![]() |
#91 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Perfumy dla potwora?
![]() Tak poza tym, to podejrzewam, że do Duchafoura przychodza stadami takie bogate niunie, co chca pachnieć "misterjess" różyczką, ubierają się w tych samych sklepach, naciągają zmarchy u tych samych chirurgów, wyglądają jak klony, przyszła kolejna taka, powiedziała co chce, Duchafour zamieszał, zapomniał wypytać o koligacje rodzinne i... klops ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coco to inna sprawa ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak do Ciebie przychodzi klient, to czy wypytujesz o zawód i poglądy polityczne rodziców? Nie. Inni ludzie pracujący w usługach (no przecież perfumiarze robią sztukę użytkową, którą sprzedają, a czasem często tworzą na zamówienia, to nie jakieś dzieło dla samego dzieła, stworzone w ilości 1 buteleczki, żeby stało i cieszyło nos) też nie mają obowiązku tego robić
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2012-10-20 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
|
Cytat:
![]() Są tacy, co sami wyskakują ze zwierzeniami, ale nie ukrywam, że mię to dżaźni
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomijając już fakt, że są ludzie, którzy polityką się nie interesująą, lub wręcz od niej stronią (w tym ja ![]() (Tru, ale nie dlatego, że kręciłam pupą na scenie ![]() Przyznajcie, ile z Was,przed postem Sabbath, wiedziało kim jest Gulnara Karimova? I jak często pytacie swoich klientów o poglądy polityczne?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2012-10-20 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
A Ty wiedziałaś?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
|
Cytat:
Nie wiedziałam też kim jest Karimov. Na temat Uzbekistanu miałam mgliste pojęcie: jest taki kraj i jest to gdzieś w Azji, na to hasło wizualizują mi się - pewnie zupełnie błędnie - jakieś jurty, koczownicze plemiona wypasające owieczki, a ustrój polityczny tam ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Ja to wiem tylko, co jest stolicą Uzbekistanu i gdzie mniej więcej leży
![]() Cytat:
![]() A jak szukam informacji na temat jakiegoś kraju, to zwykle geografia, przyroda, zabytki itp. Ustrój i włądze polityczne omijam z dala
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2012-10-20 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
|
Majek, to trzecie piwo w ciagu godziny
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Jednym to wisi, innym nie i tyle, ot clou tego tematu ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Po przeczytaniu watku od razu skojarzyl mi sie pewien fakt...otoz kiedys przyszla mi probka z H. de perfums...nawet na poczatku zapach w miare ,ale jak pozniej sie okazalo ze to perfumy na czesc starego zwyrodnialca ,psychopaty i zboczenca Markiz de Sade podbilo mnie bo od razu poczulam na sobie automatycznie obrzydzenie i brud........samosugestia czy cus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
|
Cytat:
![]() Przychodzi do mnie z pieskiem pani ze wschodnim akcentem, wypisuję jej swiadectwa zdrowia psiaczka i podbijam paszport jak jeździ na Białoruś, a co jeśli to krewna Łukaszenki? ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
|
Nie no, serio się zastanawiam czy może nie jestem w jakiś sposób współwinna łamania praw człowieka
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak Twoim zdaniem sytuacja polityczna w kraju, źródła dochodów i zawód rodziców są potrzebne do stworzenia perfum, to możesz mieć oczywiście swoje zdanie. Cytat:
![]() pewnie Winter zaraz się sfocha, ale dla mnie sytuacja taka sama: przychodzi klient, zamawia usługę, płaci i wychodzi. Koniec
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2012-10-20 o 17:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() i jeśli nie widzisz różnicy między kimś kto pracuje na własny rachunek i może sam sobie wybierać klientow, a osobą, która pracuje dla kogoś i takiego komfortu nie ma to trudno, ja akurat to umiem zauważyć. ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2012-10-20 o 17:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy taki przypadek rozpatruje indywidualnie i w tym watku pisze konkretnie o Bertrandzie, nie dorabiajac do tego uniwersalnej zasady, a mierzac sie z faktami i wlasnymi emocjami. Cytat:
A niewiedza, (zeby nie napisac brutalnie; ignorancja), nie jest dla mnie usprawiedliwieniem dla czynienia czy popierania "zła". ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
dla mnie to nieodlaczny element "swiadomego" zycia. (nie kupuje nawet coca-coli, bo nie chce wspierac ich "dzialanosci") |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Trudny temat i daje do myslenia. Jednak uwazam, ze gdyby tak byc konsekwentnym w tym osobistym bojkocie to musielibyśmy zrezygnowac z dzieł, na czele ze sztuką z poprzednich epok, kiedy to ludzie byli prymitywni i okrutni dla wpółczesnych przestrzegających praw człowieka, a typ rządzenia podobny do dzisiejszych dyktatur. Czy przez to mamy bojkotować artystów, którzy sprzedawali sie okrutnym władcom? Czy bojkotować sztuke która powstała z inspiracji i pod wpływem trzech religii Księgi, przy których "osiągnieciach" w zakresie prześladowań, tortur i niszczenia dytkatura w Uzbekistanie to prawie liberalny kraj itd? Tego było by chyba za dużo.
I niestety to samo jest z bardziej przyziemnymi i podstawowymi rzeczami niż sztuka. Kazda dziedzina przemysłu wiąże sie z jakąś ekspoloatacją surowców, a to z wykorzystywaniem pracownikników i niszczeniem środowiska, szczególnie w krajach o dużej korupcji i niskich standardach ochrony pracowników czy środowiska Co do samego Duchafoura to mysle, że przyjmuje postawe typowa dla Zachodu, czyli "umywania rączek", póki na własne oczy nie zobaczy co robi tatuś wpływowej klientki to to nie bedzie sie przejmował, nie ona pierwsza i nie ostatnia ma taką rodzine. A płytcy celebryci leca po prostu na władze, bo to im imponuje
![]() |
#117 | |
Panaroja
|
Cytat:
Przede wszystkim należy porozmawiać o kobiecie , która 13-letnią córkę zaprowadziła na orgietkę ,będąc jak się zdaje w pełni świadomą tego co robi ![]() 2. Majuta , nie demagogizuj . Dobrze wiesz , co robią wojska sojusznicze i dlaczego . My też liczyliśmy w 1939 roku na aliantów , tyle że się przeliczyliśmy . 3.a czy ja coś takiego napisałam , że to nadludzie ? Każdy człowiek ma obowiązek zachowywać się przyzwoicie , niezależnie od tego , czy jest artystą czy nie . Zresztą częściej artyści uważają się za tych , którym ze względu na większą wrażliwość , talent , misję itp więcej wolno . Tylko że nic takiego wcześniej nie napisałam , natomiast napisałam , że mogą stać się wzorem do naśladowania dla innych .I dlatego powinni się zachowywać przyzwoicie .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uff, czuję się rozgrzeszona z ewentualnego umożliwiania międzynarodowych wojaży z pieskiem rodzinie dyktatora
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() I osobiste wycieczki Mai też wymyśliłam ![]() Spoko, peace @ smile bracia i siostry ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to tak na marginesie. Mam wrażenie, że pierwotny temat rozmył się trochę i roztarł w toku dyskusji. Taktyka "nie widzę zła, nie słyszę zła, nie mówię o tym co złe" nie sprawdza się, trudno jest być ślepym, głuchym, niemym i nie dostrzegać tego, co się dookoła nas dzieje. Na pewne rzeczy, zachowania, postawy nie może być zgody, czynnej czy biernej. Na jakie- to już każdy musi sobie rozstrzygnąć sam na własny użytek. Zagrożeniem zbytniej surowości jest fanatyzm, relatywizmu, liberalności, subietywizowania zaś- obojętność i milczące przyzwolenie. Mnie bliżej do tego liberalnego krańca kontinuum może dlatego, że źle czuję się w roli sędziego. W mojej pracy mam obowiązek być obrońcą, adwokatem jednostki z którą pracuję, a czasami, wierzcie mi nie jest to łatwe. Może się po prostu uwarunkowałam. Co nie zmienia faktu że staram się moją obecnością szkodzić tak mało jak to możliwe. Szkodzić bliźnim, środowisku, krajowi, czemukolwiek z czym się stykam. Czy takie niewiele to wystarczy by być przyzwoitym człowiekiem? Mam nadzieję że tak.
Jedynie skóra rozlicza zapach... Edytowane przez Trzy_Ryby Czas edycji: 2012-10-20 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.