Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-22, 10:06   #4681
reven24111
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

kia_mia ja szczerze powiedziawszy na metry nie narzekam.Mniej sprzątania najbardziej brakuje mi podwórka,swojego ogródeczka,pieska itp

reven24111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:10   #4682
kia_mia
Zadomowienie

Listopad się jeszcze nie zacznie a my będziemy mieć tyle dzieciaczków już coś szybko nam to idzie

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez reven24111 Pokaż wiadomość
kia_mia ja szczerze powiedziawszy na metry nie narzekam.Mniej sprzątania najbardziej brakuje mi podwórka,swojego ogródeczka,pieska itp

no ja w sumie tezbo niby 38 ale z jednego pokoju wczesniej w ogole nie korzystalismy...teraz zrobilismy sobie tam sypialnie i jest ok mi tez brakuje podwórka... chociazy balkon a pieska mamy i to dosyc sporego no ale na szczescie jest spokojny w ogole nie szczeka i cały czas spi

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:13   #4683
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
emylka86 to smacznego śniadanka a zdjęcia śliczne, ta jesień w tle pięknie wyglądasz co do weekendu, to ok, nie narzekam - bardzo spokojny i rodzinny

anett234 pączek podziel się ja nie mam siły by zwlec się do sklepu, zwłaszcza, że deszcz za oknem... bleh. Współczuję tego swędzenia, na szczęście już niedługo I gratuluję 36 tygodnia

Weronika jeny ja też ledwo chodzę, mam wrażenie że rozsypuję się od pasa w dół, najgorzej jest popołudniami, gdy się zasiedzę na kanapie - wstać potem to istna męka

Biedroneczkaolga
gratki 37 tygodnia i oczywiście zaciskam kciuki za wyniki

kia_mia nie widziałam ale ja tv włączam dopiero po 15, z rańca wolę albo ciszy albo muzyczki posłuchać, właśnie w tle u mnie soundtrack z "Amelii"
Ja też nie chodze juz do sklepu - nawet bym nie doszła
Mama mi rano pączka kupiła no to grzech nie zjeść

Cytat:
magadaef gratki za wizytę

Weronika
Twoja księżniczka jest po prostu do zjedzenia, a spódniczka bombowa dom za to - marzenie pięknie wygląda od frontu też się cieszę z wyznaczonego terminu, bo człowiek od razu jakiś taki nastawiony, ukierunkowany. Byleby nie rozpakować się wcześniej

kurcze zgaga mnie pali od samego rana, w nocy zjadłam ostatnie migdały i teraz jestem bezsilna, chyba płatki na mleku zjem, bo co innego
Zjedz marchewkę,mi pomaga - ktos tu kiedys radził.

A co do twojego cc to w razie gdyby Cie wcześniej wzięło (tfu tfu) to i tak chyba zrobią cc skoro masz takie wskazanie?

No ja już wykąpana,pranie wstawione - narazie nasze.
Teraz wcinam drugie śniadanie czyli reszta kawy i sałatka.
Mama pojechała do lumpka na zakupy dla wnusiów więc pewnie coś nawiezie i będę dalej prała..
Stary 2012-10-22, 10:13   #4684
kia_mia
Zadomowienie

O... to moja mała parówka cudny uśmiech
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8263741 [1024x768].jpg (90,1 KB, 44 załadowań)

Stary 2012-10-22, 10:14   #4685
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hej kochane my tez sie meldujemy pozniej nadrobimy pranie sie robi gaba nma nocniku normalnie na caly pokoj czuc gorzej niz stary chlop
jeszcze nie rodzimy normalnie tydz juz minal od odtsawienia i nic a nic sie nie dzieje oprocz tego ze stawy i bioda bola jak cholera i lazic nie moge
to nie pachnie fiołkami????

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
ze nie mam swoich moja niunia i przod domu takie cos nam wyszło

a mamy isc na zakupy normalnie taka mgla ze szkoda gadac ale juz sloneczko deliktatnie sie przebija

elus jak ja ci zazdroszcze ze masz juz termin cc

i gratuluje kolejnych tygodni
nie mogę się napatrzeć na Gabi
a dom - marzenie!!!!!

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni

My dzisiaj rozpoczynamy 38tydz
w sumie lekarz mówił na wizycie, że juz w piątek ale wcześniej mówił, że w poniedziałki zaczynam nowe tygodnie więc juz się tak przyzwyczaiłam
Więc mogę już rodzic w sumie - ale dzis i jutro mi nie pasuje - od środy jakby co będzie ok
w ogóle to obudziłam się z dosyc mocnymi bólami krzyżowymi i się wystraszyłam ale na szczęście przeszły

Edytowane przez natallkaa
Czas edycji: 2012-10-22 o 10:24
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:16   #4686
reven24111
Raczkowanie

Jaki ryjek uśmiechnięty amstaff? nie boisz się jak zareaguje na dziecko?

reven24111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:18   #4687
agrafka85
Rozeznanie

Hellooo

lecę nadrabiać, bo widzę że mimo weekendu parę stron przybyło aż tak Wam się nudziło dziewczyny? taki piękny dzień był wczoraj, a Wy na forum stuk-stuk ja wykorzystałam wczorajszą pogodę - o 14 pojechaliśmy z Tż do Lbn, żeby pospacerować po Starówce, zjedliśmy lody, byliśmy w McDonaldzie - ja po colę a Tż po kawę do domu wróciliśmy przed 17, trochę byłam już zmęczona, ale nie żałuję bo tak było fajnie razem, tylko we dwoje, dawno już nie spędziliśmy razem takiego miłego dnia
Stary 2012-10-22, 10:21   #4688
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
W DDTVN ma być zaraz o tych tiulowych spodniczkach ciekawe co tam ciekawego powiedza
aż włączyłam tv cudnie sie Twój psiak uśmiecha

anett234 no tak ale mimo wszystko wolałabym nie odczuć pierwszych skurczy marchewka, faktycznie, już idę obierać, bo płatki nie pomogły kochaną masz mamę

natallkaa
gratuluję 38 tyg no to niech Wiktoria posiedzi spokojnie do środy
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:25   #4689
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez reven24111 Pokaż wiadomość
Jaki ryjek uśmiechnięty amstaff? nie boisz się jak zareaguje na dziecko?

to grzeczny piesek z dziecmi tez miala do czynienia - jak widać na zdjęciu ona w ogole jest taka dziwna, nie lubi się przytulać itp.... wiec nie sądze zeby byla zazdrosna zreszta jak bedzie dziecko to bede ją traktowac tak samo a nie ze sie bede darła na psa i kazała jej siedziec cały czas w jednym miejscu i do dziecka sie nie zblizac... i tez jest bardzo strachliwa... czasami jak maz gra w gre na kompie i sie wkurzy i krzyknie to ona biedna ucieka i gdzies sie trzesie w kącie... burzy sie strasznie boi... butelek plastikowych jak tak odskakują i strzelają... zapałek się boi... świeczek.... jak pranie się trzepie...... najbardziej mnie rozwaliło jak raz na osiedle przyjechał gosciu z ziemniakami i mielismy okno otwarte ... i on zaczal się drzec "kaaartofle kartofle..." a fela taki rozbiegany wzrok, przerazona uciekła do ubikacji no ale co sie dziwic, ona jest ze schroniska a wczesniej tez niewiadomo co sie z nia działo..ale ktos ja musial lac porzadnie.... u nas teraz ma raj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8053201 [1024x768].jpg (44,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7299839 [1024x768].jpg (64,4 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 420948_437615262942346_1394628104_n.jpg (61,6 KB, 33 załadowań)

Stary 2012-10-22, 10:29   #4690
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
aż włączyłam tv cudnie sie Twój psiak uśmiecha

anett234 no tak ale mimo wszystko wolałabym nie odczuć pierwszych skurczy marchewka, faktycznie, już idę obierać, bo płatki nie pomogły kochaną masz mamę

natallkaa
gratuluję 38 tyg no to niech Wiktoria posiedzi spokojnie do środy

kuuuurde....ale z cenami to troche przegieła.....od 169 do 280

Stary 2012-10-22, 10:30   #4691
landi0909
Zakorzenienie

Hej słońca moje

melduję, że JESZCZE żyjemy sobie w dwupaku. Ale chyba już niedługo - dziś rano poszłam siku i słyszę takie PLUM! I jakby ulga w TYCH miejscach. Patrzę a tam kulka śluzu, a więc to czop jakby taka zielonkawa ropa. Zgaga już mnie nie męczy - brzuszek maksymalnie nisko Kuba malutko kopie, a właściwie czasami tylko zmienia pozycję i się rozpycha aż mnie boli. Grzybica też chyba wyleczona bo powróciła dawna "wilgotność" a mianowicie gdybym nie miała wkładki to miałabym normalnie plamę mokrą na spodniach

No i dziś się przeprowadzamy. Już mam plan jak sobie ustawię meble itp i jak przemalujemy ściany. A z garderoby za jakiś czas zrobimy pokój dla Kubusia. Nasza garderoba to normalny pokoik - trochę mały ale ma potencjał i okleję meble w kuchni żeby wyglądały jak nowe. I nowe blaty kupię jak będzie trochę więcej kasy. No i łazienkę chcę na żółto pomalować ajjj chyba włączyło mi się wicie gniazda...

w każdym razie plecy bolą mnie dziś okropnie dosłownie jak przed okresem, i jestem taka napęczniała strasznie, i ciągle jem chyba z 5kg znowu przytyłam. Ale i tak sukces, przez całą ciążę przytyłam 5,5kg!

Ok, zmykam popakować swoje rzeczy żeby szybko poprzewozić je na nowe mieszkanko buziaki
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:33   #4692
Karla1983
Zadomowienie

Witam sie poniedzialkowo i ide nadrabiać co się dzialo w weekend

Tylko tak zapytam krotko... własciwie sama nie wiem, czy sobie tego nie uroiłam, ale mam wrażenie, że od wczoraj mam jakos brzuch niżej... Tzn. od poczatku ciazy byl nisko, ale czuje teraz nawet, że jakoś lżej mi sie oddycha. Wiem że brzuch sie obniza na jakies 2-3 tyg.przed porodem, a ja mam termin dopiero na 13 grudnia.... Troche nie wiem o co chodzi....
Stary 2012-10-22, 10:36   #4693
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
najbardziej mnie rozwaliło jak raz na osiedle przyjechał gosciu z ziemniakami i mielismy okno otwarte ... i on zaczal się drzec "kaaartofle kartofle..." a fela taki rozbiegany wzrok, przerazona uciekła do ubikacji

Wybacz, ale całe życie miałam ksywkę Fela, od nazwiska panieńskiego Do dzisiaj nawet niektórzy starzy znajomi zwracają się do mnie tylko i wyłącznie w ten sposób, a był czas, kiedy 80% ludzi nie wiedziało, jak mam na imię, ale kim jest Fela wiedzieli wszyscy
Stary 2012-10-22, 10:39   #4694
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Hej słońca moje

melduję, że JESZCZE żyjemy sobie w dwupaku. Ale chyba już niedługo - dziś rano poszłam siku i słyszę takie PLUM! I jakby ulga w TYCH miejscach. Patrzę a tam kulka śluzu, a więc to czop jakby taka zielonkawa ropa. Zgaga już mnie nie męczy - brzuszek maksymalnie nisko Kuba malutko kopie, a właściwie czasami tylko zmienia pozycję i się rozpycha aż mnie boli. Grzybica też chyba wyleczona bo powróciła dawna "wilgotność" a mianowicie gdybym nie miała wkładki to miałabym normalnie plamę mokrą na spodniach

No i dziś się przeprowadzamy. Już mam plan jak sobie ustawię meble itp i jak przemalujemy ściany. A z garderoby za jakiś czas zrobimy pokój dla Kubusia. Nasza garderoba to normalny pokoik - trochę mały ale ma potencjał i okleję meble w kuchni żeby wyglądały jak nowe. I nowe blaty kupię jak będzie trochę więcej kasy. No i łazienkę chcę na żółto pomalować ajjj chyba włączyło mi się wicie gniazda...

w każdym razie plecy bolą mnie dziś okropnie dosłownie jak przed okresem, i jestem taka napęczniała strasznie, i ciągle jem chyba z 5kg znowu przytyłam. Ale i tak sukces, przez całą ciążę przytyłam 5,5kg!

Ok, zmykam popakować swoje rzeczy żeby szybko poprzewozić je na nowe mieszkanko buziaki

Hej kochana
aaaaaaaa czoooooooop ????? to juz chyba niedługo...chociaz mowia, ze 2 tygodnie mozna jeszcze chodzic bez czopa... no jeszce troszeczke przynajmniej moglby posiedziec w brzuszku Kubus...
No i fajnie ze sie przeprowadzacie w koncu troche spokoju bedziesz miec chociaz na te ostatnie dni !! tylko uwazaj na siebie przy tym pakowaniu! fajne plany trzymam kciuki zeby wszystko wyszlo tak jak to sobie wymyslilas

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość

Wybacz, ale całe życie miałam ksywkę Fela, od nazwiska panieńskiego Do dzisiaj nawet niektórzy starzy znajomi zwracają się do mnie tylko i wyłącznie w ten sposób, a był czas, kiedy 80% ludzi nie wiedziało, jak mam na imię, ale kim jest Fela wiedzieli wszyscy

Stary 2012-10-22, 10:41   #4695
ImmortalWoman
Zakorzenienie

heyka

ja juz po badaniach z rańca.. krew oddana więc można czekac na jutrzejszą wizytę .. boję się troszkę co mi powie....Dziecia zaprowadziłam rano do dentysty bo trzeba mu te jego mleczaki podratować i uff po wczorajszych urodzinach.. dziekuję bogu że można zrobić gdzie indziej imprezę i mieć w nosie sprzątanie bo wróciłam wczoraj przeorana... tyle dzieciaków i tego krzyku

idę trochę podczytać.. mam nadzieję, że żadna nie urodziła..
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:43   #4696
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Hej słońca moje

To super,ze jeszcze w dwupaku
Trzymaj się tak jak najdłużej!
Biedna już tyle przeszłaś z tymi objawami porodu.
A tak się właśnie rano zastanawiałam czy którejś już odszedł czop ...
I pamiętaj nie przemęczaj się tam podczas przeprowadzki

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Witam sie poniedzialkowo i ide nadrabiać co się dzialo w weekend

Tylko tak zapytam krotko... własciwie sama nie wiem, czy sobie tego nie uroiłam, ale mam wrażenie, że od wczoraj mam jakos brzuch niżej... Tzn. od poczatku ciazy byl nisko, ale czuje teraz nawet, że jakoś lżej mi sie oddycha. Wiem że brzuch sie obniza na jakies 2-3 tyg.przed porodem, a ja mam termin dopiero na 13 grudnia.... Troche nie wiem o co chodzi....
A masz jakieś wcześniejsze zdjęcia żeby porównać brzuszki?

Mój syn ma znowu czkawkę - chyba już trzeci raz dzisiaj.Aż zaczynam się maartwić,to dziecko ma czkawkę z siedem razy dziennie
Stary 2012-10-22, 10:44   #4697
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ide dziewczyny troche ogarnąc pokoje
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:44   #4698
karolla12
Rozeznanie

Witam poweekendowo

Widzę,że chwalicie się brzuszkami to i ja się pochwalę No ale Kamaliki to nikt nie pobije! Imponujący brzuszek,ale tak na serio to chyba musi być Ci bardzo ciężko

Weronika Gabrysia do zjedzenia,a domek prześłiczny

Zdecydowaliśmy się na 100% na wózek i kupujemy X-landera X-move,Super się prowadzi i jeszcze lepiej megaszybko składa i rozkłada,mam nadzieję,że będziemy zadowoleni...

Wczoraj byłam z rodzinką na pysznych gofrach z bitą śmietaną i owocami,ale mi było dobrze ale było mi mało i wtrąbiłam jeszcze pół ze śmietaną i czekoladą...mogłabym chyba codziennie jeść

Landi odszedł czop???? Mnie w poprzedniej ciąży odpadł dwa dni przed porodem! Ale podobno może odejść nawet dwa tygodnie przed,choć na to bym nie liczyła....W każdym razie trzymam kciuki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA220309.jpg (28,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA220306.jpg (27,9 KB, 27 załadowań)
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:44   #4699
landi0909
Zakorzenienie

też czytałam, że bez czopa nawet 2 tygodnie można chodzić zobaczymy, termin mam na 19 listopada więc 37 tydzień leci już, także źle nie jest w każdym razie mam dziwne uczucie że wody mi odejdą dziś albo jutro... W sumie zero stresu wręcz radosne oczekiwanie ale jakoś mi tak intuicja mówi że do końca tego tygodnia urodzę
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:46   #4700
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

za tydzień o tej porze będę już w drodze do szpitala i najprawdopodobniej poznam moją córeczkę

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość

My wczoraj zaczęliśmy 36 tc (czyli 9 mc?)

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
hejka !
Witam się w 37 tygodniu ciąży z dniem dzisiejszym ciąża donoszona

Dzisiaj odbieram wyniki cmv - trzymajcie kciuki aby były negatywne - albo stare zakażenie

Cytat:
Hej słońca moje

i powodzenia z przeprowadzką
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:48   #4701
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
też czytałam, że bez czopa nawet 2 tygodnie można chodzić zobaczymy, termin mam na 19 listopada więc 37 tydzień leci już, także źle nie jest w każdym razie mam dziwne uczucie że wody mi odejdą dziś albo jutro... W sumie zero stresu wręcz radosne oczekiwanie ale jakoś mi tak intuicja mówi że do końca tego tygodnia urodzę
Zazdroszczę postawy...Ja mam jeszcze ponad trzy tygodnie do cc,a jestem cała w nerwach
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:48   #4702
T'ai
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

zaraz idę nastawiać rosół, mam kawałek cielęciny z kością, ciekawe czy będzie lepszy

znowu nie spałam, to sikanie mnie wykańcza
do tego niedawno doszły zaparcia i wręcz ból
już nie wiem jak sobie z tym radzić
Stary 2012-10-22, 10:49   #4703
aerien83
Zadomowienie

karolla12 śliczny zgrabny brzuszek
anett234 za patent z marchewką (tfu tfu)
Landi o ja cieee ależ Kubuśkowi spieszno, przecież jeszcze miesiąc do terminu Wam został. Nic to, trzymam mocno kciuki za Was, no i ostrożnie z tą przeprowadzką, nie szalej
ImmortalWoman ale imprezka udana?
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:50   #4704
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Witam poweekendowo

Widzę,że chwalicie się brzuszkami to i ja się pochwalę No ale Kamaliki to nikt nie pobije! Imponujący brzuszek,ale tak na serio to chyba musi być Ci bardzo ciężko
śliczny
Stary 2012-10-22, 10:53   #4705
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Ciekawe czy ta kobieca intuicja się sprawdzi

Ja będę w środę rozmawiać z lekarzem czy nie da się wcześniej rozwiązć tej ciąży ze względu na moją cholestazę - tak chociaż 2 listopada
Już nie mówię o cc niech będzie nawet sn...
Stary 2012-10-22, 10:54   #4706
Ma_majka
Zakorzenienie

Hej
Jak nocka minęła? Nikt nie urodził?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
No to mam infantylny tytuł na nowy wątek :

Podczas pełni i w halloween rodzimy sabat na Łysej Górze odczynimy - wiedźmowate mamuśki listopad - grudzień 2012

to może ja jeszcze pójdę spać
.......
Podoba mi się
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:54   #4707
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

No jestem już piękna obiad prawie gotowy, czysto jest, więc teraz nagroda dla mnie kawusia i kawałek metrowca

Madzia za pływaka
Kia słodka ta Twoja psinka

P

Szymonek

Edytowane przez Pani_Jasiowa
Czas edycji: 2012-10-22 o 10:56
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:55   #4708
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
To był oczywiście przekorny żart z tym tytułem wątku - strasznie nie lubię takich infantylnych rymowanek
Ja też Maluszki pieluszki brzuszki pierdziuszki
Stary 2012-10-22, 10:56   #4709
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Oczywiście co? zalałam nową bluzkę kawą

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:57   #4710
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość

A my mamy dzisiaj 1 rocznicę ślubu ciekawe czy mój maż coś wymyśli
Najlepszego dla Ciebie i szanownego Małżonka
A Ty co dla niego wymyśliłaś???

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość

My wczoraj zaczęliśmy 36 tc (czyli 9 mc?)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości