|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
"ten typ tak ma", Eseska zdiagnozowala niedomoge progesteronowa, doktorek potwierdzil.
ale wczesniej mowil, ze takie plamienia okoloowulacyjne sie zdarzaja
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Napisz do Wieki22 bo to jej ksiazka.Jak ona sie zgodzi to przesle ci ja jak przeczytam.
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Co znaczy ta niedomoga?I jak to sie leczy?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37172500]
... chyba jak to śpiewali: just my imagination....). I za bardzo nie wiem, jak celować, codziennie czy co 2 dni, a jak co 2 - to 9, 11 i 13 czy 10, 12 i 14?.... Ech proszę o wpadkę Perse my seksikowalismy co 2 dzien przez ok tydzien - choc myslalam ze juz jest po owulce bo przechodzilam w tym czasie grype zoladkowa - ale sie udalo ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37172848] Ja wiem, że za bardzo o tym rozmyślam, ale jestem taką osobą, że jak coś chcę, a nie dostaję zaraz już teraz, to się szybko podłamuję... Nie jestem cierpliwa. Nie lubię, jak coś idzie nie po mojej myśli. .[/QUOTE] ... witaj w klubie, mam tak samo... Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37180374]7 groszy ![]() Przedłużaliśmy umowę Ale jest świetny, naprawdę. Mądrzejszy niż ja [/QUOTE]fajny tel i super kolorek - uwielbiam czerwien ![]() Cytat:
chlopieca budowa ciala...przed sama ciaza trafilam na idealne, ale pochodzilam miesiac i staly sie za ciasne wczoraj wlasnie przygotowalam je do wywiezienia do dziadka, moze za pol roku w nie wejde ![]() Magusia wszystkiego tego czego pragniesz w glebi serca moj tata wczoraj na mnioe spojrzal i pyta co na mam na glowei, myslalam ze moze dziwnie mi wlosy stanely, a on mowi ze takie cos bialego - hehe a to byl przedzialek z siwuchami, wrrrrrr a przed farbowaniem wlosow miaalm taki piekny swoj naturalny kolor juz farbuje jakies 10 lat. W tym tygodniu czeka mnie farbowanie i zamierzam wybrac sie do fryzjera podciac wlosy bo znow zaczely mi sie rozdwajac...Cytat:
Maga ja tez mojemu Tz mowilam ze juz nie chce obcodzic swoihc urodzin - gdyz w tym dniu mial sie urodzic moj pierwszy Maluszek ![]() ...ostatnio przyjechala moja tesciowa (na operacje) ale przed zawiezlismy ja do naszego remontowanego mieszkania, zeby zobaczyla co juz zrobilismy, w trakcie jazdy cos sie pytala mnie jak sie czuje itp... ja siedziaalm z przodu ona z tylu, zaczela sie rozmowa ze kiedy jak nie bylo usg to kobiety poranialy i dalej sie staraly - czulam ze mowila to jak to byloby na porzadku dziennym (ona nie wie ze ja #) - a mnie w tym momencie stanela gula w gardle, lzy naplynely do oczu.... ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Esia, to widze ze przygotowania pelna para mnie jeszcze spooooooro rzeczy brakuje - pewnie bede schozowac w listopadzie, narazie nawet nie mam gdzie fizycznie trzymac (wozka, fotelika, wanineki, przewijaka - tych wiekszych gabarytowo rzeczy)....---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- tu konieczne sa obserwacje, moja endo gin kazala mi mierzyc temp i obserwowac sluz - od dnia najwikeszej plodnosci musi byc min 12 dni do pojawienia sie @ jesli jest mniej moze to sugerowac niedomoge, tak samo plamienia okoloowulacyjne - niestety nie wiem jak sie leczy, byc moze podaje sie wlasnie progesteron!?
|
|
|
#4804 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza, ja też bym obstawiała, że te plamienia to przez zbyt niski poziom progesteronu. I na to się lutkę bierze. Ale to lekarz na podstawie badań musi stwierdzić.
|
|
|
|
#4805 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tym bardziej że od momentu ujrzenia II kresek wyobrażałam sobie życie już przynajmniej 10 lat do przodu... i te wszystkie niespełnione plany bolą jak cholera.. Kocurku jeśli chodzi o książkę pt. "Cisza pod serce" to mogę Ci przesłać tylko podaj adres na priv. Cytat:
![]() Dlatego ja że tak powiem "cieszę się" że moja i tż najbliższa rodzina wie o # i nie ma głupich pytań ani opowieści. Ostatnio naprawdę byłam miło zaskoczona reakcją mojego teścia, bo gdy byliśmy u nich jakiś tam znajomy przyszedł i oczywiście tekst do mnie "A Pani to co jeszcze dzieci nie ma? nie będzie miała?" ja oczywiście słup, a mój teść do Pana X "na wszystko przyjdzie odpowiednia pora" i mrugnął do mnie porozumiewawczo bardzo mnie tym podbudował
|
||||
|
|
|
#4806 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja razem z Tobą. Cytat:
Cytat:
ja Ci wróżę dziewczynkę, od kiedy wiem, że moje Małe to Mały a nie Mała coś czuję, że to Ty "zabrałaś" nam dziewczynkę hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
__________ mój chłop znowu zaczyna z ciągłymi nadgodzinami |
||||||
|
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczka ta paleta korektorow ktora pokazywalas to jakiej firmy???
|
|
#4808 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim!
Medi, pytałaś z czego piszę mgr, studiuję translatorykę z fil. angielskiej, a pracę piszę z analizy porównawczej tłumaczeń "Pulp Fiction". Na razie sama teoria, więc nuda... Pani, obstawiam dziewczynkę! Maga, wszystkiego najlepszego, przytulam baaardzo mocno! Luna, trzymam kciuki za wizytę! Nie udzielam się, bo mam sporo pracy na uczelnię, a resztę czasu leżę, bo non stop mam migreny... Ale podczytuję Was. Dzisiaj umówiłam się na usg genetyczne w Łodzi... Jedziemy za miesiąc, bo stwierdziłam, że zwariuję jeśli genetyk nie obejrzy mojego Maleństwa z każdej strony. Wykończy mnie to schizowanie ![]() Pozdrawiam Was Dziewczyny! |
|
|
|
#4809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieje ze ma choc z tego satysfakcje lub dobra gratyfikacje.... Cytat:
|
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4811 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ano, dokładnie. Nic dodać, nic ująć... Dobry z teścia człowiek ![]() Ja raz miałam taką przykrą sytuację. Kiedy już byłam 3 tygodnie po # właścicielka naszego mieszkania, która o ciąży wiedziała, zapytała się mnie, jak się czuję (w sensie ciążowym). Sparaliżowało mnie. Łzy napłyneły do oczu, stanęłam jak wryta i mrucząc coś pod nosem patrzyłam się błagalnym wzrokiem na męża... Cytat:
I pomaga choć trochę? Cytat:
Dbaj o siebie ![]() Widzę, że na wątku atmosfera schizowo-stresowo-siwiejąca... Mi się dzisiaj śniła topielica. Wg sennika oznacza to, iż czeka mnie kryzys emocjonalny. Ha, czyli wychodziłoby na to, że to, przez co teraz przechodzę, to jest pełnia szczęścia, bo kryzys to mnie dopiero czeka
|
|||
|
|
|
#4812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie te niespełnione plany bola... Zaraz podsle adres będę mega wdzięczna Cytat:
Po prostu mam schiza...za pierwszym razem poszło gładko, bez staran, po prostu spontaniczny seks i hop siup jest. Teraz wybiegam z myślami o sto lat świetlnych, rozwazam każda rzecz, każde świeta, sylwestra...mimo, ze nie wiem czy cos z tego będzie. Tym razem nikomu nie powiem bo po co? I tak człowieka nachodzi jakby to ukryc w razie"W". Chociaz tego "W" jeszcze nie ma Ja tez wróżę Panne Torresikową
|
||
|
|
|
#4813 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki, za troskę. Ten tydzień będę miała bardzo stresujący, może przez to
z sercem problemów nie mam, choć zdarzają się nerwobóle, takiego bólu jeszcze nie miałam. I do teraz jeszcze chodzę w szlafroku, teściowa była z chłopcami na spacerze, żebym mogła się zdrzemnąć. Teraz grzyby smażę ![]() super, cieszę się. |
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Maksi a może to nadmiar stresu+przemęczenie:confu sed: Może podejdź do rodzinnego i zrób ekg
|
|
|
|
#4815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz myślę, że jednak to dobrze, że rodziny wiedziały o #, przynajmniej nikt nas nie pytał kiedy nasza kolej (siostra męża była wtedy w ciąży). |
|||
|
|
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:dla teścia!!!Cytat:
MAGUS! |
|||
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wszyscy wiedzą o # i i tak sie pytaja kiedy znowu sie staramy itp. Ja odpowiadam,ze teraz nie jestem gotowa i ze sie nie staramy. Jak nie bedzie wychodzic kilka miesiecy to nie bede przynajmniej sie tłumaczyc, ze nie wychodzi. Teraz juz sie raczej za szybko pytac nie beda - przynajmniej ta czesc co juz sie zapytała ![]() Modle sie aby ten cykl był owocny,tak bardzo mym chciała...w sumie załuje, ze zrobilismy przerwe
|
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
mAKSI! to dobrze nie mozne tego lekceważyc!!!!
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Esko a jak u Ciebie nastrój przedporodowy
:b rzydal: Wszystko masz spakowane do szpitala
|
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Maxi dobrze że idziesz do lekarza!! Nie ma żartów!!
Paniczka ciesze sie że jest wszystko ok!! Maguś
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Maksi, jedyna sluszna decyzja. moc cieplych mysli!!
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny łożysko się przykleilo i będziemy mieć Kamilka
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
cudowne wiesci! lezenie zostalo nagrodzone!!!!!!
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

[/QUOTE]
chlopieca budowa ciala...przed sama ciaza trafilam na idealne, ale pochodzilam miesiac i staly sie za ciasne
wizyta dopiero po 15 wiec jakos musze przetrwac..

tym bardziej że od momentu ujrzenia II kresek wyobrażałam sobie życie już przynajmniej 10 lat do przodu... i te wszystkie niespełnione plany bolą jak cholera.. 

z sercem problemów nie mam, choć zdarzają się nerwobóle, takiego bólu jeszcze nie miałam. I do teraz jeszcze chodzę w szlafroku, teściowa była z chłopcami na spacerze, żebym mogła się zdrzemnąć. 
klask i:dla teścia!!!