|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
![]() A 7 listopada już nie daleko (; Przełamiesz a jak zaczniesz to taaak trudno skończyć ![]() Cytat:
Na macie będzie tylko od czujnym okiem a do leżaczka/huśtawki można przypiąć, i np w kuchni postawić i obiad gotować (;
|
|
#3842 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla ktosia co kopie.a ta twoja ninka musi byc przeurocza Cytat:
super brzuszysko ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- doświadczone mamuśki jak poznać czkawkę w brzuchu?
|
|
#3843 |
|
Rozeznanie
|
I mieszkaj tu człowieku na parterze przed momentem ktoś wbił źle kod od domofonu a potem z całej siły uderzył w okno chwała Bogu, że jestem z Tż a nie sama
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skończony 18 przełamiesz się |
|
|
|
|
#3845 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i super za gratisy no i czekamy co to za nagroda za modelowanie Eweliny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) hihih za wizytę widzisz scarlet, w przeciwieństwie do Ciebie, myślimy o Tobie, mimo tego wszystkiego.. Cytat:
Cytat:
leżymy razem Cytat:
mata boska!!! i gratisy... czemu u nas nie ma takich ![]() Cytat:
|
|
|
#3846 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do śpiworka to używaliśmy, jak Jula była trochę większa, bo strasznie się rozkopywała i miała zimne nóżki, a w śpiworku ni dy ry dy ale nie kupuj drogiego, najlepiej na allegro kup sobie za grosze, by potem w razie jak nie użyjesz, nie stracić Wczoraj widziałam śliczny za 8zł poszedł, także można kupić stan idealny za grosze. No chyba, że ten co widziałaś tak Ci się spodobał, że inny już Ci się nie spodoba never ever to kupuj ![]() Cytat:
za kopniaczkii tekst o gadającym brzuchu Cytat:
Cytat:
ja to mam piłkę od koszykówki połkniętą chyba I wcale nie będzie wieloryb jak brzuszek tak co chwilę podskakuje właśnie w 21tyg (chyba tak)zaczyna się czkawka u dziecka Cytat:
ja się właśnie strasznie boję w nocy być sama, jakby ktoś zadzwonił to bym chyba ze strachu zawału dostała
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak ogolnie. spac nie mozecie, tylem czekala az ktoras sie odezwie fiuu fiuuu, a tu widze nocne pogaduchy sie szykuja |
|
|
|
|
#3848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w sobotni poranek, jak zwykle od 6 nie śpie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem o co Ci chodzi.... że nie ma kogo się czepiać na wątku? aż trzeba mnie szukać na innych żeby mi dopiec? mimo czego niby? że mam inne podejście do ciąży niż Ty? cokolwiek pisałam, wszystko było podważane, a ja wielokrotnie traktowana jak śmieć... Przestałam się udzielać, bo chyba pisanie na forum powinno być przyjemnością i odstresowywaniem się, a nie wręcz przeciwnie
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
ja tylko na momencik forum wciąga a my się zbieramy na górę Żar, mam plan zejść na nogach w dół
![]() Scarlet więc traktuj to jak przyjemnośc pisanie tutaj, i traktuj nas z życzliwością, prosta zasada co w życiu dajesz to odbierasz, więc samych dobrych myśli ![]() Kasia tak najpierws Sosnowiec teraz Tychy, piękny brzusio...a co hamburgerów...mój syn to nie jadek i jak miał 2 lata to mc donald był prawie codziennie aż dostał szlaban i teraz go już nie rusza ![]() Monika miłego odpoczynku ![]() Leonikowa ja też... na niby wysokim ale parterze ale mam rolety bo na początku się bałam... Nestle super że tak kopie ja też chcę..zdrówkaMalpka to masz kochaną córkę jak już rysunki robi dla brzuszka, będzie dobrą starszą siostrą ![]() odpoczywajcie mamuśki |
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś do tej pory się nie sprawdziło, więc raczej nic się nie zmieni
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Wczoraj biedronkowy kocyk udało się dopiero dorwać mojej mamie Z racji tego, że nie znamy jeszcze płci maleństwa chciałam czegoś pasującego do każdej. W dwóch Biedronkach, w których byłam znalazłam tylko 1(!) kocyk i to niebieski w owieczki, który był cały zmaltretowany. Mama kupiła mi jakiś we wściekłe misie, jak to określiła ![]() Zaczęłam się dziś rozglądać za wózkiem typu 3w1 i okazało się, że znajoma ma do sprzedania wózek marki TAKO. Chyba się skusimy, tym bardziej, że po bardzo przystępnej cenie ![]() Dziś do pracy na 16stą. Nie chce mi się za nic.... Moi rodzice wykombinowali by przewieźć nam dziś moją meblościankę. Chyba mąż się obraził o to. Zobaczymy co to będzie. Miłego dzionka mamusie
|
|
#3853 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A mnie z rana szlag trafił... mój telefon (kupiony w lutym) odmówił współpracy... wyłączył się i nic nie da się z nim zrobić. Czyli wycieczka do sklepu dzisiaj... już się cieszę tam zawsze meeega kolejki
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym brała na Twoim miejscu, jeśli w dobrym stanie. Sama się rozglądam za Tako używanym
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
witamy w sobote . ledwo co oczy otworzylam
a kompika juz zalaczyc musialam. nic mi sie dzis nie snilo -a szkoda, ale zabawne jest to ze poszlam spac w spodniach o dresu - a obudzialam sie BEZ NICH ![]() anna maria 79 yhmm, wiec jak bd chciala to mozemy sie spotkac z brzuszkami - ja lece do PL 27.11 a wracam 8.12 - ale akurat bd w tychach w odiwedzinach u kolezanki, ale mozna pociagiem wczesniej podjechac i isc na kawusie ( herbarusie ) i jakies mega pyszne ciacho yhmmm. no i ciekawa jestem co dzis uda mi sie zrealizowac z moich palnow, na pewno zmienie posciel i nastawie robocze ciuchy - potem sie umowilam ze znajomymi tak ok 18.-19 wiec mam jeszcze sporo czasu. no nic na razie myam cos zjesc - chcoiaz jakos nie mam ochoty, ale burczy w brzuszku. |
|
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podoba mi się to podejście )Ok moje zakupy wklejam, wreszcie zrobiłam te fotki część ubranek jest większych niż na niemowlaka, ale tak sobie wychodzę z założenia że kupuję takie 0-12 od 62 bo podejrzewam że nasze dziecko będzie duże jako i my z mężem jesteśmy ![]() I uprzedzając, taaaak uważam że jak będzie chłopak też go w to różowe wcisnę, a co tam :P nie ma segregacji płci - viva kolory
|
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te z niebieskim - nówki ze sklepu z c&a jedne po 14 zł i te niebieskie z tk max za 30 - więc dość drogo. Ale te wszystkie na zdjęciu z różem - są z lumpka i za wszystko zapłaciłam 32 zł ha ! Przerzucam się na lumpki i allegro - no ale wiadomo, przy pierwszym dziecku rączka swędzi i kilka nowych rzeczy też trzeba mieć :P
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczne ciuszkiqrde ja juz chce wiedziec co mam w srodku !!! siedzialam wczoraj na all i tyle widzialam aukcji paka-dla-niemowlaka za ''smieszne'' czasami pieniadze !! no ale coz czekac trzeba
|
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo że swędzi ^^ Ja osobiście wydaje na dodatki bo ciuszki mam dostać, dopiero jak przyjadą pooglądam i zdecyduje czy coś jeszce dokupić ![]() S
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle wiecie laski, że z mc donaldzie w październiku hamburgery są po 2 zł to chyba na naszą część Cytat:
czy jak to szłopróbowałyśmy być miłe, ale nie szło po prostu się nie odezwać i akurat wątek ciekawy założyłaś i mogłam poczytać, ale jak przeczytałam jedno zdanie, które napisałaś to po prostu musiałam coś napisać, bo przekraczało wszelkie granice.. mimo, że nigdy nie poroniłam to strasznie źle się z tym poczułam po tym co przeczytałam i wiem, że aniołkowe mamy poczuły się jeszcze gorzej. Czasami pewne rzeczy lepiej przemilczeć i zachować dla siebie. Cytat:
Cytat:
te kolorowe body w paski świetne też uwielbiam kolory a co do różu to nie kupuj nic, bo jak zaczną Ci przynosić to nagle szafa zrobi się różowa - wiem po sobie a co do pierwszego, to też tak mam, jak mi się coś spodoba, to już koniec tak jak z pościelą, niestety, a może stety kupiłam tą za 169zł, gdzie mogłam do 50zł się zmieścić, ale jak zobaczyłam ta to już żadna mi się nie podobała
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_________________ w ogóle po tych warsztatach załamałam się cenami fotelików z bazą. ale z drugiej strony jak zobaczyłam jak montuje się fotelik na pasy to cóż..wolałabym z bazą. macie może jakiś taki przykładowy kosztorys wyprawki? jakiś taki uśredniony, wiadomo, że wszystko można kupić w różnych cenach, można używane, ale takie nowe rzeczy w średnich cenach, ile to może wynieść mniej więcej? |
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() i tyle z mojego zajeFajnego humoru wystarczyla jedna rozmowa z kims i czar prysnol jak ja nie nawidze facetow !!!!!!!!!!!!1 |
|
|
|
#3865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tulę mocno z tymi facetami to czasami idzie oszaleć Cytat:
ja jestem z tych co polecają foteliki, które przeszły wszystkie testy http://mcdonalds.pl/ i na dole masz oferta miesiąca, hamburger za dwójkę A widziałyście nowe kawy
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-20 o 12:05 |
||
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno 2razy sie nie wchodzi do tej samej rzeki, i masz BABO placek ![]() ja hamburgerki i chessburgerki mam codziennie jak jestem w pracy. bleee a teraz dali nam na 'promocji' X LONG CHILI CHEES BOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS SSSHE jakie to jest okropne, w sumie nie jadalam, ale od samego robienia zbiera mi sie na wymioty ![]() |
|
|
|
|
#3868 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle dziewczyny mam pytanie - do tych które powtórnie będą mamami i do tych, które po raz pierwszy Moj Tż zresztą też za przesadą nie jest... I tak sobie myślę, że zdecyduję sie tylko na zestaw zawierający wypelnienie kołdry i poduszki, poszewkę na kołdrę i poduszkę i ochraniacz na szczebelki. A Wy jak planujecie?Cytat:
![]() Też jestem bardzo ciekawa ceny wyprawki. Możektóraś z mamus robiła sobie taki kosztorys przy pierwszym dziecku?
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze mi przejdzie niebawem?!wychodze z zalozenia, ze mamy kase, mieszkamy w duzym miescie, mamy dzieciatych znajomych (do ewentualnej pomocy), wiec... ZEN ![]() ale uwielbiam ogladac Wasze lupy! AVE!!!! z nimi zle, bez nich jeszcze gorzej
|
|
|
#3870 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten piękny słoneczny dzień
aż sie chce coś robić gdy taka pogoda za oknem i nawet zaczęłam sprzątać ale szybko skończyłam...no kurka wodna zaczyna mnie ten brzuch denerwować który zaczyna boleć jak tylko trochę sie poruszam...zakupy Max w jedyn sklepie i już ciągnie ... I tak myśle ze moze przesadzam...moze on tak już bedzie ciągnął i muszę sie przyzwyczaić?? A i widziałam ze któraś z dziewczyn zadała pytanie które i mnie Korci- ile mniej wiecej na wyprawie trzeba liczyc(bez mebli i wózka) ...jest to bliżej 1 czy 2tys?czy jeszcze wiecej?? Ma moze któraś jakaś listę ci należy mieć na początek?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

gdzie by u nas co dali zawistne ludzie wolą zachomikować niż komuś w potrzebie dać

Ale Julcia Eweliny dostała nagrodę za modelowanie; p Ale to niech Ona Wam opowie
hmm i znów nic nie kupię, następne 4 tyg. czekania...

Ogólnie to gratuluję wizyt !