![]() |
#1381 | |
Wiedźma
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Cytat:
Teraz to nieistotne, czy Tobie się nie udało, czy może mnie nie udało się doczytać miedzy wierszami. Chyba, że życzysz sobie pogawędzić na ten temat - wówczas będzie to dla mnie wielką przyjemnością, jak każda rozmowa z Tobą. ![]() Miłych i spokojnych snów Ci życzę. A także słonecznego poranka. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-02-14 o 04:06 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Rozeznanie
|
Witam Sąsiadeczki i życzę radosnego dnia i słodkich buziaków
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Z Luba się nic nie dzieje, prócz tego, że upadła na głowę (w przenosni ale i tak bolesnie)
![]() Z dnia na dzień własciwie postanowiłam zmienic wystrój pokoju mojego syna. Zmienic meble, tapety... no i jak postanowiłam tak robie. Niestety decyzje podjęłam w momencie kiedy mój mąż ma w pracy urwanie głowy i małe piekło. Wiedziałam o tym i mimo wszystko... echh durna jestem. I tak: meble stare mi rozkrecił i wyniósł a reszta niech pozostanie milczeniem... ![]() W każdym razie nowe meble juz zamówiłam, starą tapete zerwałam razem z dziecmi i nowa też z nimi połozę... A poza tym cały czas walczę z moją mamą o to, zeby zechciała do nas przyjechać. Cały czas wiszę na telefonie... A Mama ciagle znajduje jakies wymówki... ![]() Karolino, wyobarażam sobie jak się Babcia ucieszy.. A Wy pewnie tez miałyscie wiele radosci z tym przygotowywaniem wszystkiego. Wspaniaej zabawy Ci zyczę i napisz póżniej jak Babcia zareagowała. No i koniec tego dobrego, idę do roboty ![]() Pozdrwaiam wszystkich serdecznie
#1384 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No to całuję serdecznie i życzę...no wlaśnie czego się życzy fachowcowi od remontowania mieszkań? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
Kochane moje
![]() ![]() dzisiaj była impreza domowa - ja, Babcia i jej trzy koleżanki ![]() Był pyszny obiad...ale nie będę się rozpisywac... zaczyna być mi wstyd, ze na obiad było mięso, a nie uczucie głodu... Przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Danusiu dziękuję Ci bardzo za kartkę walentynkową. Sprawiłaś mi wielką radość, to była prawdziwa niespodziewanka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Postaram się zaglądać częściej ![]() Dzisiaj miałam dzień pełen wrażeń i wcale nie przez Walentynki, nie obchodzę raczej a w tym roku szczególnie, jestem już właściwie singielką ![]() W końcu dotarło do mnie wyczekiwane cudeńku, moje maleństwo kochane, moja cyfrówka ![]() ![]() Idę zaraz spać, jutro cały dzień w pracy ![]() Słodkich snów ![]() Dobranoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
Pozdrawiam wszytskie dziewczyny,,,,smacznego przy chruscikach czy paczkach.Mrs Vargas,,,,to beda wkrotce wspaniale fotki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zadomowienie
|
Oj Karolina, jak się poczęstuję twoimi, to już będzie przesada, już 3 zaliczyłam.Nie mam silnej woli na odchudzanie widząc tyle pyszności.Kocham jeść torty, torty, torty........
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Danusiu !!! Oczywiście kochana,że mogłaś !!! ![]() ![]() ![]() Zapraszam sąsiadeczki na pólmisek domowych chruścików( po sąsiedzku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zadomowienie
|
Robótka i Karolina pokazaly od czego się dzisiaj tyje.Ja podaję przepis na faworki mojej Mamy.Są pyszne,kruchutkie i baaardzo kaloryczne.
3 zółtka 3/4 butelki kwaśnej śmietany (czyli około180 ml bo butelka miala kiedyś ćwierć litra) orzeszek (włoski) masła łyżka octu (lub spirytusu) mąki ile sie wgniecie-około pół kg. 1/2 kg. smalcu (nie oleju!!!) wyrobić bardzo dobrze ciasto,stłuc je nawet wałkiem wałkować cieniusieńko,zrobić faworki i smażyć na smalcu. Trochę za póżno podaję ale może na ostatki lub w przyszłym roku??
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-02-15 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Rozeznanie
|
Witam Kochane Panie
Wpadłam do Was z wizytą sąsiedzką zaproszona przez Danusię Przepis na chruścik chętnie skorzystam mi nie bardzo wychodzą są za twarde . Moja mama robiła chrust jak marzenie ale to już historia ja mam jej przepis i nie udało mi się powielic to była fantazja niebo w gębie!!!!!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie jeśli pozwolicie będę u Was gościła całuski miłego wieczorku. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Wszystkie 60+!
Pozdrowienia z sanatorium w Horyńcu dla Starszej Pani w jej wszystkich fanów! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zadomowienie
|
hej Malnoweczko,,,widzę,,ze tesknisz za wizazem i jakoms kawiarenke znalazłas z netem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W 50+ pisalas ze smutkiem o swojej kochanej Mamie,która niestety chorowała na chorobę Alzheimera.Czy nie sprawię Ci przykrości jeśli poprosze byś opisala jakie są pierwsze symptomy tej strasznej choroby? Czym różnią się jej objawy od coraz slabszej pamieci charakterystycznej dla ludzi w starszym wieku? Gdyby te wyjaśnienia były dla Ciebie zbyt bolesne wycofuję pytanie i przepraszam. Wolisz zwracać sie do mnie po imieniu-prosze bardzo.Wszystko jedno jak aby często. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Toogra, jak się czujecie? piszesz o chruścikowej uczcie wiec chyba lepiej? A na Twego TŻ wczoraj się wkurzyłam.Pomijam fakt,że to walentynki ale dzwonić że nie przyjdzie bo sie boi zarazić,wtedy kiedy ledwie sie trzymasz na nogach i potrzebujesz pomocy ? A gdyby role się odwróciły? Och ci ![]() Dziękuję za walentynkowe karki. Mona Lisa -zatkało mnie na widok Twojej kartki. Mój Mąż tylko westchnął. ![]() ![]() ![]() ![]()
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-02-15 o 23:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ,,witam St.Pani wczoraj miałam tzw.smaka na chrusty,,ale nie miałam siły robic,,,wiec upiekłam racuszki.Moj TZ no cuz nie bede go bronic,,,z jednej strony go rozumiem,,,gdyby się rozchorował byłaby klapa,,bi jego nie ma kto zastapic w pracy...jest sobie sam szefem i pracownikiem.Ale własnie nie zapytał czy cos potrzebuje np.zakupy,,czy cos w tym rodzaju,,,jakos zauwazyłam,ze przez to,,ze ciagle z chorobami ja normalnie chodziłam do pracy i wszytsko robiłam w domu,to jak mnie scieło na maksa,,,ludzie uwazają ,że nic mi nie jest
![]() Soory za chaotyczne pisanie,,,ale ledwo siedze przed kompem. ps.St.Pani mam nadzieje,,ze moja kartka z podziekowaniem w Walentynki doszła.. Babygia gdzies TY???? Lubka bie remontuj tyle ![]() Edytowane przez Toogra Czas edycji: 2007-02-16 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Zadomowienie
|
Toogra,to nie była napaść na Twego TŻ-ta lecz na cały (prawie )ród męski.My wiemy wszystko co ,jak i kiedy.Im trzeba wszystko powiedzieć,pokazać palcem,sami sie nie domyślą. Np.ostatnia woda,której mój mąż musi ze względów zdrowotnych wypić 2 litry dziennie.-Po co dżwigasz,nie mogłaś mi powiedzieć żebym kupił? -A sam o tym nie wiesz?
Tak więc nie nacieraj dziś uszu swemu Panu (wyłowiłam w sąsiedzkim wątku,ze jedzie z pączkami ).Ot poprostu,mężczyzna.Kartka doszła-dziękuję. A jeśli już jestem przy tematach mesko damskich przepiszę Wam wiersz mojej ulubionej Wisławy Szymborskiej.Wiersz -perełka.Zobaczcie jaki mądry,prawdziwy i piękny: PORTRET KOBIECY Musi być do wyboru. Zmienić się,żeby tylko nic się nie zmieniło. To łatwe,niemożliwe,trudne,w arte próby. Oczy ma,jeśli trzeba,raz modre,raz szare, czarne,wesołe,bez powodu pełne łez. Śpi z nim jak pierwsza z brzegu,jedyna na świecie. Urodzi mu czworo dzieci,żadnych dzieci,jedno. Naiwna,ale najpierw doradzi. Słaba,ale udzwignie. Nie ma głowy na karku,to bedzie ją miala. Czyta Jaspersa i pisma kobiece. Nie wie,po co ta śrubka i zbuduje most. Młoda,jak zwykle młoda,ciągle jeszcze młoda. Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem, własne pieniądze na podróż daleką i długą, tasak do mięsa,kompres i kieliszek czystej. Dokąd tak biegnie,czy nie jest zmęczona. Ależ nie,tylko trochę,bardzo,nic nie szkodzi. Albo go kocha,albo się uparła. Na dobre,na niedobre i na litość boską. Która z Was nie odnalazła w tych słowach siebie? Dla mnie najbardziej uderzajace są dwie ostatnie linijki. Miłego dnia moje kochane słabe-silne-wspaniałe Koleżanki.
#1401 |
Zadomowienie
|
St.pani dobrze,,zareagowałas,,,na lezało mu się jak najbardziej....Nie pisałam,,ze jedzie z paczkami
![]() Wiersz jakże prawdziwy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1403 |
Rozeznanie
|
Witam miłe Panie
Wpadam tylko na chwilkę mam urwanie głowy z tym obiadem nie z tej ziemi ale już się nieco obrobiłam więc wpadłam życzyć Wam miłego wieczorku. Danusiu na Twoje pytanie odpowiem pózniej. Dziękuję za serdeczne przyjęcie będę wpadać całuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Miłe Sąsiadeczki
![]() Tak Danusiu co prawda jest to tylko jednokomputerowe stanowisko internetowe ale to też jest ok ![]() ![]() ![]() Toogro moja Droga ja bardzo się cieszę, że mam z Wami kontakt. Pozdrawiam serdecznie ![]() Dla wszystkich życzę miłego wieczorku i do spotkania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zadomowienie
|
Dziewczęta gdzie Was wcięło?
![]()
#1406 |
Zadomowienie
|
Starsza Pani oj wcięło,wcięło.Mam ostatnio nalot koleżanek.Rano szybko wstaję, zakupy, śniadanie i ktoś przychodzi, pójdzie -to znów następna i następna.Dalej obiad,pzygotowany dzień wcześniej, idę do przyjaciółki(nadal problem z błędnikiem), tam troszkę posiedzę, coś pomogę i do domu.Tu znów kolację zrobić, dopiero mogę zasiąść do kompa.Zrobiłam w międzyczasie kurczaki w kapeluszu, ale natychmiast wybyły, nawet fotek nie zdążyłam cyknąć.Już mam zamówione zajączki takie na stół. Przyznam,że do tej pory nie spotkałam się z taką dekoracją stołu.Tzn obrus jednokolorowy i na to rzucane są płaskie ozdoby tematycznie zgodnie z rodzajem świąt. Zrobiłam 1 zajączka bezmyślnie z resztek i okazało się, że właśnie takie są poszukiwane, mam teraz zrobić kilka takich zająców i kurczaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() JA spędziłam dziś cały dzień w domu rodzinnym...coś mnie tknęło - posprzątałam cały dom - pomyłam podłogi, odkurzyłam kurze - zmieniłam wystrój ![]() ...a wieczorem zjechała do domu moja Mama ![]() ![]() W każdym razie - wieczór z Mamą i Babcią był kapitalny - pełen śmiechów i jedzenia ![]() Pozdrawiam Was serdecznie, dla Danusi specjalne uściski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zadomowienie
|
Przepraszam za milczenie,ale ostatnich pare dni nieszczegolnie mi szlo.
Najpierw dostalam potwornej migreny,juz dawno takiej nie mialam,myslalam,ze cos mi mozg wyzera.Musialam brac takie specjalne leki na migrene,Formigran sie toto tu nazywa,aby zatrzymac torsje. Po tym wszystkim pare dni bylam ko,a wczoraj ni z gruszki ni z pietruszki stracilam przytomnosc,i to bedac sama w domu.Jakos sie pozbieralam. Dzis chce sie zabrac za porzadki wiosenne. Ale jakos humor mam kiepski.Moze mi sie przy tam sprzataniu poprawi. Buziaczki
#1409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W pełni zgadzam się z wypowiedzią Sabbath . Nie umniejszając starań i wspaniałych relacji uczuciowych jakie rezentuje rodzina Karoliny, należy stwierdzić ,że dla większości polskich córek i wnuczek, zorganizowanie pobytu na Kanarach i party na 30 osób to wydatek nie tylko nie mozłiwy do zrealizowania ale nawet niewyobrażalny. Bo taką mamy rzeczywistość. Nadto stwierdzenie ,że Mama Karoliny nie mogla sobie owych przysłowiowych butków kupić jest jakby mało zasadne, przecież ona równiez leci na Kanary, więc raczej o większych wyrzeczeniach nie ma mowy. Babcia również , raczej nie cierpi biedy, skoro może przed uroczystością wyjść do fryzjera i kupić sobie nowy kostium. Tak na marginesie , organizowałam kilka dni temu małą, kilkugodzinną imprezkę dla 25 osób , oszczędnie, a skromnym lokalu ( kolacja, zimne napoje, kieliszek alkoholu) a i tak koszt wyniósł 1500 zł , dla jednych to kawałek pensji , dla innych dwumiesięczny dochód , z którego muszą się utrzymać. Starsza Pani odniosę się jeszcze do jednej twojej wypowiedzi, ktorą sama okresliłaś jako ironiczną : "Dlaczego wszystkie Babcie na Swiecie nie mają takich córek i wnuczek? Czy nie zaslużyły sobie na to.Nie umiały dać tyle serca aby tyle serca dostać?" Czyżby mała igielka zazdrości ![]() Nie podoba mi się ta ironia, to tak jakbyś z góry zakładała , że inne córki i wnuczki nie doceniają swoich babć i matek , są generalnie niewdzięczne, egoistyczne i w ogóle wyrodne. A przecież zorganizownie takiej uroczystości - czy innej - wymaga nie tylko dużych nakładów , ale również sporo czasu, zabiegów, na która być może nie mogą sobie pozwolić te inne córki i wnuczki, z powodu obowiązków, nie posiadania samochodu , posiadania małych dzieci , stanu zdrowia , własnych problemów życiowych itd., itp. Nadto, uwierz mi są takie babcie i takie matki czy ojcowie, którzy na pewno nie zasługują na uczucie i piękną pamięć. Nie wiem czemu , ale po raz kolejny odnoszę wrażenie, że masz Starsza Panijakiś głębszy osobisty żal do przedstawicieli młodego pokolenia. A także , że generalnie poruszasz się po ograniczonym terenie " świata zewnętrznego".
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.