|
|
#2191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
zapłaciłam za nie coś koło 300 zł, ale są świetne - szkoda tylko, że nie do wszystkiego pasują, no i tak wyskoczyć tylko na zakupy czy koło domu to mi ich szkoda ![]() Cytat:
ale jestem śpioch, wstaje koło 11, zjem śniadanko, posiedzę przy kompie, pokrzątam się odrobinę po domu (jakieś drobne rzeczy robię, typu starcie kurzu z toaletki, na co mój mąż przy sprzątaniu nie zwraca uwagi,bo też mam zakaz sprzątania), potem obowiązkowo Ostry dyżur na TVnie, później sobie czytam, uczę się angielskiego, jak mi się chce, jakiś serial ... po powrocie męża gadamy sobie, dalej czytam, wieczorami oglądamy Gordona Ramsay'a na TLC ... i jakoś dzień leci ... irytuję się, że mam tyle czasu, tyle mogłabym zrobić, a nic nie mogę. ale nie nudzę się zawsze sobie wykombinuje coś do roboty, jeszcze zdjęcia czekają na poukładanie, trochę ciuchów do wrzucenia na allegro ... mam straszne poczucie marnowania czasu, ale z drugiej strony to jedyny taki czas w życiu, że można nic nie robić
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-19 o 22:16 |
||
|
|
|
#2192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tez na pewno lekarze dadza rade jakby co ![]() Cytat:
Co do wozkow, to wlasnie sklaniałam sie do TACO, ale moim obecnym faworytem jest TUTEK. Obie firmy polskie, jakosc porownywalna, TUTEK moim zdaniem ogolnie mniejszy, zgrabniejszy i bardziej zwrotny ![]() Ale oba super i do 1500 zl mozna kupic super fajny sprzet ![]() Cytat:
Ja raz kupilam buty ECCO nieprzemakalne, z membrana w srodku, takie podobne troszke do górskich i powiem Wam, ze przelazilam w nich kilka sezonow, zawsze do jeansow. Nigdy nie przemiekly, stopom bylo cieplo. Super No ale kosztowaly chyba z 600zl i to z 5-6 lat temu ![]() Nadal wygladaja jednak jak nowe Drugim moim faworytem sa buty EMU, ktore kiedys nabylam w UK na wyprzedazy za 100 funciakow. Nie ma nic lepszego na mrozy. !! Moze byc -30 a w stope gorąco.. Bardzo polecam ![]() Fajny masz uklad dnia. Ja tez bym spala do 11 jakbym mogla. Jednakze musze brac co 8 godzin leki i wstaje o 7 rano I potem jakos juz nie moge sie zebrac zeby wejsc do lozka ![]() Ja nie gotuje bo mnie odrzuca, sprzatac nie moge, czytam troche, spaceruje raz dziennie i troche spie No i TV ![]() Jestem na bieżąco ze wszystkimi serialami ![]()
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-10-19 o 22:21 |
|||
|
|
|
#2193 |
|
siedzę i myślę
|
No w takim normalnym ze zdjęciami
![]() Zdjęć maleństwa nie umieszczam w internecie
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w weekend kupiłam sobie kozaczki takie jesienne za 375 zł
dla mnie były za drogie, ale oczywiście Tż mnie namówił i wręcz zmusił żebym kupiła
|
|
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
przy wózkach należy też zwracać uwagę na wielkość gondoli bo niektóre wózki mają naprawdę małą gondolę. A w zimie jak dziecko jest grubo ubrane to się jeszcze mniej miejsca robi. No chyba że ktoś ma zamiar dzieciaczka na zimę już przetransportować do spacerówki.
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2196 |
|
siedzę i myślę
|
A nie masz za co
![]() Dobra ja zmykam spać... ale najpierw zjem kanapkę z ogórkiem kiszonym
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny myślicie że można samemu przerobić zwykłe spodnie na ciążowe?
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
a no żebyś wiedziała, mój zawsze mnie namówi na coś drogiego, markowego a ja potem mam wyrzuty
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma dużo roboty a na bank taniej,i nadal zostajesz przy swoich spodniach zrobiłam sobie dzis sałatke,taką zwykłą pyszną domową sałatkę warzywną..uwieeelbiam |
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra zmykam spać bo ja to już się powinnam przewracać na drugi bok. Kolorowych snów wam życzę i spokojnej nocki vil a jak Ty się dziś czujesz ? |
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już uciekam spać, padam... dobranoc
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj narobilas mi smaku na sałatke ![]() Ja nie zamierzam spodni w ciazy nosic Nie chce mi sie kombinowac z pasami :P Chyba zostane przy legginsach i tuniczkach ![]() Chociaz pewnie czas pokaze Dobranoc Dziewczynki, |
|
|
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę,że będzie wygodnie ![]() Branoc Cytat:
choc nie powinna tyle jeść na noc ja na leginsy jestem za wielkim zmarźluchem niestety.. leginsy i na to spodnie-juz prędzej
|
||
|
|
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
NoBotak jestem na tym samym etapie co Ty.... i uważam tak jak dziewczyny... naczytamy się naczytamy a potem stresujemy. Czekajmy spokojnie na wizyte. Kiedy się wybierasz??
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Widze,że dyskusja na temat ciuchów ciążowych rozkwita więć i ja dorzuce swoje 2 grosze ale jak tak dalej pójdzie to wogóle bede musiała z nich zrezygnowaći raczej niekupie sobie spodni ciazowych, ewentualnie 1 parą, bo sądze,ze leginsy są wygodniejsze i zawsze do sukienki czy dłuższej tuniki się założy, na codzień moje ulubione dresy . Sukienki na zimę to takie cieplejsze dzianinowe sobie kupie, już mam jedną taką z tamtego roku i jest super, bo dopasowuje się do każdego i nieopija bo to bawełna i elastan
|
|
|
|
#2207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) a od tygodnia chodzila za mna karkowka pieczona na soli na chlebku z ćwikłą i wczoraj upieklam niebo w gębie eh eh
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
co do kozaków na zimę to ja zawsze mam z tym problem, bo jak są już fajne skórkowe, ciepłe to bardzo drogie, ale w tym roku to chce sobie własnie takie lepsze kupić, bo niechce by mi nogi marzły, tymbardziej jak się jest w ciąży
![]() A co do wózka to ja bym chciała taki 2 lub 3 w 1, najważniejsze by gondola była w miare niezagłeboka, by dziecko w niej niegineło i żeby można było gondole zdjąć i założyc fotelik i wtedy spokojnie na młae zakupy skoczyć z dzeickiem a wówczas wózek zgrabniejszy i lżejszy jednocześnie,a co do spacerówki to niewiem sama czy lepiej w komplecie czy odzielnie![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Vil84 za listę,Co do ubranek dla niemowlaka rozmiar 56 to wydaje mi się ,że lepiej kupić mało ich a więcej 62 bo np. ja miałam 58 cm jak się urodziłam i wżadne ciuchy się niemaiściłam a moja siostra z kolei była odemnie duzo mniejsza ale za to brdzo pulchna ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Miłego weekendu wam życze, ja odezwe się pewnie dopiero w poniedziałek |
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bylam wczoraj na usg. Mialam nawet wczoraj wejsc wieczorem i opisac wrazenia ale bylimy w takim szoku z mezem ze nie dalam rady
![]() Takze nasze przypuszczenia sie sprawdzily. Beda blizniaki ![]() Normalnie szok ![]() Jeden maluch ma 11.9mm a drugi 12.5mm. Rosna jak na drozdzach ![]() Matko. Ale bedziemy mieli wesolo w domu
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() TŻ z samego rana o 6 pojechał na basen, a ja gniłam, jak wrócił to ja wstałam i teraz on gnije ![]() Ale od 10 kisimy kapustę z dziadkami. Mam nadzieję, że jakoś to przeżyję Ooooo właśnie, muszę kalosze wyparzyć ![]() U mnie dziś na obiad łazanki. Chodzą za mną 3 dni. A co najlepsze, pierwszy raz łazanki jadłam u teściowej w tym roku. Tak samo jak np. pierogi ruskie, pierwszy raz w tamtym roku jak TŻ mi zrobił, bo u nas w regionie nie je się takich, ale on też dużo rzeczy dopiero u Nas poznał ![]() Aaś o cholera. Super! Ja pierdziu, ale Wam zazdroszczę Jak zareagowałaś i po czym się domyśliłaś, że będą bliźniaki? ![]()
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-20 o 09:19 |
|
|
|
#2211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje dla Was Który tc już? |
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superr g ratulacje życze parki )))
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze chyba rodzinna tradycja![]() Najpierw zapytalam sie lekarza jakies 5 razy czy na pewno a potem mi pokazal na monitorku i chyba wtedy dopiero uwierzylam Blizniaki sa 2owodniowe czyli 2jajowe' kazde ma swoje lozysko i wody takze to chyba najlepsza opcja. Oraz ciaza blizniacza traktowana jest juz jako patologia m.in. przez zagrozenie wczesniejszym porodem takze moze opieke bede miala troche lepsza ![]() Ale troche jestem przerazona. Maz sie cieszy niesamowicie a ja to juz mysle o tych podwojnych ciuchach, fotelikach, zabawkach...ech Jakby cos to bede was wolac do pomocy |
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jaja jak to wyczułaś?? beta wysoka czy co??
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale czaaaad a po czym się domyślałaś bliźniaków ? |
||
|
|
|
#2216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
obudziłam się dziś o 6.50 (ale na chwilkę, zaraz wróciłam do łózka), poszłam się napić, a za oknami ciemno powiedzcie mi, to tylko dziś tak, bo mgła była i padało rano, czy ogólnie teraz o tej porze już tak jest? wstaje zawsze później i szok mały przeżyłam ![]() Cytat:
to Wam się udało, baaaardzo fajnie tak myślałam kiedyś co by było jakby nam się tak udało, na pewno na początku szok i strach jak damy radę, ale też podwójne szczęście ![]() Cytat:
![]() czuć się czuję dobrze, tylko ciągle mam takie dziwne plamienia, inaczej niż poprzednimi razy - na wkładce nic, albo mało, a na papierze przy podcieraniu się ciągle ślady, nie rozumiem tego za bardzo. no nic, zawsze do tygodnia się to kończyło, czekamy. dopiero w sumie 2,5 dnia minęło. |
||
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
vil będzie ok;*
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
vil ja leginsy kupowałam u nas na giełdzie
w tamtym roku udało mi się upolować takie fajne ocieplane, pół zimy na studia w nich przelatałam- ciplutkie i przyjemne. jedne też mam z jakiejś sieciówki, choć nie pamiętam z jakiej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

Z czego mój mąż jest młodszy, więc nawet te 20parę lat temu sobie radzili
I potem jakos juz nie moge sie zebrac zeby wejsc do lozka 

choc nie powinna tyle jeść na noc
za listę,