|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
dla nas też coś jest już spakowane, te najmniejsze ciuszki, ale dostaniemy je później. póki co dostałam kilka gazetek m jak mama
|
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma z nimi lekko...
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/5-cz-poscieli-90x1...687299400.html |
|
|
|
|
#3874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jeszcze zrozumie, a życie jest za krótkie by samemu się nie przekonać o pewnych sprawach, potem by były tylko pytania, a może, a dlaczego itd itd co do tych hamburgerów to ja rzadko mam ochotę, ale jak mnie najdzie to nie ma zmiłuj Cytat:
3 częściowa poszewka na kołderkę, poduszkę i ochraniaczCo do pościeli to dla Michałka tylko dodatkowo ochraniacz i organizer na przybory i pieluszki do zawieszenia do łóżeczka (bardzo się przydaje, jak rzeczy są np w innym miejscu, a tak ma się przy ręce). Ja będę miała przewijak na łóżeczku to mi się przyda Z Julią kupiłam cały zestaw, prześcieradełko z falbanką, normalne prześcieradełko z gumkę, baldachim i jakieś serduszka do tego, też organizer, rożek do kompletu, ochraniacz na szczebelki. Miała łóżeczko jak księżniczka ![]() Ale takie bajery to dla dziewczynki pasują moim zdaniem. Powiem jeszcze, bo narzekacie na baldachim i mówicie, że to siedlisko kurzu, ale na wakacje świetnie sprawdza się, Julka spała z otwartym oknem i ani razu nie ugryzł ją komar, bo zawsze baldachim zakładałam na noc. Cytat:
wyszliśmy na spacer do lasu i brzuch mnie ciągnął już po chwili chodzenia ehh a w domu tylko podłogę umyłam :/ co do szacowania wyprawki to ja nie mam pojęcia tak naprawdę ile, bo każdy inaczej kalkuluje, ja np będę kupować fotelik z testami więc wydatek 1000zł, ale za to wózek używany, bo tylko gondolę mi trzeba więc ok 500zł nie więcej. Byliśmy na spacerze i mąż zrobił mi kilka zdjęć Jak teraz oglądam to jedno mi się nasuwa na myśl - ale ja mam wielki brzuchol!!!!
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam drugi kocyk niebieski z owieczkami
a i w drugim maku jest ta promocja z hamburgerami ;p ale nie było np. sałatki z tuńczykiem, dziwne. co to pościeli to ja jeszcze nie wiem ;p
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby u nas mieli tą kawę
|
|
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko kurczę tutaj nie widzę ochraniaczy na szczebelki ...
|
|
#3879 | |
|
Kniaginia
|
Hej Laski!
Piękne te wasze zakupy ubrankowe Póki co dziś wyszłam wreszcie z domu, bo taka ładna pogoda, i obkupiłam męża i siebie w ciuchy. On zaczyna nową pracę w trochę poważniejszym miejscu, więc jakoś musi wyglądać, a ja sobie dwie tuniki swetrowe kupiłam, takie rozwojowe, jak brzuszek będzie rósł. Cytat:
kasia86, śliczny brzuszek ![]() A w tej lampce żółwiku, który wyświetla niebo na suficie to się zakochałam, sama dla siebie bym taką chciała. |
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)w sumie nic nie bylo obiecane nie mowione zero palnow na przyszlosc. potem na gg pisal ze teski esy wysylal jak bylam w pl to musialam sie z nim spotkac. mowi ze kocha ze zrozumial ze popelnij blad pozwalajac mi odejsc wtedy bylo mowione ze jak popspalcam wszytsko odloze troche to wroce i sprobujemy. taaa pospacalam, odlozylam - i zaciazylam i masz bledne kolko. nosz moje zycie jest poprostu zaje-b-iste stripii - twoj przynajmniej wyglada jak ciazowy |
|
|
|
|
#3881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak pisałam sprawdza się w lato. My pewnie założymy dla Michałka taki baldachim na lato, bo mam stelaż tylko dokupię jakąś białą narzutkę i będzie Cytat:
faktycznie masz rozgardiasz z tym wszystkim, pewnie dużo myślisz o tym, co nie.. jakoś się ułoży, a jak się urodzi dzidziol to stracisz kompletnie głowę dla niego hihi
|
|
|
#3882 |
|
Raczkowanie
|
Kochane mam pytanie,bolą mnie dziś plecy gdzieś w połowie kręgosłupa i to całkiem mocno,czy któraś z was tak miała (przypominam że jestem w 13 tc) i czy to jest normalne?to nie jest ciągły ból pleców tylko takie jakby ataki,miałam takie bóle podczas pierwszego dnia okresu...
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ja mam od kilku dni ;/ właśnie w połowie pleców, czasami strasznie boli :/ ehh takie uroki ciąży, z Julią też miałam problem i tylko konie mi pomagały.
Znaczy wsiadanie na konia i jeżdżenie stępem, takie coś w stylu hipoterapii.
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na stronie maca chyba była jakaś lista maców biorących udział w tej promocji z tego co pamiętam, nie wszystkie to obejmuje. |
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
a my w bloku to nie mamy moskitiery w oknie, nikt chyba nie ma z tego co widziałam
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
my też w bloku, w wielu oknach widziałam. ja mam taką siatkę mocowaną na taśmę dwustronną z rzepem, (chyba w obi czy jakimś tego typu sklepie kupowałam, tanie a bardzo praktyczne) ale widziałam, że ludzie mają też takie wyjmowane z konstrukcją.
|
|
|
|
#3887 |
|
Raczkowanie
|
witajcie ale cudna jesień, na górze niebo pełne szybowców i paralotniarzy...dałam radę zeszliśmy drogą...kolory na drzewach...uwielbiam jesień
![]() co do pościeli badachim...przerobiłam na 2 prześcieradła bo do niczego oprócz kurzu nie służył... Kasia jak będziesz w pl daj znać to się spotkamy na rynku..nie wiem czy widziałaś jak pięknie jest odnowiony a z facetami tak już jest albo się kocha albo nienawidzi, życzę Ci by wszystko się poukładało![]() kobitki zazdroszczę zakupów ja po synku mam ubranka zielone, niebieskie i żółte...wanienkę, rożek i pościel z glucka...i już mnie korci by kupować...ale czekam na usg..
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
kasia86bgo - śliczny brzuszek
Wiecie co, kupiłam ten płaszczyk, noszę rozmiar S, wzięłam M, z tego co widzę po wymiarach nie będę wyglądać jak w worku, a myślę, że się dopnę później. |
|
|
|
#3889 |
|
Wtajemniczenie
|
no u nas mąż tez takie załozył. kosztuje grosze a w lecie spokój można okno otworzyć i nic nie bzyczy i nie gryzie i naprawdę się trzyma na lata.
|
|
|
|
#3890 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej !
Dzięki za opinię o ciuszkach co za piękny dzień dziś Cytat:
![]() Cytat:
Kalkulacji jeszcze nie robiłam, bo w sumie wiele dostaniemy więc u nas to inaczej, ale listę sobie zrobię jakoś po połówkowym. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
|
#3891 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przybornik też biorę pod uwagę, gdyż mebli w sypialni nie mam, a gdzieś te wszystkie kosmetyki pochować trzeba. Ja dziś podobnie jak większość z Was, dzień spędziłam z tż w terenie, zrobiliśmy sobie piknik ![]() Mam kilka fotek, może wrzucę potem taką z brzucholem w całej okazałości.... Miłego wieczoru wszystkim
|
|
#3892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pokaż się nam w nim ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
w klubie dodałam fotki brzuszka
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w poprzednim mieszkaniu mialam baldachim nad swoim łóżkiem super to wyglądało noi na komary było dobre hehe a dla maluszka jak bedzie w komplecie to wezme ale poki mieszkania nie zmienimy to nie zaloze mam a dlaczego nie pokazuje ;>
|
|
#3894 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i ściągnęłam, teraz nie zamierzam zakładać.. ale wyglądał bosko.. ![]() ja padam.. cały dzień na działce u dziadka.. czyste powietrze, piękne widoki, odpoczęłam ale teraz już siły nie mam.. to był cudny dzień.. trzeb wykorzystać ostatnie ciepłe dni.. ![]() dobrej nocy..
|
|
#3895 |
|
Rozeznanie
|
hej
Dzien dobry o swicie... Jeju obudzilam sie i spac nie moge Ale mgla u nas straszna, nic nie widac na metr do przodu chyba. Ehhh maz odsypia po imprezie wczorajszej, a ja tak leze i sie zastanawiam nad wszystkim :/ Wczoraj w ogole dostalam pierwsze ciuszki. Kumpela mi przywiozla, sama bez ostrzezenia Wiec chyba nie mogkam jej odeslac Mega slodkie, same kolory uniwersalne - ktore w sumie i tak najbardziej lubie Meeeega slodko bylo sobie to poprzegladac
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przyjdzie to zrobię zdjęcia i wrzucę
![]() Ciekawe czy dziś też będzie taki piękny, ciepły dzień jak wczoraj
|
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
my juz po śniadanku jajecznica zwijamy się za miasto....piękna pogoda
miłego dnia mamuśki
|
|
|
|
#3898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihiih no ja właśnie czekam aż Tż skończy jajecznice z grzybami
|
|
#3899 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo rany ale pospałam.... wczoraj pracowity dzień i padłam ewidentnie
) a dziś znowu pięknie i pora czerpać z ostatnich dni piękna i ciepła... następny weekend 3 stopnie i chmury
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
Oooo, widzę, że u wszystkich dziś jajecznica na śniadanko
U nas także! Dziś śmigamy na obiad u teściów, potem na zakupy spożywcze, a wieczorem Harry Potter i Więzień Azkabanu na TVN7
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

Moj Tż zresztą też za przesadą nie jest... I tak sobie myślę, że zdecyduję sie tylko na zestaw zawierający wypelnienie kołdry i poduszki, poszewkę na kołdrę i poduszkę i ochraniacz na szczebelki. A Wy jak planujecie?

i masz bledne kolko. nosz moje zycie jest poprostu zaje-b-iste