|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Klientka w krawacie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XII
Cytat:
. Stawiam produkt na kartce, bokiem do źródła dziennego światła, a z drugiej strony ustawiam lustro, które odbija światło i znacząco zmniejsza cień .
|
|
#2822 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co lepsze, oni są naprawdę porządni, spokojni i nieimprezowi Ja tu już niedługo planuję wyfrunąć z domu (w ciągu najbliższych 2-3 lat), a rodzice patrzą na mnie, jakbym jeszcze w gimnazjum była... A moja siostra jak miała 17 lat wyprowadziła się na działkę, a potem ciągle zmieniała miejsce zamieszkania - raz wracała do domu, potem znowu wybywała i tak ciągle ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- A rodzice ciągle wypominają mi jak jeden jedyny raz wróciłam pijana do domu i mimo że miałam możliwość zostania na noc tam gdzie była domówka, strasznie błagałam kumpli żeby odprowadzili mnie do domu bo rodzice się zdenerwują jak nie wrócę (nawet jakbym do nich zadzwoniła, że zostaję) No to wróciłam żeby się nie czepiali, a do dziś mi wypominają ten jeden jedyny raz A ja tak bardzo rzadko piję alkohol, że nie wiem po co to robią ![]() A siostra mogła, cóż
Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a Czas edycji: 2012-10-20 o 14:51 |
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Was też niemoc twórcza dopadła? |
|
|
|
#2824 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja robię w ten sposób, że zawsze trzymam aparat poziomo, nigdy pionowo - wtedy źródło światła jest na wprost i cień robi się za danym przedmiotem (robię zdjęcia tylko z lampą, gdyż u mnie w pokoju nigdy nie ma dobrego oświetlenia, a rozmieszczenie mebli względem okna w pokoju też niesprzyjające robieniu zdjęć)
|
|
|
|
|
#2825 |
|
w krainie snu i marzeń
|
tak
i dlatego dziś u mnie ciekawostki z wujka google
|
|
|
|
#2828 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Kasiaj, genialna sukienka, marzy mi się coś podobnego w czerni, ale z długim rękawem
|
#2829 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#2830 | |
|
Moderator
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37163972]A u mnie na odwrót... Mam starszą siostrę, ona w moim wieku ciągle chodziła po klubach, pubach, wracała w stanie nieważkości, oceny w szkole zupełnie przeciętne, całe życie to jedna wielka impreza, a rodzice na to pozwalali... A ja jak idę z moim TŻ do wieloletniego kumpla, który mieszka 5 minut ode mnie, idziemy tam na noc, wypijemy max 2-3 piwka i sobie gadamy siedząc w domu to rodzice patrzą na mnie co najmniej jakbym spotykała się z bandą więźniów-recydywistów w jakiejś niebezpiecznej dzielnicy miasta
Co lepsze, oni są naprawdę porządni, spokojni i nieimprezowi Ja tu już niedługo planuję wyfrunąć z domu (w ciągu najbliższych 2-3 lat), a rodzice patrzą na mnie, jakbym jeszcze w gimnazjum była... A moja siostra jak miała 17 lat wyprowadziła się na działkę, a potem ciągle zmieniała miejsce zamieszkania - raz wracała do domu, potem znowu wybywała i tak ciągle ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- A rodzice ciągle wypominają mi jak jeden jedyny raz wróciłam pijana do domu i mimo że miałam możliwość zostania na noc tam gdzie była domówka, strasznie błagałam kumpli żeby odprowadzili mnie do domu bo rodzice się zdenerwują jak nie wrócę (nawet jakbym do nich zadzwoniła, że zostaję) No to wróciłam żeby się nie czepiali, a do dziś mi wypominają ten jeden jedyny raz A ja tak bardzo rzadko piję alkohol, że nie wiem po co to robią ![]() A siostra mogła, cóż [/QUOTE]a no to widzisz, czasem bywa widocznie odwrotnie, choć jak tak słucham to więcej przypadków jednak słyszę w drugą stronę, przeważnie starsze rodzeństwo młodszemu przeciera szlaki, wychodzi jakoś na ludzi i rodzice stwierdzają, że skoro starsze wyrosło na dobrego człowieka toi młodsze też może U Ciebie widocznie było tak, że siora imprezowa przeraziła rodziców i stwierdzili, że nad młodszą będą bardziej czuwać ![]() Moi do dzisiaj mi wypominają, jak w trzeciej klasie liceum pojechałam wbrew ich decyzji do Czech na zlot samochodów Tatra z moim ówczesnym chłopakiem i ludźmi, których znałam już bardzo długo, i którzy byli starsi ode mnie i się mną generalnie zaopiekowali jak rodzice... byli na mnie obrażeni potem jakiś czas... i do dzisiaj mi wypominają... ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
ja się zdziwiłam, bo daaaawno w H&M nic nie kupiłam, a tu taka niespodzianka
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37162686]Przygód z moją popieprzoną siostrą ciąg dalszy
![]() Wybiera się na spotkanie z koleżanką. Zrobiła sobie na twarzy paskudny mocny makijaż, wyglądała wręcz parodiowo. Do tego ubrała sweterkową tunikę, ale bez spodni czy leginsów, mocno mini, oraz srebrne szpile. Doczepiła też niedopasowane kolorystyczne treski i zapytała, jak wygląda. To odpowiedziałam półżartem, że jak transwestyta spod latarni. Wydarła się wniebogłosy, rzuciła we mnie torebką, oznajmiła, że jestem "popier*oloną s*ką" i wyszła trzaskając drzwiami ![]() I ona uważa, że jest dorosła i dojrzała [/QUOTE]podziwiam Cię bo ja chyba bym ją przydusiła poduszką w nocy ![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37162797]18? Myślałam, że jakieś 13-14 Mogę powiedzieć jedno... wiek niczego nie tłumaczy, bo mając 18 lat człowiek powinien się zachowywać po prostu inaczej.[/QUOTE] hehe teraz to niestety niektórym się wydaje, że albo są już mega dorośli i wszystko mogą, albo są jeszcze dziećmi moja koleżanka miała 33 letniego chłopaka, rozwodnika z córką, która ma 12-13lat. To co ten koleś wyprawiał to serio przechodziło ludzkie pojęcie, 16letni chłopak się nieraz tak tragicznie nie zachowuje....Cytat:
ja mam ino 8 lat starszą siostrę. Dawniej to były problemy, teraz to już wiadomo inaczej ale jakby ona wyskoczyła do mnie z takim tekstem, że jestem su*ką, albo ja do niej to przypuszczam, że rodzice by w furie wpadli
|
|
|
#2832 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja tez nie wyobrażam sobie takiego słownictwa u mnie w domu
A z różem lubię czasem przesadzić ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Uuuch, jakby nie to, że priorytetem jest kurtka, to pobiegłabym do h&m coś kupić... No cóż, zacznę w listopadzie czegoś szukać pod kątem urodzin, sylwestra i reszty :P
|
#2833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chodzi do psychologa, czasem też do psychiatry, ale coś nie widzę, żeby była poprawa
|
|
|
|
|
#2834 |
|
maszyna, nie człowiek
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37164404]U nas też nikt się tak nie wyraża, poza siostrą jak ma takie właśnie humorki
![]() Chodzi do psychologa, czasem też do psychiatry, ale coś nie widzę, żeby była poprawa [/QUOTE]Problemy z agresją czy coś? Ech, współczuję przejść i tego ile rodzice nerwów pewnie na nią stracili.
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ze kuzynka Tzta chodzila do psychiatry to jej przepisal psychotropy. Teraz chociaz mozna sie do niej odezwac
bo wczesniej za zwykle dzien dobry chciala ponoc zabicja cos czuje, ze jakbym miala takie jaja robic to by mi psycholog nie pomogl, ojciec by mnie sieknal i koniec, albo z domu wyrzucil i powiedzial, ze skoro taka dorosla jestem i mi wszystko wolno to mam sie sama utrzymac. ot taki typ. Mam nadzieje jednak, ze ten psycholog cos pomoze bo strach sie odezwac pewnie nieraz ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
jak jesteśmy w temacie ubrań.. to w co się ubrać na parapetówkę? w niezobowiązującą sukienkę? hmm
|
|
|
|
#2837 |
|
Moderator
|
ama - myślę że jak najbardziej. z jakimiś fajnymi kolorowymi rajstopami?
Jezu, teraz musze grzyby robić... mąż lubi zbierać, obrać obierze, ale obiad i zaprawy już ja muszę... |
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc zapraszam na recenzję róży
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
?
|
|
#2840 |
|
Moderator
|
zupy nie robię w sumie, nie umiem. Ale zapraszam na sos z ziemniaczkami dzisiaj i na grzybki w occie jak przejdą
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś późno wzięłam się za porządki i właśnie skończyłam generalne porządki w łazience.
![]() Btw. u Was też taki wysyp biedronek? Nie mogę okna otworzyć, bo zaraz mi cała chmara wpada do mieszkania.
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Ja mam zamrożony woreczek grzybów, od babci dostałam, w tym jedną "kozibrodę" Wiem, że jest pod ochroną, ale dziadka to chyba mało obchodzi.
|
|
|
#2845 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
nauczyłam się robić w occie bo je uwielbiam. Sos taki bogaty grzybowy ze śmietanką (no, dzisiaj robię z jogurtem nat - dieta...) uwielbiam. Nie wiem, myślę że jak je już obgotuję to część odcedzę i wrzucę do mrożenia, będzie na sosik np do makaronu. grzybki, kurczak, trochę cebulki. No i suszenie jest ok, bo potem można dodać do sosu, do bigosiku czy do zupy, ale niestety u mnie suszenie odpada, bo koty...
|
||
|
|
|
#2846 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja mam tak zrobiła bo tak jej kobiety doradziły, u nas muszki w tym popływały i wyszły
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37160512]Jak ja nienawidzę Wszystkich Świętych!
Raz, że nie lubię cmentarzy, a dwa, że mieszkam naprzeciwko jednego... Leży na nim moja rodzina, więc wszyscy dalecy krewni po mszy czy po prostu odwiedzeniu grobów przychodzą do nas się ogrzać, a moja rodzina jest wieeelka i dziwna Większości nie znam i całkiem mi z tym dobrze, ale te dzikie i obce tłumy w domu przez cały dzień - brrr! W dodatku dzień przed WŚ to na nas spada czyszczenie nagrobków itd... W zeszłym roku udało mi się wywinąć, bo w szpitalu leżałam z odmą [/QUOTE]Cześć siostro. Nieznoszę wszystkich świętych, na dodatek jedyni zmarli których faktycznie znałam leżą daleko i rzadko tam jeździmy. Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja też nie lubię Wsz. świętych... i nie jeżdżę na cmentarze. Nie widzę w tym nic interesującego... a pomodlić się za czyjąś duszę mogę w domu. Ciepło pomyśleć, powspominać... Nie cierpię takich spędów. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

. Stawiam produkt na kartce, bokiem do źródła dziennego światła, a z drugiej strony ustawiam lustro, które odbija światło i znacząco zmniejsza cień 

Co lepsze, oni są naprawdę porządni, spokojni i nieimprezowi 

Lush & China Glaze lover!
[/QUOTE]

Nie mogę okna otworzyć, bo zaraz mi cała chmara wpada do mieszkania.