|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#72121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
|
|
|
|
#72122 |
|
Rozeznanie
|
Moje włosy pokochały znowu olej kokosowy
Ale odżywkę mimo wszystko nałożyłam. Siedzę teraz z bingospa kaszmirową, która powoduje piękny skręt (proteinki rlz!) Ach, czuję, że będzie pięknie
|
#72123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż gdybym ja chciała nałożyć wszystkie te maski, to bym chyba przez cały dzień z domu nie wyszła ![]() swoją drogą, dzięki za cynk z mąką ziemniaczaną, przyda się a w masce którą się spłukuje już tylko wodą to zadziała? nie zrobi mi się chleb na głowie czy co tam?
|
|
#72124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#72126 |
|
Raczkowanie
|
Heeej
Dawno mnie nie było, rok akademicki daje popalić już.... Ale przyszłam się pochwalić! Niedawno się zahennowałam, kolor piękny wyszedł Zdj w załączniki.Oczywiście nie może być tak cudownie cały czas i gdzieś od tygodnia mam jakiś włosowy kryzys, kłaki nie chcą się kręcić jedynie wywijają się lekko na końcach Myślałam, że to może czas na oczyszczanie, ale po myciu slsowym jest to samo
|
|
|
|
#72127 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#72128 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczęta. Dziś w Bdg mgła, że oko wykol. Bałam się aż wyjść na dwór z kłakami... Ale szopa się nie zrobiła, za to zrobiło się miękko i lejąco. Wierzch się rozkręcił, spód - zakręcił. Za to po powrocie do domu się mocniej spuszyło, ale zaraz przystąpię do reanimacji. Za to nie mogę się namacać. Po raz kolejny wyszło na to, że moje włosy są lepsze po reanimacji niż dzień po myciu
![]() 1. Dziewczyny, cieszę się, że myślimy tak samo i nie skarżycie się na mój spam ![]() 2. Mi od ananasa prostują się włosy (obszar od cebulek do gumki), dlatego używam go tylko dla odświeżenia i ściągam w momencie kiedy kładę się spać. 3. QUOTE=iwonsia01;37174630]Ja od x lat ZAWSZE rozczesuje włosy na odżywce b/s. Jakoś tak się nauczyłam. Robię to oczywiście tylko wtedy i grzebieniem szerokim. Przyznam szczerze, że nie wyobrażam sobie jak można nie czesać włosów w ogóle...[/QUOTE] E-tam... To zależy od tego jak Ci się włosy podobają, a wyobraźnia... Spojrzałam do kalendarzyka. Włosy ostatnio czesałam równo miesiąc temu i żadnych kołdunów. Przyznam szczerze, że więcej robi mi się ich krótko po czesaniu niż po kilku tygodniach. Co więcej, właśnie uświadomiłam sobie, że ostatnio nawet nie przeczesywałam ich palcami. I jest dobrze, a włosów w wannie prawie wcale nie mam (mogę policzyć je na palcach obu rąk). Cytat:
Cytat:
Do tego dochodzi różny metabolizm, zwłaszcza u dzieci. Małe dziecko ma inny (zwykle mały/kg masy ciała), kiedy zaczyna dojrzewać to gwałtownie wzrasta (i ilość leku na kg masy ciała jest większa niż u dorosłego), a potem spada u dorosłych. Na dzieciach pewnie by chcieli... ale który rodzic odda swoje dziecko? Tylko problem taki, że ponad połowa leków, które przyjmują dzieci, nie jest na nich testowana i potem - albo w ogóle nie działa, bo dawka okazuje się za mała albo lek w ogóle nie działa u dziecka, albo wiadomo - szkodzi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a na co mąka ziemniaczana? Że skrobia czy cóś? Muszę sprawdzić. Ona się tak sama z siebie rozpuściła w tej mieszaninie? Jaką masz długość włosów od czubka głowy? 4. Jak już o płukankach... robiła może któraś z Was z łupin cebuli?
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
|
|||||
|
|
|
#72129 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#72130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak widać moje włosy bardzo ciężko obciążyć i nic im nie straszne. a tak, przypomniało mi się że po umyciu dałam jeszcze d/s artiste różową tą proteinową ![]()
|
|
|
|
|
#72131 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#72132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#72133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() długość to 76 cm (nigdy nie mogę dobrze zmierzyć..) wg ostatnich pomiarów. "krótka" jestem więc może wydaje się, że więcej mają, a co do płukanki z cebuli to ja mogę się wypowiedzieć bo jakiś czas temu często gęsto robiłam. i przyznam że po kilku (nastu? nie pamiętam) płukaniach włosy zmieniły kolor. postaram się za chwile wrzucić zdjęcie o ile znajdę. swoją drogą naszły mnie takie myśli: a gdyby zrobić płukankę z łupin czerwonej cebuli? ;>
|
|
|
|
|
#72134 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O jacie! ![]() Pokaż się! ![]() Cytat:
Cytat:
. Jak kiedyś będę myślała o suplementacji, to będę mogła skrobnąć małą PW? ![]() Cytat:
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-10-21 o 21:30 |
||||
|
|
|
#72135 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#72136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz jesień, ptaki głodne, jakbyś wyszła na dwór z chlebem we włosach, to by Cię obsiadły jak wróbelki disneyowską Bestię ![]() Swoją drogą, taka ciekawostka, skrobia ziemniaczana zmieszana z wodą w odpowiednich ilościach, tworzy płyn nienewtonowski. Bardzo ciekawa i zabawna rzecz. Raz bardzo mi się nudziło i zrobiłam to cudo. Ale miałyśmy zabawy z moją dziewięcioletnią siostrą I kto powiedział, że dzieciom do zabawy to teraz potrzebne komputery i ajpady? Wystarczy coś, co jest ciekawe i brudzi stół
|
|
|
#72137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi i siostrze (20 letniej co prawda ) się nudziło i też zrobiłyśmy. było zabawnie kiedy mój tato zrobił z tego kulę i rzucił nieświadomej niczego mamie
|
|
|
|
|
#72138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale miałyśmy z młodą radochę ech, coś czuję, że jutro zamiast czytać książkę, będę bawiła się skrobią
|
|
|
#72139 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Normalnie nie moge i takie fajowe sprezynki Ci sie porobily gdzie niegdzie ![]() Nie moge sie napatrzec na dlugosc twoich wloskow |
||
|
|
|
#72140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Minie, minie jakoś bardzo się tym nie przejmuje ![]() A dziewczyny możliwe, aby taki wyprost spowodowany był maską ze spiruliną? Tak właśnie skojarzyłam, że zaczęłam jej używać jakiś tydzień, półtora temu. Miałam ją już chyba z 3 czy 4 razy na głowie ![]() Na twarz mi ta maź w ogóle nie podeszła podrażnienie i czerwone packi mi wyszły...
|
|
|
|
|
#72141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę kupić sobie maski bingo. Też chciała pytać o to. Żelazo chyba też ? |
|
|
|
|
#72142 |
|
Raczkowanie
|
jeżeli masz po drodze to zapraszam do Krasnegostawu.
fajnie zaopatrzony sklep zielarski i od groma tam wszystkiego z bingo, jakieś rosyjskie cuda nawet widziałam, muszę się lepiej przyjrzeć. Swoją drogą powiedzcie mi jak zacytować więcej niż jedną osobe? troche technologii i sie czlowiek gubi
|
|
|
|
#72143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to żarcie załatwia teściowa ze sprawdzonych źródeł, więc jest spore prawdopodobieństwo, że jest ok
|
|
|
|
|
#72144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#72145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kursuje na trasie Gdańsk - Piotrków Trybunalski
|
|
|
|
|
#72146 |
|
Rozeznanie
|
Ignis00, śliczny kolor! Aż sama zaczynam się zastanawiać nad henną... możesz zdradzić jakiej dokładnie używasz? Nie wyobrażam sobie, bym kiedykolwiek miała zrezygnować z rudości, więc może kiedyś się skuszę, na "zdrowszą" alternatywę
.
|
|
|
|
#72147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
młode lata a wzrok już nie ten
|
|
|
|
|
#72148 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Dopisek: Oho, Martek_ mnie ubiegła
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2012-10-21 o 22:09 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#72149 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37171966]Robię tak właśnie
i oczywiście poprawki też są, ale to jest koszmar naprawdę co mam później na głowie ;/ [/QUOTE]to spróbuj jeszcze inaczej, plunking na ile Ci się podoba, wgniecenie trochę żelu po plunkingu z głową w dół i potem z głową w pionie, jak włosy podeschną to wgniecenie jeszcze mokrymi rękami więcej żelu, porządnie ugniatając z tyłu, zostawić do wyschnięcia, odgnieść suchary potem zmieniłam sposób działania, ale w ten sposób pierwszy raz uzyskałam zdefiniowane fale tylko do tego nie nadaje się żel typu Isana (mrożącą Joanną nie próbowałam, ale też raczej nie) jakiś Artiste (fioletowy lub niebieski - po nich, zwłaszcza niebieskiem może być trochę puch, ale fale powinny się objawić, a chodzi o tą satysfakcję, ktopra daje kopa do dalszego działania - to i żel potem znajdziesz, który Ci najlepiej pasuje )
|
|
|
|
#72150 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
Nie no, pięknie, jakby mogło być inaczej . Skręt trochę inny niż na ostatnich fotkach, Karmenka ma podobny, tka myślę. Cytat:
. Nie spłynęły przy myciu, więc to nie zaplątane włosy z całego dnia, coś jest nie tak ![]() Cytat:
rozprost pewnie chwilowy, jutro będzie pięknie Mieszkam na 6 piętrze - nie widać nawet chodnika, jak w psychiatryku - 4 ściany, w oknie biało, dobrze, że klamki na miejscu są Cytat:
3 pytanka: 1. Pytanie do dziewczyn znających się na suplementach. Czy niedobór witaminy B2 jest powszechny? Wszystko wskazuje na to, że właśnie jej mi brakuje . Czym i jak się suplementować, żeby to było skuteczne? Z czym łączyć, z czym nie? Może jakiś sprawdzony preparat? Ewentualnie mogłybyście polecić mi jakieś źródło do doedukowania się w tym temacie?2. Próbuję ogarnąć żel mrozący i słabo mi idzie . Włosy mam bardzo szytwne nawet jeśli nałożę malutko żelu a kiedy już uda mi się je odgnieść to nie są kręcone a pogniecione - co robię źle? Nie próbowałam jeszcze na lniany, ale to dla mnie nie zabawa, bo chciałam znaleźć produkt, który będzie "gotowy" .3. Od ostatnich dwóch myć zauważyłam, że moje włosy są jednocześnie gumowe (przenawilżenie?) i jednocześnie suche (więc jednak nie przenawilżenie). Wydaje mi się, że ostatnio nienajgorzej mi szło z utrzymywaniem równowagi między nawilżeniem, emolientami i proteinami. Czego to może być wina i co mogę z tym zrobić? Oczyszczanie było tydzień temu. Ostatnio używałam często w różnych zestawieniach: szampon Alterra bezzapachowy Garnier A/k jako ds, jako bs Alterra granat jako ds Joanna liniana bs, Artiste bs oleje: migdał, Alterra pomarańcza, kokos (najczęściej - on może być tu winowajcą? jeśli tak to dlaczego?) |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

A jakie długie 

a w masce którą się spłukuje już tylko wodą to zadziała? nie zrobi mi się chleb na głowie czy co tam? 
Myślałam, że to może czas na oczyszczanie, ale po myciu slsowym jest to samo

)

Ciekawe, jak długo wytrwam ^^
. Jak kiedyś będę myślała o suplementacji, to będę mogła skrobnąć małą PW?