|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
i mały też będzie o ile w granicy terminu sie urodzi strzelce to fajne osoby
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
sama bym tego nie zrobila ale jak wam pisalam moja mama pracowala na porodowce i cuda wyprawiala z gabrysia
|
|
|
|
#4053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama waga z wrzesnia tata brat i maz urodzeni w tym samym dniu 14 pazdziernik i tez wagi;] ale cala trojka ma zupelnie innych charakter! nie maja zadnej wpolnej cechy;p a z jednego dnia sa;p wiec nie wiem czy mozna wierzyc w to;] ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
idę robić pomidorową
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4056 | |||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() To i ja witam sie w 37 tygodniu co do okreslania przez lekarzy tygodni to oni nie mowia w ktorym jestesmy tygodniu tylko ile to tygoni. tak samo jest przeciez z miesiacami.jak mamy pelne 7 to wchodzimy w osmy. ja swojemu malzowi wytlumaczylam to na przykladzie meczu jak strzela bramke w 50min30s to bramka jest w 51 min zatrybil![]() Cytat:
jak masz recepte powiedz w aptece ze chcesz tanszy odpowiednik dadza Ci cos co ma taki sam sklad bez problemu.daj spokoj 65zl!!toc to masakra!! mi pieknie tardyferon podnosi zelazlo!a place 18zl Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moj tz je uwielbia ![]() Cytat:
Gratuluje Wszytkim noworozpoczetych tygodni ![]() ![]() PEPERONIKU wszystkiego co najlepsze na tej nowej drodze zycia Co do witamin to ja kurcze od tygodnia zaczelam tez brac co drugi dzien i nie wiem czy dobrze robie przy tej mojej diecie....ale boje sie czy maly za duzy ni epodrosnie:/ zrobie morfologie we wtorek albo srode zobacze jak to wyglada. Spanie.wstaje na sikanie nad ranem kilka razy po kropelce.zasypiam zaraz ale mimo to czuje sie jak mop po myciu podlogi:/ Dojotka a co Ty mowisz z tym magnezem??skad masz takie informacje??kuzwa mam go nie brac jak mnie tak te skurcze mecza??czy wystarczy ze odstawie za tydzien np?? |
|||||
|
|
|
#4057 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() marti86 czemu bierzesz co 2 dzień? Nie zauważyłam żeby witaminy wpłynęły na moją lub dziecka wagę, a i dieta niewiele ma do nich. Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-10-20 o 11:24 |
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Marti
za tyg już niedługo ![]() Ja też brałam tardyferon i po 2 miesiącach kazał juz odstawić bo ładnie podskoczyło. Dobra kochane zmykam.... miłego dnia
|
#4059 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-10
|
Kochane.. późno się dołączam ale ja grudniowa też! Już niedługo. Trzymam kciuki za Was wszystkie.
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
ja robie pomidorowa jak Immortal
a jutro schaboszczaki w koncu moge jesc smazone!!oprocz nalesnikow.glupie to bo kurde zjadlam wczoraj jednego nalesnika z jogurtem biszkoptowym i cukier 150 a chleb smazony w ciescie tym samym 115.dodam ze jogurty biszkoptowe moge jesc w ilosci 2szt na raz ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Sylwiusa witamy Jasiu zelaza nie odstawiam bo raz odstawilam i przez meisiac tak zjechalam z morfo ze szok.ale witaminy???? kurde no nie wiem.nie bede brala codziennie tylko co drugi dzien.wizyte mam w czwartek i go zapytam-zobacze przede wszytskim ile maly wazy |
|
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jakby sie dzis (36+3) maly urodzil to bylo by ze 37 tyg? Cytat:
Jej kolezanka miala podobna sytuacje... ja mialam skurcze w szpitalu i ten moj lekarz tez byl w szoku ze rozwarcia nie ma, a wtedy jeszcze nie wiedzialam o tej mojej kuzynce... moze to byc zbieg okolicznosci... ale nie wiem czy chce ryzykowac;p nie wiem czy to przez magnez czy nie, ale ja go odlozylam wczoraj;p chce rodzic sn a nie przez cc... Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-10-20 o 11:32 |
||
|
|
|
#4062 |
|
Rozeznanie
|
hej Kobietki!
W nocy bylam na IP ;( mialam mocne bole w miejscu prawej nerki, przyczyna prawdopodobnie jest uciskajaca ja macica, pojawily sie bakterie w moczu i maz jechal wykupic antybiotyk. W dodatku ciagle chce mi sie na kibelek na dluzsze posiedzenie, ale nic z tego jesli to pedzenie nie przejdzie w ciagu 2 h to mam wstawic sie znowu do szpitala. Strasznie sie boje ![]() ![]() szyjka ok 2,3 cm zamknieta, maluszek wazy ok 2300.
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez odstawiam....chyba....
a jakbys dzis urodzila to lekarze by wpisali ze ciaza 36tyg-bo zaliczaja tylko pelne tygodnie |
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana napewno sie poprawi bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Tynkusia
![]() Advena akurat w moim przypadku dieta ma duze znaczenie-mam cukrzyce i nie moge sobie tak jesc jak Wy.wielu rzeczy nie jem wcale wiec wit moga uzupelniac moje niedobory.a moje dzieciatko cukrzycowe jest wieksze niz inne dzieci w tym wieku prenatalnym dlatego nie chce aby witaminy dodatkowo potegowaly jego wzrost |
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tych tyg to rozumiem juz dzieki---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tak wracając do nosidełek to słyszałam, że niektóre odciążają barki i kręgosłup, więc pewnie zależy to od marki. Bo z tego co widzę to jest duża rozpiętość cenowa.
Teraz tak mi się przypomniało, że jak się nosi taki plecak turystyczny to mają one takie zapięcia w pasie i rzeczywiście odciążają plecy i barki, bo opierają się jakoś na biodrach, przez co noszony ciężar wydaje się lżejszy. Narazie chyba i tak wstrzymam się z zakupem. Chciałam się Was zapytać, zanim zaczną się porody, bo później pewnie będzie mniej czasu i mniej osób na forum. |
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka to ja zapytam
ostatnio zapisuje w tel wszytskie pytania do gina hehe. mysle ze to juz bedzie ostatnia wizyta...chybaze kaze mi przyjechac za tydz lub dwa ze wg na tego paciorkowca.bo ostanio kazal mi przyjechac po 4-on nie nalezy do tych zdzierusow.moja bratowa jak chodzila pod koniec ciazy juz co tydz lub dwa na tym etapie to albo bral polowe kwoty za wizyte albo wcale.pamietam w pierwszej ciazy bylo tak samo.raz mialam tylko wizyte po 3 a nie po 4 tyg na ktora juz nie dojechalam
|
|
|
|
#4070 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o ja................ ja swojego w 12 dniu życia to chyba dalej będę w becie podnosić ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Cytat:
trzeba, ale dzieciaszek potrafi to zrobic, tylko nie utrzymac dopuki miesni nie wzmocni ech spojenie mnie wlasnie zaczyna i to fajne nie jest. CO do wstawania to mnie czesto tak wszytko boli jak bylam dlugo w jednej pozycji ze sie napierw sturlac z lozka musze, dopiero moge sie podniesc Gratki dla wszystkich mezatek , dzieciatek, i przyszlychSkorpiony sa fajne , najwiecej geniuszy? mowicie ![]() ale i najwiecejMoja bedzie skorpinkiem, no chyba ze mnie zakoczy to nie ![]() Tam gdzie zamierzam rodzic wprowadzili oplate za epidural normalnie nienormalny jest ten NFZ
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka ponad 3 tyg temu czyli (32 tyg i 5 d) [rawie 2200
|
|
|
|
#4073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nam na szkole rodzenia mówili, że prenatal i materna przyczyniają się do nienaturalnego wzrostu dziecka. Zresztą inne dziewczyny też pisały kiedyś, że słyszały od swoich lekarzy o witaminach i ich wpływie na wagę dziecka. |
|||
|
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mnie boli .. chodze okrakiem . wstac z fotela nie moge . mam wrazenie jakby mnie tam mialo rozerwac . Moze mlody wpycha sie w kanal rodny .. nie wiem . ale mam juz tego dosyc
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej wszystkim:0 ja wczoraj mailam wychodne z męzem i fajnei bylo.dawno tak sie dobrze nei bawilam bylismy naj[pierw na kebabie, pozniej na bilardzie a na koncu poszlismy do kawiarni gdzie wypilam czekolade biala z bita smietana, mąż jakąs czekolade z chili wzial i serniczek ...a potem wracalismy spacerkjiem na tramwaj.super jak normalnie kiedys )))co do znaku zodiaku, ja jestem bliżniak, moj tz jest bykiem moja mama jest strzelcem i moj byly byl strzelcem i jakos nei umiem sie ze strzelcami dogadac ale to chyba zalezy od czlowieka nie od znaku zodiaku hehehjak sie urodzi maly tak jak ma sie urodzic czyli 16listopada lub wczesniej to bedzie skorpion, a po 22im jakbym przenosila to bedzie strzelec.zobaczymy dzis mam rosolek na obiad wiec lece go robic, tz pojechal po autko bo u mechanika jeszcze stoi |
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4077 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tą szyjką ważne że zamknięta. Maluszek z każdym dniem będzie przybierał na wadze. Mój tak w trochę ponad 3 tygodnie przybrał 1000g. A może chcesz się zamienić z tą szyjką ja mam 38 mm??? ![]() ... mój synek bez witamin rośnie dalej jak na drożdżach. A brałam wcześniej Pregnę Plus. Cytat:
podziwiam że grałaś ![]() Też jestem bliźniak Mam braci - obydwaj wagi. Co do skorpionów nic nie mam.
|
||
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
karollcia mnie tez tak boli ze zanim wstane to masakra poszlam z gabi na spacer ehhhh szkoda gadac ona mama keszcze a ja do domu tak sie czuje jakbym miala na pol sie rozerwac do tego maly kopie jak szalony szkoda mowic
ja juz zjadlam galabka pozniej rosolek a teraz uspic mala musze i skonczyc dom a pozniej na imieniny do szwagierki idziemy a wcale sie mi nie chce bo wszytsko boli i jak tu wysiedziec---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ani mi nie mowcie o brzuchu moj ma 105 cm ![]() ![]()
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"W związku z publikacjami prasowymi dotyczącymi znieczulenia porodu informujemy, że znieczulenie porodu jest finansowane ze środków Narodowego Funduszu Zdrowia - zgodnie ze wskazaniami medycznymi, w oparciu o Katalog JGP od 2008 roku. Koszt znieczulenia zewnątrzoponowego do porodu został włączony w wycenę grupy N01 – Poród, która uzyskała wycenę 33 pkt (ok. 1680 zł). Niezgodne z obowiązującymi przepisami jest więc pobieranie od pacjentek dodatkowej opłaty za znieczulenie porodu." http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...&mx=0&ma=16595 Co ciekawe: "Warto wiedzieć, że Rzecznik Praw Pacjenta może postawić zarzut łamania zbiorowych praw pacjenta placówkom, które nadal będą pobierać opłatę za znieczulenie przy porodzie. Może też nałożyć na nie karę finansową, sięgającą nawet do pół miliona złotych." http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...tne_38310.html --- Jeszcze znalazłam ciekawą informację odnośnie urlopu macierzyńskiego przed porodem - to o czym wczoraj rozmawiałyśmy: W związku z kierowanymi do Departamentu Matki i Dziecka prośbami o wyjaśnienie sytuacji, w której hospitalizowane kobiety w ciąży oczekujące na rozpoczęcie porodu nie uzyskują z tego tytułu zwolnień lekarskich i muszą korzystać z urlopu macierzyńskiego informujemy iż art. 180 § 3. ustawy z dnia 26 czerwca 1974 Kodeks Pracy (Dz. U. 1998 r. Nr 21, poz.94 z póz. zm.) stanowi, że „Co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu.” Nie oznacza to obowiązku kobiet do korzystania z tego prawa, a jedynie taka możliwość. Hospitalizowane kobiety w ciąży oczekujące na poród powinny otrzymać zaświadczenie o niezdolności do pracy a szpital zobowiązany jest takie zaświadczenie wystawić. Szpital nie ma prawa oczekiwać, żeby kobieta ciężarna w okresie hospitalizacji korzystała z urlopu macierzyńskiego. http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...&mx=0&ma=14022 Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-10-20 o 12:05 |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
tez na to czekam
chociaz dzisiaj mialam ale tak szybciutko![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
w zyciu hehehe ale podobalo mi sietylko musialam robic pzrerwy bo mialam zadyszke heheh, ale maly kopal wiec chyba mu sie podobalo ![]() ja skorpionow zadnych nei znam PEPPERONIKU DUUUZO MILOSCI, SZCZESCIA I WSZYSTKIEGO CO NAJPIEKNIEJSZE NA WASZEJ NOWEJ DRODZE!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

z tym, że tak się ćwiczą mięśnie dzieciaczka 

co do okreslania przez lekarzy tygodni to oni nie mowia w ktorym jestesmy tygodniu tylko ile to tygoni. tak samo jest przeciez z miesiacami.jak mamy pelne 7 to wchodzimy w osmy. ja swojemu malzowi wytlumaczylam to na przykladzie meczu
jak masz recepte powiedz w aptece ze chcesz tanszy odpowiednik dadza Ci cos co ma taki sam sklad bez problemu.daj spokoj 65zl!!toc to masakra!! mi pieknie tardyferon podnosi zelazlo!a place 18zl 

zawsze to z małym jak szłam to przy okazji się wysiusiałam co by rano o 7 nie lecieć hehe a dzisiaj zonk.. trza było iść... 

normalnie nienormalny jest ten NFZ