Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-21, 22:21   #1981
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tak czesto jest :/
a pozniej Ci powiedza : przeciez dziecko takie grzeczne

Moja juz spi od jakis 45 minut
taaa u nas to samo było na początku, mąż nie kumał o co mnie chodzi, dlaczego jestem taka zmęczona. Ale już się przekonał że z Emila potrafi być maruda - ma ostatnio ksywę "marudka"

Nadalko, kochana, czytałam co się stało, brak mi słów. Dobrze że dałaś mu w gębę.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 23:17   #1982
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
ehh jakos humor stracilam...
Co się stalo?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 01:00   #1983
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Anna, zjada jak wstaje o 5, 9, 13, 17, 20,30 i czasem w nocy ale też nie zawsze . Zależy czy się obudzi ale czasem karmie ja na spiocha. No i też te godziny nie są takie sztywne. Zjada od 120ml do nawet 220. Dzisiaj na kolację zjadła 160.
hehe, aż dziwnie, bo IDENTYCZNIE jak u nas! z tym, że moja z piersi, ale godziny - te same. No i pewna płynność też jest, bo jak mała jest uprzejma spać dłużej, to o tej 5 jej nie budzę, oczywiście

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Pogadaj, że to za wcześnie Fabi ma tak samo. W dodatku jak go nie posadzę to ryczy do upadłego
skąd ja to znam Tylko ta słabizna moja nie powinna jeszcze sama siedzieć, więc, jak głupia, noszę ją godzinami robiąc jakby siodełko z rąk, żeby ciężar opierał się nie na tyłku, a nóżkach (nie wiem, czy to jasne, jak )

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Depoison słyszałaś coś o tej książce? Warta uwagi? Jeszcze ta mi wpadła w oko
yyy, niebałdzo. Mi w ogóle z baśniami trochę nie po drodze
Z tej stronki kojarzę większość serii, a to akurat nie. Sama czaję się (ale to znów w perspektywie, czasu jeszcze trochę jest) na serię o Pettsonie i Findusie, Mamę Mu i Elmera.

Ech, powrócę do tematu zaginionej karty pamięci. W sobotę małż wydrukował "ulotki" dla każdego z sąsiadów (wrzucił do każdej skrzynki) - napisał tylko, że kurier komuś zostawił przesyłkę dla nas, ale nas nie poinformował, komu, więc prosimy szczęśliwego posiadacza o danie nam znać.
Dziś - dzwonek do drzwi.
Przyszła sąsiadka z klatki naprzeciwko by powiedzieć, że ona przesyłki NIE MA.
Dom wariatów

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 01:04   #1984
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
kazałam mu się nią zająć, a ona płakała aż się cała spociła, a on na leżąco ją bujał to kazałam mu wstać, wstał wziął ją a ona dalej płakała i dał jej klapsa.. i za co ? za swoje lenistwo bije dziecko ?
O k...
Co za kretyn!

Wybacz Nadalka, bo wiem, że to Twój mąż, ale nie wyobrażam sobie uderzenia dziecka, a za uderzenie niemolęcia powinni odbierać prawa rodzicielskie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 01:04   #1985
depoison
Zadomowienie

Aha, chciałam jeszcze z ciekawości zapytać, ale ciągle zapominam - czy ja jako jedyna na wątku nie chrzczę?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 01:55   #1986
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
I chyba dostałam @. Piszę "chyba", bo jakaś ona inna niż zawsze, jakby bardziej.. wodnista? No i brzuch nie zabolał mnie ani przez sekundę, a zawsze tego pierwszego dnia byłam półżywa.
Więc przy okazji pytanie - czy wasze pierwsze @ po porodzie były normalne, zwykłe, jak przed ciążą, czy jednak się różniły?
Bo nie wiem czego się spodziewać

za pochwalenie mnie za niekupienie dziecku kolejnej zabawki w kolorze błota Choć... trochę żałuję. Bury zajączek był taki uroczy...

fajne to! pochwal się potem, jak się to sprawdza, może też bym sobie zamówiła ze dwa

szara mi się też bardziej podoba, ale Zosi chyba bardziej do twarzy w fiolecie. Choć... nie wykluczam, że jeszcze tę szarą kupię, cudnie się układa!

- znam ten ból. Mój w listopadzie też wyjeżdża - raz na 5 dni, drugi raz też na 5, trzeci na 3. W sumie nie będzie go prawie pół miesiąca

bo taki ładny ten kocyk!
a propos gapienia się -byliśmy dziś na spacerze i czegoś takiego jeszcze nie przeżyłam: wszyscy, dosłownie wszyscy w parku patrzyli się na Zosię, komentowali, uśmiechali się Ona często jest poza wózkiem (wyciągana na ławce albo w nosidle), ale zazwyczaj to może co dziesiąty przechodzień na nią spojrzy, a co setny rzuci coś w rodzaju "jaka słodka!".
A dziś czułam się, jakbyśmy wyszli z żyrafą na smyczy
Pierwsza @ była mniej bolesna i z mniejszą ilością skrzepów.
Teraz zaczął mi się chyba 31 dc, brzuch boli od kilku dni i na razie są tylko czerwone niteczki.
*
Zamówiłam dwa i nawet się nie łudzę, ze to polubi, ale skoro potrafi ostro protestować przy zakładaniu rękawów i wrzeszczeć przy zakładaniu czapki, to te 3 sekundy z czymś na twarzy chyba też przeżyje. Za to wiem,że nawet w nosidle nie będzie nagle miała odsłoniętego karku.
*
Jak idę z Różą w nosidle, to ludzie często się przyglądają i zagadują. Tylko jedna babka powątpiewała, czy o na pewno jest dobre dla kręgosłupa, ale odpowiedzi nie słuchała. Inna podkreślała, że ona lubiła chodzić z wózkiem i wnosiła go razem z dzieckiem na drugie, czy trzecie piętro. Jej koleżanki cichutko odpowiedziały, że one wnosiły najpierw dziecko, potem zakupy, a na końcu wózek.

Dzisiaj miałyśmy płacz w kąpieli. Najpierw było myju-myju z uśmiechem i chlapanie nogami, więc chciałam jej dolać więcej wody, a jak tylko odkręciłam kran (i nawet nie zbliżyłam prysznica do wanienki), to strasznie się rozpłakała. Szybko wypłukałam jej włoski i wyjęłam z wanienki. Na ramieniu już nie płakała, ale do koleżanki w lustrze się nie uśmiechnęła. Potem wytrąbiła 100 ml herbatki (a kilka godzin wcześniej 70) i jak po przebudzeniu było mokro, to też był lament.
Cytat:
kiedys jak się kłóciliśmy to powiedział że wejdzie na te wszystkie fora na których piszę i wszystkich powyzywa wiec jak by coś takiego było to wiecie..
A zna Twoje hasło? Jeśli zna, to zmień i odznacz w przeglądarce zapamiętywanie haseł bez pytania o zgodę.
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cały czas się martwię, że Leoś mało je W sumie 5 posiłków na dobę.
Róża też teraz je mniej, a to, co zjada jest podzielone na 2-3 podejścia. W sumie sporo mm ostatnio wylewam. Tż stwierdził, że bardzo urosła, a teraz chce zmaleć. Może faktycznie rosła szybko, a teraz już będzie wolniej, ale przecież jak jest większa, to więcej potrzebuje! Od jutra zacznę jej robić słabszą herbatkę. Może jak dostanie mniej glukozy, to szybciej zgłodnieje.
Cytat:
Ostatnio Wam pisałam że Iga marudzi i płacze jak my coś jemy, a wczoraj wyczytałam - bodajże na babyonline - że jak dziecko zaczyna reagować właśnie na jedzenie dorosłych, właśnie marudzi, mlaska itp to znaczy że jest już w pewnym sensie gotowe na inne jedzenie niż mleko i takim zachowaniem domaga się tego jedzenia
Raczej rozszerzenia diety... Innym symptomem jest częste domaganie się jedzenia nawet w nocy przez dziecko, które do tej pory noce przesypiało.

Róża interesuje się moim jedzeniem od dawna, ale schaboszczaka z górą pieprzu nie dostanie.
Cytat:
Aha, chciałam jeszcze z ciekawości zapytać, ale ciągle zapominam - czy ja jako jedyna na wątku nie chrzczę?
Być może.
Cytat:
nie chciałam mu też mocno przywalić bo to wojskowy to Ch,uj co mu odj,eb,ie
Bo to nie Ty powinnaś go uderzyć, tylko Twój brat. Tylko przemoc rodzi przemoc, więc ja niestety wolałabym rozwód, bo skoro uderzył niemowlę, to większe dziecko może bić.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-10-22 o 01:56
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 07:17   #1987
nadalka
Zakorzenienie

hej, moje dziecko spało ponad 10 godzin bez przerwy

ale muszę już iść do mnie woła.
Stary 2012-10-22, 08:00   #1988
prince_polo
Zakorzenienie

witam z kawą

Boli mnie nadgarstek!!! i to w cholere mocno! od 2 dni a dzis to masakra. przeskakuje mi tam w kilku miejscach cos, tez tak macie? tzn pytam bo moze od noszenia małej?

Cytat:

moja tez tak kilka razy miala dzis spała 7,5 godziny

kochana jak samopoczucie?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 08:33   #1989
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
w pozycji leżącej to ja mojego klocuszka nie dam rady nosić jest za ciężki tylko pionowo na szęście jest już bardzo stabilny
domyslam się, moj ma 6300 i jest dla mnei ciężki ale znam osobe która nosi dziecko 13 kilowe
Cytat:
Amelia tez polubila lezenie na brzuszku potrafi lezec nawet pol odziny i dzisiaj nawet uwalila taka kupe wlasnie jak lezala na brzuszku
wow
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Matko Luśka dopiero teraz przysnęła Jak na złość musiała jej się maruda włączyć jak małż wyjechał :/
ech współczuję

Cytat:

wow moj spał 12h z 2 przerwami, usnął po 18 i obudzil sie po 6 i teraz poszedł w kimono

hej dziewczeta

Sol powodzenia na kursie dzisiaj, pamiętam mój pierszy od razu musiałam ejchać 25km! Acha wkleiłabyś schemat żywienia który dostałas?

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-10-22 o 08:37
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 08:36   #1990
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
kochana jak samopoczucie?
no można powiedzieć że lepiej
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej dziewczeta
hej

Znowu robiłam sesję ale tym moim aparatem
Stary 2012-10-22, 08:49   #1991
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

hej

super, pokazuj chciałabym zrobic, ale o 6 to mi sie nie chciało, a mały wtedy jest najgrzeczniejszy
Stary 2012-10-22, 08:50   #1992
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

hej

poka ja wczoraj robilam na golasa tzn w pampku ale telefonem niemoge znalezc aparatu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-22, 08:54   #1993
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
kazałam mu się nią zająć, a ona płakała aż się cała spociła, a on na leżąco ją bujał to kazałam mu wstać, wstał wziął ją a ona dalej płakała i dał jej klapsa.. i za co ? za swoje lenistwo bije dziecko ?
O nie brak mi słów , a może zastanów się na poważnie czy związek z takim kimś ma przyszłość. Jak można uderzyć maleńkie bezbronne dziecko ...zabiłabym

Dałam małej wczoraj jedną łyżeczkę jabłuszka, na początku robiła kwaśne minki , a po chwili otwierała buźkę jakby chciała więcej. Jak przestałam jej podawać był ryk , ale nie wiem czy to zbieg okoliczności czy tak pyszne jabłuszko.

Po południu idę do księdza zanieść akt urodzenia itp na chrzciny - termin mamy już wyznaczony 10.11 Mała będzie ubrana w złotą sukieneczkę z kokardką typu bombka , białe rajstopki i bodziak na długi rękaw+ kombinezon.

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-10-22 o 09:01
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 08:57   #1994
prince_polo
Zakorzenienie

pije wlasnie skrzyp

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-22, 09:04   #1995
nadalka
Zakorzenienie

zara tu wstawię bo wgrywam na bloga i mi zamula

Aaaaa właśnie co do rozszerzania diety taka ciekawostka żeby zaczynać od warzyw, bo jak zasmakuje im słodkie typu jabłuszka to mogą potem nie chcieć warzyw
Stary 2012-10-22, 09:09   #1996
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
zara tu wstawię bo wgrywam na bloga i mi zamula

Aaaaa właśnie co do rozszerzania diety taka ciekawostka żeby zaczynać od warzyw, bo jak zasmakuje im słodkie typu jabłuszka to mogą potem nie chcieć warzyw
zauwazyla sze u mnie an blogu data i godizna sie nie zgadza z rzeczywistoscia? jak mam to zmienic? wiesz mzoe?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-22, 09:10   #1997
karolka110
Wtajemniczenie

dziewczyny pomocy!!!
porwana modą na Lamzezamawiam właśnie 2szt. na pewno MOTYLA, ale jako drugą sztukę nie wiem co wybrać....SŁONIA czy MARINĘ???
Stary 2012-10-22, 09:13   #1998
nadalka
Zakorzenienie

Zdjęcia pod tytułem "Jestę fotografę"

ciut więcej na www.mamadiabelka.blogspot. com (jeszcze się wgrywają )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 999.jpg (83,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8888.jpg (98,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (96,1 KB, 36 załadowań)
Stary 2012-10-22, 09:17   #1999
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
zauwazyla sze u mnie an blogu data i godizna sie nie zgadza z rzeczywistoscia? jak mam to zmienic? wiesz mzoe?
jak masz nomalnie otwartego swojego bloga, to u góry z prawym rogu klikasz "projekt"
w opcjach po lewej "ustawienia"
"język i formatowanie"
i ustawiasz strefę czasową na "(GTM+01:00) Czas środkowoeuropejski - Praga"

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy!!!
porwana modą na Lamzezamawiam właśnie 2szt. na pewno MOTYLA, ale jako drugą sztukę nie wiem co wybrać....SŁONIA czy MARINĘ???
ja się nie znam, ja mam zebrę
Stary 2012-10-22, 09:24   #2000
agunia82
Zakorzenienie

heloł
witam się z kawusią i dzieckiem pyskującym do karuzelki

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Raczej rozszerzenia diety... Innym symptomem jest częste domaganie się jedzenia nawet w nocy przez dziecko, które do tej pory noce przesypiało.
Taka ciekawostka, w tej książce BLW całkowicie to obalają a teoria jest taka, że dziecko jest gotowe na rozszerzenie diety dopiero, kiedy stabilnie siedzi (wtedy dopiero układ pokarmowy jest gotowy na przyjęcie innych pokarmów niż mleko) i potrafi samo po jedzenie sięgnąć i włożyć je do buzi (i samo to robi). Zasada jest taka, że tak jak w przypadku siadania czy chodzenia, czekamy aż dziecko samo będzie na to gotowe i nie wyprzedzamy natury (i tam zadają ciekawe pytanie, że skoro taki teraz nacisk jest na to, żeby dziecka nie uczyć na siłę siadać czy chodzić bo to jest dla niego złe, to dlaczego w przypadku jedzenia postępujemy dokładnie odwrotnie). I kolejna interesująca sprawa - przy karmieniu papkami często jest tak, że długo nie pozwala się dziecku jeść pokarmów stałych, nawet jak samo je chwyta i pakuje do buzi - i tu porównali to do sytuacji kiedy byśmy próbowali hamować naukę chodzenia.
No i właściwie to zalecenia mówią, że dietę zaczynamy rozszerzać około 6 miesiąca (ale nie należy się zbyt sztywno trzymać tego terminu) a dziecko zaczyna stabilnie siedzieć też około 6 miesiąca, więc mamy zbieżność

Cytat:
a ja i dzisiaj przytulę Cię mocno
świetna sesyjka

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-22 o 09:26
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 09:26   #2001
karolka110
Wtajemniczenie

dobra wzięłam Marinęna słonia może też przyjdzie czas

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
jak masz nomalnie otwartego swojego bloga, to u góry z prawym rogu klikasz "projekt"
"język i formatowanie"
i ustawiasz strefę czasową na "(GTM+01:00) Czas środkowoeuropejski - Praga"

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

ja się nie znam, ja mam zebrę
super fotkiIgunia słodziutka:eh em:

a zebra posiada jakieś efekty-dzwoni/szeleszczy??
Stary 2012-10-22, 09:26   #2002
chmielinka
Zadomowienie

Hej mamcie,

dzisiaj jestem padnięta po nocce. Mała budziła się o 0:00, 3:00, 4:30 (tu miała ochotę na zabawę), 6:00 (harcowała do 8:30). Teraz śpi ale pewnie zaraz będzie chciała jeść więc nie opłaca mi się kłaść.

Za to nasza sobotnia podróż do Krakowa minęła wyśmienicie. Malutka w aucie cały czas spała, a u babci śmiała się najlepsze i gadała po swojemu Niepotrzebnie się martwiłam.

Dziewczyny czy któraś z was chciałaby pieluszki Dada rozm. 2? Bo mojej nie pasują te pieluszki a mam nowootwartą paczkę 70 szt. (8 zużyłam) i chętnie komuś oddam. Wyślę za darmo i nic za nie nie chcę. Szkoda żeby się zmarnowały.

Nadalka brak mi słów twojemu mężowi to by trzeba było porządny łomot spuścić

Cytat:
I chyba dostałam @. Piszę "chyba", bo jakaś ona inna niż zawsze, jakby bardziej.. wodnista? No i brzuch nie zabolał mnie ani przez sekundę, a zawsze tego pierwszego dnia byłam półżywa.
Więc przy okazji pytanie - czy wasze pierwsze @ po porodzie były normalne, zwykłe, jak przed ciążą, czy jednak się różniły?
Bo nie wiem czego się spodziewać
ja już miałam 2 razy @ i jak przed ciążą przez pierwszy dzień chodziłam jak połamana, tak teraz nic nie poczułam i miałam wielkie zaskoczenie u teściowej na obiadku teraz będę musiała liczyć dni do następnej @, bo wcześniej tylko jak się pojawił ból to wiedziałam, że za kilka godzin przyjdzie @.
Cytat:
a mówiłam Wam ze kumpela juz wsadza 4 miesieczne dziecko do chodzika i daje chrupki kukurydziane?

Cytat:
mój tez się niesamawicie wiersi i obraca, nidgzie go nei zostawiam samego bo tez boję się, że mógłby spaść, główkę ciągnie do góry i nie lubi byc noszony w pozycji leżącej smieję się, że chce pokazac, że on juz jest duży uzy i nie będzie leżał
moja tak samo jak już chce się nosić to muszę z rąk tobić takie jakby "krzesełko" i noszę ją pleckami do siebie i wtedy jest zadowolona chociaż ostatnio nosimy się mniej. Więcej się z nią bawię na kocyku.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 09:31   #2003
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Nie Nie jesteś jedyna Ja też nie zamierzam.
Stary 2012-10-22, 09:32   #2004
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
dobra wzięłam Marinęna słonia może też przyjdzie czas

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

super fotkiIgunia słodziutka:eh em:

a zebra posiada jakieś efekty-dzwoni/szeleszczy??
szeleści i grzechocze
Stary 2012-10-22, 09:33   #2005
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

fotki superbyłam na blogu ja tez własnie zrobiłam sesyjke
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

moja tak samo jak już chce się nosić to muszę z rąk tobić takie jakby "krzesełko" i noszę ją pleckami do siebie i wtedy jest zadowolona chociaż ostatnio nosimy się mniej. Więcej się z nią bawię na kocyku.
ja na lezaczku a pozycji półsiedzącej Jasia zabawiam ale nie za długo
Stary 2012-10-22, 09:35   #2006
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

jaka boska!!!! mamy taki sam szlafrunio

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

[QUOTE=nadalka;37186182]jak masz nomalnie otwartego swojego bloga, to u góry z prawym rogu klikasz "projekt"
"język i formatowanie"
i ustawiasz strefę czasową na "(GTM+01:00) Czas środkowoeuropejski - Praga"[COLOR="Silver"]
/QUOTE]
spróbuje dzieki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-22, 09:36   #2007
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny pomocy!!!
A może konik? http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/inne/...onik-27015.jpg
Mamy i Mikiemu się bardzo podoba - kładę go na brzuszku i "jeżdżę" konikiem po podłożu, on wydaje odgłosy i bardzo się to Miniowi podoba
Stary 2012-10-22, 09:37   #2008
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Dzisiaj kurier przyniesie mi taczfona TŻ pojechał do roboty, a miał dziś zostać z dzieckiem, jak ja na kurs pójdę. Teraz nie mam z kim zostawić małego, super...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 09:39   #2009
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
fotki superbyłam na blogu ja tez własnie zrobiłam sesyjke
dawaj foty
Stary 2012-10-22, 09:39   #2010
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No i właściwie to zalecenia mówią, że dietę zaczynamy rozszerzać około 6 miesiąca (ale nie należy się zbyt sztywno trzymać tego terminu) a dziecko zaczyna stabilnie siedzieć też około 6 miesiąca, więc mamy zbieżność
Wszystko fajnie ale co w przypadku kiedy po 6-7 miesiącach wracamy do pracy? Ja muszę się sprężyć z nowymi pokarmami i na pewno już w 4 miesiącu będę musiała zaczął małego z nimi oswajać żeby nie było lipy jak wrócę do pracy
A szczerze mówiąc coraz częściej myślę sobie jak to będzie i że to już niedługo czasami czuję się jak więzień z małym ale wiem że będzie mi bardzo cieżko zostawić dziecko i iść do roboty buuuuu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości