![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jako ta 'druga'...
To zrozumiałe. Wymienione przez Ciebie przykłady to zwykła naiwność i krótkowzroczność.
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
A czy któraś z was wzięła pod uwage,że najcześciej zdradzane są 35-45 latki? Teraz jest model partnerski w związku lansowany a wtedy kiedy one dojrzewały to jaki był? Że kobieta powinna tworzyć dom i dbać o niego,że małżeństwa są zawierane aż po grób.Intercyzja też była uznawana za brak zaufania do drugiej osoby,a teraz siedzi sobie w gównie... Inny model wychowania coś mówi?
Ciekawi mnie która z was mając męża odkłada już sobie kasę na prawnika?na wypadek jak straci po rozwodzie prace [wypadek losowy]? na utrzymanie dziecka? lub dwojga samemu?na wypadek jeśli facet nie będzie płacił alimentów? Każda zdrada boli drugą stronę - ile było wątków co dziewczyny czuły jak facet zdradził... Ale oczywiście kobiety wyzwolone by nie chciały być na miejscu żony i żeby ich facet zdradzał.Ale to,że one się puszczają z żonatym to już ich nie razi...
![]() |
#183 | ||||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Moja mama nie pracuje, nie mają intercyzy, ale zabezpieczona jest. Jakby ojciec ją chciał zostawić, to by musiał oddać połowę tego co uzbierali po ślubie. Mało tego, przy rozwodzie z orzeczeniem o winie mogłaby jeszcze jego puścić w skarpetkach. Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie jestem mężatką, a jestem ubezpieczona od wypadków losowych. Jak się jest w skrajnej nędzy to są Domy Samotnej Matki, jest pomoc dla takich osób. Wolałabym to niż żyć na łasce zdradzającego mnie skuwiela. Cytat:
Jasne że żadna nie chce być zdradzona. Ale jak już zdradzi, to niech idzie w pindu. To on mnie zawiedzie, a nie jakaś lala. No, chyba że w tej zdradzie będzie uczestniczyła moja przyjaciółka, koleżanka, wtedy inny temat.
![]() |
![]() |
#184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzicie, co chcecie widzieć, tworzycie sobie swoją , własna wizję, jak wygląda życie kochanek po romansach z zajętymi to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. To próbuję wam przekazać, ale jak widać nie dociera. Mniejsza o to. Cytat:
![]() Cytat:
Ale ty nie byłaś kochanką (jeśli dobrze pamiętam), więc może twoje posty prędzej wezmą pod uwagę ![]() Nikt nie chce być zdradzony. Ale to zależy tylko od faceta, jakiego sobie wybierzemy. Jak ktoś sobie wybierze takiego, co nie ma oporów przed skokiem w bok, to się potem płacze i psioczy na kochankę. Tak trudno przejrzeć na oczy i przyznać się przed samą sobą, że wybrało się na partnera dupka myślącego fiu.tem, i to jest źródło płaczu, a nie jakaś obca baba.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-10-19 o 20:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież nie zaczną w ciebie kamieniami rzucać. Nie myl też bycia miłym i pomocnym z dobrym wychowaniem. Edytowane przez Marbella85 Czas edycji: 2012-10-19 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziel się, proszę. Jeśli dziewczyna wchodzi w związek z facetem, który ma ciągotki do zdrady, to owszem, jest naiwna (chociaż tu zawsze się oburzają te, które zdradziły i mówią, że to, że zdrada się zdarzyła, nie oznacza, że się powtórzy i jak w ogóle można tak myśleć!?). Ale ile jest związków, które wydają się być sielankowe, a nagle na kobietę (czy faceta, obojętne) spada jak grom z jasnego nieba wiadomość o zdradzie, romansie? Mam wrażenie, że tu z kobiet zdradzanych robi się jakieś niedorobione bezmózgie istoty, które się godzą na zdradę, to ją mają. Nie, wiele kobiet o tym nie wie, że ich "ukochani partnerzy" mają jeszcze kilka pań na boku. I zamiast mieć szansę ułożenia sobie życia z kims innym, tkwią w tym, bo zwyczajnie nie mają o tym pojęcia. Jakbym już miała być czyjąś kochanką (boże, uchowaj), to byłoby mi tej kobiety zwyczajnie żal. Ale wiem, dla wielu z Was żony/partnerki nie istnieją. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- I nie dotrze, inaczej patrzą na temat. Ja wychodzę z założenia, które jedna z Wizażanek ma w podpisie: Jeżeli jakaś kobieta jest w stanie odbić mojego faceta - to ja go nie chcę. Ale są różne spojrzenia na temat, tak było i tak będzie.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama również, z resztą pisałam o tym. Po prostu nie rozumiem toku rozumowania kochanek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
A mnie się wydaje, że jest odwrotnie, szczególnie jak wczytuję się w wątki na tym forum. Tyle kobiet jest w stanie poświęcić siebie, swoje życie, marzenia, wszystko dla byle kogo, byle tylko był. Jakikolwiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przecież logiczne, że te szczęśliwe, w satysfakcjonujących związkach, nie będą swojej sialanki opisywać na Intymnym.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
BAN stały
|
Nie jestem i nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
po drugiej stronie szafy
|
Serio myślisz że 1%? Jakoś nie mam tyle wiary w kobiety. Zresztą z mężczyznami podobnie, znam gościa, który kilka lat pozwalał swojej partnerce na perfidne zdrady...bo ją kochał
![]()
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
No to po co pierdzielenie, że "ona nigdy się nie dowiedziała", więc jej nie zraniłaś w żaden sposób? Przecież skoro nie umarła, to może się dowiedzieć i tak, wtedy sprawi jej to najprawdopodobniej ból.
Tak, wiem, nie obchodzi Cię to. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
Chociaż statystyki chociażby tego wątku mówią, że tak myśli większość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A statystyki wątków o zdradach mówią coś zgoła innego...
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żadna z naszych koleżanek która o tym wiedziała nie powiedziała jej wprost co powiedziała rozmawiając ze mną o niej- że uważa ją za szmatę ![]() W takich sytuacjach szczerość nie popłaca. Wiedziała że sądzę, że jest to złe, ale nie mówiłam jej jaki mam stosunek do takich dziewczyn :P
![]() |
![]() |
#198 |
po drugiej stronie szafy
|
Dlaczego? Przecież nie powinno Ci zależeć na znajomości ze szmatą?
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Nie wchodzę znajomym do łóżka
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
po drugiej stronie szafy
|
No ale jak Cię sami do niego zapraszają to masz pełne prawo się taką osobą wprost i głośno brzydzić. Tego nie rozumiem, uważasz kogoś za coś poniżej karalucha, ale pijesz w towarzystwie tego kogoś herbatkę. Po co Ci tacy znajomi? Po co taki fałsz? Hipokryzja wręcz?
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Tak to na forum się brzydzimy, wielkie oburzenie, wyzywanie się w necie od ku i innych, a w realu uśmiech i nie wchodzimy znajomym do łóżek? Bez sensu.
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I owszem, wolę się uśmiechać i wychodzić z tą koleżanką, bo pod każdym innym względem mi jej towarzystwo odpowiada. A to że ma swoje za uszami zmieniło nieco moje podejście do niej na całe życie, od tych kilku lat. Myślałam że szanuje siebie- ale nie szanuje. Ale to jej problem. Nie mój. Nie będę z nią tego roztrząsać. Wie, że nie ma (nie miała) mojego poparcia w tym temacie i to wystarczy niż takie emocjonalne ustosunkowywanie się, żeby w twarz jej powiedzieć że jest dla mnie kim jest ![]()
![]() Edytowane przez yes Czas edycji: 2012-10-19 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem..Ale rozglądając się także w realu jak wyglądają relacje w różnych związkach to różowo tak nie wygląda. Choć masz rację, szczęśliwe problemów nie roztrząsają. Jednak gdy te na forum już roztrząsające zostają uświadomione, że tracą czas u boku jakiegoś śmiecia to jakoś jak jeden mąż wchodzą w etap wybielania...że nie jest w sumie taki zły, nie bije, nie kradnie..a że zdradzi czasami, ech każdy przecież zdradza..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi się tylko zdaje. Tak trudno sobie wyobrazić, że może oni totalnie nie interesują się tym, z kim sypiam, nie potrzebują takich informacji, nie oceniaja mnie ani nie skreślają przez coś, co zrobiłam ileś tam lat temu. Cytat:
Kojarzę, lubię ten opis ![]() Cytat:
Uwielbiam takich ludzi ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potępiam dziewczyny, które się szmacą z zajętymi osobami- i gdybym sama tak robiła, miałabyś prawo nazywać mnie hipokrytką. Powiedziałam koleżance delikatnie, że nie pochwalam jej zachowania, że myśli tylko o sobie. Nie głaskałam jej po głowie, nie dopingowałam jej 'bierz go jeszcze dzisiaj dwa razy!'. Niektóre przemyślenia warto zachować dla siebie. O mojej teściowej myślę najgorsze rzeczy, ale to nie znaczy że powiem tżtowi wprost i dosadnie co o niej myślę. Jak ktoś jest mądry to wie co można powiedzieć drugiej osobie a co powinno zatrzymać się dla siebie. Obudź się dziewczyno! Jestem pewna że zarówno Twoi znajomi jak i Twój tż nie twierdziliby że się szanujesz, gdyby się dowiedzieli o Twojej przeszłości ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez yes Czas edycji: 2012-10-20 o 00:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
BAN stały
|
Niektóre osoby powinny się wstydzić swojej przeszłości a nie głośno się nią chwalić.To jest poniżej dobrego smaku .Egoizm!
![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Trochę pokory na miłość Boską a nie pisanie jakby było się dumnym z tego jakie świństwa się robiło. Czytać pomału się tego nie da bo człowiekowi się ciśnienie podnosi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#207 |
BAN stały
|
Oczywiście, że wraca .Zło wyrządzone innym wraca jak bumerang.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za plecami obgadujesz, wyzywasz, a potem miło spędzasz czas, bo takie fajne to dziewczyny. Cytat:
Nie każdy jest tak dwulicowy. Cieszę się, że trafiłam na takich ludzi, a nie na takich jak ty. Chociaż pewnie zaraz napiszesz, że pewnie jak spotykają się beze mnie, to wyżywają się na mnie i traktują jak szmatę, bo kiedyś zrobiłam coś niemoralnego ![]() A co ma piernik do wiatraka? Nie, nie interesują nas trójkąty czy inne wielokąty ani otwarty związek. W większym błędzie chyba nie możesz być. Się czuje jak w jakimś matrixie, jak ktoś mi próbuje usilnie wmówić, że moje życie jest tak na prawdę do bani, a ja tego nie widzę. Zacznę wszędzie węszyć podstęp i fałsz ![]()
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-10-20 o 00:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
BAN stały
|
leniwca twierdzisz, że masz cudowne życie. Co być zrobiła jakby jakaś kobieta zrobiła to co Ty zrobiłaś w przeszłości ?
---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Oczywiście z Twoim facetem. Rozumiem, że byś podziękowała ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tylko obchodzi to, jak mój TŻ się zachowa. Nic więcej. Żeby nie było, że tak tylko gadam- byłam zdradzana prawie cały związek, oszukiwana. Wspólni 'znajomi' wiedzieli, część z jego panienek wiedziała o mnie. Od nich nie wymagałam szczerości ani lojalności. Nawet do głowy mi nie przyszło, żeby to na nich się wyżywać. Olałam, urwałam kontakt i tyle. Nie miałam i nie miałabym potrzeby dziękować. Wyciągnęłabym wnioski i żyła dalej. Ja ogólnie jestem zdania, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. W takim przypadku bym zweryfikowała swoje zdanie o cudownym TŻ i się go pozbyła, dając sobie szansę na znalezienie kogoś lepszego, kto nie ma problemów z utrzymaniem wacka w spodniach.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-10-20 o 00:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.