|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
Cytat:
W sumie też prawda, że nie na kazdego zioła zadziałają tak samo, być może u Ciebie było coś, że organizm zareagował tak a nie inaczej. Ja te zioła piłam kiedyś, ładnych parę lat temu. Ot tak, na regulację cykli (nie starałam się wtedy ) no i jakichś problemów mi nie sprawiły, więc mam nadzieję, że i tym razem będzie ok. Ale chyba zacznę od tych na 1 fazę.
|
|
#1592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację..ja sięskupiłam na # bo mnie szczególnie teraz dotyczy. Chciałabym, zeby inni zrozumieli jak tro jest po obejrzeniu takiego filmu. Niestety u nas nie ma przywolenia na płakacie, na przeżycie straty...Przykre to jest. U nas mineło 4 miesiace i juz każdy sie dopytuje kiedy bedzie kolejna ciąża....dla mnie osobiscie to jak nóż w serce... Cytat:
Jejejejejej owulka..trzeba sie przytulac Jeju ale ciemno za oknem...trzeba spać a nie pracowac |
||
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was
![]() A i dzień dobry gdzie moje wychowanie ![]() Luna ![]() Szejda - wszystkiego najlepszego! Szybkiego zafasolkowania przede wsyzstkim! A u mnie lipa, temperatura robi co chce => nie było owu i nie będzie już raczej.
|
#1594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Działajcie![]() Dziewczyny czy do nowego gina musze wziąść wypis ze szpitala po # i wynik badania histopatologicznego?Bo wyniki hormonalne i posiewu wiem że tak.Mam też nadzieje że uda mi się dzis bez problemu załatwić tą kserokopie karty,wtedy nie musiałabym tyle opowiadać co robił poprzedni gin.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-22 o 09:57 |
|||
|
|
|
#1595 |
|
Wtajemniczenie
|
Wasze opinie o tym filmie mnie zaciekawiły więc chyba się skuszę i oglądnę... i wtedy może też się wypowiem.
Dobra, zabieram się za sprzątanie... Color jedziemy z tym koksem? ![]() Kocurku u Nas w Pń pogoda też do bani, szaro i deszczowo...moze dlatego nic się nic chcę.. Później zajrzę. P..S: Iza kiedy masz wizytę u nowego gina?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-10-22 o 09:56 |
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1597 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja po weekendzie
Przytulam te, do których przyszła @ Lunka trzymam kciuki za łożysko Szejda spełnienia marzeń i duuużo miłości Iza ja bym zabrała wypis i wynik hist. i co ja to miałam jeszcze napisać.... ![]() Wczoraj byliśmy w Ustroniu, jechaliśmy moją znienawidzoną kolejką (boję się takich ustrojstw) ale chłopaki zachwycone, popykliśmy kilka zdjęć, pospacerowaliśmy i do domku. Fajnie było. @ znowu trwała AŻ 3 dni, dziś już nic nie ma. Muszę wam napisać co spotkało moją znajomą, bo nie wiem jaj jej pomóc. Dziewczyna jest 5 lat po ślubie, mają dwie córeczki (2,5 roku i 7 mcy), na oko idealna rodzina. W zeszłym roku zmarli rodzice jej TŻta i ona z mężem zaopiekowali się jego niepełnosprawną, dorosłą już, siostrą. On został jej prawnym opiekunem. Częściowo za pieniądze ze spadku (czyli jego i jego siostry) i częściowo na kredyt kupili duże mieszkanie, żeby wspólnie z siostrą zamieszkać - nie chcieli jej oddawać do jakiegoś zakładu. No i tak sobie żyli... ona jest na wychowawczym, ona prowadził stację benzynową. No i w zeszły pt chłop wybył z domu i nie wrócił! Przez kilka dni nie odbierał tel, ona zgłosiła już zaginięcie na policji. W czwartek zadzwonił, że odchodzi, że nie daje rady już tak żyć, że ona ma się nie kontaktować, telefon zmienił i PODOBNO wyjechał gdzieś za granicę. I ona została z kredytem na mieszkanie, jego niepełnosprawną siostrą, dwójką dzieci i jak się okazało, jego sporymi długami. Teoretycznie wszystko jest ich wspólne, więc długi też, bez jego zgody nie może nawet samochodu czy tego cholernego mieszkania sprzedać. Masakra. Dziewczyna jest załamana a ja nie wiem jak jej pomóc dodam, że jest sierotą i nie może się zwrócić o pomoc do rodziców. Zaproponowałam jej jakieś darmowe porady prawne dla kobiet ale ona póki co, nie chce o tym słyszeć. Ehh sama jestem tym załamana.
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-10-22 o 10:14 |
|
|
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
KOOCURKU tak mi przykro, takie pytania sa poprostu nie na miejscu. Ale Kochana uda Wam sie na pewno. Nam wszystkim sie uda.
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam słów na takich Nie wiem jak mozesz jej pomóc,bardzo ciężka sprawa Wydaje mi się że jak nie ma bliskiej rodziny to jedynie jakieś instytucje pomagajace kobietom w trudnej sytuacji.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
IZa skoro ma taką kolejkę to oznacza, że jest dobry.... Też idę w czwartek i tez z tego co słyszałam o swoim , to bardzo dobry... zobaczymy
kwitka co za człowiek
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do was prośbę o radę. Jak mam zachować się w następującej sytuacji? Mieszkamy w małej wioseczce, do miasta, a raczej miasteczka, bo to mała dziura, mamy 15 km. W tymże miasteczku przyjmuje dwóch ginekologów. Kobieta i mężczyzna. Wcześniej mieszkałam w zupełnie innym miejscu i chodziłam do Pani doktor na miejscu, w miejscowości, w której wcześniej mieszkaliśmy. Teraz chciałam zapisać się do miejscowych lekarzy (do poprzedniej gin mam teraz ponad 30 km, więc nie ma sensu się przy niej trzymać- za daleko). Zaczęłam od pierwszej pani doktor- kobiety miejscowej i już w czasie zapisywania potraktowała mnie nieuprzejmie. Kiedy powiedziałam, jej , że jeszcze nie rodziłam, bo dopiero się staramy, to potraktowała mnie tak jakbym miała spadać i się starać, a jak się już nastaram, to wrócić, bo teraz to co niby ona ma ze mną robić...Nieuprzejma i dziwna kobieta. Postanowiłam więc iść do miejscowego faceta, ale tam kolejki kosmiczne. Następny wolny termin dopiero pod koniec stycznia 2013 !!. Załamana pożaliłam się mamie, że chce się zbadać, zrobić cytologię, bo dawno nie robiłam, a tu takie terminy (nie mówiłam o staraniach, bo nikt o nich nie wiem). A mam mi na to, że moja siostra była do niego zapisana na 20 listopada, ale jak dowiedziała się, że jest w ciąży, to poszła do miejscowej kobiety, bo ma krótsze terminy a zależało jej wiadomo na czasie. Oddała mi więc swój termin. Zadzwoniła i na swoje miejsce zapisała mnie. I wszystko byłoby super, gdyby nie wczorajsza rozmowa z mamą, która zapytała czy bardzo zależy mi na tym listopadowym terminie. Podobno siostra jest zaniepokojona tym jak miejscowa kobieta ją prowadzi. Nie ufa jej i się nie dziwię. Siostra chciałaby więc pójść do miejscowego faceta i "odzyskać" swój listopadowy termin. Gdyby nie fakt, że się staramy, to oddałabym go bez zastanowienia, ale tak to troszkę mi szkoda terminu. Z drugiej strony przecież nie wiem nawet czy jestem w ciąży, a siostra jest i potrzebna jej jak najlepsza opieka. A jeśli okaże się za tydzień, że też jestem, to przecież nie będę mogła czekać z wizytą do lutego...Jestem w kropce. Powinnam chyba oddać ten termin prawda? Poza tym tak naprawdę to był jej termin. Pytałam mamę co z sytuacją kiedy jest się właśnie w ciąży, że na pewno wtedy miejscowy facet przyspiesza wizytę, bo to przecież jednak ciąża, ale mam powiedziała, że siostra próbowała. Jest kolejka i nie ma dyskusji. Trzeba czekać. Oddać prawda? To mój I cykl starań, nie wiem czy się udało, więc chyba nie powinnam się trzymać tego terminu?
|
|
|
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
IZA wydaje mi sie ze nie powinno byc problemow.
KWITKA historia mrozaca krew w zylach. Ciezko cos doradzic.... Ale facet to ma tupet, zostawia kobiete sama, z dziecmi, z kresytem, z dlugami, z JEGO niepelnosprawna siostra. Nie moge w to uwierzyc!
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
Anulka ja bym oddała
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety, ale oddaj termin bo skro cos tam sie dzieje lub młoda mam ma obawy lepiej dmuchać na zimne. Co do terminu to zapisz się na swoj termin i czekaj lub porozmawiaj z Tż zeby dojechac do jakiegos lekarza nawet te 30 km. Kwitka- sytuacja, która opisujesz jest jak dla mnie niewyobrazalna. Jesli tak sie zachował ten facet to moze trzeba poczekac. Może sie wystraszył? Nie chce go tłumaczyć, ale faceci niestety sa mniej wytrzymali niz my babeczki. Ja bym chyba zwrociła sie o pomoc do jakiejs opieki. Zreszta sama nie wiem co mozna zrobic...co ca matoł z tego faceta! Trzeba go znaleźć i sprzedac dom. Kupić mieszkanie. Ja pierdziele.... |
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za ku**a gnojek |
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka P ja bym oddała termin siostrze... bo skoro ma obawy, a jest w ciązy... a oddała swój termin tobie, to gdyby tamta prowadziłą ok nie byłoby problemu:8 a może poszukasz gina gdzieś dalej??
|
#1607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi czy mozna miec owulke na 6 d.c?
Ja mam kłucie z lewego jajnika, duża ochote na przytulani a sluz...moj mąż sie zdziwiłe, ze taki sliski jest tak szybko...ale brudze jeszcze z tym sluzem na brązowo...?? |
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Kwitko - masakra, nie wiem co poradzić ..
Anulka - ja bym oddała, w końcu to był jej termin, no i jest już w ciąży.
|
#1610 |
|
Zadomowienie
|
Anulka chyba powinnas oddac.... A nie mozesz zapisac sie do tego lekarza na nast najblizszy termin. A teraz moze pojedziecie jeszcze do tej "starej" ginki?
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowiłam go oddać, ale wolałabym mieć lekarza blisko, a nie ponad 30 km od domu. Lepiej mieć swojego lekarza właśnie na miejscu, który mi pomoże jesli nagle będzie taka potrzeba. Takiego do którego mam blisko. |
|
|
|
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
Z facetem nie ma żadnego kontaktu, jedyna nadzieja, że sam się zreflektuje i pomoże jej uporządkować to wszystko. No to jednak bym nie liczyła. Szukać go można ale wiecie jak to teraz wygląda... w unii nie ma granic. Idę z nią na darmową wizytę do prawnika i zobaczymy co jej powie. Za długi to już go podobno ścigają, więc jest nadzieja że dzięki ENA go znajdą... Narazie dzwoniłam do zaprzyjaźnionego notariusza i wiem, że najpierw musi załatwić rozwiązanie wspólności majątkowej a to sporo potrwa...
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Izusia now łasnie więc warto poczekac i 5 godzin
będzie ok zobaczysz a nie jak tamten,,specjalista"kocurku staranek nigdy za wiele ![]()
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My sie staramy, ale dziś mąż do 21 w pracy. Tylko owulka tak szybko przy cyklach 28 ? To chyba mało mozliwe
|
||
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
podobno na owulke składają się różne czynniki. Mogła się przesunąć... bo skoro ten śluz i kłucie jajników?? a nie bierzesz jakiś ziółek??
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
to dziwne troszke... 6dc to chyba za wczesnie na owulacje...
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Owulka mogła ci sie przesunąć.
|
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
koocur ja miewałam tak owu ale przy cyklach 21 dni, nie wiem jak jest przy 28.
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie biore..jedynie na takie zmiany może dzialać # i ostatnia podróż, zmiana czasu..no nie wiem ![]() Róznie bywa... ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Może ten cykl bedzie krótszy? Juz miewałam takie po 24 dni
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

) no i jakichś problemów mi nie sprawiły, więc mam nadzieję, że i tym razem będzie ok. Ale chyba zacznę od tych na 1 fazę.

Nie mam słów na takich
Nie wiem jak mozesz jej pomóc,bardzo ciężka sprawa
Wydaje mi się że jak nie ma bliskiej rodziny to jedynie jakieś instytucje pomagajace kobietom w trudnej sytuacji.