|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Ja już nie. Stwierdziłyśmy z koleżanką, że najpierw się upewnimy czy to tłumaczenie jest NIEZBĘDNE!! a potem będę dopiero w to brnąć...
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się odechciało wszystkiego. A niby słońce świeci, przez szybkę nawet ciepło jest... a ja marze o łóżeczku i podusi!
Trzeba się ogarnąć! Bo do 16:00 jeszcze trochę czasu jest, a jeszcze trzeba obiad w domu ugotować, posprzątać też by się zdało... tylko skąd wziąć energię, no skąd! ![]() Do tego skończyłam 3 część tego Zmierzchu i muszę iść do księgarni po 4 część. Dzisiaj pewnie już nie zdążę, ale za jutro już nie odpuszczę ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wlasnie totalny zgon, nie wiem jak wytrzymam do 16:00, zdycham normalnie. |
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, mam dziwne dni płodne tym razem. Teoretycznie powinny być teraz, ale jakoś tam mi dziwne 'bezśluzowo'...nie wiem co o tym myśleć czy to stracony cykl?
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testy pozytywne walsnie w tych dniach, no i czułam lekko jajnik.. Moze u Ciebie też jakaś obsuwa??
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Usypiam normalnie... trzeci raz podchodzę do odpisania Wam, ale nie mogę dokończyć.
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest jakoś tak 'sucho'...kurde, nie wiem.
|
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze i tak może być jak piszesz
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu, no właśnie działał bezbłędnie, więc nie wiem, co on sobie wyobraża
Może i tak owu była, lub jest może na wszelki wypadek dziś poprawimy, bo wczoraj się poprztykaliśmy trochę i nic z tego... ale Mrowinka pisała swego czasu, że co 2 dni jest ok
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Butter,
smiac mi sie chce z tym co 2 dni, bo mojej znajomej ginekolog powiedzial, ze w okresie okoowulacyjnym to najlepiej 2x dziennie aby, jak sie wyrazil wanna byla zawsze napelniona Wtedy prawdopodobienstwo jest wieksze.
|
|
|
|
#4634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi sie przypominaja nasze poczatki z TZ gdzie to byla norma
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas też , ale kiedy to było....
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja odpoczywam...wzięłam no-spę...od stania przy zlewie mnie plecy nawalają...i głowa zaczęła boleć... |
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
A to swoją drogą, chyba bym musiała na rumianku przysiadać potem
![]() Cytat:
Przed pracą to nie ma tym bardziej czasu - trzeba spać ![]() To chyba nie tak, że trzeba się bzdryngolić jak para królików, żeby zajść w ciążę....
|
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie tak
|
#4641 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Madziu, schudłam po porodzie równe 10kg i tyle. Po ciąży zostało mi jeszcze 10kg do zrucenia plus 10kg które nabyłam przez gotowanie dla TŻ
![]() Dodaja, widzę nowy suwaczek ładny ![]() Nikita, Cytat:
![]() jakaś inna rada ciociu Nikito? Butter, Cytat:
znów czuję się zorganizowaną mamuśką która ma dużo czasu dla swojego dziecka (który jest bezcenny) ale ma też chwilę dla siebie.co do szybkich obiadów to u nas duży gar grochówki też zawsze był na dłużej ![]() Gucia, Cytat:
i muszę powiedzieć że może to długo trwało ale chyba dopiero teraz z Kamilem się dobrze poznaliśmy ![]() i brawa za udany weekend ![]() Metko już zmieniam trermin endo. Zmienili Wam czy ja pomyliłam?i koniecznie wybierz się do lekarza. Nikita, widzę że cudny mieliście weekend ja też tak mam że im więcej mam TŻ tym bardziej za nim tęsknię. Nawet wczoraj po przytulankach mi się płakać chciało że jakoś mi go mało ![]() Bao, miło że o mnie pytasz rzeczywiście kaszelki u nas były i przeszły, za to od wczoraj Kamil znów kaszle.Żadnej goraczki przy tym ani objawów choroby, tylko kaszel, byliśmy dziś u lekarza i narazie syropki ale podejrzewa alergię.no a widzisz, Kubuś porósł kurteczkę napewno uda się sprzedać. Ale nie odpowiedziałaś jak on się ma w roli braciszka? ![]() Butter, Cytat:
Nie mozesz się non stop kasa przejmować, bo nie wierzę że macie cięzko przeżyć. Może wydajecie na coś na co nie trzeba? albo za dużo odkładacie? Kotek, ja też jeszcze zniczy nie mam kupionych, w sumie nawet nie wiem jak ten dzień będzie wyglądał, bo TŻ jakiś nie chętny by iść. No a po "świeceniu" wszyscy się spotykamy u babci, więc też nie ładnie jakbyśmy nie szli, chyba ze będzie zimno to TŻ i Kamila wyślę od razu do babci a ja pójdę na groby. a co do OC to my mamy 800zł nie całe. I wzieliśmy na raty, więc wyszło przeszło 400zł. Przychodzę do mamy na kawę i mówię "ach, znów 430zł poszło się pi.eprzyć bo zapłaciliśmy OC" a mama do mnie " to nie można było wziąć na raty?" - musiałam ją uświadomić że te 430zł to już jest rata ![]() Nikita, kotek, to może ja dziś też walnę skaleplka ? Skontroluje mnie któraś , żebym znów nie poległa przed tv? ![]() Butter, widzę teraz odp na temat oszczędności, hmm... a na studia to odłdasz na kolejny semstr tak? Masz to jakoś wyliczone ile na miesiąc musisz odłożyć? Nikita, Butter, my wcale na miasto, nie chodzimy i nie jemy w restarucjach (no chyba żeby liczyć ten kebab spontaniczny wczoraj), do kina nie chodzimy ( TŻ jest zdania że po co iśc do kina jak można ściągnąć) alkoholu praktycznie wcale nie kupujemy, TŻ nie pije nic, czasem hainekena bo to jedyne piwo jakie toleruje (ale rzadko) a ja jak wino mam to się napije ale też rzadko. Na jedzenie idzie dużo fakt. A ciuchy hmm... ja raz na pół roku może 100zł wydam na coś nowego (chyba że jakieś musowe zakupy typu buty) a TŻ na ciuchy ani grosza bo on tylkow czarnych koszulkach chodzi, dzinśy ma od nie wiem kiedy i spodenki. Może koszule na chrzciny se kupił ale to też święto było. jak już rozwalamy pieniądze to np. tak jak wczoraj kiedy na all widzieliśmy fajną lampę to kupiliśmy albo idziemy do pepco po coś do małego a wychodzimy z filiżankami i talerzami no lódówka za 3tyd. wielka jak dla 8 osobowej rodziny też wcale by nie była nam potrzebna alee.... chcieliśmy więc jedynie na tym tracimy.
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo widzisz, to dobrze , że Ty też to słyszałaś, bo sie bałam przez chwile , że cos palnełam głupiego.
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u lekarza z tym kaszlem. Doktor powiedział że znów tylko osłuchowo i żadnych objawów choroby to w czwartek na kontrolę i pomyśli o lekach na alergię.
Potem Kamilek bawił się z tatusiem, bo TŻ ma nockę więc ma pół dnia dla nas (bo zaraz idzie do szkoły), Kamilek się teraz zdrzemnął ale zaraz bedzie pobudka na jedzenie. Wczoraj TŻ pytał co sobie kupimy na święta a że nie mieliśmy pomysłu to przeglądaliśmy all, i znaleźliśmy fajną lampkę (i TŻ w woli rozrywki zalicytował i kupiliśmy) oczywiście jest to prezent październikowy a pomysłu dla nas na święta dalej szukamy sami nie wiemy co chcemy kupić Nie wiem czy coś do domu, czy coś dekoracyjnego, a może AGD czy jednak coś na przyszłość ach,... zero pomysłu.
|
#4646 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tez mi sie wydaje, ze co za duzo to niezdrowo. oj u mnie tez ten problem Cytat:
Strong, czyli jednym slowem wydajecie kase na duperele
|
|||
|
|
|
#4647 | ||
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za prezent![]() My na swieta kupujemy sobie dywan do salonu ![]() Gotuje [pomidorowa, Seba spi ![]() Strasznie zimno dzis u Nas
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)...a odkładam z nadwyżką, na wszelki wypadek... No i wydajemy na rzeczy, na które idzie dużo kasy. Do kina też nie chodzimy, bo ja nie lubię ale zawsze jakiś ciuszek, knajpka, kosmetyk (chociaż ja nie kupuję drogich kosmetyków)... no i kupę kasy wydajemy na paliwo np.Cytat:
|
||
|
|
|
#4649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale czad! Strasznie mi się podoba ten zwyczaj!
Wczoraj w DDTVN pokazywali Wronę, który od 6 lat jest korespondentem TVN w Stanach... I właśnie były migawki, jak dzieciaki stroiły dom. Te pająki jakie czaderskie! Cytat:
![]() A Zmierzch mój mąż (który raczej nigdy w książkach się nie zatapiał) łyknął w weekend - tzn. każda część zajęła mu niespełna weekend! Oboje byliśmy pod wrażeniem ![]() Btw, agnusek, mam już "50 twarzy Greya" Niestety pierwszy w kolejce Coben.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mogło Ci się coś poprzestawiać ![]() Cytat:
Ciekawe, co tam u kaśki ![]() A propo - któraś z Was pytała, czy były inne kolory płaszczyka zimowego, który kupiłam w Re (kaśka, to byłaś Ty? ). Widziałam ostatnio jeszcze czarne i bodajże ciemnobeżowe
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
No. Czyli nie ma sensu sie 'męczyć' 2xdziennie
U mnie to na bank by sie skonczyło chorym pęcherzem albo jakimś innym 'zatarciem'![]() No chyba , że ktoś ma ochote na 2razy dziennie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

czy to stracony cykl?

ale jest jakoś tak 'sucho'...kurde, nie wiem.

rzeczywiście kaszelki u nas były i przeszły, za to od wczoraj Kamil znów kaszle.Żadnej goraczki przy tym ani objawów choroby, tylko kaszel, byliśmy dziś u lekarza i narazie syropki ale podejrzewa alergię.
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 
za prezent

). Widziałam ostatnio jeszcze czarne i bodajże ciemnobeżowe