Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 21:41   #3961
Swarovska
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Yo ziomy ja tez po wizycie taka w sumie bez sensu ta wizyta bo zadnych badan nie robilam, wiec z wynikami nie wiadomo jak ale ja czuje, a przynajmniej mam nadzieje, ze mi sie poprawily nie badal mnie, ale usg na szczescie bylo no i wyszło ze ta pannica wazy juz 1522 !! O matko ale klocek w 3 tyg przytyla pol kg!! Ja w szoku bylam no ale co sie dziwic ze dzievko tak szybko rosnie jak mamusia wpierd.ala jak dziki osiol wymiarki ok jak mierzyl kosc udowa to na ekranie pokazało 30 t 5 dz. Ja nie wiem czy gin cos wczesniej wklepal czy tak z wymiaru wyszlo no ale idealnie... Jestem wlasnie w 30 t 5 d szok... Na nastepna wizyte.mocz morfologia i hbs. I nastepna wizyta za 3 tygodnie jednak )) jupiiii z gorszych wiadomosci znow.przepisal mi te zalazo... Kurdee!! Kosztuje 65 zl a jest to.dawka na 20 dni :/ masakra jakas:/:/

Maly Klocek tak kopie cqly czas ze masakra juz dawno nie mialam tak zeby tyle czasu bez przerwy buszowala na wizycie tak sie wiercilam bo juz wytrzymać nie umialam tak mi te girki wszedzie.wciskala

moja też szybko przybiera na wadze, mi ginekolog przepisuje zelazo Biofer folik kosztuje tylko 17zł może spróbuj?
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:44   #3962
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ja zmykam już . TŻ juz czatuje na kompa sie oczka zmykaja. Zapewne znowu nie będę pamiętać jak on przyszedł . miłej nocki
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:46   #3963
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Ja tam odstawiłam witaminy po osttanich wynikach, wszystko w normie wiec nie bede tuczyc dziecka tym, podobno jak wyniki sa oki to nie ma potrzeby brac tego tyle, tak samo ginka osttanio mi nakazała brac nospe forte 3razy dziennie, ale stwierdzilam ze to zaduzo ;/ i biore raz dziennie.
ja mam zaleconą nospe forte 2 razy dziennie ale przez ostatnie 3 dni nie miałam zadnego skurczu więc nie brałam, a jak mam skurcze to biorę jedną rano i wieczorem
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:50   #3964
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
ja mam zaleconą nospe forte 2 razy dziennie ale przez ostatnie 3 dni nie miałam zadnego skurczu więc nie brałam, a jak mam skurcze to biorę jedną rano i wieczorem
Ja tez juz nie biorę no sp.. Mi kazal zwykla 3 razy dziennie po 1. Ale jak ja nie czuje zadnych boli i nic mi sie z szyjka nie dzieje, miala nie napiera wiec po co mam to brac:/ brzuch mi twardnieje ale tak to.nic a nie chce sie bez sensu faszerowac..

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:52   #3965
DeKajka
Zakorzenienie

Ide do TŻeta do lozeczka ...
Do jutra .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:56   #3966
kia_mia
Zadomowienie

Teraz spojrzalam na te centyle z pierwszej strony to Mała idealnie w.srodek sie wpasowala na 30 tc jest 1529 50 centyl a moja ma 1522

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ide do TŻeta do lozeczka ...
Do jutra .

Paaa

Ja dalej kminie.co zjesc ale chyba jednak zdecyduje sie na płatki kurde dopiero 22 a juz spac mi sie chce...:/

Stary 2012-10-19, 21:58   #3967
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Yo ziomy ja tez po wizycie taka w sumie bez sensu ta wizyta bo zadnych badan nie robilam, wiec z wynikami nie wiadomo jak ale ja czuje, a przynajmniej mam nadzieje, ze mi sie poprawily nie badal mnie, ale usg na szczescie bylo no i wyszło ze ta pannica wazy juz 1522 !! O matko ale klocek w 3 tyg przytyla pol kg!! Ja w szoku bylam no ale co sie dziwic ze dzievko tak szybko rosnie jak mamusia wpierd.ala jak dziki osiol wymiarki ok jak mierzyl kosc udowa to na ekranie pokazało 30 t 5 dz. Ja nie wiem czy gin cos wczesniej wklepal czy tak z wymiaru wyszlo no ale idealnie... Jestem wlasnie w 30 t 5 d szok... Na nastepna wizyte.mocz morfologia i hbs. I nastepna wizyta za 3 tygodnie jednak )) jupiiii z gorszych wiadomosci znow.przepisal mi te zalazo... Kurdee!! Kosztuje 65 zl a jest to.dawka na 20 dni :/ masakra jakas:/:/

Maly Klocek tak kopie cqly czas ze masakra juz dawno nie mialam tak zeby tyle czasu bez przerwy buszowala na wizycie tak sie wiercilam bo juz wytrzymać nie umialam tak mi te girki wszedzie.wciskala

yoooo laska to super, ze wszystko ok i jeszcze wizyta za 3 tyg, bajer ja kłamstewkiem załatwiłam sobie za 2 zamiast za tydzień, ale ile się nasłuchałam to moje

Cytat:
Jak myslicie brac dalej witaminy czy tez odstawic? .. nie chce zeby to moje dzieci tak szybko roslo bo wkoncu dobije do 5 kg . i mnie rozerwie ..

Wogole to chcialam ograniczyc na koniec branie tabletek do magnezu na noc i zaleza . Myslicie ze to dobry pomysl ???
ja w ogóle nie biorę witamin.... na początku brałam Prenatal, ale to chyba przez pierwsze 3 miesiące, jak mam słabsze żelazo to jem więcej warzyw, buraków itp

magnez brałam 5 x dziennie jak miałam skurcze, później zeszłam do 3, a teraz już się chyba "namagnezowałam" bo w ogóle nie biorę i na razie nie mam skurczy, ale to wiesz - każdy organizm inaczej reaguje

Cytat:
Teraz spojrzalam na te centyle z pierwszej strony to Mała idealnie w.srodek sie wpasowala na 30 tc jest 1529 50 centyl a moja ma 1522
idealna

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 22:04   #3968
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Idę do wyrka, jutro zajęcia no i jutro zaczynamy 32 t.c czyli 8 miesiąc
Dobranoc Kochane
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 22:06   #3969
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny o becikowym było, a teraz o ubezpieczeniu, może się orientujecie jak to jest. Ja jestem ubezpieczona u siebie i tż u siebie, obydwoje w PZU, i co weźmiemy obydwoje kasę, czy tylko jedno z nas. Pytam, bo ostatnio ze szwagrem się wywiązała taka rozmowa i on twierdzi, że tylko jedno z nas
na pewno dostaniecie oboje

Cytat:
Teraz spojrzalam na te centyle z pierwszej strony to Mała idealnie w.srodek sie wpasowala na 30 tc jest 1529 50 centyl a moja ma 1522[COLOR="Silver"]
pięknie

moja w 30tyg miała niecałe 1500 więc prawie tak samo wiec jak teraz w 37 ma 3090 to może Twoja będzie miała podobnie

Kochane wymieni się któras ze mną nr tel? bo robi się poważnie a ja nie mam do żadnej numeru...
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 22:17   #3970
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Hej Kochane
melduję się po wizycie - zbadał mnie i powiedział, że nie mam juz szyjki!!!!!!!!
mogę rodzic w kazdym momencie....jaaaaaaaaaa boję się. Oczywiście nie ma zasady i moge tak chodzic jeszcze trochę ale on czuję, że to juz niedługo i raczej sie juz nie spotkamy...
zwolnienie mam do 6 listopada.
Powiedział znowu, że dziewczynka - tym razem na 300% wyniki wszystkie dobre, wody płodowe i łozysko tez.
Waży 3090g. Także kazał być zwartym i gotowym i spokojnie czekać.........
Wcześniej powiedział mi, że w niedzielę będzie skończony 37 tydz a dzisiaj powiedział, że to dzisiaj więc juz nie wiem
W każdym razie teraz wszystko zalezy od małej....
Cytat:
Dokładnie - jeszcze tydzień bym chciała wytrzymać
chociaż lekarz powiedział, że mam byc spokojna bo juz jest ciąza donoszona i jest bezpiecznie.
Ale mój mąż ma bardzo wazny dzien w pracy we wtorek i musi tam byc.....
Nie wiem czy się do rodziców nie przeniosę jak go nie będzie w tyg..

aaa i kazał mi juz odstawic aspargin. Mam brac tylko witaminy i dostałam juz zasiadczenie do becikowego
Jak lekarz powiedział, że ciąża jest już donoszona to trzymam kciuki

Cytat:

Super, że maleństwem wszystko ok

Cena żelaza powaliła mnie na łopatki
Może zapytaj w aptece czy nie ma tańszego odpowiednika, bo ta cena to przegięcie. Z tym, że chyba nie wszystkie apteki chcą to robić, więc warto pytać.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
na pewno dostaniecie oboje

pięknie

moja w 30tyg miała niecałe 1500 więc prawie tak samo wiec jak teraz w 37 ma 3090 to może Twoja będzie miała podobnie

Kochane wymieni się któras ze mną nr tel? bo robi się poważnie a ja nie mam do żadnej numeru...
Moja pod sam koniec 30 tygodnia miała 1900 g. Pewnie już teraz ma ze 2500 g. Już się boję co to będzie

Jeśli chcesz się wymienić tel pisz na pw

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Od kilku dni mam się Was o coś zapytać. Przypomina mi się jak odchodzę od kompa. Teraz mi się przypomniało jak pewnie już wszystkie poszłyście sobie

Co myślicie o nosidełkach? Kupuje je któraś z Was bądź użytkuje? Oczywiście mam na myśli wyłącznie te ergonomiczne.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 22:18   #3971
kia_mia
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny
Na telefonie siedze i ciezko mi cytowac.

Agasobo - wlasnie tez sie zdziwilam ze wizyta za 3 tyg ale om stary juz jest i chyba zapomnial ze na poprzedniej mi mowil ze co 2 tyg bedzie wiec mu nie przypominalamhehe ale ten Twoj lekarz to przegina serio.... Juz tak chamsko ta kase wyciąga..:/

A z tym zelazem to sprobuje jakies tańsze bez recepty jak mi nie pomoze to bede brala te ktore mi przepisal, no juz wyjścia nie bede miec.. Kurde ono jest takie fajne żadnych zaparc po nim nie mam..

Stary 2012-10-19, 22:20   #3972
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Co myślicie o nosidełkach? Kupuje je któraś z Was bądź użytkuje? Oczywiście mam na myśli wyłącznie te ergonomiczne.
ja mam takie z Chicco chyba, nie oglądałam go zbyt dokładnie, przypuszczam, że będziemy nosić, ale raczej dopiero na wiosnę, jak się ciepło zrobi, bo nie wyobrażam sobie dziecka tam pakować w tych wszystkich kombinezonach itp... starałam się kupić dość zwrotny wózek, żebym mogła wkładać małego do nosidełka i wozić - tak chyba wygodniej....

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-19, 22:22   #3973
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny
Na telefonie siedze i ciezko mi cytowac.

Agasobo - wlasnie tez sie zdziwilam ze wizyta za 3 tyg ale om stary juz jest i chyba zapomnial ze na poprzedniej mi mowil ze co 2 tyg bedzie wiec mu nie przypominalamhehe ale ten Twoj lekarz to przegina serio.... Juz tak chamsko ta kase wyciąga..:/

A z tym zelazem to sprobuje jakies tańsze bez recepty jak mi nie pomoze to bede brala te ktore mi przepisal, no juz wyjścia nie bede miec.. Kurde ono jest takie fajne żadnych zaparc po nim nie mam..
Wydaje mi się, że żelazo, zwłaszcza to mocniejsze jest tylko na receptę.
Stary 2012-10-19, 22:23   #3974
kia_mia
Zadomowienie

Ja nie kupuje nosidelka.. Nie podoba mi sie to w ogole... Zreszta na zime to i tak nie bardzo chyba.. Balabym sie tak po sniegu chodzic troche..

Stary 2012-10-19, 22:27   #3975
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
ja mam takie z Chicco chyba, nie oglądałam go zbyt dokładnie, przypuszczam, że będziemy nosić, ale raczej dopiero na wiosnę, jak się ciepło zrobi, bo nie wyobrażam sobie dziecka tam pakować w tych wszystkich kombinezonach itp... starałam się kupić dość zwrotny wózek, żebym mogła wkładać małego do nosidełka i wozić - tak chyba wygodniej....
Patrzyłam właśnie na stronie. Wyglądają na fajne Ciężkie one są?

Bo tak sobie pomyślałam, że jak zimą będzie jakaś zawieja śnieżna i trzeba będzie skoczyć na jakieś szczepienie do przychodni czy na jakieś latem na jakieś wypady w góry czy spacery po plaży to może być fajne rozwiązanie.
Stary 2012-10-19, 22:27   #3976
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też nie kupuję, przynajmniej na razie o tym nie myślę, jak już to na wiosnę się zobaczy
Stary 2012-10-19, 22:37   #3977
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
przez ten zołądek zapomniałam . Dzis zaczynamy 31 tydzień

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Smacznego Kochane
będą śniły mi się frytki ....

Cytat:
kot na szczęście był tylko wirtualny
mam psa
chociaż chyba powinnam pomyśleć o czarnym kocie - to by pasowało, bo ja urodzona 13go w piątek jestem

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
no zobaczymy)
u mnie jest ta ze musisz byc minimum 4 dni w szpitalu a po porodzie wychodzisz po 2 dniach
To będę wiedziała że po 4 dniach.
Jak jest wszystko wporządku to faktycznie wypuszczają po 2 (mam nadzieję że u mnie tak będzie ; chcę jak najszybciej wrócić do domku).
Niestety znam tylko jedną osobę która tak wyszła po 48 godz. Reszta koleżanek / kuzynek miała problemy z żółtaczką u dzieci (i tak od 3-10 dni). Aaaa... i po cesarce chyba jest się dłużej.

Cytat:
Hej Kochane
melduję się po wizycie - zbadał mnie i powiedział, że nie mam juz szyjki!!!!!!!!
mogę rodzic w kazdym momencie....jaaaaaaaaaa boję się. Oczywiście nie ma zasady i moge tak chodzic jeszcze trochę ale on czuję, że to juz niedługo i raczej sie juz nie spotkamy...
zwolnienie mam do 6 listopada.
Powiedział znowu, że dziewczynka - tym razem na 300% wyniki wszystkie dobre, wody płodowe i łozysko tez.
Waży 3090g. Także kazał być zwartym i gotowym i spokojnie czekać.........
Wcześniej powiedział mi, że w niedzielę będzie skończony 37 tydz a dzisiaj powiedział, że to dzisiaj więc juz nie wiem
W każdym razie teraz wszystko zalezy od małej....
kciuki żeby troszkę jeszcze Mała posiedziała.
Z drugiej strony - proszę jaka niespodzianka Jeszcze wyprzedzisz "cesarki". Oj czuję że będzie się działo

Cytat:
wizyty;
ja jako żelazo biorę Tardyferon Fol - tam jest 30 tabletek i opakowanie kosztuje koło 20 zł (ale jest to na receptę - niestety).

Cytat:
Jak myslicie brac dalej witaminy czy tez odstawic? .. nie chce zeby to moje dzieci tak szybko roslo bo wkoncu dobije do 5 kg . i mnie rozerwie ..
Ja odstawiłam witaminy dobrze ponad miesiąc temu, wyniki mam dobre a i tak moje dziecko przybrało ponad 500 g w tym czasie (bo tylko w 3 tyg - 500 g a ponad miesiąc nie biorę). Ono chyba tak ma...albo mąż za dobrze gotuje i wysysa każdą witaminkę z jedzenia

Cytat:
Ja tez juz nie biorę no sp.. Mi kazal zwykla 3 razy dziennie po 1. Ale jak ja nie czuje zadnych boli i nic mi sie z szyjka nie dzieje, miala nie napiera wiec po co mam to brac:/ brzuch mi twardnieje ale tak to.nic a nie chce sie bez sensu faszerowac..
Ja miałam brać no-spę tylko jak będą skurcze do końca 37 tygodnia. A że miałam od tak 34 tc i były bardzo uporczywe to wówczas brałam.

Mykam - miłej nocki

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:

Ja skłaniam się ku chuście a nie nosidełku. Znajomi używali, inna koleżanka używa i bardzo chwalą. Ale oczywiście zimą to w domku, a dopiero na wiosnę/lato na zewnątrz - głównie pewno jak na jakieś zakupy pójdę, albo na jakiś spacerek
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 22:39   #3978
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
ja też nie kupuję, przynajmniej na razie o tym nie myślę, jak już to na wiosnę się zobaczy
Ja też nie, za dużo roboty z wkładaniem dziecka w kombinezony i nosidełka. Poza tym gdzie tu spacerować w zimę, w mróz. Cieplej dziecku będzie w gondolce
Jak uznam, że mi się przyda nosidełko to kupię na późną wiosnę i lato.

Zmieniłam kolor włosów

Mam ochotę coś obejrzeć o ciąży, ide czegoś poszukać.
Dobranoc
Stary 2012-10-19, 22:44   #3979
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Ja skłaniam się ku chuście a nie nosidełku. Znajomi używali, inna koleżanka używa i bardzo chwalą. Ale oczywiście zimą to w domku, a dopiero na wiosnę/lato na zewnątrz - głównie pewno jak na jakieś zakupy pójdę, albo na jakiś spacerek
A wiesz może do jakiej wagi dziecka można taką chustę nosić? Z tym, że to raczej wersja dla kobiety i chyba raczej tak jak piszesz nie w zimę, gdzie przez te grube kurtki czy płaszcze nic nie czuć.

Jeśli chodzi o nosidełko to myślałam o nim, żeby tż mógł je nosić, bo w chuście to trochę dziwnie będzie wyglądał

Generalnie narazie to zastanawiam się czy w ogóle kupować.
Stary 2012-10-19, 22:48   #3980
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Zmieniłam kolor włosów

Mam ochotę coś obejrzeć o ciąży, ide czegoś poszukać.
Dobranoc

ja też uciekam, śpijcie dobrze

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:

Generalnie narazie to zastanawiam się czy w ogóle kupować.
może wstrzymaj się póki co - a nuż ktoś będzie chciał wam sprezentować?
Stary 2012-10-19, 22:55   #3981
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Od kilku dni mam się Was o coś zapytać. Przypomina mi się jak odchodzę od kompa. Teraz mi się przypomniało jak pewnie już wszystkie poszłyście sobie

Miałam nosidełko dla syna ale użyłam może ze 4-5 razy. Młody szybko przybierał na wadze, a że jest ze stycznia to nosidełka zaczęłam używać jak miał koło pół roku. I wagę miał jak dla mnie zdecydowanie za dużą, plecy mi wysiadały Myślę że teraz nie będę kupować.
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 22:55   #3982
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

może wstrzymaj się póki co - a nuż ktoś będzie chciał wam sprezentować?
Chyba tak też zrobię
Stary 2012-10-19, 23:00   #3983
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Patrzyłam właśnie na stronie. Wyglądają na fajne Ciężkie one są?

Bo tak sobie pomyślałam, że jak zimą będzie jakaś zawieja śnieżna i trzeba będzie skoczyć na jakieś szczepienie do przychodni czy na jakieś latem na jakieś wypady w góry czy spacery po plaży to może być fajne rozwiązanie.

aaaa sorry, pomyliło mi się teraz sprawdziłam - mam Maxi Cosi - MAXI GOGO MINO - załączam zdjęcia z netu - jest bardzo lekki, ale nie nosiłam w nim nikogo - to ciężko mi stwierdzić jak to będzie....

powiem Ci, że gdybym go nie dostała, to chyba na razie bym nie kupowała

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Zmieniłam kolor włosów
poka poka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 33_33_Maxi-Gogo - Rukzak-Kengyry Mino (Mino) copy.jpg (8,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA122961.jpg (44,9 KB, 14 załadowań)

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-19, 23:02   #3984
agasobo
Zadomowienie

idę z psem..... aaaale mi się nie chce wychodzić.....
nie wiem o której mój tż dzisiaj wróci, bo "komisarz Alex" ma dzisiaj imprezę na zakończenie zdjęć u nich w knajpie.......... padaka

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-19, 23:04   #3985
agrafka85
Rozeznanie

Witam się wieczornie

postaram się jutro Was nadrobić, teraz tylko na chwilkę, bo padam na pyszczek taka zmęczona jestem

melduję, że zaczęliśmy dziś 38 tydzień czyli do tp zostało 3 tygodnie oby do przyszłego czwartku wytrzymać i potem mogę już rodzić, bo ciąża będzie donoszona

postaram się jutro zajrzeć, ale nie wiem jak wyjdzie bo mam masę prasowania - Tż wrócił z delegacji na stałe i wszystkie ciuchy były do prania, więc jutro czeka mnie mega prasowanie

mam też pytanie: czy Wy też pod koniec ciąży słabo śpicie? bo ja jak się obudzę w nocy to ciężko mi zasnąć. Dziś kręciłam się z boku na bok przez ponad 2 godz i nic. Poszłam przed tv ale niewiele pomogło, zasnęłam na godzinę i znów pobudka, pół godziny kręcenia się i pół spania - masakra jakaś nawet w dzień nie bardzo chciało mi się spać cały dzień jak zombie chodziłam, ale może pod koniec tak bywa...

spokojnej nocy papap
Stary 2012-10-19, 23:12   #3986
kia_mia
Zadomowienie

Dobranoc

Stary 2012-10-19, 23:18   #3987
karolamankowa
Zadomowienie

Hej laseczki,
Nadrabiam Was od 18.00
Gratki wszystkich wizyt
Oby sie nam nie powykluwaly za szybko dzieciaki
Padam na twarz- dzisiaj miałam brzuszkową sesje prawie cały dzień...ciężki zawód to modelowanie
Cytat:
szkoda ze nie ma takiej aplikacji na smartfona z forum to dopiero by bylo super
Jest wiele- ja korzystam z tapatalk - a jakiego masz Smartfona?

Kochane- głowy do góry dzisiaj sporo smutaskow na forum bylo
Stary 2012-10-19, 23:32   #3988
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość

melduję, że zaczęliśmy dziś 38 tydzień czyli do tp zostało 3 tygodnie oby do przyszłego czwartku wytrzymać i potem mogę już rodzić, bo ciąża będzie donoszona

mam też pytanie: czy Wy też pod koniec ciąży słabo śpicie? bo ja jak się obudzę w nocy to ciężko mi zasnąć. Dziś kręciłam się z boku na bok przez ponad 2 godz i nic. Poszłam przed tv ale niewiele pomogło, zasnęłam na godzinę i znów pobudka, pół godziny kręcenia się i pół spania - masakra jakaś nawet w dzień nie bardzo chciało mi się spać cały dzień jak zombie chodziłam, ale może pod koniec tak bywa...

spokojnej nocy papap
za nowy tydzień

mi ogólnie raz jest w nocy gorąco, raz zimno, czasami nie mogę oddychać i się budzę, czasami rano jak się obudzę" na siku" to później nie mogę zasnąć, często budzę się i rozmyślam jak my sobie poradzimy i w ogóle.... a w dzień nie chce mi się spać.....

my zaczynamy 37 za pół godziny

kurde nie wiem czy ten mój grzebalec z zemsty za to, że nie chcę przyjść za tydzień, za mocno mi nie pogrzebał........ dosłownie czuję takie kłucie, pobolewa mnie spojenie, szczególnie jak teraz z psem poszłam się przejść... no masakra, jak coś, to JA NIE RODZĘ! a już na pewno nie przed 13.11

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-19, 23:42   #3989
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

kurde nie wiem czy ten mój grzebalec z zemsty za to, że nie chcę przyjść za tydzień, za mocno mi nie pogrzebał........ dosłownie czuję takie kłucie, pobolewa mnie spojenie, szczególnie jak teraz z psem poszłam się przejść... no masakra, jak coś, to JA NIE RODZĘ! a już na pewno nie przed 13.11
Cóż Ci ten zboczuch narobił Może chce Cię zmusić do wcześniejszej wizyty
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 23:50   #3990
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Cóż Ci ten zboczuch narobił Może chce Cię zmusić do wcześniejszej wizyty

to już by chyba była wizyta ostateczna w szpitalu

Antek 18.11.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości