|
|
#2401 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cześć dziewczyny
Cytat:
a później zbudziłam się jeszcze raz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też miałam nadzieje że uda się z bliźniakami, moja mama jest bliźniaczką, a w ciąże zaszłam w drugim cyklu po odstawieniu tabletek, ale po 7 USG przestałam mieć nadzieje Muszę Wam powiedzieć, że u mnie już wyraźnie widać brzuszek i dolegliwości też mi przeszły oraz miałam pierwsza zgage ![]() Wy piszecie o kotkach a ja mam laba który też bardzo lubi się przytulać tylko, że waży 30 kg i nie rozumie czemu z nim już nie gram w piłkę i nie gonie, jest mi jej strasznie żal jak tak chodzi za mną z zabawkami w pyszczku a do tego moja mama i teściowa namawiają mnie żeby ją wygnać na dwór kiedy maluch się urodzi, ale niestety wszyscy będą musieli się przystosować
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2012-10-22 o 13:02 |
|||||
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam jak nasi się zadeklarują ![]() ![]() ![]() Pojechałam dziś do mojego gin i jego położnej zrobić badania, mocz, glukoza, morfologia, VC... coś tam i jedna tokso, bo lekarz powiedział, że gdyby wynik wyszedł nie taki jak trzeba to wtedy robimy drugie i zapłaciłam 48 zł ![]() U mnie 3 dzień bez mdłości. Dziwnie...
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba cudowne
![]() rosół zrobiony a nie mam makaronu ![]() a ta pogoda na spacer do sklepu nie zachęca. No ale mus to mus. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
W ogóle to ja się tutaj dowiedziałam (w pracy) że obowiązkiem jednych dziadków jest kupienie wózka a drugich łóżeczka i 2 kompletów pościeli. Ja rozumie że jak ktoś chce to proszę bardzo ale nie żeby dziadki się zapożyczały na takie coś. W moim regionie czegoś takiego nie ma. |
|
|
|
|
#2404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiadomo, że Ci co się poczuwają to kupią, przecież nikt się nie upomina.
|
|
#2405 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kobietki
![]() Jak tam po weekendzie?? Ja jakos nie mam weny na udzielanie sie dzis na watku,wiec poki co bede sobie spokojnie podczytywac...ehh chyba jesienna deprecha mnie dopada powoli :/ Koronek :brawo: pierwsza strona jest extra Milego popoludnia Wam zycze ![]() Aaaa i mialam sie pochwalic...dokladnie za tydzien zobacze mojego szkraba po raz pierwszy-NARESZCIE ![]() Dzis zaczelismy 11 tydzien
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-10-22 o 13:23 |
|
|
|
#2406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, nie udzielam się, bo oprócz ogromnych migren, mam mnóstwo prac do zrobienia na uczelnię. Pędzicie jak szalone, mam nadzieję, że w końcu uda mi się jakoś przysiąść i "wbić się" w Wasze rozmowy
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
sharpnowaja tak ja po wyjściu ze szpitala mam jechać z dziadkiem do sklepu i wybrać ten wózek, ale to trochę nierealne dla mnie, chyba, że pojadę z TŻ pokaże mu który chce, a jak będę w szpitalu to oni po niego pojadą - w sumie niezły plan
tylko też nie do końca im mogę zaufać, żeby nie stwierdzili że wybrałam zły i oni znajdą lepszy MoTyleKsw jestem z Górnego Śląska, ale u nas w sumie nie ma takiej tradycji, porostu zaproponowali bo kupili też siostrze TŻ
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2012-10-22 o 13:24 |
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
no my też trochę na "prezenty" od dziadków liczymy ale póki co siedzą cicho
zastanawiamy się z małżem nad takim cudem: http://allegro.pl/ultralekki-bliznia...702410935.html |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz słysze, że dziadki musza coś kupować...
ale fakt może zalezy od rejonu.
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
musieć nie muszą ale byliby taaaaaaaacy kochani jakby kupili coś
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kremu babmbino sama używam ![]() Dziewczyny,też mam dziś rosół! Zrobiła nam się niedziela z tego poniedziałku ![]() Nuna masz rację z książeczkami - lepiej się czasem oderwać od kompa. A Sparks jest dobry na ciąże, podnoszą na duchu jego opowieści. Ja jednak po kilku nie jestem w stanie już go czytać, bo jednach wszystko pisze wg. jednego schematu. Aaś - ale czaderski wózek! Moi teściowie zadeklarowali nam, że dadzą nam pieniądze na łóżeczko z wyposażeniem. A nie są z Polski, więc to nie zwyczaj nimi kieruje Bardzo się ucieszyliśmy, bo to zawsze coś do przodu. Wózek kupimy raczej sami, bo moich rodziców nie stać na tak drogie prezenty, poza tym chcę poszukać używany. Do tego z dużych rzeczy pozostaje nam kupić komodę, a musi być porządna bo będzie na niej stać akwarium. Chyba, że w międzyczasie się przeprowadzimy to pewnie i plany zakupowe się zmienią. Powiem Wam dziewczyny, że nie wiem nawet gdzie będziemy za pół roku. Chciałabym sobie wszystko ładnie zaplanować, ale czuję, że zostawię wszystkie tego typu zakupy na 3ci trymestr - mam nadzieję, że będę miała wtedy większą wiedzę o naszej przyszłości
|
|
|
|
|
#2412 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale może u Ciebie będzie inaczej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale może brzuch wielki do tego czasu nie urośnie i nie przewrócę się ![]() Serio?? Mi przesiąkły nią ciuchy i nawet po praniu czuję ten smród ![]() Ja nie wierzę w takie rzeczy, co ma być to będzie a po porodzie mam zamiar uczyć się dziecka w spokoju w domu a nie latać po sklepach ![]() Cytat:
mogę skoczyć po makaron, u mnie wręcz upalnie Ja też słyszałam, że dziadkowie kupują wózek, tak samo, że rodzice finansują wesele - u nas jest tak, że wszystko sami kupujemy. Na pewno dziadkowie coś będą chcieli kupić Maluszkowi ale będą to tańsze rzeczy ![]() Cytat:
Cytat:
Dzień dobry idę dziś z moją mamą pomyć groby nie bardzo mi się chce ale nie zostawię jej z tym samej
|
|||||||
|
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie jak będą jakieś problemu z kupnem przed terminem to tak zrobimy
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Justi i nawet zarodka nie było??
ale jednak wszystko ok to każdy widocznie dzidziuś potrzebuje swojego tempa
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na kolejną wizytę poszłam równo w 8tc i Maluch miał 17mm a serduszko było widoczne, pięknie biło
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze Was nie nadrobiłam, ale melduje co u mnie. Od dzisiaj wziełam zwolnienie lekarskie na tydzien i mam zamiar sobie trochę odpocząć. Dzisiaj mnie masakrycznie napierdziela głowa, a sąsiad z góry robi remont i ciągle wierci wiertarką
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja bratowa tez na poczatku miała tylko pęcherzyk![]() a jakie witaminy Wam przepisał??
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie dostałam witamin
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas sąsiad remontuje się od lipca |
|
|
|
|
#2420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() uważaj tam na siebie przy myciu grobów.. to ciężkie zajęcie, osobiście nie lubię tego robić
|
|||
|
|
|
#2421 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się pochwalę, że u mnie piękna pogoda
zbieram się powoli na badanie, więc pooddycham świeżym - spalinowym powietrzem co do prezentów, my na nic nie liczymy, ale jakby ktoś bardzo chciał, to na pewno nie odmówimy tylko mojej mamie już zapowiedziałam że ma czas do maja na kupienie łóżeczka turystycznego do mojego dawnego pokoju, jak chce, żebyśmy ją odwiedzali pod warunkiem, że nauczę się obsługiwać laktator haha fajnie się planuje takie rzeczy, żeby jeszcze faktycznie tak było ![]() a co do witamin, też nie biorę - tylko kwas foliowy. zapytam przy kolejnej wizycie u gin czy coś sobie kupić, te wszystkie prenatale i inne podobno najlepiej brać od drugiego trymestru. i coś mi się jeszcze przypomniało: rozżalona jestem od rana, niby pierdoła a popsuła mi humor. kupuje dość dużo na allegro, mam same pozytywne komentarze i też takie staram się wystawiać - przynajmniej do tej pory dawałam same pozytywne, nawet jak na coś czekałam miesiąc - jednak ostatnio dostałam towar bardzo złej jakości - no za cholerę nie szło dać pozytywa, ani wymienić na inny, bo po prostu złej jakości materiał - i dałam neutralny, grzeczny, że przesyłka itp super, ale jakość towaru mnie bardzo rozczarowała - a w odpowiedzi dostałam negatywa... nosz qrcze ... po to są te komentarze, żeby pisać szczerze. wrr. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-22 o 14:40 |
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
tez mialam ostatnio smaka
kupilam suszone morele i żurawiny---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Vil, Justi zazdroszczę Wam słoneczka ![]() znajoma mnie wyciąga dzisiaj na basen wieczorkiem.. strasznie mi się nie chce, ale głupio mi odmówić, bo ostatnio ciągle się wykręcałam
|
|
|
|
#2424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czekam póki co Będę uważała, na szczęście to tylko 3 groby i mama mi nie da się przemęczyć Też tego nie lubię ale jak mus to mus Wolę ja to zrobić, niż jakby moja babcia znów miała się wybrać ![]() Cytat:
polecam Cytat:
Na 1 listopada mogłoby być ciepło ![]() Pojechałabym na basen ale nie mam z kim ![]() Za to planuję się zapisać na aerobik dla ciężarnych
|
|||
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Vil, Justi ja też zazdroszczę słońca. u nas taka mgła ze świata nie widać... chociaż rano i tak było gorzej.
Vil a nie możesz napisać do all że ten negatyw to że tak powiem "z upy"? ![]() ja korzystając z tego że mam mało roboty szperam po necie za różnymi gadżetami już wynalazłam ładne łóżeczka, ten wózek który wam pokazywałam, ikeę też już w większości obczaiłam ![]() ej a wiecie ze przy bliźniakach macierzyński mi się wydłuża do 9 miesięcy?? 37 tyg dokładnie! |
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie
![]() Powysylalam Wam ksiazke w pdf'ie ![]() Bylam dzis na badaniach, powtorzylam krew, dorobilam sobie przeciwciala rózyczkowe, d-dimery i koagulogie (w zwiazku z krzepliwoscia i clexane, ktore biore) Jakie są normy w morfologii dla ciezarnych? Bo zmartwilo mnie, ze plytki krwi mi spadly troche. Eh, ciagle cosAle nie bede sie martwic, w srode mam usg i mysle ze zobacze maluszka, a serduszko juz dokladnie uslysze ![]() Jak bylam 10.10. to byl tylko pecherzyk i cialko zolte i lekarz mowil, ze to normalne Co do wozkow, to u nas w lubelskim dziadkowie kupuja Jedni wozek, a drudzy łózeczko i mebelki Jak dziadkowie mi sprezentują takie cuda, to bede szczesliwa Dzis jest pierwszy dzien, w ktorym czuje sie jako tako. Nie mam mdlosci ani nudnosci Zycze Wam milego popoludnia Mamusie, ja lece sobie poleżec Moze cos poczytam.. Do potem
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
elizabarbara -
Erytrocyty (E,RBC) - Norma dla kobiet: 4,2 - 5,4 mln/mikrolitr Norma dla kobiet w ciąży: 3,5 - 4,5 mln/mikrolitr Hemoglobina (Hb,HGB) - Norma dla kobiet: 11,5 - 15,5 g/dl Norma dla kobiet w ciąży: 10,5 - 13,5 g/dl Leukocyty (L,WBC) - Norma dla kobiet: 4 - 10 tys./mikrolitr Norma dla kobiet w ciąży: 10 - 15 tys./mikrolitr (!!!) Trombocyty- płytki krwi (PLT) - Norma dla kobiet: 150 - 440 tys./mikrolitr Norma dla kobiet w ciąży: 100 - 300 tys./mikrolitr Hematokryt (HCT) - Norma dla kobiet: 37 - 47% Norma dla kobiet w ciąży: spadek o 4-7% Średnia obj, krwinki czerwonej (MCV) - Norma dla dorosłych: 82 - 92 fl Norma dla kobiet w ciąży: 81 - 99 fl :) |
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie wszystko sie zgadza z ogolnymi normami, ale w normach dla kobiet w ciazy szwankuje ![]() RBC mam 4,59, Hb 14,4, WBC 8,2,PLT 208, HCT 43%,MCV 93,6 W sumie najbardziej mnie martwi za wysoka hemoglobina i erytrocyty i za niskie leukoctyty ![]() Musze pogadac z lekarzem w srode
|
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadaj z lekarzem a póki co nic się nie przejmuj |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

ogólnie sny mam ostatnio tak głupie,że az śmieszne.. chyba zacznę to spisywać
a później zbudziłam się jeszcze raz

a do tego moja mama i teściowa namawiają mnie żeby ją wygnać na dwór kiedy maluch się urodzi, ale niestety wszyscy będą musieli się przystosować

ale fakt może zalezy od rejonu.

Ale może brzuch wielki do tego czasu nie urośnie i nie przewrócę się
kupilam suszone morele i żurawiny