|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
![]() Nadalko, kochana, czytałam co się stało, brak mi słów. Dobrze że dałaś mu w gębę.
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1983 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko ta słabizna moja nie powinna jeszcze sama siedzieć, więc, jak głupia, noszę ją godzinami robiąc jakby siodełko z rąk, żeby ciężar opierał się nie na tyłku, a nóżkach (nie wiem, czy to jasne, jak )Cytat:
![]() Z tej stronki kojarzę większość serii, a to akurat nie. Sama czaję się (ale to znów w perspektywie, czasu jeszcze trochę jest) na serię o Pettsonie i Findusie, Mamę Mu i Elmera. Ech, powrócę do tematu zaginionej karty pamięci. W sobotę małż wydrukował "ulotki" dla każdego z sąsiadów (wrzucił do każdej skrzynki) - napisał tylko, że kurier komuś zostawił przesyłkę dla nas, ale nas nie poinformował, komu, więc prosimy szczęśliwego posiadacza o danie nam znać. Dziś - dzwonek do drzwi. Przyszła sąsiadka z klatki naprzeciwko by powiedzieć, że ona przesyłki NIE MA. Dom wariatów
|
|||
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za kretyn! Wybacz Nadalka, bo wiem, że to Twój mąż, ale nie wyobrażam sobie uderzenia dziecka, a za uderzenie niemolęcia powinni odbierać prawa rodzicielskie. |
|
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
Aha, chciałam jeszcze z ciekawości zapytać, ale ciągle zapominam - czy ja jako jedyna na wątku nie chrzczę?
|
|
|
|
#1986 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zaczął mi się chyba 31 dc, brzuch boli od kilku dni i na razie są tylko czerwone niteczki. * Zamówiłam dwa i nawet się nie łudzę, ze to polubi, ale skoro potrafi ostro protestować przy zakładaniu rękawów i wrzeszczeć przy zakładaniu czapki, to te 3 sekundy z czymś na twarzy chyba też przeżyje. Za to wiem,że nawet w nosidle nie będzie nagle miała odsłoniętego karku. * Jak idę z Różą w nosidle, to ludzie często się przyglądają i zagadują. Dzisiaj miałyśmy płacz w kąpieli. Najpierw było myju-myju z uśmiechem i chlapanie nogami, więc chciałam jej dolać więcej wody, a jak tylko odkręciłam kran (i nawet nie zbliżyłam prysznica do wanienki), to strasznie się rozpłakała. Szybko wypłukałam jej włoski i wyjęłam z wanienki. Na ramieniu już nie płakała, ale do koleżanki w lustrze się nie uśmiechnęła. Potem wytrąbiła 100 ml herbatki (a kilka godzin wcześniej 70) i jak po przebudzeniu było mokro, to też był lament.Cytat:
Może faktycznie rosła szybko, a teraz już będzie wolniej, ale przecież jak jest większa, to więcej potrzebuje! Od jutra zacznę jej robić słabszą herbatkę. Może jak dostanie mniej glukozy, to szybciej zgłodnieje.Cytat:
Róża interesuje się moim jedzeniem od dawna, ale schaboszczaka z górą pieprzu nie dostanie. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-22 o 01:56 |
|||||
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
witam z kawą
Boli mnie nadgarstek!!! i to w cholere mocno! od 2 dni a dzis to masakra. przeskakuje mi tam w kilku miejscach cos, tez tak macie? tzn pytam bo moze od noszenia małej? Cytat:
dzis spała 7,5 godziny![]() kochana jak samopoczucie?
|
|
#1989 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj spał 12h z 2 przerwami, usnął po 18 i obudzil sie po 6 i teraz poszedł w kimonohej dziewczeta Sol powodzenia na kursie dzisiaj, pamiętam mój pierszy od razu musiałam ejchać 25km! Acha wkleiłabyś schemat żywienia który dostałas?
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-10-22 o 08:37 |
||||
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
no można powiedzieć że lepiej
![]() hej Znowu robiłam sesję ale tym moim aparatem
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj robilam na golasa tzn w pampku ale telefonem niemoge znalezc aparatu
|
|
#1993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dałam małej wczoraj jedną łyżeczkę jabłuszka, na początku robiła kwaśne minki , a po chwili otwierała buźkę jakby chciała więcej. Jak przestałam jej podawać był ryk , ale nie wiem czy to zbieg okoliczności czy tak pyszne jabłuszko. Po południu idę do księdza zanieść akt urodzenia itp na chrzciny - termin mamy już wyznaczony 10.11 Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-22 o 09:01 |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
pije wlasnie skrzyp
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
zara tu wstawię bo wgrywam na bloga i mi zamula
![]() Aaaaa właśnie co do rozszerzania diety taka ciekawostka żeby zaczynać od warzyw, bo jak zasmakuje im słodkie typu jabłuszka to mogą potem nie chcieć warzyw
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pomocy!!!
porwana modą na Lamze zamawiam właśnie 2szt. na pewno MOTYLA, ale jako drugą sztukę nie wiem co wybrać....SŁONIA czy MARINĘ???
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia pod tytułem "Jestę fotografę"
ciut więcej na www.mamadiabelka.blogspot. com (jeszcze się wgrywają )
|
|
|
|
#1999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w opcjach po lewej "ustawienia" "język i formatowanie" i ustawiasz strefę czasową na "(GTM+01:00) Czas środkowoeuropejski - Praga" ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() witam się z kawusią i dzieckiem pyskującym do karuzelki ![]() Cytat:
No i właściwie to zalecenia mówią, że dietę zaczynamy rozszerzać około 6 miesiąca (ale nie należy się zbyt sztywno trzymać tego terminu) a dziecko zaczyna stabilnie siedzieć też około 6 miesiąca, więc mamy zbieżność a ja i dzisiaj przytulę Cię mocno ![]() świetna sesyjka
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-22 o 09:26 |
|
|
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
dobra wzięłam Marinę
na słonia może też przyjdzie czas![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
a zebra posiada jakieś efekty-dzwoni/szeleszczy??
|
|
#2002 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej mamcie,
dzisiaj jestem padnięta po nocce. Mała budziła się o 0:00, 3:00, 4:30 (tu miała ochotę na zabawę), 6:00 (harcowała do 8:30). Teraz śpi ale pewnie zaraz będzie chciała jeść więc nie opłaca mi się kłaść. Za to nasza sobotnia podróż do Krakowa minęła wyśmienicie. Malutka w aucie cały czas spała, a u babci śmiała się najlepsze i gadała po swojemu Niepotrzebnie się martwiłam.Dziewczyny czy któraś z was chciałaby pieluszki Dada rozm. 2? Bo mojej nie pasują te pieluszki a mam nowootwartą paczkę 70 szt. (8 zużyłam) i chętnie komuś oddam. Wyślę za darmo i nic za nie nie chcę. Szkoda żeby się zmarnowały. Nadalka brak mi słów twojemu mężowi to by trzeba było porządny łomot spuścić ![]() Cytat:
teraz będę musiała liczyć dni do następnej @, bo wcześniej tylko jak się pojawił ból to wiedziałam, że za kilka godzin przyjdzie @.Cytat:
![]() Cytat:
jak już chce się nosić to muszę z rąk tobić takie jakby "krzesełko" i noszę ją pleckami do siebie i wtedy jest zadowolona chociaż ostatnio nosimy się mniej. Więcej się z nią bawię na kocyku.
|
|||
|
|
|
#2003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jesteś jedyna Ja też nie zamierzam.
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- [QUOTE=nadalka;37186182]jak masz nomalnie otwartego swojego bloga, to u góry z prawym rogu klikasz "projekt" w opcjach po lewej "ustawienia" "język i formatowanie" i ustawiasz strefę czasową na "(GTM+01:00) Czas środkowoeuropejski - Praga"[COLOR="Silver"] /QUOTE] spróbuje dzieki
|
|
#2007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/inne/...onik-27015.jpgMamy i Mikiemu się bardzo podoba - kładę go na brzuszku i "jeżdżę" konikiem po podłożu, on wydaje odgłosy i bardzo się to Miniowi podoba
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj kurier przyniesie mi taczfona TŻ pojechał do roboty, a miał dziś zostać z dzieckiem, jak ja na kurs pójdę. Teraz nie mam z kim zostawić małego, super...
|
|
|
|
#2010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby nie było lipy jak wrócę do pracy A szczerze mówiąc coraz częściej myślę sobie jak to będzie i że to już niedługo czasami czuję się jak więzień z małym ale wiem że będzie mi bardzo cieżko zostawić dziecko i iść do roboty buuuuu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

Fabi ma tak samo. W dodatku jak go nie posadzę to ryczy do upadłego
Tylko ta słabizna moja nie powinna jeszcze sama siedzieć, więc, jak głupia, noszę ją godzinami robiąc jakby siodełko z rąk, żeby ciężar opierał się nie na tyłku, a nóżkach (nie wiem, czy to jasne, jak
)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

No i brzuch nie zabolał mnie ani przez sekundę, a zawsze tego pierwszego dnia byłam półżywa.
za pochwalenie mnie za niekupienie dziecku kolejnej zabawki w kolorze błota 

Szybko wypłukałam jej włoski i wyjęłam z wanienki. Na ramieniu już nie płakała, ale do koleżanki w lustrze się nie uśmiechnęła. Potem wytrąbiła 100 ml herbatki (a kilka godzin wcześniej 70) i jak po przebudzeniu było mokro, to też był lament.
W sumie 5 posiłków na dobę.
Może faktycznie rosła szybko, a teraz już będzie wolniej, ale przecież jak jest większa, to więcej potrzebuje! Od jutra zacznę jej robić słabszą herbatkę. Może jak dostanie mniej glukozy, to szybciej zgłodnieje.

TŻ pojechał do roboty, a miał dziś zostać z dzieckiem, jak ja na kurs pójdę. Teraz nie mam z kim zostawić małego, super...