|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Mamcia co za ludzie pracują w tej przychodni
ja właśnie dostałam zaproszenie na szczepienie, w przyszłą środę. Już się boję
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję takiej przychodni bo to tylko dodatkowe nerwy dla Ciebie Moje szczepienia są ustalane przez przychodnię (od nich dostaję listy) a nie przez hv, więc to w ogóle bzdura co Ci za pierwszym razem powiedzieli. Ale dobrze, że Twoja hv zrobiła im awanturę, może teraz będzie normalniej
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedze na all i chce zamowic cos z lamaze. A co
![]() tylko nie wiem CO
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie co moja córa robi
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-22 o 14:29 |
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie wiem czy to nie przypadkiem problem organizacji w przychodni i zmiana lekarza nic nie zmieni... maja pewnie bałagan i tyle
|
#2107 | |
|
Zadomowienie
|
Acha! czyli mówizs, że to normalne?
Cytat:
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia-a w mojej przychodni nie wybiera się lekarza
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- u mnie niby sie wybiera dr patel to moj lekarz a i chyba jeszcze u niego ani razu nie bylam przewaznie ide do babki tez ciapata ale fajna taka konkretna mila wszystko sie da z nia zalatwic. |
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmień przychodnię |
|
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
co za pogoda.. do spania. chyba trzeba sie kawy napic.
|
|
|
|
#2113 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
Moje dziecie marudne, ciągle wrzeszczy, niewiadomo o co. Bawić sie nie chce, spać nie chce, nosić też nie. Dalam bobotic, herbatke, mleko, po 2 godz darcia się zasneła, ciekawa jestem jak długo. Weekend podobnie minął. Jeszcze tydzień temu zasypiala o 21 potem pobudka 2-3, a potem 5-7. A teraz?co 1,5 godz siedzi na cycu albo butle doi. Na spacerze wrzeszczy jak nigdy, niewiem co w nią wstąpiło Moje dziecko ma 10 tygodni i 2 dni a ja z szafki wyciągnełam wszystkie ubranka na 68 i częsciowo 74cm Musze jakieś ubranka kupić na 6-9 miesięcy bo pewnie do końca listopada będą już na stale w użyciu, a nie mam praktycznie nic bo myślałam, że niunka takie na wiosnę bedzie ubierać.Idę poczytać co u was. |
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ale ona jest dobra
mamy podobny gryzak - ostatnio Emiś dostał i pierwszą dźwiękową zabawkę w ogóle to póki co to niewiele zabawek dostał bo raptem 2 wszyscy jakoś chętnie ubranka kupowali ![]() a wiecie że miałam dostać paczkę z bebilonu jak Wy, z tym misiem ale nie dotarła do mnie a już minęło ładnych parę miesiący....pewnie ktoś po drodze ją sobie przywłaszczył
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
no gryzak
któregpo lubi miętolic ale chyba tak jak piszesz postanowiła sie ochlodzic albo miala mnie dosyc i zakryła oczytez kawke robie czekam na tzta wiezie mi kurczaka z rożna
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia-nie wiem, czy w UK nie ma jakiejś rejonizacji? Jak szukałam przychodni na poprzednim mieszkaniu to sprawdzałam na stronie NHS gdzie jest mój rejon. Ale mam nadzieję, że Ci się uda zmienić
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
ja do tej przychodni poszlam tylko dlatego ze moj tz tam tez chodzi, no ale musze poszukac czeos blisko.
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nudny dzień. I tu też nie za wiele się dzieje
Dziecko dziwnie grzeczne...Aaaaa skontrolowaliśmy przyrost wagi małej, 30 g na dzień na samej piersi a więc karmię dalej
|
|
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
Hi,
Potem was nadrobię, na razie relacja z badań U4 i szczepienia. Zosia mierzy 59cm i waży jednak niecałe 5kg - ja się przestraszyłam, że mało, ale lekarka uznała, że biorąc pod uwagę jej wagę urodzeniową, fakt, że jest dziewczynką i że jest karmiona w 90% piersią, jest w sam raz. Główka - 40 cm. Niestety już na wadze Zosia się rozdarła i wrzeszczała do samego końca wizyty. I tu niespodzianka - mając na uwadze nasze wcześniejsze zgłoszenia, że dziecko rozkrzyczane, i widząc koncert, jaki mała urządziła dziś praktycznie bez powodu, dostaliśmy skierowanie na tzw. Schreiambulanz (Schrei = krzyk), bo to jednak NIE jest normalne, że dziecko tak dużo płacze . To rodzaj konsultacji-badania-obserwacji mające na celu postawienie diagnozy, z czego dokładnie wynika taka wieczna marudność. Szczepienie mała zniosła dzielnie o tyle, że uspokoiła się, gdy ją tylko wzięłam na ręce, kiepsko o tyle, że teraz stęka, wzdycha i widać, że jej źle ![]() Aż mnie głowa rozbolała z tego stresu
|
|
|
|
#2120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobnie jak Zosia.Zosia nadal płacze sporo w ciągu dnia? Ile czasu, jak często? Co to za badanie? Ciekawe czy w Polsce jest jego odpowiednik? Nie stresuj się, na pewno wszystko jest dobrze Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-22 o 15:20 |
|
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawa jestem jaka diagnoze postawią, to fajnie, że sprawdzą Zosieńkę pod tym kątem |
||
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison prowadząca ze szkoły rodzenia, do której chodziłam twierdzi, ze tego typu problemy z dziećmi (opowiadałam jej o tej nadwrażliwosci M. np. o płaczu w kąpieli - do tej pory!!!!) to może być skutek np. trudnego porodu...
|
|
|
|
#2124 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nitka najważniejsze, że jesteś świadoma swojego problemu i próbujesz z nim walczyć. Niełatwo jest pozbyć się takiego bagażu
I masz cudownego męża!Cytat:
![]() Cytat:
![]() za jutroCytat:
![]() I chciałam kupić premium care 4 na zapas, ale nie było ![]() normalne. Spokojnie, wścieklizny na pewno nie ma ![]() Cytat:
Ładne przyrosty ![]() Cytat:
bo u nas przy 56,5cm waga pokazywała 5,5kg Ale no w porę się obudzili z tymi konsultacjami, no ale jednak lepiej późno niż wcale
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj była masakryczna mgła a dziś mega wilgoć, zobaczymy co jutro będzie
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Szwagierka przywiozła mi kurczaka. Teraz gotuję rosół-może to mi pomoże dojść do siebie
![]() A tak a propos rosołu-dodajecie do niego cebulę? Jeśli tak to taką surową czy podpaloną nad gazem? |
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Agunia u nas przy 56cm waga 6140
Depoison to w ogóle są takie badania pewnie u nas takiego czegoś nie ma ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
zanim tz przywiezie tego kuraka to skrzydeł dostanie i tyle z niego bedzie
|
#2129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej
czuje się kiepsko,oprócz przeziębienia mam kiepski humor, chyba jakaś depresja jesienna mnie dopadła. Łykam garści leków i katar już mi przeszedł,został tylko ból gardła. Cytat:
czyli jest super! Brawo LinkaCytat:
ehhh ale najważniejsze że dostaliście to skierowanie,ciekawe o co chodzi w tym badaniu...Potrzebuję kupić podgrzewacz samochodowy,ma może któraś z was? Możecie coś polecić? |
||
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Dziewczyny oj kurujcie się żeby tradycji było zadość to i mnie pewnie nie długo coś weźmie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Nadrobiłam Was troszkę po łebkach, ale nadrobiłam. Nie wiedzieć czemu, mam ostatnimi czasy strasznego nerwa. Tykam jak bomba. Nadalka mojemu też się wczoraj oberwało. Ale w przeciwieństwie do Twojego, mój małż był totalnie bez winy. Ot, musiałam się wyżyć, nie wiadomo za co. Nienawidzę tego u siebie... Nie wiem, czy Wam kiedyś wspomniałam, ale pochodzę z dość patologicznej rodziny. Jako dziecko i nastolatka byłam bita - często niesłusznie, lub z błahego powodu, który był tylko pretekstem, żeby tata odreagował sobie na mnie stresy związane z czymś innym. Bla, bla, bla... Zmierzam do tego, że choć bardzo się staram nie powielać tego schematu, czasem jedynym sposobem na poradzenie sobie z problemami jest właśnie agresja, skierowana w kogoś innego. Nie wydaje mi się, że byłabym zdolna uderzyć dziecko, ale w skrajnych przypadkach, obrywa się małżowi. Kiedy jestem w takim podłym nastroju i nie mogę sobie ze sobą poradzić, wystarczy jedno słowo, żebym rzuciła się do niego z łapami. Chwilę później, jest mi okropnie przykro, brzydzę się sobą i tą patologią, która jest we mnie, czuję się gorsza, zła, niewarta miłości i tego co mam... I wiecie, co wtedy robi tż? Przytula mnie i pociesza. A ja bym wolała, żeby mi oddał, bo tak wyglądało to u mnie w domu. Ech... Przepraszam za to wynurzenie, ale musiałam sobie jakoś ulżyć 

Dziecko dziwnie grzeczne...
. To rodzaj konsultacji-badania-obserwacji mające na celu postawienie diagnozy, z czego dokładnie wynika taka wieczna marudność.
podobnie jak Zosia.
I masz cudownego męża!
za jutro
wczoraj była masakryczna mgła a dziś mega wilgoć, zobaczymy co jutro będzie
pewnie u nas takiego czegoś nie ma