|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Popłakałam się dziś wieczorem - przy teledysku Nickelback Lullaby
w momencie 2:56 ![]() Ja smaruję brzuch wieczorem - oliwką BD albo emulsją Emolium. W pracy mam balsam Nivea (taki w tubie, nie pamiętam nazwy dokładnie), bo czasami nie mogę już usiedzieć - tak mi napina skórę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-19 o 20:30 |
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Tommee Tippee to bardzo dobra firma, moja siostra tylko tego używała.
Cytat:
Już wiedziałam o ciąży oczywiście. Tylko ze mnie jest taka twarda osoba, że nie pokazuję nigdy emocji, ale wtedy musiały zadziałać hormony, haha.
|
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I moim zdaniem nie ma usprawiedliwienia dla takiego niańczenia. A zauważyłyście, że to faceci są zwykle tak rozbestwieni przez mamusie?
|
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-19 o 20:39 |
|
|
|
|
#3635 |
|
Lurker ;)
|
Co do smarowania brzucholi: jeden kremik z Pharmaceris - Foliacti niby przeciw rozstepom. Jak dla mnie beznadziejny, bo nie nawilza i wlasnie jak zaczelam go stosowac to pojawily mi sie pierwsze rozstepy... Za to polecam masla z Ziaji- mam balsam-mleczko maslo kakaowe. Nie dosc, ze pieknie pachnie to nawilza i natluszcza skore przez co caly dzien jest miekka.
Dzis kupilam Tosience pierwsza bluzeczke z Hello Kitty i to za jedyne 5 zl, do tego bodziaczek w tej samej cenie w C&A Taka mala rzecz, a jaka radosc sprawia.co do placzu- ja placze caly czas :P na filmach, ogladajac 'Licealne ciaze' na MTV, jak TZ powie cos nie tak... Totalny brak kontroli nad emocjami Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2012-10-19 o 20:56 |
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko piekny brzusio no i malutki
ja smaruje sie tylko na wieczor a mam Perfecte na rozstepy w pierwszej ciazy tez to stosowalam ![]() aaa i zostalam dzis ciocia
|
#3638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uczciwie smaruję 2 razy dziennie Rano balsamem (aktualnie Nivea), a wieczorem oliwką Bambino, czasem jeszcze w dzień jak mnie coś zaswędzi, albo jak Sylwietta napisze coś o smarowaniu to zaraz lecę do łazienki bo balsam ![]() Maltan mogę polecić, bo używałam i to jest tylko do piersi. Bepanthen też ma b.dobre opinie i nadaje się również do pupy niemowlaka, więc jest 2 w 1. Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-10-19 o 21:05 |
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ja dziś znów po całodziennej lataninie
![]() Hosenko mój brzuch jest chyba podobny do Twojego też takich właśnie średnich rozmiarów ![]() Byłam popołudniu z mamą na zakupach miałam kupić tylko tapete, a jeszcze mama kupiła mi kurtkę ciążową w h&m w sumie to mnie zmusiła żebym ją kupiła bo nie będę miała w czym chodzić i jak ją przymierzyłam to serio fajna i myśle sobie że potem też będę mogła w niej chodzić bo ma taki przyjemny fason ![]() http://www.hm.com/pl/product/04079?article=04079-B a potem w leroy kupiłam sobie taka tapete http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-...9701,l869.html troche takie moje widzi mi się bo mogła bym się bez niej obejść i pomalować ten kawalek ściany farbą, ale zawsze chciałam taką mieć a że sobie dorobiłam na boku to zaszalałam ![]() i oczywiście padnięta przyjechałam do domu.....
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tapeta tez bardzo ladna
|
|
#3641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie TŻta nie ma, ale jak wróci w środę, to za pewne w czwartek przed południem już je skręci ![]() Cytat:
(ale mi się podobają Wasze płytki )Cytat:
![]() to lepiej kupić z Babydream czy z Ziaji tą maścicę?
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-10-19 o 21:34 |
|||
|
|
|
#3642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pokłóciłam się z Tż przez tel iniemam trochę humoru, dzownił przed chwilą oczywiście jakgdyby nigdy nic i pyta co robię to mówię że nic, a ogladałam akurat tv i szydełkowałam i szybko się rozłączył, chyab przykro mu było że nie gadam z nim ale co tam mi też jest brzykro bo mnie wkurzył. Brzuszek smaruję zawsze wieczorem i czasem jeszcze rano i zawsze jak poczuje że coś mnie tam swędzi
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
Bokeh Fajna kurtka
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy dobrze interpretuję, ale dziecię moje ma chyba czkawkę
czuję takie rytmicznie powtarzające się ruchy, ale właśnie wewnątrz, słabiej dłonią i nie widać ich
|
|
|
|
#3645 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
do trzymania bardzo niewygodne, pękate takie, za to był czas kiedy moja córa chciała tylko z nich pić wodę czy herbatkę.Ja ogólnie dużo butli przerobiłam, bo po 4mcu dziecko mi jeść przestało, więc kombinowałam ![]() - mam baby - tommy tippee - avent - nuk (fajne bardzo!) - dr browns - i przy tych zostałam w sumie do dzisiaj A teraz mam jedną dużą i jedną małą Avent, bo zwyczajnie - wszędzie smoczki dokupię. A może piersią będę, to wówczas butelki tylko do dopajania ewentualnego. Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Hope, tak, takie identyczne drgania to czkawka, Dorotka nieraz ma, najśmieszniej jak jednocześnie czka i się rusza
|
|||
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ej ej to ja też mam takie jakby mi na raz cały brzuch podskakiwał rytmicznie właśnie przed chwilą tak miałam, jakieś dwa dni temu było mi strasznie nieodbrze a Hania jeszcze wlaśnie chyba miała czkawkę bleee
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-10-19 o 21:40 |
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
padam na ryj totalnie No i się zezłościłam bo o ile meble na stronach wyglądają ślicznie to na żywo nie bardzo, dobrze, że się wybraliśmy na przegląd (taaaa...same pierdółki 520zł bierzemy taki "zestaw"Marsi ta biała seria ASPELUND jest cudna ![]() Bokeh tapeta piękna idę się położyć bo ledwo żyję, buziaki
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh jeszcze nie, transportu nam sie nie oplaca i czekamy az tesciowa bedzie miala sprawnego dostawczaka, wtedy pojada sami a ja bede sie lenic w domu
![]() Dziewczyny pytanie mam, co jest potrzebne jezeli chodzi o posciel? Moskitiere chyba kupimy w ikei nastepnym razem, a wiem ze jest mnostwo pierdółek czy je wszystkie trzeba kuoic? Jakies falbanki maskujace przyborniki? Czy tak naprawde wystarczy tylko ochraniacz i poszewki? ![]() Rany alez mnie leb napier.....boli ;(
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-10-19 o 22:29 |
|
|
|
#3650 |
|
Konto usunięte
|
Lady, przybornik mi się bardzo przydawał - na pieluszki, na krem, na smoczek i tak dalej.
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Lady ja nie obeznana ale mi to się wydaje że wystarczy ochraniacz do łóżeczka, a reszta to tylko ozdóbki, ewentualnie są tkaie przyborniki do zawiązania między szczebelki, znajoma mówiła że jej się przydało ale to kwestia indywidualna chyba
http://stylowi. pl/1425549 patrzcie jaki fajny pomysł ze zwykłych listków, na zabawę z dzieckiem ciekawe ilu letnie dziecko jest w stanie to zrobić (wiadomo nie tak idealnie)
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-20 o 00:19 |
|
|
|
|
#3654 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
dziś pobudka po 6, bo mają nam przywieźć okno do kuchni. I znowu będzie sajgon i bałagan. Pisałyście o bałaganie. Ja bardzo lubię porządek i jak się biorę za sprzątanie to tak na tip top, ale czasem brakuje mi systematyczności. Jak nie było jeszcze Karinki to miałam czyściutko, a teraz to jak sprzątam jeden pokój to ona mi w drugim taki bałagan narobi, że głowa boli. Ale uczę ją powoli sprzątać i np. razem składamy klocki czy zabawki. I ona bardzo to lubi. Czasem się boję, jak ogarnę dom przy dwóch brzdącach :P
|
|
|
|
#3655 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że spokojnie z pomocą mamy z listków 3 latek coś stworzy. Ja bardzo lubiłam np mieć kontur liścia narysowany i wypełniać go plasteliną: takie coś http://pu.i.wp.pl/k,NDMzMTAzODIsNDU1...921_medium.jpg A tu macie ekopomysły zabawkowe: http://dziecisawazne.pl/5-ekozabawek-dla-dziecka/ |
|
|
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki! kupa zrobiona, czekam jeszcze tylko na mezowa i jedziemy do labolatorium.
Wszystkie brzuszki piekne, tapeta bokeh rowniez.Pozdrawiam,postar am sie wpasc tu pozniej. Wczoraj narobilam salatek, dzisiaj jaja w majonezie i kielbaski i impreze czas zaczac.
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 28tyg
![]() Wczoraj wylądowałam u lekarza bo tak mnie lewa strona bolała że chodzic nie moglam i ruchów nie czułam. Było podejrzenie że to nerka ale to dziecko tak sie ułożyło poprzecznie i ciskało na nerkę i przez ten ból nie czułam ruchów. Mam mały brzuch i dziecko ma mało miejsca dlatego boli. Ale zrobili mi wyniki na cito i usg i na szczescie wszystko ok. Co więcej Sara ma nos po moim męzu No nic ide nadrabiać bo naskrobałyście tyle że szok.
|
#3658 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
To jest normalnie wyciskacz łez dla "ciężarówek".
|
|
|
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja wczoraj wieczorem aż się uśmiałam, tak mnie w okolicach pipki smyrało jak młody miał czkawkę ![]() a tak w ogóle to umnie wreszcie słoneczko przez mgłe się przebiło.... bo mleko, że auta na podwórku nie widac było.... sprzątamy dzis z mężem w garazu, bo przez lato takiego burdelu narobił, że nie ma szans na wjechanie do niego autem- faceci dzis na obiad rosołek (bedzie tez na jutro) i łazanki-- bo mnie Marsi kiedys spaskudziła |
||
|
|
|
#3660 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej! nareszcie was nadrobilam
ale dziś piekna pogoda Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dla DzidziolkaCytat:
![]() ale ja też chce sobie zamontowac ten adapter iso fix czy jak to tam sie zwie w moim autku, wygodn to i przedewszystkim szybkie w montrazu, a wiem ze wozek ktory prawodopodnie kupimy ma takie wpięcie. musze tylko zadzwonic de serwisu i zapytac sie o koszt takiego cudu Cytat:
dla córci ![]() witaj w klubie ja mialam 159, dostaniesz pseudo dietkę i pewnie bedziesz sie musiała kłuć, tzn spr poziom glukozy po posiłakch, da sie przezyć, kwestia przyzwyczajenia
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

w momencie 2:56 

Już wiedziałam o ciąży oczywiście. Tylko ze mnie jest taka twarda osoba, że nie pokazuję nigdy emocji, ale wtedy musiały zadziałać hormony, haha.
łoooo masakra, a potem taki maminsynek nie umie sobie wody na herbate zagotowac.....
I moim zdaniem nie ma usprawiedliwienia dla takiego niańczenia. A zauważyłyście, że to faceci są zwykle tak rozbestwieni przez mamusie?

Pokaż się więc w nowej fryzurce
na razie TŻta nie ma, ale jak wróci w środę, to za pewne w czwartek przed południem już je skręci 

22.05.2008
14.08.2011
bierzemy taki "zestaw"

dla Dzidziolka