Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-22, 15:00   #691
Scarrabeo
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:)

Kupiłam w końcu maskę Romantic z jedwabiem, bo mleczne Bingo się skończyło. Jutro wybiorę się do Tesco po Bingacza z shea ale ciekawa jestem też odżywek Alberto Balsam. Aktualnie nie mam żadnego niebieskiego mazidła, czas to zmienić.

A odnośnie mlecznego Bingo, bo obiecałam jakąś tam recenzję po zużyciu- fajna jest, nie zawiodłam się.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:08   #692
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milva2020 Pokaż wiadomość
Ja teraz też dodaję sobie do maski po łyżeczce. A w kwietniu i maju kładłam na włosy i skalp Kalpi Tone i Make, rozrobione w naparze z kawy i z łyżeczką vatiki kokosowej. Trzymałam to około godziny i pół godziny spłukiwałam koszmar coś takiego wypłukać z włosów... wreszcie się wycwaniłam i po wstępnym potraktowaniu wodą, wmasowywałam odżywkę, dawała poślizg i łatwo się te zioła wymywały Włosy za to dostały mega kopa , bo rosły szybko i trochę się przyciemniły (stosowałam 1-2 razy na tydzień). A potem stało się coś dziwnego - zrobiłam płukankę z l-cysteiny i cały ręcznik po wytarciu włosów był upaprany na brązowo, a włosy znowu lekko pojaśniały (nigdy nie farbowałam włosów) wściekłam się i oddałam smroda koleżance. Ale dalej jestem ciekawa dlaczego l-cysteina tak wypłukująco zadziałała, wie ktoś??
Odpowiedź prosta jak budowa cepa - cysteina to aminokwas (część składowa protein). A proteiny podnoszą łuski - powodują ucieczkę barwnika. A co dopiero takie małe elementy jak aminokwasy :P
Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
słabo się na składach znam, ale jest bez silikonów to na plus. Może kiedyś się skuszę i na nią, ale mam nadzieję, że jeszcze znajdę Nutri- Gładki.

Mam pytanie, może banalne, ale jednak..

Jak nakładacie maskę na włosy umyte to czy je wyciskacie ręcznikiem, żeby pozbyć się nadmiaru wody i wtedy na to maska-czepek, czy tylko rękoma je wyciskacie?
Bo ja do tej pory robiłam tym 2 sposobem, ale uciążliwe jest ciągłe wycieranie wody z czoła.. Tak wiem, pytanie z górnej półki, ale ciekawi mnie jak Wy, wytrzymujecie te 30min i więcej z maską.
Rób tak, żeby Tobie było wygodnie
Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
dziewczyny, po czym macie najbardziej lejące i mięsiste włosy?
Po płukance z l-cysteiny.
Cytat:
Napisane przez xsyskax Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny wiem, ze przydaloby się obciąć końce ale trochę mi szkoda, bo nie są rozdwojone. Na innym wątku sugerował mi ktoś 10cm ale zaplakalabym się przy tym strasznie
Oglądałam kiedyś na youtube filmik wlosowy i dziewczyna radziła, żeby obcinać włosy przy zapuszczaniu kiedy zaczynają się rozdwajać a nie co np 6 tyg. Co wy na to?

Przed nalozeniem maski odciskam włosy podkoszulkiem TŻa
Podcinać należy wtedy, gdy jest taka potrzeba - włosy rozdwojone, o złym kształcie fryzury albo przerzedzone końce
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ps. Kascysko - widziałam cie chyba dzisiaj
Where?
Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Mam ogromną prośbę. Przepraszam, że na tym wątku ale...moja mama ma straszną alergię. Jakiegokolwiek kremu by nie użyła (nawet tych z KWC i tych naturalnych) ma straszną wysypkę i zaczerwienienia. Ale...kiedyś dostała niemiecki krem bio-vital Q10. I tylko on jej nie uczula. Zostało tak mniej więcej na miesiąc a chciałabym jej zrobić niespodziankę (tego jakoś nigdzie w internecie znaleźć nie mogę - aukcje zakończone ) i kupić coś o podobnym składzie. Skład wygląda tak :
Aqua, Petrolatum, Cetearyl alcohol, Glyceryl Stearate SE, Glycerin, Ethylhexyl Stearate, Ceteareth-12, Ceteareth-20, Paraffinum liquidum, Allantoin, Parfum, Ubichinone, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobytylparaben, Methylchlorisothiazolinon e, Methylisothiazolinone, Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene, Carboxaldehyde, Citronellol, Butyphenyl Methylpropional, Limonene, Alpha- Isomethyl Ionone.
Cetaphil

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-10-22 o 15:26
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:20   #693
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Where?
na lea kolo 21

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:26   #694
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Płaczę nad swoimi paznokciami. Biorę cynk od 28.09, a one się ciągle rozdwajają. Poradzicie coś? Chodzi mi bardziej o dietę czy suplementy niż odżywki.
Mięso, drożdże, galaretki
Cytat:
Napisane przez dystopia Pokaż wiadomość
pytałam już kiedys na wątku olejowym, ale ten chyba więcej osób czyta - używała już któraś z was tego olejku kokosowego Oilmedica, o którym pisała Anwen? jakie wrażenia?
Dostałam go, ale muszę otestować macerat amlowy do końca
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
kascysko, do czego mozna zuzyc l-cysteine (oprocz plukanek i psikadel do wlosow)?
Slyszalam, ze do twarzy, ale nie wiem w jakiej formie i co mialaby zdzialac.
Poradz madra kobito
Do serum do twarzy - rozpuść szczyptę (tak do 0,5 g) w 5 ml wody, dodaj żelu hialuronowego
Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
A to coś daje? W sensie czy olej nie blokuje przenikania?
Nie, nie blokuje
Cytat:
Napisane przez Laindise Pokaż wiadomość
Właśnie zmyłam olejek z Alterry, potem umyłam włosy metodą OMO i po raz pierwszy wmasowałam w końcówki krem z Biedronki

Znalazłam u siebie w domu coś takiego: 100 % Pure Aloe Vera Gel
Skład ma taki:
Aloe barbadensis, carbomer, ascorbic acid, potassium sorbate, imidazolidinylurea, sodium hydroxide

Zastanawiam się, jak go użyć. Dodać do czegoś, jako maska, na całą długość, czy też tylko na skalp/końce?
Macie jakieś pomysły?
Nie polecam używania solo na włosy, bo może spuszyć jak rzadko. Jako dodatek do maski - bardzo spoko, albo jako wcieranie w skalp jeśli nie jesteś uczulona.
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
W ogóle muszę się pożalić. Moje wypadanie włosów chyba właśnie osiągnęło apogeum. Podczas mycia wychodzą mi garście, odsączanie, to samo, wystarczy, że gwałtowniej odwrócę głowę i spadają... A obwód kucyka z 5,5cm zmalał do marnych 4cm
Laska - morfologia z poziomem żelaza, TSH, przeciwciała tarczycowe, prolaktyna i hormony androgenowe. NA JUŻ! Wiem, że bierzesz leki, ale jeśli możesz - włącz suplementacje drożdżową i siemieniową, odpuść picie ziół. Nie masz nic na skórze głowy?
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
a to biedrowego nie mieli wycofywać przypadkiem? 5% urea nie za ciężki? ja bym się bała
Mocznik do 10% nawilża, potem złuszcza/zmiękcza
Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie bylo mnie chwilkę a tu już tyle do nadrabiania. Mam do Was kilka pytań:
1. w jakiej ilości używacie kremu z Isany??
2.czy po nałożeniu macie jakieś problemy z jego zmyciem??
3.czy glutka z siemiena nakładacie solo czy też dodajecie do jakiejś maski?? kładziecie go też na skórę glowy??

Zapomniałam: jak gliceryna wpływa na Wasze włosy i skóre głowy?? Bo akurat mam w domu i zastanawiam się jak moge ją wykorzystać
1. Zależy do czego - na kremowanie włosów zdrową łychę, na końcówki odrobinkę
2. Zmywam Facellem albo Alterrą perfumfrei, nie miałam nigdy problemów.
3. Glutek na skórę głowy jest zajedwabisty! Jako maskę możesz stosować go solo jak i z dodatkami kuchenno-drogeryjnymi

Gliceryna to fajny nawilżacz w połączeniu z olejami - bo jak przesadzisz z samą gliceryną to możesz poznać, co to grzywa lwa :P
Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
też się przywitam podczytuję od jakiegoś czasu, przyciągnęła mnie tu swą osobą Kasia kascysko
Aga! Witaj!

Tak w ogóle to u mnie na blogu kosmetyki, które zastępują mi krem do rąk z Biedry. W ogóle nie ma internetu w mieszkaniu, i temu mnie nie ma

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
na lea kolo 21
To mogłam być ja, a po czym poznałaś?

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-10-22 o 15:29
Stary 2012-10-22, 15:27   #695
antoninamotyl
Rozeznanie

moje włosy po wczorajszym
na końce nałożyłam krem z biedry (zielony)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02714.jpg (61,4 KB, 72 załadowań)
Stary 2012-10-22, 15:29   #696
takajedna4
Raczkowanie

Nie wiem czy to pytanie w dobrym miejscu ale zaryzykuję. Otóż potrzebuję takie opakowanie- psikasz (jak po jakimś spray do włosów) ale nie mam żadnego u siebie w domu. Czy można gdzieś coś takiego kupić? (proszę o ogólne wskazówki a może est ktoś z Lbn?)

dzięki
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:30   #697
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takajedna4 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to pytanie w dobrym miejscu ale zaryzykuję. Otóż potrzebuję takie opakowanie- psikasz (jak po jakimś spray do włosów) ale nie mam żadnego u siebie w domu. Czy można gdzieś coś takiego kupić? (proszę o ogólne wskazówki a może est ktoś z Lbn?)

dzięki
Kiedyś były w Rossmannie, może dorwiesz w aptece.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-22, 15:32   #698
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiedź prosta jak budowa cepa - cysteina to aminokwas (część składowa protein). A proteiny podnoszą łuski - powodują ucieczkę barwnika. A co dopiero takie małe elementy jak aminokwasy :P

Rób tak, żeby Tobie było wygodnie

Po płukance z l-cysteiny.
Czyli po płukance z cysteiny, trzeba robić płukankę np z octu? I jak robić płukankę z cysteiny?

Edytowane przez Limone
Czas edycji: 2012-10-22 o 15:34
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:41   #699
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
też się przywitam podczytuję od jakiegoś czasu, przyciągnęła mnie tu swą osobą Kasia kascysko
witaj

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość
jak zawsze super

ja siedzę właśnie z olejem na włosach, wcześniej popsikałąm nową porcją mega nawilżającego psikacza, chyba odstawiam półprodukty z pielęgnacji twarzy, to mi ich tak nie szkoda to sobie nie żałowałam
dodałam aloesx10, hydromanil, mleczan sodu, d-pantenol i odrobinę keratyny, baza to eliksir GP (w końcu go zdenkowałam)

jutro fryzjer
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:43   #700
Muffka_
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo

Muffka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 16:03   #701
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
To mogłam być ja, a po czym poznałaś?
po profilu twarzy, włosach, wzroscie, jakos czesto tak rozpoznaje ludzi
Cytat:
piekne

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-22, 16:27   #702
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
Też tego nie rozumiem. Najlepiej powiedzieć : " Nie przejmuj się"
A włosy wypadają i końca nie widać.
U mnie zawsze sierść wypada na jesień ale gdyby bardziej się leniły niż zawsze na pewno bym zaczęła się martwić.
Ja już się martwię.
Cytat:
Napisane przez niumeej Pokaż wiadomość
Rok to kupa czasu jeśli chodzi o hormony...
Mój prowadzący reumatolog (i inni lekarze) w ogóle twierdzi, że na hormony jestem jeszcze za młoda
Cytat:
Napisane przez kascysko;37193553
Laska - morfologia [B
z poziomem żelaza[/B], TSH, przeciwciała tarczycowe, prolaktyna i hormony androgenowe. NA JUŻ! Wiem, że bierzesz leki, ale jeśli możesz - włącz suplementacje drożdżową i siemieniową, odpuść picie ziół. Nie masz nic na skórze głowy?
O, w ubiegłe wakacje brałam żelazo przez miesiąc, bo miałam straszny niedobór. Z pokrzywy zrezygnowałam, drożdże boję się włączyć, bo obawiam się wysypu (a u mnie z cerą nieciekawie). Nie wiem czy coś jest na skórze głowy (tzn. co jakiś czas pojawiają mi się takie duże, ropne guzki, ale to pewnie wina odżywek). Na dodatek dziś dostałam kartkę na bilans i BMI na nim 18,6 Może to też być przyczyną?

Dziś chyba nałożę oliwę na całą noc. A jutro w końcu ubiorę z rańca czapkę, bo zakupiłam
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 16:27   #703
MesaVerde
Raczkowanie

Cytat:
Witamina A to nie wojownik Sparty, nie przeniknie Ci do krwiobiegu przez skórę

Gratulować?
Sory, że tak późno, ale dzięki
Wszystko wskazuje na to, że tak Jestem na etapie szukania dobrego ginekologa, więc nie mam czasu na wizaż i mi zaległości urosły Już mi głowa pęka o czytaniu o szpitalach i poradniach, krótko mieszkam w Wawie i się jeszcze nie orientuję ; < póki co mam wstępną wizytę zamówioną, ale może jeszcze tu spytam, bo Wy o lekarzach sporo rozmawiałyście zna któraś dobrego ginekologa w Warszawie? Najlepiej położnika

Co zabawne ostatnio coraz więcej osób odwiedzających mnie pytało czy o czymś nie wiedzą jak widzieli łazienkę zawaloną kosmetykami dla dzieci i kobiet w ciąży
Uwielbiam oleje.
Czytam, słucham, jestem szczęśliwa.

Będę:
Ćwiczyć i pływać- kondycja i sylwetka.
Precz z celulitem i naczynkami.
Badania kontrolne.
Zorganizować się i popchnąć życie do przodu.

Edytowane przez MesaVerde
Czas edycji: 2012-10-22 o 16:29
MesaVerde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 16:31   #704
xsyskax
Zadomowienie

Cytat:
O, w ubiegłe wakacje brałam żelazo przez miesiąc, bo miałam straszny niedobór. Z pokrzywy zrezygnowałam, drożdże boję się włączyć, bo obawiam się wysypu (a u mnie z cerą nieciekawie). Nie wiem czy coś jest na skórze głowy (tzn. co jakiś czas pojawiają mi się takie duże, ropne guzki, ale to pewnie wina odżywek). Na dodatek dziś dostałam kartkę na bilans i BMI na nim 18,6 Może to też być przyczyną?

Dziś chyba nałożę oliwę na całą noc. A jutro w końcu ubiorę z rańca czapkę, bo zakupiłam
Ropne guzki, brzmi niepokojąco.... Cóż to za odzywka, która moze to powodować? Dawaj do analizy bmi poniżej normy moze być powodem, moze masz anemie?

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
xsyskax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 16:39   #705
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Czyli po płukance z cysteiny, trzeba robić płukankę np z octu? I jak robić płukankę z cysteiny?
Nie - sama cysteina jest kwaśna
Cytat:
Ja już się martwię.

Mój prowadzący reumatolog (i inni lekarze) w ogóle twierdzi, że na hormony jestem jeszcze za młoda

Prawdopodobnie anemia.

Nie wiem czy wiesz, ale z trądzikiem jest tak, że żeby zszedł to wszystko musi wyjść na wierzch... więc może warto zaryzykować?
Cytat:
Napisane przez MesaVerde Pokaż wiadomość
Wszystko wskazuje na to, że tak Jestem na etapie szukania dobrego ginekologa, więc nie mam czasu na wizaż i mi zaległości urosły Już mi głowa pęka o czytaniu o szpitalach i poradniach, krótko mieszkam w Wawie i się jeszcze nie orientuję ; < póki co mam wstępną wizytę zamówioną, ale może jeszcze tu spytam, bo Wy o lekarzach sporo rozmawiałyście zna któraś dobrego ginekologa w Warszawie? Najlepiej położnika

Co zabawne ostatnio coraz więcej osób odwiedzających mnie pytało czy o czymś nie wiedzą jak widzieli łazienkę zawaloną kosmetykami dla dzieci i kobiet w ciąży
Gratulacje
Stary 2012-10-22, 16:42   #706
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez xsyskax Pokaż wiadomość
Ropne guzki, brzmi niepokojąco.... Cóż to za odzywka, która moze to powodować? Dawaj do analizy bmi poniżej normy moze być powodem, moze masz anemie?
Anemię raczej nie, przy strasznym niedoborze żelaza nie miałam anemii
Tak to ujęłam. To samo robi mi się na buźce. Dermatolog twierdzi, że to ropne zmiany naciekowe (na twarzy, bo na głowie, to pojawiają się, trochę pobabrzą i schodzi, więc nie wspominam). Są to po prostu takie twarde gule. A używać używam tylko Isanę z Babassu i BingoSpa z proteinami kaszmiru i kolagen - wiadomo, nieraz kapnie mi na skórę głowy, ale wcześniej tak nie wypadały.
Swoją drogą, ta niedowaga coś mi śmierdzi. Przecież nie jestem wychodzona, jak powinno być przy takim BMI, raczej powiedziałabym, że ważę swoje
Stary 2012-10-22, 16:50   #707
Milva2020
Raczkowanie

Cytat:
3.czy glutka z siemiena nakładacie solo czy też dodajecie do jakiejś maski?? kładziecie go też na skórę glowy??
ja gluta kładę głównie na skórę, super łagodzi podrażnienia mieszam go też z maskami albo dodaje półprodukty i kładę na długość

Cytat:
dzięki za odpowiedź w takim razie dobrze, że się jej pozbyłam

Cytat:
piękne, w dodatku długość idealna

siostra mojego chłopaka przeszła na ciemną stronę mocy i zaczyna dbać o włosy, dzisiaj ruszyła z zestawem początkującej włosomaniaczki

Kaveri, mi się właśnie anemia kojarzy z niedoborem żelaza, ale wiadomo, nie jestem żadnym specjalistą moja mama przy silnej anemii musiała spożywać dużo produktów bogatych w żelazo, dlatego łączę ze sobą te dwa fakty. Zresztą, zdrowie jest najważniejsze i nie ważne czy anemia czy też nie, moim zdaniem nie ma co gdybać na forum włosowym, tylko szybko wybrać się do lekarza i zrobić badania

Edytowane przez Milva2020
Czas edycji: 2012-10-22 o 17:03
Milva2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 16:51   #708
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Prawdopodobnie anemia.

Nie wiem czy wiesz, ale z trądzikiem jest tak, że żeby zszedł to wszystko musi wyjść na wierzch... więc może warto zaryzykować?
Właśnie to nie trądzik. Prawdopodobnie przyczyna tkwi wewnątrz mojego organizmu, ale nikt nie może i nie chce dać mi antybiotyków, bo na wiele leków jestem uczulona, mam chory ukł. pokarmowy i podanie antybiotyków jest możliwe tylko w przypadku, gdy grozi mi śmierć.
Stary 2012-10-22, 16:59   #709
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie to nie trądzik. Prawdopodobnie przyczyna tkwi wewnątrz mojego organizmu, ale nikt nie może i nie chce dać mi antybiotyków, bo na wiele leków jestem uczulona, mam chory ukł. pokarmowy i podanie antybiotyków jest możliwe tylko w przypadku, gdy grozi mi śmierć.
A może masz tak, jak ja onego czasu, że po prostu produkty metabolizmu leków zaczynają dawać efekty na skórze?
Stary 2012-10-22, 17:08   #710
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
A może masz tak, jak ja onego czasu, że po prostu produkty metabolizmu leków zaczynają dawać efekty na skórze?
A o tym nie pomyślałam
Stary 2012-10-22, 17:13   #711
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A o tym nie pomyślałam
To może spróbuj drożdży? Przynajmniej nic Ci nie wypłukają, w przeciwieństwie do ziół.
Stary 2012-10-22, 17:16   #712
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki za przywitanie

Czytam, notuję, kupuję i działam

Ktoś z Łodzi pytał gdzie Bingacze są- widziałam w TESCO na Pojezierskiej, sporo ich było. Miałam kupić ale dopiero co skusiłam się na 3 litrowe maski i dałam sobie, chwilowo rzecz jasna, spokój.
3 litrowe maski

Cytat:
Ja już się martwię.

Może ktoś sie pomylił i źle policzył BMI? Mi raz kiedyś babka policzyła że moje BMI wynosi 17 a ważyłam sporo więcej niż teraz a moje obecne BMI wynosi 19.1.

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 17:19   #713
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
To może spróbuj drożdży? Przynajmniej nic Ci nie wypłukają, w przeciwieństwie do ziół.
Nie wiem czy przy chorym układzie pokarmowym drożdże są wskazane do stosowania.
Moim zdaniem w grę wchodzi chyba jedynie optymalna dieta, dostosowana do stanu zdrowia. Może jakieś suplementy ale w konsultacji z lekarzem.
Co do skóry głowy i ropnych gul, mi bardzo pomógł kosmetyk trychologiczny, complex A firmy eliokap. Ma w składzie alkohol więc nie każdemu podejdzie, ale dla mnie używany raz na tydzień rewelacja. Teraz mam taką ilość odrastających włosow, że wyglądam jakby we mnie piorun uderzył. Ale stosuje ponad pół roku ten preparat.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Ja już się martwię.

BMI możesz w internecie spokojnie obliczyć sobie sama i sprawdzić, czy nie ma błędu. Niedowaga może być przyczyną, ale nie musi. Ja sama miałam długo niedowagę, a włosy i paznokcie mocne.
Stary 2012-10-22, 17:21   #714
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Kupiłam w końcu maskę Romantic z jedwabiem, bo mleczne Bingo się skończyło. Jutro wybiorę się do Tesco po Bingacza z shea ale ciekawa jestem też odżywek Alberto Balsam. Aktualnie nie mam żadnego niebieskiego mazidła, czas to zmienić.

A odnośnie mlecznego Bingo, bo obiecałam jakąś tam recenzję po zużyciu- fajna jest, nie zawiodłam się.
mówisz o tej zielonej masce? napisz, jak Ci się sprawuję
Cytat:
jak zwykle przepiękne
Cytat:
Napisane przez MesaVerde Pokaż wiadomość

gratulacje!!!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 17:36   #715
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Postanowiłam zacząć pić pokrzywę ze skrzypem, bo jakoś siemie lniane to mi opornie szło a skrzypokrzywę nawet lubię i dzisiaj poszedł pierwszy kubek

mam nadzieję że mi przyspieszy porost włosów
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 17:37   #716
Limone
Zakorzenienie

A ja właśnie kupiłam składniki na płukankę z cysteiny według przepisu Anwen i do tego wzięłam mleczko pszczele
Stary 2012-10-22, 17:38   #717
versatille
Zakorzenienie

No łał, Kasia przyszła
Cytat:
Taaak? To jak wysmaruję jakimiś proteinami moje różowe włosy to jest szamsa, że szamponetka puści??
Dzisiaj się mnie koledzy z klasy spytali czemu mi głowa krwawi

Byłam u dentysty pierwszy raz od 3 lat haha jedna mała dziurka, 20 minut i do domu
Fajna mgła...

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 17:44   #718
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
No łał, Kasia przyszła

Taaak? To jak wysmaruję jakimiś proteinami moje różowe włosy to jest szamsa, że szamponetka puści??
Dzisiaj się mnie koledzy z klasy spytali czemu mi głowa krwawi

Byłam u dentysty pierwszy raz od 3 lat haha jedna mała dziurka, 20 minut i do domu
Fajna mgła...
Nic mi nie mów o dentyście i mgle...
Na samą myśl o dentyście boli mnie ząb mądrości a od mgły ( a raczej tej przeklętej wilgoci) boli mnie kolano.

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 17:47   #719
Laindise
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laindise Pokaż wiadomość
Schną jeszcze, ale już teraz czuję, że są bardzo miłe w dotyku.
No i oczywiście przesadziłam z nałożoną ilością i obudziłam się z bardzo obciążonymi końcówkami, przez co musiałam chodzić w koku.

Cytat:
"Zastanawiam się, jakie fryzury są najlepsze dla włosów. Ja niemal przez całe życie chodzę w kitce, śpię w niej... A to z pewnością nie jest dobre, mimo, że używam gumek bez metalowych części. Muszę to zmienić, choć nie wiem, czy lepiej robić warkocze, czy chodzić z rozpuszczonymi włosami. No i w jakiej fryzurze spać, by włosy się nie niszczyły?"

Landise, ponieważ mam raczej proste włosy, czasami plotę sobie na noc taką koronę dookoła głowy i na drugi dzień włoski są fajnie pofalowanePróbowałam też kręcić włosy na opasce materialowej ale rano miałam zbyt dużego barana
Dziękuję za odpowiedź! Korona dookoła głowy to dla mnie chyba za trudne, ale spróbuję.

Cytat:
Nie polecam używania solo na włosy, bo może spuszyć jak rzadko. Jako dodatek do maski - bardzo spoko, albo jako wcieranie w skalp jeśli nie jesteś uczulona.
Dziękuję za rady! Latem smarowałam sobie poparzone miejsca na głowie (niestety zapomniałam o kapeluszu, a jako że wiał wiatr, to i działania słońca aż tak nie czułam...), fajnie łagodził.

Cytat:

Przepiękne!
Stary 2012-10-22, 17:49   #720
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Nic mi nie mów o dentyście i mgle...
Na samą myśl o dentyście boli mnie ząb mądrości a od mgły ( a raczej tej przeklętej wilgoci) boli mnie kolano.
Jeśli chodzi o zęby mądrości to mnie już nie ma co boleć, a kolano mi tez nawala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości