![]() |
#2131 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
![]() |
#2132 |
Nie depcze krokusów
|
Chrupki tej wersji z kaczką są wielkie, 2x większe od PoN, w komentarzu ktoś wkleił zdjęcie z linijką.
Ostatnio w MP kupiłam zbożowe PoN, po bezzbożowym niestety wymiotował i w ostateczności odmawiał jego jedzenia.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-10-20 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
KOTerator
|
A ten zbożowy smakuje mu tak samo jak normalny PoN? Po zbożowym nie wymiotował?
Ładnie ta karma wygląda, muszę sobie zamówić do obwąchania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Nie depcze krokusów
|
Nie próbowałam zbożowego jeszcze, mamy wór granata
![]()
![]() |
#2135 |
KOTerator
|
Aaaa... A ta karma Danielsowi smakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2137 |
KOTerator
|
![]() Trzeba być na bieżąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie ale skierowane do doswiadczonych Kocich Mam - takich ktore maja przynajmniej 2 koty przy czym przynajmniej jeden z nich jest kotem doroslym (powyzej 2 lat) przygarnietym z ulicy.
Kot ma nastepujaca 'charakterystyke' a w zasadzie to jest Ona wiec: - ma grubo powyzej 2 lat - urodzila sie na dworze, matke, ja i jej rodzenstwo dokarmial ktos na zasadzie sypania suchego jedzenia do misek na podworku, kontakt z ta osoba byl tylko taki ze koty przylecialy, zjadly i polecialy do swoich kocich spraw, osoba ta po roku wyprowadzila sie zostawiajac koty same sobie (w czasie karmienia nie bylo glaskania) - kotka przez kolejny rok zywila sie tym co upolowala plus czasem inni ludzie cos rzucili z resztek obiadowych - od kilku miesiecy jest regularnie dokarmiana przez jedna osobe i z agresywnego zwierzaka zmienila sie sie w normalnego kota w stosunku do tej osoby, ale tylko do tej osoby, na inne nadal reaguje sykami i warczeniem - przychodzi na kazde zawolanie, czesto zamiast jedzenia woli byc poglaskana - trzyma sie podworka, spi w domku ktory zostal dla niej zrobiony - wczesniej byla agresywna w stosunku do innych kotow zyjacych wolno (w tym wlasnej siostry), odkad dostaje regularnie jedzenie wykazuje zero agresji do innych kotow - kotka raczej nigdy nie miala malych (ani razu nie znikla na dluzszy czas, nie byla widziana w ciazy), raz miala rujke (bila wszystkie kocury ktore chcialy sie zblizyc, siedziala na czubku drzewa przez kilka dni aby nie miec kontaktu z kocurami) Moje pytanie jest takie (o tym ze i tak potrzebuje treningu w domu wiem) - statystycznie (bo wiadomo kazdy kot jest inny) jak to wyglada w praktyce, czy taki kot ma szanse byc kotem domowym, niewychodzacym. Czy sa tu osoby ktore przechodzily cos takiego? Rozumiem ze kazdy zacznie od tego ze kazdy kot jest inny, wiem o tym, ale chcialabym moc zebrac troche wiedzy zeby miec jak najwiecej informacji co mozna zrobic aby ten proces przeprowadzic. Do tego wazna informacja - w domu w ktorym kotka zamieszkalaby sa juz koty, zzyte ze soba. Prosze o wypowiedzi ale naprawde od osob ktore maja doswiadczenie z czyms takim. (nie chodzi mi o koty ze schroniska, bo one przechodza tam ocene czy nadaja sie do adopcji czy nie, czesto maja za soba podstawowy trening, chodzi o kota wzietego doslownie z ulicy na ktorej zyl od urodzenia). Teorie znam. Szukam informacji z zyciowych doswiadczen, historii ktore pomoga mi wynalezc jakies detale, szczegoly pomocne w udzieleniu pomocy tej kotce. Linki do takich informacji tez sie przydadza choc nie wiem czy jest cos na necie czego nie czytalam ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- No tak, oczywiscie ![]()
#2139 |
KOTerator
|
Rybiorku u mnie to wiesz jak było, Milka miała 6miesięcy gdy z polnego kotka zamieniła się w kanapową księżniczkę, teraz nawet nie myśli o wychodzeniu.
Poszukam informacji w necie tak samo. A może wątek na miau.pl? |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2141 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Ja też, więc jak trafiła się promocja w Animalii, to się rzuciłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
KOTerator
|
Malla dałabyś znać jak coś znajdziesz ciekawego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Nie depcze krokusów
|
Miałam wtedy przerwę od Wizażu
![]()
![]() |
#2144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jakie to karmy? u mnie jest trochę problem bo kotka krzywo patrzy na suche |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
KOTerator
|
Cytat:
Poza tym obojętnie jaka bezzbożówka. Np. Ziwi Peak, ale tak jak pisałam, przekonana nie jestem do podawania samego mokrego gotowego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Rozeznanie
|
monika_sonia dzięki
![]() w takim razie dokupię jakąś suchą, mam nadzieję że się przekona do niej a czy ktoś może ma kota który nie chciał jeść suchego i się przekonał? macie jakieś doświadczenia jak go namówić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
KOTerator
|
Po prostu musisz szukać suchego, które kot zechce jeść
![]() Mam dwie kotki, jedna wybredna - je suche i mokre bez szemrania ostanio, druga - podobno niewybredna i jedząca wszystko i szybko - suchego ostatnio nie chce ruszyć, je tylko jak jest naprawdę baaaardzo głodna. Nie ma siły, która by ją zmusiła do jedzenie suchego wtedy, kiedy ona ma w planie jeść kurczaka z krewetkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
KOTerator
|
Ale mokra karma b.droga
![]() Po prostu wredna małpka z niej, panny uknuły plan puszczenia mnie z torbami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co myślicie o tym zestawieniu? http://lew.wsinf.edu.pl/~klimek/rokc...y_polecane/#t1 ?
Ja dziś kupiłam Stimpackowi Royal Canina dla kotków od 1 do 4 miesiąca, mam nadzieję, że będzie mu smakować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
KOTerator
|
Tabelka z 2004, od tamtej pory wszystko się zmieniło.
Royala przejął Mars (producent Whiskasa i Chappi) i nie jest to już taka dobra karma jak wtedy. Trująca nie jest, ale można kupić coś innego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Rozeznanie
|
A podpowiedzcie mi, która karma sucha ma małe kawałeczki, takie żeby małej było łatwo gryźć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
No to pięknie:// właśnie dlatego wolałam spytać. Chyba muszę się nauczyć analizować składy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
KOTerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy okazji pokażę Wam zagłębie Stimpacka, które właśnie zaczęłam tworzyć ![]() I wiecie co, ten ktoś kto wyrzucił Stimpacka na ulicę to straszny frajer, bo Stimpack to najlepszy kot na świecie! (wiem wiem, Wasze koty też są najlepsze na świecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Rozeznanie
|
monika_sonia i onemorepanda dzięki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak właśnie kończą osoby, które nie były kiedyś przekonane do kotów! Zakocenie 100%, Stimpack się spisał znakomicie ![]() moja znajoma ze studiów wzieła sobie kotkę, ale że jej chłopak zaczął mieć alergię na kota, to go oddała (pomijam fakt, że z alergią można żyć albo brac leki, ale trzeba chcieć). Jak można wybrać chłopaka, a nie kota? niektóre dziewczyny takie durne są ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na szczęście narzeczony kotka zaakceptował bardzo szybko (oboje jesteśmy już, jak to ujęłaś zakoceni na 100% ![]() Nie rozumiem ludzi, którym tak łatwo przychodzi pozbycie się zwierzaka, który już się do nich przywiązał i poczuł bezpiecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Wtajemniczenie
|
Rybiorku znam mnóstwo przykładów kotów podwórkowych na dworzu urodzonych i nigdy nie domowych które w dorosłym wieku zostały odłowione i znalazły się w domu, i niestety muszę Ci napisać że wszytsko zależy od kota i od charakteru
![]() Z podwórka z którego wziełam mojego MOJO, w ubiegłym roku pokastrowałam kotki, w tym roku dziewczyna która tam bywa i dzięki której dowiedziałam się o tych kotach leczyła kotkę z tego stadka i postanowiła poszukać jej domu, znalazła dla niej DT a później dom i kota b dobrze się odnalazła w nim, byłam sama w szoku bo uważałam tą kotkę za kota trudnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
Rybiorek nie pomogę Ci, bo nie znam sie na kotach, ale napiszę tak: jestes wielka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.