Jako ta 'druga'... - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 15:04   #181
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Jako ta 'druga'...

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Jasne, ale doprowadzić do sytuacji kiedy NIC Ci się prawnie nie należy? A jak mąż umrze? Będziesz walczyć o swój dom z jego siostrą na przykład? Nie wyobrażam sobie nie mieć zabezpieczonych finansowo dzieci chociażby.
To zrozumiałe. Wymienione przez Ciebie przykłady to zwykła naiwność i krótkowzroczność.
Stary 2012-10-19, 16:40   #182
ewa102
Zadomowienie

A czy któraś z was wzięła pod uwage,że najcześciej zdradzane są 35-45 latki? Teraz jest model partnerski w związku lansowany a wtedy kiedy one dojrzewały to jaki był? Że kobieta powinna tworzyć dom i dbać o niego,że małżeństwa są zawierane aż po grób.Intercyzja też była uznawana za brak zaufania do drugiej osoby,a teraz siedzi sobie w gównie... Inny model wychowania coś mówi?

Ciekawi mnie która z was mając męża odkłada już sobie kasę na prawnika?na wypadek jak straci po rozwodzie prace [wypadek losowy]? na utrzymanie dziecka? lub dwojga samemu?na wypadek jeśli facet nie będzie płacił alimentów?

Każda zdrada boli drugą stronę - ile było wątków co dziewczyny czuły jak facet zdradził...
Ale oczywiście kobiety wyzwolone by nie chciały być na miejscu żony i żeby ich facet zdradzał.Ale to,że one się puszczają z żonatym to już ich nie razi...

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 16:52   #183
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ewa102 Pokaż wiadomość
A czy któraś z was wzięła pod uwage,że najcześciej zdradzane są 35-45 latki? Teraz jest model partnerski w związku lansowany a wtedy kiedy one dojrzewały to jaki był? Że kobieta powinna tworzyć dom i dbać o niego,że małżeństwa są zawierane aż po grób.
Co nie zmienia faktu, że mnóstwo jest 35-45 latek i starszych, które się rozwiodły po zdradzie męża.

Moja mama nie pracuje, nie mają intercyzy, ale zabezpieczona jest. Jakby ojciec ją chciał zostawić, to by musiał oddać połowę tego co uzbierali po ślubie. Mało tego, przy rozwodzie z orzeczeniem o winie mogłaby jeszcze jego puścić w skarpetkach.

Cytat:
Intercyzja też była uznawana za brak zaufania do drugiej osoby,a teraz siedzi sobie w gównie... Inny model wychowania coś mówi?
Intercyza do dziś przez wiele osób jest uznawana za brak zaufania do drugiej osoby.

Cytat:
Ciekawi mnie która z was mając męża odkłada już sobie kasę na prawnika?na wypadek jak straci po rozwodzie prace [wypadek losowy]? na utrzymanie dziecka? lub dwojga samemu?na wypadek jeśli facet nie będzie płacił alimentów?
Prawnika można mieć z urzędu, jeśli się dowiedzie naprawdę kiepskiej sytuacji finansowej.
Jeszcze nie jestem mężatką, a jestem ubezpieczona od wypadków losowych.
Jak się jest w skrajnej nędzy to są Domy Samotnej Matki, jest pomoc dla takich osób. Wolałabym to niż żyć na łasce zdradzającego mnie skuwiela.

Cytat:
Każda zdrada boli drugą stronę - ile było wątków co dziewczyny czuły jak facet zdradził...
No. I mnóstwo dziewczyn, mimo braku jakichkolwiek zobowiązań, mimo kompletu dowodów zdrady, zostaje przy takim misiacku. Jak to wytłumaczysz? Będziesz im współczuć i twierdzić że biedne nieszczęśliwe? Co je przy tych patafianach trzyma? Miłość? Ha, ha.

Cytat:
Ale oczywiście kobiety wyzwolone by nie chciały być na miejscu żony i żeby ich facet zdradzał.Ale to,że one się puszczają z żonatym to już ich nie razi...
Jasne że żadna nie chce być zdradzona. Ale jak już zdradzi, to niech idzie w pindu. To on mnie zawiedzie, a nie jakaś lala. No, chyba że w tej zdradzie będzie uczestniczyła moja przyjaciółka, koleżanka, wtedy inny temat.
Stary 2012-10-19, 20:24   #184
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Ale co nas interesuje twoje teraźniejsze życie i twój chłopak? Chodzi i o to co zrobiłaś, poszłaś do łóżka z zajętym facetem <- to jest temat rozmowy...
Taki jest temat rozmowy, a wy insynuujecie, jakoby to miało wpływ na obecne życie kochanki. a nie ma.

Widzicie, co chcecie widzieć, tworzycie sobie swoją , własna wizję, jak wygląda życie kochanek po romansach z zajętymi to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. To próbuję wam przekazać, ale jak widać nie dociera.
Mniejsza o to.

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
A Ty naprawdę myślisz, że poza forum, w realu ktoś Ci to powie wprost?
Wszyscy udają miłych i pomocnych, żeby mi nie robić przykrości i żebym się nie czuła jak wyrzutek

Cytat:
Jasne że żadna nie chce być zdradzona. Ale jak już zdradzi, to niech idzie w pindu. To on mnie zawiedzie, a nie jakaś lala. No, chyba że w tej zdradzie będzie uczestniczyła moja przyjaciółka, koleżanka, wtedy inny temat.
Ja już pisałam to nie raz, dalej nie dociera ;p
Ale ty nie byłaś kochanką (jeśli dobrze pamiętam), więc może twoje posty prędzej wezmą pod uwagę

Nikt nie chce być zdradzony. Ale to zależy tylko od faceta, jakiego sobie wybierzemy. Jak ktoś sobie wybierze takiego, co nie ma oporów przed skokiem w bok, to się potem płacze i psioczy na kochankę. Tak trudno przejrzeć na oczy i przyznać się przed samą sobą, że wybrało się na partnera dupka myślącego fiu.tem, i to jest źródło płaczu, a nie jakaś obca baba.
*o włosy dbam i zapuszczam!

Edytowane przez leniwca
Czas edycji: 2012-10-19 o 20:31
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 21:13   #185
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Taki jest temat rozmowy, a wy insynuujecie, jakoby to miało wpływ na obecne życie kochanki. a nie ma.
Świetnie, no sielanka. Nic tylko zostać kochanką. Tylko nie pojmujesz nadal, że ty sobie spokojnie żyjesz, a po drodze sprawiłaś komuś cierpienie. To faktycznie, dla ciebie nic się nie zmieniło.

Cytat:
Wszyscy udają miłych i pomocnych, żeby mi nie robić przykrości i żebym się nie czuła jak wyrzutek
Przecież nie zaczną w ciebie kamieniami rzucać. Nie myl też bycia miłym i pomocnym z dobrym wychowaniem.

Edytowane przez Marbella85
Czas edycji: 2012-10-19 o 21:16
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 21:50   #186
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt nie chce być zdradzony. Ale to zależy tylko od faceta, jakiego sobie wybierzemy. Jak ktoś sobie wybierze takiego, co nie ma oporów przed skokiem w bok, to się potem płacze i psioczy na kochankę. Tak trudno przejrzeć na oczy i przyznać się przed samą sobą, że wybrało się na partnera dupka myślącego fiu.tem, i to jest źródło płaczu, a nie jakaś obca baba.
Naprawdę masz receptę na rozpoznanie faceta, który na pewno nie jest i nie okaże się dupkiem w przyszłości?
Podziel się, proszę.

Jeśli dziewczyna wchodzi w związek z facetem, który ma ciągotki do zdrady, to owszem, jest naiwna (chociaż tu zawsze się oburzają te, które zdradziły i mówią, że to, że zdrada się zdarzyła, nie oznacza, że się powtórzy i jak w ogóle można tak myśleć!?).
Ale ile jest związków, które wydają się być sielankowe, a nagle na kobietę (czy faceta, obojętne) spada jak grom z jasnego nieba wiadomość o zdradzie, romansie?

Mam wrażenie, że tu z kobiet zdradzanych robi się jakieś niedorobione bezmózgie istoty, które się godzą na zdradę, to ją mają.
Nie, wiele kobiet o tym nie wie, że ich "ukochani partnerzy" mają jeszcze kilka pań na boku.
I zamiast mieć szansę ułożenia sobie życia z kims innym, tkwią w tym, bo zwyczajnie nie mają o tym pojęcia.

Jakbym już miała być czyjąś kochanką (boże, uchowaj), to byłoby mi tej kobiety zwyczajnie żal.
Ale wiem, dla wielu z Was żony/partnerki nie istnieją.
Stary 2012-10-19, 21:56   #187
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że tu z kobiet zdradzanych robi się jakieś niedorobione bezmózgie istoty, które się godzą na zdradę, to ją mają.
Skąd, po prostu został poruszony temat tych, które wiedzą i nie odchodzą. A powodów nieodchodzenia jest sporo. "niedorobienie", jak to nazwałaś, też.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
I nie dotrze, inaczej patrzą na temat. Ja wychodzę z założenia, które jedna z Wizażanek ma w podpisie:
Jeżeli jakaś kobieta jest w stanie odbić mojego faceta - to ja go nie chcę.

Ale są różne spojrzenia na temat, tak było i tak będzie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 22:01   #188
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
I nie dotrze, inaczej patrzą na temat. Ja wychodzę z założenia, które jedna z Wizażanek ma w podpisie:
Jeżeli jakaś kobieta jest w stanie odbić mojego faceta - to ja go nie chcę.
A ja jestem pewna, że 99% kobiet ma takie samo podejście.
Ja sama również, z resztą pisałam o tym.
Po prostu nie rozumiem toku rozumowania kochanek, ale chyba nie chcę tego rozumieć.
Stary 2012-10-19, 22:05   #189
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
Świetnie, no sielanka. Nic tylko zostać kochanką. Tylko nie pojmujesz nadal, że ty sobie spokojnie żyjesz, a po drodze sprawiłaś komuś cierpienie. To faktycznie, dla ciebie nic się nie zmieniło.

Przecież nie zaczną w ciebie kamieniami rzucać. Nie myl też bycia miłym i pomocnym z dobrym wychowaniem.
No, faktycznie! Nawet jak jak cierpienie sprawiłam, to nic się dla mnie nie zmieniło. Tylko nie wiem, jakie cierpienie sprawiłam, skoro ona nigdy się o tym nie dowiedziała.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 22:06   #190
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem pewna, że 99% kobiet ma takie samo podejście.
Ja sama również, z resztą pisałam o tym.
Po prostu nie rozumiem toku rozumowania kochanek, ale chyba nie chcę tego rozumieć.
A mnie się wydaje, że jest odwrotnie, szczególnie jak wczytuję się w wątki na tym forum. Tyle kobiet jest w stanie poświęcić siebie, swoje życie, marzenia, wszystko dla byle kogo, byle tylko był. Jakikolwiek.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 22:13   #191
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że jest odwrotnie, szczególnie jak wczytuję się w wątki na tym forum. Tyle kobiet jest w stanie poświęcić siebie, swoje życie, marzenia, wszystko dla byle kogo, byle tylko był. Jakikolwiek.
No dokładnie. Wiadomo że Wizaż to tylko ułamek społeczeństwa, ale jednak to, na co kobiety sobie pozwalają (ot, ostatni wątek, dziewczyna w dwuletnim związku się dowiedziała że jej luby ma romans i się zastanawia czy mu wybaczyć ), pokazuje że różnie bywa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 22:14   #192
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
No, faktycznie! Nawet jak jak cierpienie sprawiłam, to nic się dla mnie nie zmieniło. Tylko nie wiem, jakie cierpienie sprawiłam, skoro ona nigdy się o tym nie dowiedziała.
I jesteś pewna, że nigdy się nie dowie?

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ale jaki to procent kobiet?
Przecież logiczne, że te szczęśliwe, w satysfakcjonujących związkach, nie będą swojej sialanki opisywać na Intymnym..
Stary 2012-10-19, 22:16   #193
kalincia
BAN stały

Nie jestem i nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 22:17   #194
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Serio myślisz że 1%? Jakoś nie mam tyle wiary w kobiety. Zresztą z mężczyznami podobnie, znam gościa, który kilka lat pozwalał swojej partnerce na perfidne zdrady...bo ją kochał
Stary 2012-10-19, 22:19   #195
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Nie jestem i nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
No to po co pierdzielenie, że "ona nigdy się nie dowiedziała", więc jej nie zraniłaś w żaden sposób? Przecież skoro nie umarła, to może się dowiedzieć i tak, wtedy sprawi jej to najprawdopodobniej ból.
Tak, wiem, nie obchodzi Cię to.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Serio myślisz że 1%? Jakoś nie mam tyle wiary w kobiety. Zresztą z mężczyznami podobnie, znam gościa, który kilka lat pozwalał swojej partnerce na perfidne zdrady...bo ją kochał
Nie wiem, nie prowadziłam statystyk.
Chociaż statystyki chociażby tego wątku mówią, że tak myśli większość.
Stary 2012-10-19, 22:22   #196
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No to po co pierdzielenie, że "ona nigdy się nie dowiedziała", więc jej nie zraniłaś w żaden sposób?
No póki nie wie, to nie cierpi. Więc zraniona nie została póki co.

Cytat:
Nie wiem, nie prowadziłam statystyk.
Chociaż statystyki chociażby tego wątku mówią, że tak myśli większość.
A statystyki wątków o zdradach mówią coś zgoła innego...
Stary 2012-10-19, 22:29   #197
yes
Zakorzenienie

Cytat:

Widzicie, co chcecie widzieć, tworzycie sobie swoją , własna wizję, jak wygląda życie kochanek po romansach z zajętymi to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. To próbuję wam przekazać, ale jak widać nie dociera.
Mniejsza o to.

Ale ty nie byłaś kochanką (jeśli dobrze pamiętam), więc może twoje posty prędzej wezmą pod uwagę

ja nie miałam wyjścia- albo bym powiedziała koleżance co o niej myślę (i nie tylko ja ) i tym zniszczyłabym wieloletnią znajomość, albo po prostu słuchałam jej, delikatnie pytając co by zrobiła gdyby sama była w takiej sytuacji.

Żadna z naszych koleżanek która o tym wiedziała nie powiedziała jej wprost co powiedziała rozmawiając ze mną o niej- że uważa ją za szmatę

W takich sytuacjach szczerość nie popłaca. Wiedziała że sądzę, że jest to złe, ale nie mówiłam jej jaki mam stosunek do takich dziewczyn :P
Stary 2012-10-19, 22:32   #198
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez yes Pokaż wiadomość
Wiedziała że sądzę, że jest to złe, ale nie mówiłam jej jaki mam stosunek do takich dziewczyn :P
Dlaczego? Przecież nie powinno Ci zależeć na znajomości ze szmatą?
Stary 2012-10-19, 22:35   #199
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego? Przecież nie powinno Ci zależeć na znajomości ze szmatą?
Nie wchodzę znajomym do łóżka ale o wiele bardziej szanuję koleżankę, która co chwila zmienia facetów od łóżka niż właśnie tę, która sypiała z zajętym facetem. Bo ta pierwsza przynajmniej nikogo nie krzywdziła
Stary 2012-10-19, 22:39   #200
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie wchodzę znajomym do łóżka
No ale jak Cię sami do niego zapraszają to masz pełne prawo się taką osobą wprost i głośno brzydzić. Tego nie rozumiem, uważasz kogoś za coś poniżej karalucha, ale pijesz w towarzystwie tego kogoś herbatkę. Po co Ci tacy znajomi? Po co taki fałsz? Hipokryzja wręcz?

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Tak to na forum się brzydzimy, wielkie oburzenie, wyzywanie się w necie od ku i innych, a w realu uśmiech i nie wchodzimy znajomym do łóżek? Bez sensu.
Stary 2012-10-19, 22:51   #201
yes
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jak Cię sami do niego zapraszają to masz pełne prawo się taką osobą wprost i głośno brzydzić. Tego nie rozumiem, uważasz kogoś za coś poniżej karalucha, ale pijesz w towarzystwie tego kogoś herbatkę. Po co Ci tacy znajomi? Po co taki fałsz? Hipokryzja wręcz?

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Tak to na forum się brzydzimy, wielkie oburzenie, wyzywanie się w necie od ku i innych, a w realu uśmiech i nie wchodzimy znajomym do łóżek? Bez sensu.
wolę niektóre swoje przemyślenia zachować dla siebie. Mam też znajomą, która za każdym razem jak spotyka się z bogatym facetem to podkreśla to, jaki jest 'dziany' no i oczywiście nie powiem jej wprost, że sądzę że jest pod tym względem pie*doloną materialistką. Drugiej nie powiem, że jest jak pies na smyczy dla swojego chłopaka i bez niego nie wychodzi bo 'nie może'. Owszem, wspomnę delikatnie, że coś jest nie halo ale nie powiem jakie mam 100% negatywne odczucia i przemyślenia na dany temat, bo zostałabym sama na tym świecie.

I owszem, wolę się uśmiechać i wychodzić z tą koleżanką, bo pod każdym innym względem mi jej towarzystwo odpowiada. A to że ma swoje za uszami zmieniło nieco moje podejście do niej na całe życie, od tych kilku lat. Myślałam że szanuje siebie- ale nie szanuje. Ale to jej problem. Nie mój. Nie będę z nią tego roztrząsać. Wie, że nie ma (nie miała) mojego poparcia w tym temacie i to wystarczy niż takie emocjonalne ustosunkowywanie się, żeby w twarz jej powiedzieć że jest dla mnie kim jest

Edytowane przez yes
Czas edycji: 2012-10-19 o 22:52
yes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 22:54   #202
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

Przecież logiczne, że te szczęśliwe, w satysfakcjonujących związkach, nie będą swojej sialanki opisywać na Intymnym..
Nie wiem..Ale rozglądając się także w realu jak wyglądają relacje w różnych związkach to różowo tak nie wygląda. Choć masz rację, szczęśliwe problemów nie roztrząsają. Jednak gdy te na forum już roztrząsające zostają uświadomione, że tracą czas u boku jakiegoś śmiecia to jakoś jak jeden mąż wchodzą w etap wybielania...że nie jest w sumie taki zły, nie bije, nie kradnie..a że zdradzi czasami, ech każdy przecież zdradza..
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 23:48   #203
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
Wątpię, żeby cierpiała, bo totalnie ignorowała wszystkie sygnały świadczące o tym, że jej chłopak jest niewierny. Nie ja pierwsza i nie ostatnia. Jeśli już cierpiała, to przez tego kto ją zdradzał, oszukiwał i nie szanował, nie przeze mnie, ale tego to ty nie pojmujesz.

Cytat:
No tak, ty wiesz lepiej jak traktują mnie ludzie, moi znajomi i najbliżsi
Mi się tylko zdaje.

Tak trudno sobie wyobrazić, że może oni totalnie nie interesują się tym, z kim sypiam, nie potrzebują takich informacji, nie oceniaja mnie ani nie skreślają przez coś, co zrobiłam ileś tam lat temu.

Cytat:
[I]Jeżeli jakaś kobieta jest w stanie odbić mojego faceta - to ja go nie chcę.

Kojarzę, lubię ten opis

Cytat:
Żadna z naszych koleżanek która o tym wiedziała nie powiedziała jej wprost co powiedziała rozmawiając ze mną o niej- że uważa ją za szmatę
No proszę. Anonimowo w internecie to jedziesz ostro, a w życiu to już nie jesteś taka mądra. I ty śmiesz pouczać kogoś i mówić o moralności? Nie dość, że hipokrytka, to jeszcze fałszywa, nie ma odwagi powiedzieć w twarz, co myśli, tylko za plecami dupę obrabia z podobnymi sobie koleżankami.

Uwielbiam takich ludzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-20, 00:00   #204
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Wątpię, żeby cierpiała, bo totalnie ignorowała wszystkie sygnały świadczące o tym, że jej chłopak jest niewierny. Nie ja pierwsza i nie ostatnia. Jeśli już cierpiała, to przez tego kto ją zdradzał, oszukiwał i nie szanował, nie przeze mnie, ale tego to ty nie pojmujesz.

No tak, ty wiesz lepiej jak traktują mnie ludzie, moi znajomi i najbliżsi
Mi się tylko zdaje.

Tak trudno sobie wyobrazić, że może oni totalnie nie interesują się tym, z kim sypiam, nie potrzebują takich informacji, nie oceniaja mnie ani nie skreślają przez coś, co zrobiłam ileś tam lat temu.

Kojarzę, lubię ten opis

No proszę. Anonimowo w internecie to jedziesz ostro, a w życiu to już nie jesteś taka mądra. I ty śmiesz pouczać kogoś i mówić o moralności? Nie dość, że hipokrytka, to jeszcze fałszywa, nie ma odwagi powiedzieć w twarz, co myśli, tylko za plecami dupę obrabia z podobnymi sobie koleżankami.

Uwielbiam takich ludzi
wiesz co oznacza słowo 'hipokryzja'? bo zdaje mi się, że nie pojmujesz
potępiam dziewczyny, które się szmacą z zajętymi osobami- i gdybym sama tak robiła, miałabyś prawo nazywać mnie hipokrytką.

Powiedziałam koleżance delikatnie, że nie pochwalam jej zachowania, że myśli tylko o sobie. Nie głaskałam jej po głowie, nie dopingowałam jej 'bierz go jeszcze dzisiaj dwa razy!'.

Niektóre przemyślenia warto zachować dla siebie. O mojej teściowej myślę najgorsze rzeczy, ale to nie znaczy że powiem tżtowi wprost i dosadnie co o niej myślę. Jak ktoś jest mądry to wie co można powiedzieć drugiej osobie a co powinno zatrzymać się dla siebie.

Obudź się dziewczyno! Jestem pewna że zarówno Twoi znajomi jak i Twój tż nie twierdziliby że się szanujesz, gdyby się dowiedzieli o Twojej przeszłości A jeśli znajome wiedzą (bo tż to chyba raczej nie wie- a jeśli wie, no to widzę że się super dobraliście bardzo otwarci jesteście na osoby trzecie w związku) - to nie powiedzą Ci tego wprost. Widzisz to na przykładzie chociażby moim

Edytowane przez yes
Czas edycji: 2012-10-20 o 00:03
yes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 00:10   #205
Nussbeisser
BAN stały

Niektóre osoby powinny się wstydzić swojej przeszłości a nie głośno się nią chwalić.To jest poniżej dobrego smaku .Egoizm!

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Trochę pokory na miłość Boską a nie pisanie jakby było się dumnym z tego jakie świństwa się robiło. Czytać pomału się tego nie da bo człowiekowi się ciśnienie podnosi.
Nussbeisser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 00:11   #206
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nussbeisser Pokaż wiadomość
Niektóre osoby powinny się wstydzić swojej przeszłości a nie głośno się nią chwalić.To jest poniżej dobrego smaku .Egoizm!

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Trochę pokory na miłość Boską a nie pisanie jakby było się dumnym z tego jakie świństwa się robiło. Czytać pomału się tego nie da bo człowiekowi się ciśnienie podnosi.
oj przestań, przecież nic jak tylko gratulować super podbojów i egoizmu ale karma wraca
Stary 2012-10-20, 00:14   #207
Nussbeisser
BAN stały

Oczywiście, że wraca .Zło wyrządzone innym wraca jak bumerang.
Stary 2012-10-20, 00:15   #208
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co oznacza słowo 'hipokryzja'? bo zdaje mi się, że nie pojmujesz
potępiam dziewczyny, które się szmacą z zajętymi osobami- i gdybym sama tak robiła, miałabyś prawo nazywać mnie hipokrytką.
No dla mnie to jest hipokryzja. Potępiasz te osoby, nie szanujesz, a jednocześnie wesoło się z nimi bawisz.
Za plecami obgadujesz, wyzywasz, a potem miło spędzasz czas, bo takie fajne to dziewczyny.

Cytat:
Obudź się dziewczyno! Jestem pewna że zarówno Twoi znajomi jak i Twój tż nie twierdziliby że się szanujesz, gdyby się dowiedzieli o Twojej przeszłości A jeśli znajome wiedzą (bo tż to chyba raczej nie wie- a jeśli wie, no to widzę że się super dobraliście bardzo otwarci jesteście na osoby trzecie w związku) - to nie powiedzą Ci tego wprost. Widzisz to na przykładzie chociażby moim
Tak, najbliższe mi osoby, łącznie z TŻ wiedzą, że spotykałam się kiedyś z zajętym kolesiem. I nie oceniają mnie przez pryzmat tego, nie skreślają.
Nie każdy jest tak dwulicowy.
Cieszę się, że trafiłam na takich ludzi, a nie na takich jak ty.

Chociaż pewnie zaraz napiszesz, że pewnie jak spotykają się beze mnie, to wyżywają się na mnie i traktują jak szmatę, bo kiedyś zrobiłam coś niemoralnego

A co ma piernik do wiatraka? Nie, nie interesują nas trójkąty czy inne wielokąty ani otwarty związek. W większym błędzie chyba nie możesz być.

Się czuje jak w jakimś matrixie, jak ktoś mi próbuje usilnie wmówić, że moje życie jest tak na prawdę do bani, a ja tego nie widzę. Zacznę wszędzie węszyć podstęp i fałsz

Edytowane przez leniwca
Czas edycji: 2012-10-20 o 00:18
Stary 2012-10-20, 00:25   #209
Nussbeisser
BAN stały

leniwca twierdzisz, że masz cudowne życie. Co być zrobiła jakby jakaś kobieta zrobiła to co Ty zrobiłaś w przeszłości ?

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Oczywiście z Twoim facetem. Rozumiem, że byś podziękowała ?
Stary 2012-10-20, 00:45   #210
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nussbeisser Pokaż wiadomość
leniwca twierdzisz, że masz cudowne życie. Co być zrobiła jakby jakaś kobieta zrobiła to co Ty zrobiłaś w przeszłości ?

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Oczywiście z Twoim facetem. Rozumiem, że byś podziękowała ?
Ale co mnie obchodzi ta kobieta? Ile razy można to samo wałkować.
Mnie tylko obchodzi to, jak mój TŻ się zachowa. Nic więcej.

Żeby nie było, że tak tylko gadam- byłam zdradzana prawie cały związek, oszukiwana. Wspólni 'znajomi' wiedzieli, część z jego panienek wiedziała o mnie. Od nich nie wymagałam szczerości ani lojalności. Nawet do głowy mi nie przyszło, żeby to na nich się wyżywać. Olałam, urwałam kontakt i tyle.

Nie miałam i nie miałabym potrzeby dziękować. Wyciągnęłabym wnioski i żyła dalej.
Ja ogólnie jestem zdania, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
W takim przypadku bym zweryfikowała swoje zdanie o cudownym TŻ i się go pozbyła, dając sobie szansę na znalezienie kogoś lepszego, kto nie ma problemów z utrzymaniem wacka w spodniach.

Edytowane przez leniwca
Czas edycji: 2012-10-20 o 00:48
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości