|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
ISAOK mój dzidaek tez jest krawcem zawodowym. Ja niestety nie mam checi ani talentu do takich spraw. Zazdroszczę ludziom, którzy maja takie talenty
A to zdjecie poglądowe na fotelik: Zdjęcie0066.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Jacieee dużo siły dla Was, żebyście wytrwali i dużo zdrówka dla Twojego skarba, żebyście szybko wrócili do domu i zdrowia
![]()
#4744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Isia
![]() to i my sie pochwalimy. Dzisiejsze liściobranie + polowanie na kaczora. |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Raczkowanie
|
Faktycznie broni swojego terenu
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() A polowanie udane było? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Rozeznanie
|
scio i spodniczka musi byc
![]() DDewik mam od roku ten polarek z ikei do wozka i jest w miare cieply ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Jacieee
![]() ![]() Śliczne jesienne dzieciaczki ![]() ![]() Brumek nie pomogę z fotelikiem, my mamy odnogę Racaro ![]() Isia a jak planujesz to obszyć? Tylko materiałem czy będziesz coś między kocyk a materiał dawać? Też bym uszyła bo szyć umiem- niekoniecznie lubię ![]() Ale nie wiem jak obliczyć ile materiału potrzeba na taki kocyk ![]() HELP ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Taki uszyty kocyk byłby fajnym prezentem na mikołaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wpisz sobie jeszcze w allegro,tkaniny "patchwork albo miller" wszystkie angielskie tkaniny sprzedawane sa na cwiartki-ja bede kupowac pod ten polarek z ikei ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Ci maja jeszcze fajne materiały,sklep na all http://cottonhillblog.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Modne sówki ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Isia a ile tego materiału będziesz kupować do obszycia kocyka z Ikei? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Wtajemniczenie
|
Jacieńku
![]() Obejrzałam zdjęcia - malutkie prześliczne ![]() ![]() Rodzice wczoraj przylecieli, są do środy, więc mnie jest tu mniej. Buziaki dziewczyny!
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy kaczor przeżył? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kim był ten pechowiec, którego Twoje dziecko chciało dopaść w swoje ręce? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wszyscy to i ja ![]() My z dziś...
![]() |
#4758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Wy śliczni,a Tymek widze po tatusiu na wspinaczki sie juz szykuje ![]() ![]() ![]() A chustke mamy taka sama(z Zary) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-20 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziękuję Wam za opinie ![]() Jacieee, boziuu, ale Wy się nacierpicie ![]() ![]() Brumku, gratuluję kolejnego ząbka ![]() Co do fotelika, my mamy Romera King Plus i jestem z niego bardzo zadowolona. Szybko i sprawnie się go przekłada z auta do auta, bardzo łatwo się ściąga pokrowiec do prania. Dominik ma w nim dużo miejsca i widzę, że mu w nim wygodnie ![]() Isiaok, ja również chętnie zobaczę co to wyczarowałaś ![]() Devik, mamusia z Boryskiem ![]() Scio, jaka śliczna Agatka w jesiennym klimacie ![]() ![]() Agni, bije od Was takie szczęście, że aż się sama uśmiecham do Waszych zdjęć! ![]() Brumku, kombinezon zarowy, Domek ma niebieską kurtkę i szare spodnie ![]() Ja też w Kappahl nie lubię robić zakupów. Kiedyś kupiłam coś tam Domkowi, ale nie byłam z jakości jakoś bardzo zadowolona ![]() AgaG, szkoda ![]() Marina, nie rezygnuj, proszę ![]() Dzień dzisiaj szybko zleciał, jutro chyba jedziemy do Wisły. Ja w końcu zafarbowałam włosy, bo już na odrost nie mogłam patrzeć ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Pięknie ![]() Nam nie ma kto robić zdjęć, bo na spacery zawsze chodzimy sami ![]() Ja idę na łatwiznę i kocyk kupię gotowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
No i zgadnijcie co robię? Oczywiście przeglądam tkaniny i tworzę kocyk.
![]() Szyć niestety nie umiem, ale mam znajomą krawcową, która szyła mi sukienkę na studniówkę i suknię ślubną, więc mogłabym ją wykorzystać- kasuje malutko, a rzeczy robi cudne. ![]() Jaciee, trzymam kciuki, żeby wreszcie pojawiła się poprawa i żeby we wtorek Domek spędził już noc w swoim łóżeczku, ewentualnie rodziców. ![]() ![]() Marinka, kurczę przemyśl to jeszcze. Studia to jednak ważna sprawa i myślę że możesz żałować tej decyzji. Rozumiem, że tż sporo pracuje, ale to też jego syn i na pewno dobrze by im zrobiło takie męskie sam na sam. ![]() Albo może ta kuzynka tż mogłaby czasem przychodzić? (skoro ma takie zapędy do opiekowania się bezbronnymi stworzeniami ![]() Isia, no to boska Ewcia będzie miała boski kombinezon. ![]() ![]() ![]() Co fajnego w Kappahlu upolowaliście? Ja się cały czas rozpływam nad jednoczęściowym dresem ![]() ![]() Kajool, Szymek jest świetny. ![]() Natko, a kolor kocyka już wybrany? Ile pięknych jesiennych zdjęć się pojawiło, aż paszcza się cieszy. ![]() Myha, przecież to anioł wcielony, a nie diabełek- te błękitne oczka mówią same za siebie. ![]() Scio, Twoja pogromczyni kaczek jest urocza. ![]() ![]() Brumku, Tymek jak zawsze przystojny, do twarzy Wam w jesiennych liściach. ![]() ![]() DDewik, Borysowi to chyba uśmiech nie schodzi z twarzy, co? ![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie kubka do mycia głowy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Witam
brumku my mamy Recaro i nie podpowiem. Kolezanka ma Maxi cosi tobi i jest zadowolona - tyle wiem. Tymus na spacerku sliczny - ja tez chce isc z mala na taki jesienny spacer ![]() Reszta naszych slodkich dzieciaczkow ![]() ![]() ![]() Marysia poszla mi spac o 22.30 a wstala o 6.30 myslalam ze sobie strzele baranka.
#4762 |
Zakorzenienie
|
Brumek nie wiem czy w jednym sklepie u Was mają Rómera i Maxi.Ale zob w jakim ile Tymek ma miejsca.Przekładanie Rómera do innego auta.O niebo łatwiejsze dla mnie niż w Tobim.Ale musicie sami zob co dla Was wygodniejsze.Ja mam Rómera i jest fajny.Nie wiem czy we wszystkich fotelikach się dzieciom pocą plecy latem? Bo w Kingu chłopaki zawsze plecy mają mokre.Z tym że My nie używamy klimy więc może też dla tego
![]() Ale Tymek ślicznie rośnie cała mamusia ![]() co do H&M to ja ost zauważyłam że w bodziakach i rajstopach się dziury robią.A tak kiedyś lubiłam ten sklep. dla mnie taki kocyk to trochę nie potrzbny gadżety.Mój duży ma od niemowlaka kocyk.Jakiejś hiszpańskiej firmy zapomniałam nazwę.I używamy go cały czas. B pod Nim spi.A Oluś od dawna kocyka nie używa bo nie śpi w południe a na noc ma kołderkę. B ma chyba 3 kocyki więc to mu starczy.Na noc śpiworek. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-10-21 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zadomowienie
|
Jacieee trzymaj się mocno!
Śliczne jesienne zdjęcia, a bohaterowie cudowni ![]() Miałam się pytać o te kocyki. Ja mam kocyk obleczony w poszewkę i w dzień podczas drzemki tym przykrywam Patryka. A poszewkę zawsze można zmienić ![]() Co do tego pomysłu uszycia kocyka, to można by dać dwie warstwy polaru i tą tkaninę ![]() Ja umiem szyć, ale moją maszynę odsprzedałam mamie, a pieniądze za nią poszły na klimatyzację w aucie ![]() ![]() Na drutach i na szydełku też umiem robić, ale nie pamiętam, kiedy ostatnio korzystałam z tych umiejętności ![]() Mój mąż ma dzisiaj urodziny i pojechał z kolegami na grzyby... Prezent od nas dostał już wczoraj. Myślałam, że dzisiaj rano będę pierwsza z prezentem, ale jego rodzice już wczoraj mu przynieśli, "bo on się w sobotę urodził". Tak że mamusia była pierwsza, więc i my od razu daliśmy mu prezent, bo w sumie chciał. Ja naprawdę czasem mam wrażenie, że t. ze mną konkuruje. Nadal chce być najważniejszą osobą w życiu synka (i wnuczka też)... Ale możliwe, że to tylko zła moja interpretacja, choć i tak mi przykro się robi... No cóż - pewnych rzeczy nie przeskoczę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wydaje mi się, że Romer jest większy, Lilka ma w nim więcej miejsca, jedynie co to okrutnie denerwuje mnie poluźnianie i zaciąganie pasów. Maxi Cosi jest jakby mniejszy w siedzisku, ale wydaje mi się, że lepiej wyprofilowany i Lili siedzi się w nim wygodniej. No i lepiej się rozkłada do spania (dla nas w długie trasy to ważne ![]() W sumie do obydwu nie mam zastrzeżeń, poza tymi kilkoma szczegółami. Chociaż juz postanowione, że do Polski jedzie z nami Maxi Cosi ![]() Głównie przez to, że lepiej się rozkłada do spania i w Romerze siedzisko jest trochę inaczej wyprofilowane. Lili siedzi w nim taka przygarbiona - jakby dawał duży nacisk na dolną część kręgosłupa. Przepinanie w samochodu do samochodu - mój tż woli zapinać Maxi Cosi ![]() Ja się nie wypowiem, bo jeszcze nigdy nie montowałam fotelika ![]() A Tymuś je już wypróbował w sklepie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Wtajemniczenie
|
Hejka. My czekamy na obchod.
Eweeve jak czytam o tych spacerach i pomysle ze od jutra ma sie psuc pogoda to tez mnie trafia. Tym bardziej ze mielismy byc teraz cala trojka w Zakopanem . Napisac Wam cos smiesznego? @ dostalam :/ Tego mi tu brakowalo.
#4766 |
Rozeznanie
|
Brumek my mamy Romera.
Jestem z niego zadowolona ogólnie ale faktycznie trochę ma dziwnie wyprofilowane siedzisko, troche nóżki zadarte są. Ale tak sobie myślę że to ze względów bezpieczeństwa - za cos te gwiazdki mu przyznali. ![]() Odpinanie szelek jest trochę dziwne, raz paznokcia złamałam to nauczyłam się bokiem kciuka to robić. Kwestia przyzwyczajenia. No i ciężko śpiącą Karolcię z niego wyciągnać, ale nie mam porównania do innych fotelików, moze ogólnie nie jest łatwo takiego wiotkiego 10 kilowego brzdąca wydobyć z jakiegokolwiek fotelika ![]() Mamy w kolorze 'cowmooflage' i go uwielbiam ![]() Fotka w załączeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Rozeznanie
|
jacieeee jestem z Wami myslami kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
U mnie lipa- wczoraj było u mnie w nicy pogotowie, bo znów dostałam masakrycznych bolów żołądka. To już trzeci raz w tym roku pogotowie ![]() eve miałam pytać- jak twój mąż z tym żołądkiem? bo on też tak cierpiał ostatnio na to nie? idę ponadrabiać
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zadomowienie
|
![]() nacieszyłam oczy zdjęciami jesienno-fotelikowymi wszystkie dziewcyznki tak kolorowo, radośnie ubrane, małe księżniczki ![]() ![]() scio, perwspektywa na zasypany, jesiennymi liśćmi teren - piękne, oczy trudno oderwać a mała zombiaczka w piaskownicy? jakoś się nie wystraszyłam, cudna ![]() Marina, nie rezygnuj, moż ewłasnie ta kuzynka by się nim zajęła w tym czasie? na pewno mozna znaleźć jakieś rozwiązanie kocyki, jak się zastanowić to nie potrzebuję pilnie i od razu, ale są takie śliczne ![]() fotelik - my mamy King Plusa, nie mam porównania do innych więc obiektywna nie będę, jest ok, obszerny, wygodny, jestem zadowolona ![]() jacieeeee, myslę o was ciągle, wypatruję wieści i wraz z wami czekam na poprawę a @ też wybrała sobie dobry moment ![]() czy są jakieś wieści od neroli? nie zawsze jestem na bieżąco, może pisała? ciekawe co u nich? też często o niej myślę ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() idź z tym do lekarza, bo to nie jest normalne, powinnaś to zdiagnozować, zrobić biochemię, usg może nawet tk, oczywiście będzie problem z uzyskaniem skierowań, ale walcz
![]() |
#4770 |
Wtajemniczenie
|
BRUMKU piekne jesienne fotki. i niech ktos powie, ze jesień nie jest piękna. Tymcio oczywiscie czaruje swoimi oczetami
![]() Kusicie tymi kocykami. Ja mam dwie lewe rece ale mam dzisadka krawca i kto wie czy nie poprosze go o uszycie kocyka ![]() Ogladajcie dzisiaj "Ugotowanych". bedzie moja ciocia. Nic nie wiedzieliśmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.