|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, zycze Wam milego dnia, a ja musze niestety uciekac do pracy .. wroce pozno, pewnie ok. 19:30 bede dopiero w domku
![]()
|
#3963 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
ale miałam zaległości 12 stron dziś zaczęłam 6 miesiąc 23 tydzień tak mi czas ucieka, że nie wiem kiedy zleciał kolejny tydzień w sobotę byliśmy na weselu i o dziwo weszłam w sukienkę kupioną 3 lata temu imprezka średnio udana...jednak dla mnie na weselu musi być orkiestra a nie dj. Ale jedzonko pycha i dobrze podjadłam. Dziś się dowiedziałam, że idziemy także na wesele w grudniu. Jak ja będę wyglądać wtedy i w co się zmieszcze to nie wiem![]() Gratuluje poznanych płci! przybywa dziewczynek super ) Trzymam kciuki za wizyty!
|
|
#3964 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() śliczny brzuszek.. ![]() Cytat:
Cytat:
zaciśnięte.. ![]() gratuluję wszystkim nowych tygodni.. ![]() a ja dopiero z łóżka się zwlekam.. jak zasnęłam po 8 to przed chwilą się obudziłam, a w koło taki bajzel dziecko zrobiło, że szok.. wstaję sprzątam i na śniadanko..
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szok po prostu jak to puszczą w marcu ...to chyba urodzę pękając ze śmiechu Cytat:
za 6 miesiąc ! i ...za zmieszczenie się w sukienkę...
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już niedługo 3 trymestr
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale leci
|
|
#3968 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mnie podkusiło coś w sobotę odszukałam w jednej kluczyk i zaczęłam liczyć nie spodziewałam się takie kwoty ale co się dziwić Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby i mnie odpuściły, wczoraj na wieczór zjadłam kolację sałatkę pomidory z ogorkami i śemitaną plus chleb z szynką no i umierałam Ja jutro będę mieć skończone 14 tygodni czyli zacznę 15 Cytat:
A dla Ciebie dużo zdrówka i kuruj się kochana Leonikowa dziękuję zbieram dalej ![]() W ogóle Dziewczyny śliczne rzeczy pokupowałyście ale nie wiem jeszcze kto tam siedzi we mnie ale jak się dowiem to boję się, że może mnie szaleństwo zakupowe ogarnąć Tak więc pokazujcie więcej a ja będę zapisywać a później jak ruszę z zamawianiem to jak burza pójdę już widzę minę tż jak mnie z domu z tym wszystkim wyrzuca bo zwariowałam
|
||||||||
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Zadomowienie
|
jejku jak długo mnie nie było
obiecuję, że jak pójdę na zwolnienie to będę się więcej udzielać za wszystkie ubranka przesłodkie jak tylko odzyskam aparat pochwalę się co już mam dla maluszka. Kocyk z biedronki oczywiście też kupiłam, ale z ręcznikami zrezygnowałam, chyba wolę jednak coś grubszegofajnie, że co raz więcej dziewczynek na wątku, chociaż i tak chłopaków ilością nie przegonią ![]() Cytat:
mam nadzieję, że zasłużę na przyjęcie gdzie trzeba złożyć CV i list motywacyjny? ![]() Cytat:
ciekawe ile się nazbierałofajny i malutki U mnie weekend dość męczący, byłam w szkole. dojazd zajmuję mi prawie 1,5 godz. a pogoda nie sprzyjała okropne są te mgły a jak jest ciemno to już w ogóle nic nie widać, do tego oślepiające światła samochodów jadących z naprzeciwka i w efekcie wróciłam cała sztywna i napieta z nerwówNo i powiem Wam, że tak strasznie Wam zazdrościłam ruchów i w końcu się doczekałam od jakiegoś tygodnia czuję synka codziennie najczęściej ok 6-7 rano i potem ok 15 chociaż często też w ciągu dnia się kręci. W sobotę w szkole chyba mu się podobało bo non stop się ruszał. Mały kręciołek ![]() i już się nie martwię, że mam leniucha, który prawie się nie rusza może po prostu bał się usg i dlatego taki mało ruchliwy był zobaczymy jak będzie za tydzień na połówkowym. Dziś nawet tatusia kopnął Jutro oficjalnie połowa ciąży minie
|
|
#3971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak sobie pomyslałam, że za 4 miesiące +- kilka dni pojawi się mały człowieczek na świecie... Powiem Wam, że coraz bardziej się boje tego jak to będzie gdy Michaśka będzie już z nami.
|
|
|
#3972 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry, oo rany mnie tez gardło boli...! Wysłałam męża po tantum verde - ale tak mnie kłuje że chyba zwariuje... aż do pracy nie poszłam.. co za bida ...
A tak było pięknie )
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to twoj synek to skowronek ranny mój tylko wieczorem a co do dojazdów to rozumiem cie heh ja dzis znowu jade eh;/ byle dupsko z domu ruszyć to może jakoś mi się zachce
|
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() wow... prosze przepisik ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wizyta... hm.... wszystko OK. doktorek na 5 sekund przylozyl USG do brzucha - pokazal (i dal posluchac) serduszko, pokazal ruchy i wylaczyl, bo stwierdzil ze za czesto podgladamy wizyta za dwa tygodnia. hehe juz nawet nie licze na plec...
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-10-22 o 11:08 |
||
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z mojego nadal leniuszek
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
brawo za wizyte. ale kurcze szkoda tej płci. a czemu za 2 tygodnie?
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe koniec gieldy plciowej wsrod znajomych i rodziny ![]() smiac mi sie chcialo jak w sobote wszyscy na imprezce mi do talerza zagladali i zastanawiali sie na co mam smaki ![]() na wszystko mam
|
|
|
#3978 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurka, a ja miałąm odwrotnie (tzn. moja mama). Kocyk stwierdziła, że lichy i nie bierze a ręczniczki były dość grube (jak na taką cenę) i wzięła ten kaczuszkowaty.
|
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za ruszenie dupki a synek ranny ptaszek po mamusi muszę się przyznać, że przez te jego wariacje ledwo wyrabiam się do pracy powinnam wstać wcześniej ale jak się rusza to leżę z ręką na brzuchu i się cieszę sama do siebie żal wstawaćprzyjdzie czas i na Twojego a zapomniałam jeszcze powiedzieć, że mój brzuch zaczął strasznie szybko rosnąć, wydaje mi się taki ogromny i do tej pory waga stała w miejscu a jak się to wszystko ostatnio ruszyło to prawie 2kg wpadło w 3 tyg (chociaż troszkę mam nadzieję, że waga źle pokazuje)a no i jeszcze dalej męczą mnie dzikie sny oglądaliśmy z TŻ jakiś dokument na onecie (chyba "Życie przed życiem" czy jakoś tak). Ogólnie polecam bo fajnie jest pokazane co dzidzia robi w brzuszku- tylko wstawki z tymi rodzicami niepotrzebne ale można przewinąc. była tam babka, która w 7 miesiącu trafiła do szpitala bo dzidzia się już odwróciła do porodu. No i oczywiście w nocy śniło mi się że byłam w szpitalu a jak już w końcu mnie wypuścili i wróciłam do domu to tż dzwoni i mówi, że już po wszystkim i ma małego na rękach ale się wkurzyłam i mówię: a co ze mną? co z moim brzuchem? strasznie zła byłam, że nie byłam przy tym jak się urodził ![]() a następnej nocy śniło mi się, że poszłam do łazienki i zobaczyłam krew na majtkach i od tamtej pory strasznie zaczęłam się martwić o maluszka
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
to trzymam kciuki zebys za dwa tygodnie poznała płeć
chyba najdłużej na wątku na to czekasz. to kiedy dokładnie ta wizyta? ja mam 6 listopada i liczę na 3 potwierdzenie i znowu się będę martwić żeby siusiak nie odpadł hehe dobra dziewczynki żegnam się powoli. ale piszcie piszcie, bo będę czytać na telefonie w pociągu.
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
5 listopada.
"twoj" siusiak na pewno nie odpadnie ![]() Kwiatuszek, faktycznie dzikie
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dzieki, no to czekamy na 5 listopada któż to tam siedzi u ciebie.
miłego dnia
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro wizytę o 10.00 także też licze na drugie potwierdzenie płci bo tak zaczęłam dla chłopca kupować a tu przecież jeszcze różnie może być
|
|
|
|
#3984 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Piękny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi się ostatnio śniło, że się przytulałam do Małaszyńskiego, mąż nas zobaczył i trochę był zły ![]() zagłosowałam bardzo ładne fotkiCytat:
![]() Cytat:
samych wspaniałości dla Kubusia, a ty Mamuśka się kuruj Cytat:
![]() Ja też jak myślę o marcu, to jestem przerażona... Cytat:
A ja dziś o 16:45 mam usg połówkowe. Stres jest, więc proszę Was o kciuki. Buziaki |
||||||
|
|
|
#3985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3986 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() za wizytę ![]() raany 6 miesiąc, mi też się nie chce wierzyć że już za 4 dni 5 wow A pani22ka Ty, to masz niezły suspens chociaż, ja Wam powiem że chociaż niby ma być chłopiec, to ja akurat jestem wolna od ciśnienia czy na 100 % czy nie
|
#3987 | ||
|
Kniaginia
|
Dziewczynki, też mam 5 listopada połówkowe.
Mam nadzieję, że dziecię się nie odwróci pupą, bo chcę 3D. Moja kuzynka była ostatnio dwa razy i za każdym wybuliła tylko kasę na 3D, bo się dziecko odwróciło tyłem i fajnego zdjęcia nie dało się zrobić. Cytat:
Cytat:
Trzecia część jest najsłabsza, coś o psach tam było, tzn. głównie psy są bohaterami. Alliw, trzymam kciuki! Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2012-10-22 o 12:00 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
Wczoraj sie dowiedzialam, ze obok mnie klub fitness moj stary uruchomil zajecia dla kobiet w ciazy I ide dzis sprobowac, juz niby moge wprowadzac ruch powoli o d tygodnia, wiec zobaczymy co sie tam swieci Karte mam tam, jeszcze aktywna, wiec co mi tam. Jak wroce to napisze jakie wrazenia z takich zajec ![]()
|
|
|
|
#3990 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 6 mc za sukienkę, aż zazdroszczę bo ja to się nie mieszczę już co raz więcej ciuchów![]() Cytat:
za ruchy i za połowę![]() Cytat:
za wizytę szkoda że taka szybka ale 2 tyg. szybko zlecąCytat:
![]() ![]() Ach te Twoje sny chyba za dużo myślimy i mówimy o swoich ciążach i dlatego miewamy sny![]() Cytat:
ależ się będzie działo![]() Cytat:
![]() No to i u mnie 5miesiąc
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

23 tydzień
przybywa dziewczynek
zaciśnięte..
05.07.2008 

bo ja nie
A dla Ciebie dużo zdrówka i kuruj się kochana
mam nadzieję, że zasłużę na przyjęcie
okropne są te mgły a jak jest ciemno to już w ogóle nic nie widać, do tego oślepiające światła samochodów jadących z naprzeciwka i w efekcie wróciłam cała sztywna i napieta z nerwów

(chociaż troszkę mam nadzieję, że waga źle pokazuje)
ale się wkurzyłam i mówię: a co ze mną? co z moim brzuchem?
strasznie zła byłam, że nie byłam przy tym jak się urodził 
bardzo ładne fotki
.....