeby nie zapeszać
No On wie ze ja tez bym sie nie zgodzila

Zielona i tak zazdroszcze okolic. Gdyby nie "rodzinny biznes" zostawiłabym chetnie niziny. Moze na emeryturze....

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-19, 19:13   #643
weronika_91
Zakorzenienie

To i ja spróbuje jutro z tym karmi

Według mnie chusteczki z rossmana są okropne , takie jakieś suche . Mi najbardziej przypasily huggisy i bambino też są dość fajne

Mój syn spał dziś w ciągu dnia 3 godziny i teraz po kapieli też nie chce zasnąć ... ręce opadają .
Stary 2012-10-19, 19:32   #644
zielona1911
Zakorzenienie

a mi chusteczki z Johnson's baby-pięęęęknie pachną i sa fajnie nawilżone
Stary 2012-10-19, 20:07   #645
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
To i ja spróbuje jutro z tym karmi

Według mnie chusteczki z rossmana są okropne , takie jakieś suche . Mi najbardziej przypasily huggisy i bambino też są dość fajne

Mój syn spał dziś w ciągu dnia 3 godziny i teraz po kapieli też nie chce zasnąć ... ręce opadają .

A ja uważam, że są super. Ani za mokre, ani za suche. Moja też nie chciała spać. Żeby zasnąć musiałam ją mocno przytulić, złapać za obie rączki i głaskać po głowie. A mam tylko dwie ręce

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej pisze do was z pogotowia. Spadlam z jasiem ze schodow przefikolkowalam z samej gory na szczescie on jest zdrowy bo go dobrze ochronilam. Zbadali go i zadnych urazow nie stwierdzili ja natomiast mam przeswietlenie kregu szyjnego i kostki bo mnie boli. Chyba jestem tym wszystkim zmeczona juz
Oj bidulko ty nasza dobrze, że z Jasiem wszystko dobrze a tobie szybkiego powrotu do zdrówka życzę

Cytat:
Anusia urodziła pięknego, zdrowego chłopca.
Więcej informacji na razie nie mam.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Fabian ważył 3300. Urodził się o 8.20. Anusia na porodówke trafiła o 7-ej więc poszło jej błyskawicznie
gratulacje, a to się szybko uwinęła

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

moja mała w 3 dni przybrała 170 g, więc chyba nieźle

strasznie martwiłam się, że się nie najada (bo ostatnio w ciągu 6 dni przybrała ok 90) więc Marcin kupił wczoraj wagę dla niemowląt bym sama mogła kontrolować czy przybiera i przybiera
dokarmianie bebilonem pomaga

chyba coś z moim pokarmem jest jednak nie tak choć mam go dużo. mała wisiałaby na cycu non stop, jak ją odłożę to po 10 minutach znowu szuka piersi, soka swoje rączki i zaczyna płakać. a jak zje 50 ml bebilonu to jest spokojna i za chwilę zasypia

dziewczyny, jakie herbatki mogę jej podać, mam z kopru włoskiego z hippa, może być? jakie jeszcze używacie?

Na herbatkach pisze, że mogą być po 1 miesiącu, nie masz jeszcze za wcześnie na herbatki?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale miałam kupną masakrę na przewijaku!

Jakimś cudem uratowałam pajaca przed pobrudzeniem
uplułam monitor

Za to mojej Kamie w końcu udało się trafić kupą z przewijaka prosto do mojego łóżka Mój mąż się obawia, że będzie następny w kolejce

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
zawiadamiam,ze Milla przyszla na swiat 16 pazdziernika o 3.15 rano i wazy 3.470!!od wczoraj wieczorem jestesmy juz w domu i czujemy sie dobrze.
porod byl wywolywany,troche bylo ciezko,ale jak juz podali mi upragniony epidural to moglo sie dziac.ciesze sie,ze mam juz to za soba
teraz sie organizujemy w domku,czekam na polozna,odezwe sie niebawem !dziekuje za kciuki!!przydaly sie!
gratulacje dla nowej mamusi i córeczki

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Patrzę na listę i widzę, że już nas tylko 7 z brzuszkami zostało! Ciekawe czy przez weekend powitamy jeszcze jakiegoś maluszka.
A ja wam już brzuszków zazdroszczę. Dochodzę do wniosku, że super było być w ciąży i w sumie poród też nie był taki zły

A ja sobie dziś wyciąglam sama jakąś pozostałość po szwie. Niby rozpuszczalny a przelazł przez skórę i sobie zwisał. Pociągłam i sam wylazł

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 20:22   #646
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
katiem widoki moze i fajne,ale to jezioro żywieckie,nie miesci sie w naszym miescie tylko w Żywcu,ok 30km o ile sie nie myle. Ale to jezioro to syf jakich malo,woda brudna-az brązowa,pare lat temu plywaly tam kupy i martwe ryby. W tym roku moj maz na srodku jeziora skakal na glowke i walna glową o ziemie bo okazalo sie ze na srodku jeziora bylo wody po pas-zwariowalam

tamlin
o ile sie nie myle do 31 pazdziernika
Koło Żywca mam rodzinę. W Radziechowych, Peweli Małej i w jakiejś jeszcze wiosce
U mnie też takie jezioro, że na środku wody do kolan.
Jak do 31-ego to zdążę kupić, bo u mnie PiP nie ma, do Piły muszę jechać.

Cytat:

ostatnio u maluszka pojawily sie odparzenia,nic nie pomagalo.. ani sudocrem ani alantan ani nawet przemywanie dupki przegotowana woda z kropelka oliatum. Wiec posmarowalam tyłek tak cieniutkko clotrimazolem na noc-rano tyleczek piękny
A ta maść na receptę, czy bez?

Cytat:

Za to mojej Kamie w końcu udało się trafić kupą z przewijaka prosto do mojego łóżka Mój mąż się obawia, że będzie następny w kolejce

A ja sobie dziś wyciąglam sama jakąś pozostałość po szwie. Niby rozpuszczalny a przelazł przez skórę i sobie zwisał. Pociągłam i sam wylazł
Kupny strzał bezbłędny
Ja wszystkie szwy wygrzebałam bo mnie wkurzały

A chusteczki lubię Dada z bawełny. Miałam Cleanic Dzidziusia i moim zdaniem dziadostwo.
Stary 2012-10-19, 20:24   #647
gda
Zakorzenienie

Elena niezły strzał Kamy!

A my właśnie się usypiamy... Kak na razie niecałą godzinkę, ale to niestety pora kolki. I tak jest duuużo lepiej, myślę że to dzięki Boboticowi.

Nic mnie dziś i tak nie ruszy, bo mam świetny humor Kupiłam sobie torbę i spodnie i miałam trochę czasu dla siebie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 20:37   #648
weronika_91
Zakorzenienie

Synek śpi ja się wykapalam i mogę pójść spać. Ale jestem zmęczona dzisiejszym dniem ... no rozumiem może nie potrzebować już tyle snu ale żeby on jeszcze leżał grzecznie w lozeczku czy tam lezaczku ale nie ma mowy...

Jutrzejsze zajęcia mi odwołali tak więc sobota w domu

No ja też już tęsknię za ciążą piękny czas to był

Wczoraj miałam krwawienie myślałam że to okres ale dziś już czysto .

Ja mialam z rossmana te niebieskie chusteczki bo kupiłam akurat ze względu na pudełko i już więcej ich nie kupię .
A używa któras chusteczki dada ? Jakie są ?

TAMLIN no to żeś mnie zmartwila ja mam 6pak chusteczek dzidzius i liczyłam że będą dobre.
Stary 2012-10-19, 20:47   #649
gda
Zakorzenienie

Dobra cofam to! Henio robi masakre i znowu usypianie bedzie pewnie trwalo z 2 godziny...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 20:52   #650
zielona1911
Zakorzenienie

Tamlin
znam te wioski
Clotrimazolum to masc przeciw grzybiczna za ok 2zl . generalnie u mnei sprawdzala sie na wszystko. Wyczytalam na paru forach ze mamom polecali dla dzieci dermatolodzy i pediatrzy

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Ja uzywam tez z DADA sa fajne,tylko nie rozowe bo wedlug mnie smierdza
Stary 2012-10-19, 21:06   #651
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
A ja uważam, że są super. Ani za mokre, ani za suche. Moja też nie chciała spać. Żeby zasnąć musiałam ją mocno przytulić, złapać za obie rączki i głaskać po głowie. A mam tylko dwie ręce

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Oj bidulko ty nasza dobrze, że z Jasiem wszystko dobrze a tobie szybkiego powrotu do zdrówka życzę

gratulacje, a to się szybko uwinęła

Na herbatkach pisze, że mogą być po 1 miesiącu, nie masz jeszcze za wcześnie na herbatki?

uplułam monitor

gratulacje dla nowej mamusi i córeczki

A ja wam już brzuszków zazdroszczę. Dochodzę do wniosku, że super było być w ciąży i w sumie poród też nie był taki zły

moja ostatnio tak puscila bąka z niespodzianka az przewijak,podłoge i drzwi sypialni ochrzciłai mi też sie odrobinke dostało

dzieci spiąmaz tez,wiec i ja chyba spac juz pojde

czy wasze maluszki tez czasem budza sie z przerazliwym placzem??
bo moja tak maspi i nagle drze sie jakby ja ktos ze skory obdzierał,piszczy....trwa to tylko pare sekund i zasypia...cos jej sie złego sni czy co?

gda współczuje kolek.najgorsze patrzec jak dziecko cierpi i byc zupełnie bezradnym

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

a Pola od kazdych chusteczek ma podrazniona pupejuz chyba 5 firm probowalam.tylko przegotowana woda ją myje.w piatek jak bylam u lekarza to musialam jej powycierac chusteczkami i jak wrocilam do domu to juz dupcia czerwona byla.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:08   #652
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja sie czuje dobrze pobolewa gdzieniegdzie ale psychicznie mi ciezko. Tak sie ciesze ze skonczylo sie to atak a nie inaczej bo nie wiem co bym zrobila gdyby Jasiowi sie cos stalo dobrze ze go schowalam w ramionach i tylko soba przydusilam. Nie uderzyl sie nigdzie tego jestem pewna ale mam go obserwowac czy nie wymiotuje. Jak narazie to nawet ani razu nie ulal.
Będzie wszystko dobrze

Ja dzisiaj zaliczyłam ginka Poszłam do zupełnie innego - tańszego . Pobrała mi Pani cytologię i zobaczymy. Za 5tygodni mam dzwonić.
Dostałam też tabletki, w końcu sama chciałam.
No i jeszcze plamię mimo, iż minęło wczoraj 8tygodni!!!
Załamka, mówię Wam

Zauważyłam, że Mała coraz więcej interesuje się zabawkami, więc myślę, że zakupimy Melci bujaczek. Może uda się jeszcze w tym miesiącu
Zastanawiam się jeszcze nad karuzelą do łóżeczka, ale nie wiem.. Wydaje mi się to zbędne.

I normalnie.. Chyba pójdę zapalić. Tak strasznie brakuje mi papierosów
Stary 2012-10-19, 21:16   #653
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Będzie wszystko dobrze

Ja dzisiaj zaliczyłam ginka Poszłam do zupełnie innego - tańszego . Pobrała mi Pani cytologię i zobaczymy. Za 5tygodni mam dzwonić.
Załamka, mówię Wam

Zauważyłam, że Mała coraz więcej interesuje się zabawkami, więc myślę, że zakupimy Melci bujaczek. Może uda się jeszcze w tym miesiącu
Zastanawiam się jeszcze nad karuzelą do łóżeczka, ale nie wiem.. Wydaje mi się to zbędne.

Skąd ja znam ten ból.. po pierwszym cc 8 tyg krwawienia (nie plamienia tylko krwawienia..) i teraz już się cieszylam ze po 6tyg przeszlo a okazuje sie ze jeszcze brudze, minimalnie, ale jednak..

mi też fajek brakowało- bo to taka chwila tylko dla siebie no i niestety- nie rzuciłam, cycek odstawiony papieroski wróciły do łask

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 21:21   #654
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
tez mam czasami ochote ale silna wola zwyciężajak narazie

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:52   #655
kraven
Zakorzenienie

Konczi ja jeszcze nie urodziłam, ale już planujemy zafasolkowanie na 2014 rok.

Dzisiejszy dzień przebiegł bez skurczy więc pewnie wczoraj troche się przemęczyłam. A teraz Troje oglądam bo coś spac nie mogę

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:54   #656
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
cześć

Byłam dziś z Kamilką na usg bioderek i niestety początki dysplazji w prawym bioderku Facet mi powiedział, że to przez to, że ją kładę na boczkach. A tak mi powiedzieli w szpitalu i zabronili kłaść na pleckach, żeby się nie zachłysła
No nic, kładę ją na plecach choć skubana się przekręca i dałam jej dodatkowo pieluchę między nogi, zobaczymy za 6 tyg. czy pomogło.
Zważyłam dziś klocka i ma 4350 g czyli w 2 tyg. przybrała 600. To chyba nie najgorzej ją karmię

Załatwiliśmy też chrzciny. Na 28.10. Był zgryz bo ja jestem katoliczką a mąż ewangelikiem i do tego niezbyt praktykującym. No i oczywiście jak się spotka dwóch upartych to nigdy lekko nie jest. W końcu ustąpiłam bo nerwy mi nie pomagają.Jakoś postaram się wychować dzieciątko
Co Ty mówsz z tymi bioderkami?ja robie tak samo,raz na jednym,raz na drugim boczku,czasem trochę na brzuszku.I teraz się boję,że też cos może być nie takAcha,więc zostawił ją do obserwacji i po 6tyg.kontrol?za przybranie,ładnie je.

A tak z ciekawości...mąż jest ewangelikiem?nie słyszałam...Możesz coś o tym powiedzieć?cos tam pisałaś,że nie uznaje sakramentów świętych(Eucharystia),czy tylko niektórych?

Cytat:
Katee a prosze Cie bardzo
Ja mam nadzerke juz od kilku lat. I gin mowi ze na razie nie trzeba nic robic.

Ja ostatnio nawet nie mam kiedy sie na meza wkurzac bo prawie go nie ma w domu Nie wiem co lepsze...
Aż się boję wizyty u gina...Ty kiedy idziesz?
Mnie dziś tak wkurzył niesamowicie,bo kuwa nie widziałam,że śmieciarze zabierają śmieci od cioci i że nie krzyczałam,przez balkon,by i nasze wzięlinosz kuźwajak wyjrzałam to już kosz postawili a szła ciocia,więc krzyknęłam do niej,ale tamci odjechali.A i tak otworzyłam balkon z Kubą przy cycu a ten palant mógł się ubrać i sam pójść!i jeszcze mnie nawyzywał...a ja jego.Normalnie dzisiaj go nie nawidze przez toNie wiem,gdzie jest tamten facet z przed miesiąca.....
W ogóle dziś mam dosyć ludzi i chyba przestanę wychodzić z domu,bo mam nerwa.I nie wiem jak będziemy chrzcili dziecko,bo nie potrafie spokornieć i się we mnie gotuje jak widze co niektórych,no i gdzie miłość bliźniego?!

Cytat:

Jak Ty to zrobiłaś
Ja też mam przewijak wycelowany na łóżko,ale nie miałam jeszcze takich strzałów.Może mi oszczędzi
Też tęsknie za ciążowym brzuszkiem

Cytat:
Synek śpi ja się wykapalam i mogę pójść spać. Ale jestem zmęczona dzisiejszym dniem ... no rozumiem może nie potrzebować już tyle snu ale żeby on jeszcze leżał grzecznie w lozeczku czy tam lezaczku ale nie ma mowy...

Jutrzejsze zajęcia mi odwołali tak więc sobota w domu

No ja też już tęsknię za ciążą piękny czas to był

Wczoraj miałam krwawienie myślałam że to okres ale dziś już czysto .

Ja mialam z rossmana te niebieskie chusteczki bo kupiłam akurat ze względu na pudełko i już więcej ich nie kupię .
A używa któras chusteczki dada ? Jakie są ?

TAMLIN no to żeś mnie zmartwila ja mam 6pak chusteczek dzidzius i liczyłam że będą dobre.
więc to nie @
Ja mam dada te z bawełną i są rewelacyjne!!!dla porównania kupiłam te zwykłe za 4zł,niby są nasączone i pachną,ale mają parabeny,więc nie używam ich dla Kubusia.Starszak wyciera nimi pupe do czysta

Cytat:
Będzie wszystko dobrze

Załamka, mówię Wam

To zaoszczędziłaś mówisz.Ja dziś też miałam mega ochote na papierosa i myślałam,by kupić,ale mi przeszło.Nie pale od pierwszej ciąży.Jeszcze nie wiedząc,że w niej jestem,zaczęły mi przeszkadzać,potem było jasne.Swoją drogą dobrze,że tak wyszło,bo nie chciałabym truć dziecka.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-10-19, 22:36   #657
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
widze w gazetce z rossmanna chusteczki babyderam za 3,49..

kurde wogole za niedlugo trzeba bedzie przejsc na 3 pampersy juz

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

a na wypryski/potowki/generalnie brzydka buzinke dobry jest krem CUTIBAZA
Co to za krem,ktoś Ci go polecił?drogi?
Ty chcesz już 3 kupować?mój jeszcze w białych pampersach w 1 śmiga,a 5kg przekroczył i wcale nie są za ciasne.
Ostatnio mąż kupił te dada 1 i one są bardzo małe dla Kubusia(od 2-5kg),w ogóle dla mnie trochę dziwne.Kuba zrobi 2x siku i przeciekaja a pampersiaki niei w dodatku mają tą siateczkę,która pochłania większość kupy.
Jak dla mnie one wygrywają w rankingu pieluch

A Dominik uroczy chłopczyk i jaki ma apetyt

gda no,no,no..Henio jaki elegancik,piękny sweterek.Ile przybrał od urodzenia?

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Dobranoc

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-10-19 o 22:09
Stary 2012-10-19, 23:41   #658
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dobry wieczor. Ja nie moge zasnac. Jasiowi na jutro zalatwilam usg glowki tak dla mojego spokoju i sie juz denerwuje widze ze wszystko ok ale do badania bede o tym myslec. I przeraza mnie mysl jutrzejszego zejscia z jasiem ze schodow do tego powrocily problemy rodzinne tak ze dzwonilam na policje i donosilam na wlasnego ojca. Ehhh szkoda gadac a matka jak zwykle nic z tym nue zrobi. A ten pijak znowu stawia warunki typu ze ja moge rozmawiac z mama tylko 2 razy w tgodniu wiec o odwiedzinach nie ma mowy. Trudno wnukow nie bedzie widzial jego sprawa.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 07:04   #659
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry Fabianek śpi najedzony,zaraz będą chodzili kąpać maluszki i będzie wizyta

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 07:42   #660
Sojka1990
Zadomowienie

Witam się poranną porą
Zośka już okupuje karuzele z rańca- zawsze myslalam ze to zbedny wydatek ale teraz robią tak wypasione te karuzele że sama bym chetnie poleżała i popatrzyła na tes spadające kolorowe misie (huśtawka jest ustawiona po skosie przez co zabawki lecą nie tylko w kołko ale i w dół, dodatkowo obracając się wokół osi talerzyka do którego są zamocowane ale TŻ już rogryzł- do każdego talerzyka są przywieszone dwie zabawki- lekka i cięższa i kiedy ta cięższa znajdzie sie w najwyższym punkcie siłą ciążenia opada w dół ) dziękuje komuś kto to wymyślił bo mam dziecko z głowy chociaż na jakiś czas i umyć się spokojnie można :P

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dobry Fabianek śpi najedzony,zaraz będą chodzili kąpać maluszki i będzie wizyta
Czyli jednak co szpital to obyczaj. u nas nie kąpali dzieci.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości