|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
kia_mia ja szczerze powiedziawszy na metry nie narzekam.Mniej sprzątania
najbardziej brakuje mi podwórka,swojego ogródeczka,pieska itp
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zadomowienie
|
Listopad się jeszcze nie zacznie a my będziemy mieć tyle dzieciaczków już
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
no ja w sumie tez bo niby 38 ale z jednego pokoju wczesniej w ogole nie korzystalismy...teraz zrobilismy sobie tam sypialnie i jest ok mi tez brakuje podwórka... chociazy balkon a pieska mamy i to dosyc sporego
|
|
#4683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mama mi rano pączka kupiła no to grzech nie zjeść Cytat:
A co do twojego cc to w razie gdyby Cie wcześniej wzięło (tfu tfu) to i tak chyba zrobią cc skoro masz takie wskazanie? No ja już wykąpana,pranie wstawione - narazie nasze. Teraz wcinam drugie śniadanie czyli reszta kawy i sałatka. Mama pojechała do lumpka na zakupy dla wnusiów więc pewnie coś nawiezie i będę dalej prała.. |
||
|
|
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
O...
to moja mała parówka cudny uśmiech
|
#4685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a dom - marzenie!!!!! Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() My dzisiaj rozpoczynamy 38tydz w sumie lekarz mówił na wizycie, że juz w piątek ale wcześniej mówił, że w poniedziałki zaczynam nowe tygodnie więc juz się tak przyzwyczaiłam ![]() Więc mogę już rodzic w sumie - ale dzis i jutro mi nie pasuje - od środy jakby co będzie ok ![]() w ogóle to obudziłam się z dosyc mocnymi bólami krzyżowymi i się wystraszyłam ale na szczęście przeszły Edytowane przez natallkaa Czas edycji: 2012-10-22 o 10:24 |
||
|
|
|
#4686 |
|
Raczkowanie
|
Jaki ryjek uśmiechnięty
amstaff? nie boisz się jak zareaguje na dziecko?
|
|
|
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
Hellooo
lecę nadrabiać, bo widzę że mimo weekendu parę stron przybyło aż tak Wam się nudziło dziewczyny? taki piękny dzień był wczoraj, a Wy na forum stuk-stuk do domu wróciliśmy przed 17, trochę byłam już zmęczona, ale nie żałuję bo tak było fajnie razem, tylko we dwoje, dawno już nie spędziliśmy razem takiego miłego dnia
|
#4688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudnie sie Twój psiak uśmiecha ![]() anett234 no tak marchewka, faktycznie, już idę obierać, bo płatki nie pomogły ![]() natallkaa gratuluję 38 tyg
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z dziecmi tez miala do czynienia - jak widać na zdjęciu ona w ogole jest taka dziwna, nie lubi się przytulać itp.... wiec nie sądze zeby byla zazdrosna zreszta jak bedzie dziecko to bede ją traktowac tak samo a nie ze sie bede darła na psa i kazała jej siedziec cały czas w jednym miejscu i do dziecka sie nie zblizac... i tez jest bardzo strachliwa... czasami jak maz gra w gre na kompie i sie wkurzy i krzyknie to ona biedna ucieka i gdzies sie trzesie w kącie... burzy sie strasznie boi... butelek plastikowych jak tak odskakują i strzelają... zapałek się boi... świeczek.... jak pranie się trzepie...... najbardziej mnie rozwaliło jak raz na osiedle przyjechał gosciu z ziemniakami i mielismy okno otwarte ... i on zaczal się drzec "kaaartofle kartofle..." a fela taki rozbiegany wzrok, przerazona uciekła do ubikacji no ale co sie dziwic, ona jest ze schroniska a wczesniej tez niewiadomo co sie z nia działo..ale ktos ja musial lac porzadnie.... u nas teraz ma raj
|
|
#4690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kuuuurde....ale z cenami to troche przegieła.....od 169 do 280
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Hej słońca moje
melduję, że JESZCZE żyjemy sobie w dwupaku. Ale chyba już niedługo - dziś rano poszłam siku i słyszę takie PLUM! I jakby ulga w TYCH miejscach. Patrzę a tam kulka śluzu, a więc to czop jakby taka zielonkawa ropa. Zgaga już mnie nie męczy - brzuszek maksymalnie nisko Kuba malutko kopie, a właściwie czasami tylko zmienia pozycję i się rozpycha aż mnie boli. Grzybica też chyba wyleczona bo powróciła dawna "wilgotność" a mianowicie gdybym nie miała wkładki to miałabym normalnie plamę mokrą na spodniach ![]() No i dziś się przeprowadzamy. Już mam plan jak sobie ustawię meble itp i jak przemalujemy ściany. A z garderoby za jakiś czas zrobimy pokój dla Kubusia. Nasza garderoba to normalny pokoik - trochę mały ale ma potencjał i okleję meble w kuchni żeby wyglądały jak nowe. I nowe blaty kupię jak będzie trochę więcej kasy. No i łazienkę chcę na żółto pomalować ajjj chyba włączyło mi się wicie gniazda... ![]() w każdym razie plecy bolą mnie dziś okropnie dosłownie jak przed okresem, i jestem taka napęczniała strasznie, i ciągle jem chyba z 5kg znowu przytyłam. Ale i tak sukces, przez całą ciążę przytyłam 5,5kg! Ok, zmykam popakować swoje rzeczy żeby szybko poprzewozić je na nowe mieszkanko
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie poniedzialkowo i ide nadrabiać co się dzialo w weekend
Tylko tak zapytam krotko... własciwie sama nie wiem, czy sobie tego nie uroiłam, ale mam wrażenie, że od wczoraj mam jakos brzuch niżej... Tzn. od poczatku ciazy byl nisko, ale czuje teraz nawet, że jakoś lżej mi sie oddycha. Wiem że brzuch sie obniza na jakies 2-3 tyg.przed porodem, a ja mam termin dopiero na 13 grudnia.... Troche nie wiem o co chodzi....
|
#4693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybacz, ale całe życie miałam ksywkę Fela, od nazwiska panieńskiego ![]() ![]() Do dzisiaj nawet niektórzy starzy znajomi zwracają się do mnie tylko i wyłącznie w ten sposób, a był czas, kiedy 80% ludzi nie wiedziało, jak mam na imię, ale kim jest Fela wiedzieli wszyscy
|
|
#4694 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej kochana ![]() aaaaaaaa czoooooooop ????? to juz chyba niedługo...chociaz mowia, ze 2 tygodnie mozna jeszcze chodzic bez czopa... no jeszce troszeczke przynajmniej moglby posiedziec w brzuszku Kubus...No i fajnie ze sie przeprowadzacie w koncu troche spokoju bedziesz miec chociaz na te ostatnie dni !! tylko uwazaj na siebie przy tym pakowaniu! fajne plany trzymam kciuki zeby wszystko wyszlo tak jak to sobie wymyslilas ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
heyka
![]() ja juz po badaniach z rańca.. krew oddana więc można czekac na jutrzejszą wizytę .. boję się troszkę co mi powie....Dziecia zaprowadziłam rano do dentysty bo trzeba mu te jego mleczaki podratować i uff po wczorajszych urodzinach.. dziekuję bogu że można zrobić gdzie indziej imprezę i mieć w nosie sprzątanie bo wróciłam wczoraj przeorana... tyle dzieciaków i tego krzyku idę trochę podczytać.. mam nadzieję, że żadna nie urodziła..
|
#4696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się tak jak najdłużej! Biedna już tyle przeszłaś z tymi objawami porodu. A tak się właśnie rano zastanawiałam czy którejś już odszedł czop ... I pamiętaj nie przemęczaj się tam podczas przeprowadzki ![]() Cytat:
Mój syn ma znowu czkawkę - chyba już trzeci raz dzisiaj.Aż zaczynam się maartwić,to dziecko ma czkawkę z siedem razy dziennie
|
||
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
ide dziewczyny troche ogarnąc pokoje
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#4698 |
|
Rozeznanie
|
Witam poweekendowo
Widzę,że chwalicie się brzuszkami to i ja się pochwalę ![]() Weronika Gabrysia do zjedzenia,a domek prześłiczny Zdecydowaliśmy się na 100% na wózek i kupujemy X-landera X-move,Super się prowadzi i jeszcze lepiej megaszybko składa i rozkłada,mam nadzieję,że będziemy zadowoleni... Wczoraj byłam z rodzinką na pysznych gofrach z bitą śmietaną i owocami,ale mi było dobrze ale było mi mało i wtrąbiłam jeszcze pół ze śmietaną i czekoladą...mogłabym chyba codziennie jeść![]() Landi odszedł czop???? Mnie w poprzedniej ciąży odpadł dwa dni przed porodem! Ale podobno może odejść nawet dwa tygodnie przed,choć na to bym nie liczyła....W każdym razie trzymam kciuki |
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
też czytałam, że bez czopa nawet 2 tygodnie można chodzić
zobaczymy, termin mam na 19 listopada więc 37 tydzień leci już, także źle nie jest w każdym razie mam dziwne uczucie że wody mi odejdą dziś albo jutro... W sumie zero stresu wręcz radosne oczekiwanie ale jakoś mi tak intuicja mówi że do końca tego tygodnia urodzę
|
|
|
|
#4700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i powodzenia z przeprowadzką |
|||
|
|
|
#4701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
zaraz idę nastawiać rosół, mam kawałek cielęciny z kością, ciekawe czy będzie lepszy ![]() znowu nie spałam, to sikanie mnie wykańcza ![]() do tego niedawno doszły zaparcia i wręcz ból już nie wiem jak sobie z tym radzić |
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
karolla12 śliczny zgrabny brzuszek
![]() anett234 Landi o ja cieee ależ Kubuśkowi spieszno, przecież jeszcze miesiąc do terminu Wam został. Nic to, trzymam mocno kciuki za Was, no i ostrożnie z tą przeprowadzką, nie szalej ![]() ImmortalWoman ale imprezka udana?
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja będę w środę rozmawiać z lekarzem czy nie da się wcześniej rozwiązć tej ciąży ze względu na moją cholestazę - tak chociaż 2 listopada ![]() Już nie mówię o cc niech będzie nawet sn... |
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jak nocka minęła? Nikt nie urodził? ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
No jestem już piękna
Madzia za pływaka ![]() Kia słodka ta Twoja psinka
Kocham: 11.09.2009 Powiedziałam TAK: 11.09.2010 Nasz Dzień: 22.10.2011 Edytowane przez Pani_Jasiowa Czas edycji: 2012-10-22 o 10:56 |
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty co dla niego wymyśliłaś??? ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

najbardziej brakuje mi podwórka,swojego ogródeczka,pieska itp

bo niby 38 ale z jednego pokoju wczesniej w ogole nie korzystalismy...teraz zrobilismy sobie tam sypialnie i jest ok
a pieska mamy 

a zdjęcia śliczne, ta jesień w tle
I gratuluję 36 tygodnia 

burzy sie strasznie boi... butelek plastikowych jak tak odskakują i strzelają... zapałek się boi... świeczek.... jak pranie się trzepie...... najbardziej mnie rozwaliło jak raz na osiedle przyjechał gosciu z ziemniakami i mielismy okno otwarte ... i on zaczal się drzec "kaaartofle kartofle..." a fela taki rozbiegany wzrok, przerazona uciekła do ubikacji

Tzn. od poczatku ciazy byl nisko, ale czuje teraz nawet, że jakoś lżej mi sie oddycha. Wiem że brzuch sie obniza na jakies 2-3 tyg.przed porodem, a ja mam termin dopiero na 13 grudnia.... Troche nie wiem o co chodzi....

ależ Kubuśkowi spieszno, przecież jeszcze miesiąc do terminu Wam został. Nic to, trzymam mocno kciuki za Was, no i ostrożnie z tą przeprowadzką, nie szalej