|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
U nas też słonko ![]() Tak widać? No niestety masz rację ![]() Ostatnio nie panuje nad swoimi emocjami, byle gó... potrafi wyprowadzić mnie z równowagi, dzisiaj rano aż się zagotowałam, bo: S pojechał dzisiaj do pracy moim Oplem (nieważne czemu), a ja miałam jechać z Zosią i do pracy Seatem. I co?? Odpaliłam, niby wszystko ok, a nie rusza! Ale najgorsza była moja pierwsza myśl-boże, jestem tak beznadziejna, że nawet nie umiem dojechać z punktu A do punktu B..., że sierota ze mnie, że z niczym nie umiem sobie poradzić.... Po namyśle, już w pracy, mam podejrzenie, że poszła linka od skrzyni biegów, ale jeszcze niewiadomo. Jeżeli się okaże, to tylko jakiś magiczny pstryczek-elektryczek, jakaś bzdura to chyba strzele sobie w łeb. S mnie oczywiście ochrzanił przez tel, że to normalna sprawa, że takie rzeczy się po prostu zdarzają, że to niczyja wina.... Niby wiem, a czuję co innego ![]() Niedobrze ze mną ![]() Fajna ta książka , ale chyba bardziej dla dzieci umiejących już czytać, co?
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-10-19 o 13:05 |
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Karo,jak dobrze że szczęśliwy u was finał
Zdrówka dla wszystkich potrzebujących Ola
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
angy, no nie daj się temu facetowi
Jednak kupiłam tę książkę, ja Kubie przeczytam polecenia ![]() Kasia
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam zastrzeżeń
|
|
|
#2015 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas dziś super ciepło, piłam kawkę na balkonie w koszulce bez rękawków ![]() czytałam o nich tylko Cytat:
nie pamiętam ile płaciłam ale coś ok 100-120 zł właśnie, był na promocji wtedy chyba ![]() gotuje cicho i szybko brudki i palce widac, cieżko utrzymac go długo w czystości ale mi to bardzo nie przeszkadza, wygląda i tak lepiej niż biały ![]() Cytat:
ile dałaś? gdzie kupiłaś? angy ![]() *** a ja mam nerwa... i nie panuje nad tym co mówię...
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** U nas znów dziś piękna pogoda
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
angy niestety atmosfera w pracy wpływa na wszystko. Mam nadzieję, że się polepszy i nastrój i w pracy. Kasiu zdrówka teściowi życzę Karo i Twojemu Tacie też i dla babci Czekoladki również zdrowia Daj znać czy Kubie się spodoba spokojnie kochana a z jakiegoś konkretnego powodu te nerwy? czy takie tylko... Hej zrobiłam sałatkę smaczna wyszła, choć nie przepadam za takimi ryżem |
|
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać czy się podoba A co się stało? Cytat:
![]() *** Ale było dzisiaj pięknie ![]() Byliśmy na drobnych zakupach, kupiłam sobie legginsy, sweterek i a'la marynarkę dżinsową -trochę mi lepiej
|
|
#2019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sobie ost całkiem ciuchowe odpusciłam ![]() wczoraj była super pogoda, dziś też już słoneczko świeci ![]() Cytat:
mąż mnie wkurzał, Zuza nie słuchała i miałam już dośc a propo Zuzy to ostatnio wyjątkowo niegrzeczna jest, tzn nie rozrabia jakoś, ale nic nie słucha, nieraz nawet nie reaguje jak do niej mówię... *** chyba sobie spisze plan na dziś bo inaczej znów nic nie zrobię ![]() Miłego dnia
|
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
|
Opisałam się, wcisnęłam jakiś klawisz i wszystko znikneło
Więc Cześć ![]() Dziękuje za Wasze wszystkie kciuki Kontrola wypadła dobrze. Jolu wszystkie badania wyszły ok. Najbardziej zależało mi na szczegółowych badaniach krwi, bo przeraża mnie ta okrojona dieta Alana. Prosiłam Panią Doktor żeby zleciała dokładne badania, ale Ona albo zapomniała albo nie wiem, bo zrobiono Mu tylko to co zawsze . Ekg wyszło dobrze, Echo nie dął sobie zrobić i nie wiemy czy żyła wieńcowa która u Niego przetrwała jeszcze jest czy nie ma. Holter też dobrze- nie zapisały sie żadne częstoskurcze ani nic innego. Znalazł sie nowy problem... z oczkiem. Pani Doktor kazała pojechac do okulisty na kontrolę bo Jej zdaniem bardzo Mu ucieka lewe oko No i faktycznie, teraz jak sie Mu przyglądam to to widzę. Nie wiem czemu wczesniej tego nie zauważyliśmy Angy jak dziś Twoje samopoczucie? **** Wilgotność powietrza na dworzu sięga chyba z 80% brrrr nie lubię jak jest tak mokro. Na dwór nie chce sie wychodzić bo wszystko mokre. Wczoraj wieczorem miałam niezłe przezycia, bo wracałam autem i nie dość że ciemno to jeszcze była taka mgła że nic a nic nie widac. Jechałam jak żółw a i tak miałam serce w gardle. A no i musze pochwalić mojego Syna, bo odkąd zrezygnował z pieluch w dzień, tak w nocy jeszcze miał. 2 Tyg temu pierwszy raz nie założyłam Mu pieluchy na noc i tak już zostało Jestem dumna ![]() Idę Was jeszcze poczytać co pisałyście, bo coś jeszcze miałam, ale nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Aaaa już wiem, Kasiu Karo Czeko trzymam kciuki za powroty do zdrowia Waszych bliskich ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Jolu macie już tą książkę? Opisz wrażenia. Jakiś czas temu o niej czytałam, bo bardzo zachwalana była, ale wcale mi się nie spodobała. Podejrzewam, że Alan też nie byłby zadowolony. Maju na kiedy masz termin? Mówiłaś ? Chyba już niedługo, co?
|
#2021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znac jeszcze jak po okuliście, mam nadzieję że uda się to szybko wyleczyc ![]() termin mam pomiędzy 15.11 a 12.12 ![]() rozstrzał spory, mam od 15ego byc gotowa ![]() a jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, tyle spraw do załatwienia, oczywiscie tych związanych z domkiem... jak ja to zrobię, nie wiem...
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O kurcze, to faktycznie niezły odstęp w datach. Jeszcze Masz "chwilkę" na przygotowania. A z domkiem, to przecież masz męża do pomocy, On sie niech zajmie tymi sprawami. Pewnie i tak jest zapracowany, ale Ty wkońcu musisz zwolnić ![]() Idziemy na II śniadanie
|
|
#2023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oczko ucieka, tzn. zezuje? Trzymam za okulistę![]() Nie mam jeszcze książki, a dlaczego uważasz, że Alanowi się nie spodoba? Ja uważam, że to super pomysł ![]() Cytat:
, to już? ![]() *** Dziewczyny, jak ubieracie teraz dzieci do przedszkola? To znaczy, w czym chodzą po przedszkolu i co wkładają na drogę?
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Lecimy zaraz do lekarza bo niby gardlo ja nie boli i katar mniejszy ale doszedl kaszel no i smarki siedza gdzies gleboko nawet frida nie pomaga, pewnie syropek dostanie mnie dopiero dzisiaj przestalo to gardlo bolec to przy okazji i mnie zbada bo nadal czerwone ![]() a malzowi odezwala sie depresja ![]() wczoraj bylismy odwiedzic babcie w szpitalu......starosc jest smutna babcia juz jak male dziecko, sama nie siadzie, trzeba ja karmic, pampersy zmieniac.......a jeszcze niedawno chodzila.......musi tez sie przyjrzec bo nie poznaje bliskich- smutne to![]() ale dzisiaj maja ja przywiezc do domu
|
#2025 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety tak ![]() dzięki Alan nie lubi takich ... że tak powiem "statecznych" książek Może się mylę... ![]() Cytat:
Najlepsze z tego to że babcia będzie w domu- zawsze to lepiej niż szpital.***** Mąż po kilku miesięcznych prośbach wkońcu maluje kuchnie! ALLELUJA, ALLELUJA ![]() Alan pieknie Mu pomaga tzn. mąłż nie ma wyjścia- musi zaakceptowac pomoc syna . Własnie poszli razem do garażu po śrubokręt
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
czeko mam nadzieję, że wszystko u Was się poprawi
aga, daj znać jak po wizycie u okulisty, czy ma któraś z Was pralkę z funkcją prania parowego? np. taka? http://www.euro.com.pl/pralki/hoover...6-p.bhtml#opis droga i zastanawiam się czy warto. chyba ze kupię tą Samsunga co pokazywałam. http://www.euro.com.pl/pralki/samsung-wf1702wpv2.bhtml choć najszczęśliwsza byłabym gdybym znalazła fajną pralkę do max 1300zł ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Maju, ale fajnie, już tak blisko masz do terminu ![]() szybko zleciało Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-10-22 o 14:41 |
|
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojtusiu ja mam tą pralkę i jestem baaaardzo zadowolona
mąż sie śmieje, że tą pralkę to nawet małpa by obsłuzyła http://www.appliancesonline.co.uk/pr...ver-11438.aspx
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-10-22 o 15:05 |
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn ja lubię mieć wyświetlacz, widzieć ile zostało do konca prania, jakąś funkcję opóźnienia włączania też często korzystam z tego. ale wygląda fajnie, ja to nawet pralkę chcę mieć ładną ale przede wszystkim funkcjonalną.
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojtusiu bajerów ona nie ma żadnych. Mi zależało na tym aby było jak najmniej przycisków, żadnych wyświetlaczy itp bo pralkę mam w kuchni i chciałam żeby w miarę ładnie wyglądało. Ma tylko 4 programy i to wsio
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzuciłam do klubu Alana z tatusiem w akcji , zapraszam
|
#2031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam takie dziwne uczucie, jakbym się zacięła, zatrzasnęła na amen Nie wiem, czy miałyście kiedyś coś takiego![]() ![]() ![]() Bardzo się ciesze z wyników Alana Mam nadzieję, że z tym oczkiem to nic poważnego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Maja ale to zleciało -w szoku jestem
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś ma linki do naszych poprzednich wątków łącznie z poczekalnią?
patrzyłam na początku tego wątku i nie ma tej listy. |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Agga, ciesze sie, ze wyniki dobre
Mamusie, waszym chorujacym Bliskim zycze duzo zdrowia Maju, nie moge uwierzyc, ze to juz , jak najmniej stresow ci zycze U nas nic nowego, poza tym, ze przyszedl rachunek za wkladki ortopedyczne, prawie 100 GBP ![]() Mam kilka dni wolnego, wiec odgruzowuje dom ![]() Sciskam was mocno
|
#2034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przyjdzie minus to wyciągnę rajstopy. Cytat:
współczuję... ![]() A Werka nie umie wydmuchać noska,że jeszcze fridy używasz? Aga chciałam oblookać foty i nie masz nic nowego w albumie ![]() Cytat:
Taki bardzo poczciwy człowieczek z serwisu.Powiedział że to połowa życia pralki i nie ma sensu ich wymienić jak drugi raz siądą. Pytaliśmy go o coś nowego, to odparł że do 2000tyś to takie średnie, a od 2000 to już dobre. W ndz jadę do Wawy ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Wrzuciłam focie do albumu dla tych co nie mają fb itepe
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za mile slowa
Kasiu oczywiscie umie sama oproznic nosek ale siedzi jej gleboko ze sama przynosi fride i prosi zebym wygonila smarki
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
KAsiu jest filmik w klubie ![]() **** Lecimy zaraz do Biedronki i na place zabaw bo Alan chce jechać na 2 Pewnie dłuuuugo tam posiedzimy.Miłego dnia.
|
#2037 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
czeko, mam nadzieję, że szybko zły czas u Was minie ![]() Cytat:
![]() Widziałam pomocnika, fajowy ![]() Cytat:
Dzięki Cytat:
![]() Zaglądaj ![]() Cytat:
*** Piję kawę, głowa mnie boli i w ogóle taki fuj i ble
|
|
|
#2038 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolu np takie http://www.bookmaster.pl/jaki,ten,sw...a/473204.xhtml tutaj są okienka w środku do otwierania itp albo taka http://www.smyk.com/czuczu-znam-lite...i-dla-dzieci-p o ile mozna ją nazwać książeczką
Alan lubi wszystkie książeczki w których może coś robić, ale robić tak naprawdę, a pokazywanie paluszkiem raczej by Mu nie przypadło do gustu![]() Dobra uciekamy do tej Stonki .
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukam nadal idealnej, narazie wygrywa samsung, ma mały pobór wody i prądu w porównaniu z innymi które patrzyłam, no i ma szybki program 15 minutowy, co czasem mi się przydaje. ale wam fajnie ![]() ja pije herbatke i jem kanapki, drugie śniadanie, apetyt mi dopisuje ![]() poza tym rozglądam się w necie za podkoszulkami z długim rękawem, bo Oli powyrastała strasznie. http://allegro.pl/olam-biala-koszulk...695297029.html te są najtańsze, ale jak z jakością? polecacie jakiejś firmy? aha i jeszcze miałam zapytać, czy używacie dla maluchów pasty do zębów z fluorem czy bez? byłam w sklepie i miałam do wyboru colgate z 100 ppmF i aquafresh z 500ppmF i nie wiedziałam którą kupić, i nie wziełam żadnej Oli myje zęby średnio 3 razy dziennie |
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ogląda się w niej obrazki i przede wszystkim czyta, ta w porównaniu ze zwykłymi, będzie bardzo interaktywna Cytat:
Ja w ogóle takich nie mam dla Kuby, kiedy Oliwkę w nie ubierasz? Raz dziennie używamy Elmexu z fluorem, drugi raz bez fluoru, w przedszkolu chyba różnie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)