Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2406 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-21, 22:25   #72151
hahihehy
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Moje włosy pokochały znowu olej kokosowy Nałożyłam na 3 godzinki i po spłukaniu szamponu nawet nie musiałam nakładać odżywki żeby je rozczesać. I podczas mycia wypadły mi 2 włosy. Dosłownie DWA. Skóra głowy widocznie też jest zadowolona.
Ale odżywkę mimo wszystko nałożyłam. Siedzę teraz z bingospa kaszmirową, która powoduje piękny skręt (proteinki rlz!)
Ach, czuję, że będzie pięknie
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Pokaż się!
Jezus Maria, osiągnęłam blask tysiąclecia! I skręt jest mniami. Mam nadzieję, że fryz wytrzyma noc, bo dopiero rano będę mogła zrobić jakieś foty - bateria musi się naładować. Puchu prawie 0. Muszę znowu zacząć kombinować z lnianym i Joaśką (może 50:50), żeby utrwalić jakoś te kudłacze

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 22:27   #72152
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
1. Pytanie do dziewczyn znających się na suplementach. Czy niedobór witaminy B2 jest powszechny? Wszystko wskazuje na to, że właśnie jej mi brakuje . Czym i jak się suplementować, żeby to było skuteczne? Z czym łączyć, z czym nie? Może jakiś sprawdzony preparat? Ewentualnie mogłybyście polecić mi jakieś źródło do doedukowania się w tym temacie?
Ja o takie rzeczy pytam Szatka
I ściągnęłam sobie ich podręcznik z dietetyki, sporo o mikro i makroelementach, witaminach.
B2 w drożdżach jest.
Stary 2012-10-21, 22:28   #72153
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
1. Pytanie do dziewczyn znających się na suplementach. Czy niedobór witaminy B2 jest powszechny? Wszystko wskazuje na to, że właśnie jej mi brakuje . Czym i jak się suplementować, żeby to było skuteczne? Z czym łączyć, z czym nie? Może jakiś sprawdzony preparat? Ewentualnie mogłybyście polecić mi jakieś źródło do doedukowania się w tym temacie?
Nie wiem, czy są preparaty z samą witaminą B2, ale na pewno są jakieś preparaty z zestawem witamin z grupy B Można też po prostu wzbogacić dietę o produkty z witaminą B2, np. o drożdże
Stary 2012-10-21, 22:30   #72154
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Masz znaczek "cytuj" a obok niego znaczek z taką karteczką. Jak na niego klikasz to sobie zaznaczasz ten post,. Możesz zaznaczyć kilka i na ostatnim który chcesz cytować klikasz "cytuj" - otwiera ci się okienko do pisania gdzie masz już wszystko wklejone
DZIEWCZYNO, ZMIENIŁAŚ MOJE ŻYCIE Do tej pory klikałam kilka okien cytujących w różnych kartach i robiłam 'kopiuj-wklej' teraz już widzę, że będę siedziała na wizażu dwa razy więcej czasu

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
I zabrzmiało Teraz jesień, ptaki głodne, jakbyś wyszła na dwór z chlebem we włosach, to by Cię obsiadły jak wróbelki disneyowską Bestię

Cytat:
Swoją drogą, taka ciekawostka, skrobia ziemniaczana zmieszana z wodą w odpowiednich ilościach, tworzy płyn nienewtonowski. Bardzo ciekawa i zabawna rzecz. Raz bardzo mi się nudziło i zrobiłam to cudo. Ale miałyśmy zabawy z moją dziewięcioletnią siostrą I kto powiedział, że dzieciom do zabawy to teraz potrzebne komputery i ajpady? Wystarczy coś, co jest ciekawe i brudzi stół
to muszę koniecznie pokazać mojemu dziesięcioletniemu bratu, małemu chemiko-fizykowi, ucieszy się a jak dużo sprzątania po tej bombie?

Cytat:
I ty też się koniecznie pokaż
Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Poka jak wyszło, gdy już je ogarniesz
jak się ogarnę to dobre określenie, bo najpierw bym je chciała odżywić, gdyż zgodnie z Khadiową instrukcją użyłam tylko SLS, rozmieszałam z odżywką i dałam b/s teraz, wrzucę fotki jak dostaną trochę więcej jedzenia

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 22:37   #72155
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
No ale... ale jak to? Ja tak nie umiem, bo mi się plączą włosy okropnie
Prawdę mówiąc nie wiem jak. Nawet jak po szamponie się poplączą, to wystarczy że trochę popłuczę prysznicem i wszystko się "rozplątuje". Ostatnio miałam jakiś kołdun, ale nałożyłam na niego d/s, trochę pogładziłam i się ułożyło.

Cytat:
Skrobia na wygładzenie (pisałam wyżej). Ona się nie rozpuszcza, bo i nie ma jak się rozpuścić, ale działa bardzo fajnie i na pewno nie robi na głowie żadnych wypieków
Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
rozpuszcza się bezproblemowo i do tego fajnie wiąże całą tą mieszankę
to nie wiem czy się rozpuszcza czy nie, ale rozumiem, że działa, dzięki Dopiszę do listy dobroci, które zafunduję włosom po powrocie z listopadowych wojaży.

Cytat:
długość to 76 cm (nigdy nie mogę dobrze zmierzyć..) wg ostatnich pomiarów. "krótka" jestem więc może wydaje się, że więcej mają, a co do płukanki z cebuli to ja mogę się wypowiedzieć bo jakiś czas temu często gęsto robiłam. i przyznam że po kilku (nastu? nie pamiętam) płukaniach włosy zmieniły kolor. postaram się za chwile wrzucić zdjęcie o ile znajdę. swoją drogą naszły mnie takie myśli: a gdyby zrobić płukankę z łupin czerwonej cebuli? ;>
też mam problemy z mierzeniem, i długości i grubości, ale widzę że to pierwsze mamy bardzo zbliżone. Co do bycia "krótkim" - chyba jesteśmy podobnie "krótkie" Dopiero po nastu mówisz... nie mam cierpliwości. Moja Mama mnie namówiła, twierdząc, że jedna wystarczy. Biorąc pod uwagę, że za jasnych włosów nie mam, to wątpię w jej działanie. Też myślałam już o czerwonej cebuli, ale na razie zbieram żółtą. A umiałabyś powiedzieć ile jej dawałaś?

Cytat:
Sporo wiecie dziewczyny . Jak kiedyś będę myślała o suplementacji, to będę mogła skrobnąć małą PW?
Scio me nihil scire. Wiem tyle, ile ze studiów pamiętam lub od Mamy usłyszałam. Ale pytać może lepiej na forum, bo i więcej dziewczyn się wypowie i więcej dowie się czegoś nowego

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja słyszałam kiedyś, że właśnie nawet kobiety nie będące w ciąży się wyklucza
To pewnie zależy od badań, bo przecież widziałam i kobiety, kiedy omawiano sprawy ludzi, którzy za opłaty wchodzą w te badania. Do badań viagry pewnie biorą samych facetów A antykoncepcja hormonalna kobiet znowuż będzie na kobietach.

Cytat:
I zabrzmiało Teraz jesień, ptaki głodne, jakbyś wyszła na dwór z chlebem we włosach, to by Cię obsiadły jak wróbelki disneyowską Bestię

Swoją drogą, taka ciekawostka, skrobia ziemniaczana zmieszana z wodą w odpowiednich ilościach, tworzy płyn nienewtonowski. Bardzo ciekawa i zabawna rzecz. Raz bardzo mi się nudziło i zrobiłam to cudo. Ale miałyśmy zabawy z moją dziewięcioletnią siostrą I kto powiedział, że dzieciom do zabawy to teraz potrzebne komputery i ajpady? Wystarczy coś, co jest ciekawe i brudzi stół
O... uczyłam się o tych płynach, ale przykładów nie podali pamiętasz może proporcje?

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Żelazo chyba też ?
nie wiem, niestety, żelazem się nie interesowałam, ale przypuszczam, że będzie tak samo, nawet i z 3-wartościowym.

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
no jak się jakiś oszust kreatywny trafi to ciężko go czasem przyłapać... ale to żarcie załatwia teściowa ze sprawdzonych źródeł, więc jest spore prawdopodobieństwo, że jest ok
Mam nadzieję, że dobra teściowa

Cytat:
Masz znaczek "cytuj" a obok niego znaczek z taką karteczką. Jak na niego klikasz to sobie zaznaczasz ten post,. Możesz zaznaczyć kilka i na ostatnim który chcesz cytować klikasz "cytuj" - otwiera ci się okienko do pisania gdzie masz już wszystko wklejone
Z tym, że czasem gubi cytaty. Mi pogubiło jak przeszłam na kolejną stronę - wszystkie oznaczone z poprzedniej wcięło.

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-10-21 o 22:43
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 22:37   #72156
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNO, ZMIENIŁAŚ MOJE ŻYCIE Do tej pory klikałam kilka okien cytujących w różnych kartach i robiłam 'kopiuj-wklej' teraz już widzę, że będę siedziała na wizażu dwa razy więcej czasu
Serio ?

Riddim, mogę Ci przesłać to, co tam piszą o B2
Stary 2012-10-21, 22:38   #72157
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal_tokio Pokaż wiadomość
Hej Wizażanki dość długo Was podczytuję i dopiero teraz zdecydowałam się napisać a mam jeden cel - niech mi ktoś wskaże, co robię w tej mojej włosowej pielęgnacji źle, bo już sama nie wiem

Od początku - w wakacje trochę zaniedbałam włosy, nie olejowałam i używałam na zmianę szamponu z Barwy i Garner Fructis (tak, SLS...) No ale wróciłam dzielnie na studia na kolejny rok i powiedzmy, że mam trochę więcej czasu, żeby się "poświęcić".

Wszystko wygląda tak: nakładam oliwkę Babydream na pewien czas (raz to 4 godziny, raz 5, innym razem tylko 2, bo nie mam innego wyjścia..). Później myję włosy - najpierw machnę po nich Balsamem Mrs Potters (ten z aloesem) i spłukuję, potem myję szamponem Alterry (takim z beżową nakrętką, aktualnie nie wiem jaki to, bo moja współlokatorka okupuje łazienkę i prędko z niej nie wyjdzie - ale przypuszczam, że to figa i macadamia), potem nakładam Garniera Awokado i Masło Karite, spłukuję (raz w tygodniu nakładam jeszcze maskę Glorii do włosów farbowanych).
Później rozczesuję palcami (muszę, inaczej miałabym giga kołtun), zawijam w bawełnianą koszulkę na jakieś 6-8 minut, zdejmuję ją, nakładam na końcówki jedwab Biosilk, trochę balsamu Nivea i na koniec żel (dostałam od fryzjerki, ma w nazwie Creative - taki w żółtym opakowaniu). I włosy radośnie sobie schną, a jak już są ok, to je odgniatam.

Czy to jest ok? Co robię nie tak? Bo mam nieustanny puch na głowie (chyba wcześniej przesuszyłam je naftą...). I już nie wiem, co zrobić.
Zdjęć nie załączam teraz, ale będę to mogła zrobić w przyszłym tygodniu, jak wreszcie pojadę do domu
wymieniłaś dwie rzeczy, które służą wielu Wizażankom, ale mi robią niesamowity puch i to niezależnie od warunków pogodowych - Potters aloesowy i balsam Nivea.
Próbowałaś bez nich, czy puch jest dalej?
Stary 2012-10-21, 22:40   #72158
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
nie wiem, niestety, żelazem się nie interesowałam, ale przypuszczam, że będzie tak samo, nawet i z 3-wartościowym.
Tak , bo mięso ma żelazoIII a i tak nie powinno się go jeść z serem. Czyli kanapeczki ser i szynka są niefajne. Bo wapń wygrywa starcie we wchłanianiu się.

Ed. mięso oczywiście to żelazoII, a rośliny żelazoIII i takie jest słabo przyswajalne.

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-10-21 o 22:45
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 22:41   #72159
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, czy są preparaty z samą witaminą B2, ale na pewno są jakieś preparaty z zestawem witamin z grupy B Można też po prostu wzbogacić dietę o produkty z witaminą B2, np. o drożdże
jakoś drożdże do mnie nie przemawiają

Cytat:
A poproszę
Stary 2012-10-21, 22:42   #72160
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Z drugiej strony metody naturalne, zioła, tez nie są hiperbezpieczne. Niejednokrotnie przekonałam się, że chemia jest dla mnie "zdrowsza".
Nic nie jest jednoznacznie dobre i złe. Niestety
a zaszkodziły Ci farby naturalne/henna czy zioła stosowane w innym celu?

a tak odnośnie tego co mówisz o byciu cynikiem... to co napisałaś to w dzisiejszym świecie niestety bardziej realizm niż cynizm
Stary 2012-10-21, 22:48   #72161
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
Serio ?

A mogłabyś w ogóle zarzucić jakoś tą pozycją?

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Stary 2012-10-21, 22:49   #72162
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że dobra teściowa
dobra poza tym wiesz... w końcu karmię jej syna
Stary 2012-10-21, 22:50   #72163
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
Tak , bo mięso ma żelazoIII a i tak nie powinno się go jeść z serem. Czyli kanapeczki ser i szynka są niefajne. Bo wapń wygrywa starcie we wchłanianiu się.

Ed. mięso oczywiście to żelazoII, a rośliny żelazoIII i takie jest słabo przyswajalne.
To jak z pomidorami i twarogiem, tyle że z kolei kwasy w pomidorze zwiążą wapń, wytrącą się szczawiany i będzie dopiero "aułałki".
Albo cytryna w herbacie. Owoce w jogurcie.
Ojoj, można zwariować.
I dlatego też lepiej jeść mięso Co za dużo to niezdrowo, ale co za mało - również.

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-10-21 o 22:52
Stary 2012-10-21, 22:51   #72164
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

jak się ogarnę to dobre określenie, bo najpierw bym je chciała odżywić, gdyż zgodnie z Khadiową instrukcją użyłam tylko SLS, rozmieszałam z odżywką i dałam b/s teraz, wrzucę fotki jak dostaną trochę więcej jedzenia

W takim razie czekam bo ciekawam

Cytat:
Z tym, że czasem gubi cytaty. Mi pogubiło jak przeszłam na kolejną stronę - wszystkie oznaczone z poprzedniej wcięło.
Mnie nie gubi. Chyba że poznaznaczam za dużo, wtedy faktycznie zjada

Cytat:
Czyli kanapeczki ser i szynka są niefajne. Bo wapń wygrywa starcie we wchłanianiu się.
Moje życie straciło sens

Cytat:
Albo cytryna w herbacie.
No nie, cytrynka w herbacie też nie jest ok

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-10-21 o 22:52
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 22:57   #72165
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
A co zrobić z włosami na drugi dzień? Ja myję co 3 dni, więc jak je reanimować?
na to każda z nas ma chyba własne patenty
ja daję głowę w dół, delikatnie palcami masuję skórę głowy i "rozczesuję" nimi włosy do jakichś 3-5cm od skóry głowy, potem moczę ręce, nabieram na nie jakiś lekki żel (czyli nie Isanę) i wgniatam, prostuję się i powtarzam operację na wierzchnich warstwach włosów z tym, że daję mniej wody i żelu, zostawiam do podeschnięcia na chwilę (robię makijaż, ubieram się ), lekko odgniatam żel, jak potrzebuję dociążenia to wgniatam ciut Garniera AiK ale on naprawdę dociąża
to pozwala mi myć włosy co 3-5 dni i 5 dnia bez wstydu nosić rozpuszczone
ale jak pisałam, do najlepszej dla siebie opcji dojdziesz metodą prób i błędów

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-21 o 22:58
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 23:01   #72166
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Serio ?
serio, ale ja generalnie jestem przypałowcem, już się przyzwyczaiłam

Stary 2012-10-21, 23:09   #72167
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
A poproszę
na FB masz.
Cytat:
A mogłabyś w ogóle zarzucić jakoś tą pozycją?
Jan Gawęcki Żywienie Człowieka. Ale to takie podstawy są. Znajoma z dietetyki poleciła gdy czegoś tam o czymś szukałam .
Cytat:
To jak z pomidorami i twarogiem, tyle że z kolei kwasy w pomidorze zwiążą wapń, wytrącą się szczawiany i będzie dopiero "aułałki".
Albo cytryna w herbacie. Owoce w jogurcie.
Ojoj, można zwariować.
I dlatego też lepiej jeść mięso Co za dużo to niezdrowo, ale co za mało - również.
Jest masa takich połączeń dlatego nie można dać się zwariować
Stary 2012-10-21, 23:09   #72168
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
mogę się pochwalić? mogęęęę? mogę
...
i powstało na mej głowie takie coś:
petarda!
Stary 2012-10-21, 23:16   #72169
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Same here

Cytat:
to muszę koniecznie pokazać mojemu dziesięcioletniemu bratu, małemu chemiko-fizykowi, ucieszy się a jak dużo sprzątania po tej bombie?
Bardzo niedużo, bo wystarczy ścierką przetrzeć (nawet na sucho), a zabawa jest przednia

Cytat:
Prawdę mówiąc nie wiem jak. Nawet jak po szamponie się poplączą, to wystarczy że trochę popłuczę prysznicem i wszystko się "rozplątuje". Ostatnio miałam jakiś kołdun, ale nałożyłam na niego d/s, trochę pogładziłam i się ułożyło.
Ale płuczesz z głową w dół?

Cytat:
to nie wiem czy się rozpuszcza czy nie, ale rozumiem, że działa, dzięki Dopiszę do listy dobroci, które zafunduję włosom po powrocie z listopadowych wojaży.
Nie rozpuszcza się, po prostu bardzo ładnie się rozprowadza i nie zbija w kluchy jak pszenna.

Cytat:
O... uczyłam się o tych płynach, ale przykładów nie podali pamiętasz może proporcje?
Proporcji nie pamiętam, ale dodajesz i mieszasz (w miseczce najlepiej), a potem uderzasz w to szybko palcami. Jak czujesz, że stawia opór, to masz gotową mieszankę

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 23:16   #72170
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Ignis00, śliczny kolor! Aż sama zaczynam się zastanawiać nad henną... możesz zdradzić jakiej dokładnie używasz? Nie wyobrażam sobie, bym kiedykolwiek miała zrezygnować z rudości, więc może kiedyś się skuszę, na "zdrowszą" alternatywę .
Farbuje używając czystej henny Khadi i cassji Khadi. Mieszam w proporcji 2:1 (henna :cassia) ponieważ chcę, aby kolor był jak najbardziej rudy + sok z połówki cytryny, woda 80st i leżakowanie 12h. Po tym czasie dolewam trochę wody 80st i kładę na głowę. Pomalowałam za pierwszym razem całość, a potem tylko odrost. Robię tak ponieważ wcześniej malowałam henna amla z jatrocośtam Khadi zawsze po całości i zaczęły mi czerwienieć włosy co mi się okropnie nie podobało. Przy takiej mieszance i malowaniu tylko odrostu rudy zostaje rudym

Cytat:
zmień nick na Ognis, bardziej adekwatne do koloru rozprost pewnie chwilowy, jutro będzie pięknie
Ależ Ignis po łacinie to właśnie ogień

Cytat:
Właśnie to miałam na myśli, ja też po hennowaniu muszę mieć 48h na ogarnięcie tej suszy
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 23:19   #72171
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Ja mam po mrozacym bardzo miekkie i mile w dotyku wlosy ale moze to dlatego ze nakladam napierw sporo odzywki b/s Joanna z lnem i rumiankiem i na to mrozacy i sa super moze to jakas zasluga odzywki.
Dziękuję

No u mnie robią się takie "tłuste" w wyglądzie, gdy dam za dużo odzywki b/s albo za ciężka d/s, więc tutaj musi być umiar, za to z żelami chcę pokombinować. Jak nie to będę rozmyślała dalej

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 23:38   #72172
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
Ale płuczesz z głową w dół?
zawsze, nie mam innego wyjścia (myję nad wanną, prysznica nie mam, z resztą na mój gust - mycie pod prysznicem to zdecydowanie marnowanie wody )

Cytat:
Proporcji nie pamiętam, ale dodajesz i mieszasz (w miseczce najlepiej), a potem uderzasz w to szybko palcami. Jak czujesz, że stawia opór, to masz gotową mieszankę
Będzie zabawa

₪ ø lll·o.
Stary 2012-10-21, 23:47   #72173
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Farbuje używając czystej henny Khadi i cassji Khadi. Mieszam w proporcji 2:1 (henna :cassia) ponieważ chcę, aby kolor był jak najbardziej rudy + sok z połówki cytryny, woda 80st i leżakowanie 12h. Po tym czasie dolewam trochę wody 80st i kładę na głowę. Pomalowałam za pierwszym razem całość, a potem tylko odrost. Robię tak ponieważ wcześniej malowałam henna amla z jatrocośtam Khadi zawsze po całości i zaczęły mi czerwienieć włosy co mi się okropnie nie podobało. Przy takiej mieszance i malowaniu tylko odrostu rudy zostaje rudym
o, to u mnie też khadi w ruchu, tylko mieszanka 3:1 czystej i jasnego brązu, bo wolę kasztan na swojej głowie chociaż jak na te schnące kudełki patrzę, to chyba za mało od serca sypnęłam rudości, następnym razem sobie nie pożałuję

Cytat:
Właśnie to miałam na myśli, ja też po hennowaniu muszę mieć 48h na ogarnięcie tej suszy
dokładnie a kiedy zaczynasz z olejowaniem/maskami itp?

to ja zdjęć nie mam, ale mogę Wam humor poprawić: wizaż on tour, czyli co robimy z moją przyjaciółką - również włosomaniaczką, tylko z zupełnie innej bajki, bo straight - na weekendowym wyjeździe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-10-13 13.51.11.jpg (61,0 KB, 71 załadowań)

Stary 2012-10-22, 00:09   #72174
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
to ja zdjęć nie mam, ale mogę Wam humor poprawić: wizaż on tour, czyli co robimy z moją przyjaciółką - również włosomaniaczką, tylko z zupełnie innej bajki, bo straight - na weekendowym wyjeździe
O rany, genialne
Stary 2012-10-22, 00:09   #72175
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
zawsze, nie mam innego wyjścia (myję nad wanną, prysznica nie mam, z resztą na mój gust - mycie pod prysznicem to zdecydowanie marnowanie wody )
Ja zawsze myję głowę pod prysznicem, bo robię to od razu z goleniem, myciem się, etc, poza tym boli mnie kręgosłup jak się pochylam, a nie ma gdzie rąk oprzeć nawet :P

Cytat:
Będzie zabawa
Oj będzie, będzie

Moje recenzje
Stary 2012-10-22, 00:13   #72176
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie a kiedy zaczynasz z olejowaniem/maskami itp?
Różnie, zależy jak mam czas Ogólnie zauważyłam, że ile czekam nie ma większego wpływu na włosy/kolor przynajmniej w moim przypadku. Kiedyś czekałam ustalone 48h, potem używałam masek od razu po spłukaniu henny i nic się nie działo dziwnego. Teraz staram się odczekać te kilka godzin, aby odrost lepiej trzymał. Po paru farbowaniach pewnie daruje sobie odczekiwanie jakiekolwiek bo henna po 5-6 farbowaniach tak wżera mi się we włos, że nawet rozjaśnianie/dekoloryzacja jej nie ruszyła
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 00:23   #72177
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja zawsze myję głowę pod prysznicem, bo robię to od razu z goleniem, myciem się, etc, poza tym boli mnie kręgosłup jak się pochylam, a nie ma gdzie rąk oprzeć nawet :P
Ja myję włosy właśnie nad prysznicem… I jak plecy mają gorszy dzień, to szybko dają mi do zrozumienia, że mam sobie to mycie włosów darować Ech…
Stary 2012-10-22, 00:29   #72178
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Ja myję włosy właśnie nad prysznicem… I jak plecy mają gorszy dzień, to szybko dają mi do zrozumienia, że mam sobie to mycie włosów darować Ech…
Ja zazwyczaj myję nad umywalką, ale w tym mieszkaniu zaraz nad umywalką mam szafkę i kran jest za nisko, więc nawet głowy nie zmieszczę :P A znacznie wygodniej myje mi się pod prysznicem, gdzie mogę sobie wszystko zrobić na stojąco, chociaż minusem jest to, że maskę muszę zmywać dość szybko :P

Moje recenzje
Stary 2012-10-22, 00:36   #72179
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja zazwyczaj myję nad umywalką, ale w tym mieszkaniu zaraz nad umywalką mam szafkę i kran jest za nisko, więc nawet głowy nie zmieszczę :P
Znam ten ból, u mnie też bateria jest nisko nad umywalką, więc nawet głowy nie zmieszczę. Czyli nie miałabym nawet jak zmyć szampony czy odżywki z włosów
Stary 2012-10-22, 07:04   #72180
crystal_tokio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
wymieniłaś dwie rzeczy, które służą wielu Wizażankom, ale mi robią niesamowity puch i to niezależnie od warunków pogodowych - Potters aloesowy i balsam Nivea.
Próbowałaś bez nich, czy puch jest dalej?
Próbowałam bez Pottersa i zastąpiłam go jakąś inną, magiczną odżywką próbowałam myć też włosy inaczej, ale puch był nadal (swoją drogą - puch to ja miałam całe życie ). Za to wczoraj nałożyłam odżywkę bez spłukiwania (szkoda, że dopiero teraz ) i jest lepiej, dzisiaj pójdę po Joannę Naturię Odżywkę z lnem i rumiankiem (bo czytałam, że może być ) i po chwalony przez Was żel mrożący (drogerie powinny być Wam wdzięczne )

Makenai

Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura.
Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić.

23.05.2012 - pani licecjatka!
04.07.2014 - pani magister!
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości