Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-22, 14:45   #4021
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapomniałam napisać w piątek wracając z pracy kawałek spacerkiem spotkałam koleżankę która 4 października urodziła i że to jej drugi maluch to troszkę pogadałyśmy. I uwierzcie bo ja nie mogłam uwierzyć ona ani po 1 ani po 2 dziecku nie ma rozstępów w ani 1 ani w 2 ciąży się nie smarowała niczym dopiero pod koniec jak jej zaczął tak brzuch gwałtownie rosnąć to kupiła najtłustszy balsam i się smarowała nim ale dopiero jak czuła, że normalnie skóra jej się rozłazi i nie ma nic kompletnie ani rozstępu ani fałdek no kurde piękny a teraz po wyjściu ze szpitala weszła w swoje rzeczy sprzed porodu, w 2 ciąży przytyła tylko 10 kg ale brzuch miała olbrzymi naprawdę i jak powiedziała, że nie ma na nim śladu to jednak chyba od genów zależy też bym tak chciała.
Aaa i powiedziała, że teraz po 2 porodzie to ona doszła do siebie hmm rano urodziła a w czasie obiadu czuła się już jak gdyby w ogóle nie rodziła. Po pierwszym ciężko do siebie dochodziła.

taka moja krótka relacja koleżanki
też tak bym chciała ja smaruje brzuch od wielkiego święta. Nie pamietam o tym jakos;/ chyba przykleje sobie wielką kartke w łazience z napisem - smaruj brzuch bo inaczej bedziesz brzydka - moze coś pomoze
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 14:45   #4022
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no tylko ja nie mam z czego chudnąć ważę nie całe 55 kg przy wzroście 165 cm
Ptaszysko16 to dobrze ważysz ja mam 168 i ważę obecnie 56,5 bo 1 kg przytyłam ale przed ciążą próbowałam schudnąć żeby później te kg zniwelować w ciąży i marzyło mi się 53 ale już do tego nie dotarłam bo się okazało, że w ciąży jestem i zamiast wyjściową na początku ciąży mieć 53 to mam 55,5 kg a u lekarza 57,5 ( w rzeczach i butach )
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 14:47   #4023
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja też tak myślę, że rozstępy w dużej mierze zależą od genów. Ja się nie łudzę, że ich nie będę miała, bo u mnie w rodzinie miała każda. Jednak nie stosuję jak na razie żadnych kremów oprócz nivea, on mi najlepiej nawilża, no i nie śmierdzi tak, jak wszystko inne.
Ja w pierwszej miałam mega brzuch i zero rozstępów. Mam nadzieję, że historia się powtórzy.
A poród - mimo, że paskudny, to 5 minut później się czułam, jakbym nie rodziła i mogłam już szaleć. Położna chciała mnie na wózku wieźć a ja się uparłam, że sama będę chodziła i było ok.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 14:48   #4024
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
to widzę, że każda z nas ma "swoje stresy" związane z pojawieniem się maleństwa Ja na szczęście chociaż Tzta będę miała większość czasu przy sobie. No ale na początek to przydałyby się doswiadczone kobitki - czułabym się pewniej gdybym wiedziała, ze są "w pogotowiu"
powiem ci ze pewnie sama na spokojnie dasz sobie rade świetnie niż jakbyś miała kilka osób patrzących ci na ręce i każda mówiła zeby inaczej cos robic
pamiętajmy ze tylko spokój może nas uratować

Cytat:
Dziewczyny zapomniałam napisać w piątek wracając z pracy kawałek spacerkiem spotkałam koleżankę która 4 października urodziła i że to jej drugi maluch to troszkę pogadałyśmy. I uwierzcie bo ja nie mogłam uwierzyć ona ani po 1 ani po 2 dziecku nie ma rozstępów w ani 1 ani w 2 ciąży się nie smarowała niczym dopiero pod koniec jak jej zaczął tak brzuch gwałtownie rosnąć to kupiła najtłustszy balsam i się smarowała nim ale dopiero jak czuła, że normalnie skóra jej się rozłazi i nie ma nic kompletnie ani rozstępu ani fałdek no kurde piękny a teraz po wyjściu ze szpitala weszła w swoje rzeczy sprzed porodu, w 2 ciąży przytyła tylko 10 kg ale brzuch miała olbrzymi naprawdę i jak powiedziała, że nie ma na nim śladu to jednak chyba od genów zależy też bym tak chciała.
Aaa i powiedziała, że teraz po 2 porodzie to ona doszła do siebie hmm rano urodziła a w czasie obiadu czuła się już jak gdyby w ogóle nie rodziła. Po pierwszym ciężko do siebie dochodziła.

powiem ci ze ja w 1 c tez sie nie smarowałam niczym i nie miałam rozstępów, teraz jak piszecie o smarowaniu to jakoś zapobiegawczo postanowiłam sie smarować . Teraz tez licze na ich brak i na wejście w ciuchy sprzed bo nie planuje zmieniac garderoby
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 14:55   #4025
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
No i powiem Wam, że tak strasznie Wam zazdrościłam ruchów i w końcu się doczekałam od jakiegoś tygodnia czuję synka codziennie najczęściej ok 6-7 rano i potem ok 15 chociaż często też w ciągu dnia się kręci. W sobotę w szkole chyba mu się podobało bo non stop się ruszał. Mały kręciołek i już się nie martwię, że mam leniucha, który prawie się nie rusza może po prostu bał się usg i dlatego taki mało ruchliwy był zobaczymy jak będzie za tydzień na połówkowym. Dziś nawet tatusia kopnął
za kopniaczki
za kopanie taty he,he.....
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wizyta... hm.... wszystko OK. doktorek na 5 sekund przylozyl USG do brzucha - pokazal (i dal posluchac) serduszko, pokazal ruchy i wylaczyl, bo stwierdzil ze za czesto podgladamy wizyta za dwa tygodnia. hehe juz nawet nie licze na plec...
za wizytę
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A ja dziś o 16:45 mam usg połówkowe. Stres jest, więc proszę Was o kciuki. Buziaki

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
No to i u mnie 5miesiąc gdyż w sobotę zaczęty 18tc
za 5 mies.
Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
czesc w koncu mam chwilke w piatek byłam u lekarza ale nic nowego sie nie dowiedziałm usg mam ustalone na 14 listopada bedzie to te połówkowe odkad daje korki nie mam na nic czasu... miłego dnia wam zycze ja ide robic buraczki na zime
a z czego te korki ?
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Tylko o połówkowym słówko. Zjedzcie coś słodkiego - wszędzie tak piszą, ale to prawda. Jakiegoś snikersa czy coś na pół godziny przed usg. Niemal jak w banku, że dziecko pod wpływem cukrów zacznie się wiercić i pokaże się z różnych stron...
... może też działa.
mój lekarz od genet.każe kaszleć jak dzidziuś nie chce się ruszyć .... i na mojego to zadziałało .... ale w sumie zjeść coś słodkiego ....zawsze to jakaś wymówka-że muszę przecież....
Cytat:
Ja w sumie tez juz sie doczekalam. Wprawdzie jeszcze delikatne i niesystematyczne, ale to na pewno TO A zaczęłam czuć we wtorek po kłotni z Tztem... chyba dzidzia wyczuła nastrój mamy i chciała ja pocieszyć potem do soboty była cisza. W sobotę wieczorem leżałam na kanpie przed telewizorem, a Tż obok mnie siedział przy lapku i pyta czy cos zjemy. To ja mu na to, że idę po zimne nóżki . A on na to: "i znowu tam małego zalejsze litrem octu". A ja akurat chciałam się podnieść żeby wstać i wtedy poczułam takiego porzadnego kopniaka polozyłam się na chwikę i po minucie znowu chciałam wstać... i znowu kopniak Stwierdziłam, że mały protestuje przeciwko galarecie i poszłam zrobic kanapki
za kopniaczki
Cytat:
mnie dziś pani dr trochę zmartwiła bo powiedziała że schudłam a ja ani nie wymiotuję ani nie mam braku apetytu chyba ten stres z doktoratem ;(

niby nie duża różnica bo pół kg ale nie wiem czy nie powinnam się jakoś bardziej pilnować. teraz jestem w 13 tc 5d
..to nic złego,nawet zazdroszczę tych kg w minusie a nie stresu!
będzie czas i ujrzysz te kg + .....

Dziewczyny dziękuje za życzenia dla Kuby ,

i wiecie- ale ze mnie gapa..... ,tak czytam o tych wazych zapisach na połówkowe... i dopiero teraz puknęłam się w głowę .... jestem w 21 tyg.a ja się nie zapisałam jeszczę.... .... super ....
zaraz zadzwonię .
Stary 2012-10-22, 14:59   #4026
monicca1989
Zakorzenienie

Wy tak mało przytyłyście a ja już 4kg a jestem w 17t jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem ile do końca przytyję
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:03   #4027
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

wow... to tylko pozazdrościć tej Twojej znajowej
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
powiem ci ze pewnie sama na spokojnie dasz sobie rade świetnie niż jakbyś miała kilka osób patrzących ci na ręce i każda mówiła zeby inaczej cos robic
pamiętajmy ze tylko spokój może nas uratować

powiem ci ze ja w 1 c tez sie nie smarowałam niczym i nie miałam rozstępów, teraz jak piszecie o smarowaniu to jakoś zapobiegawczo postanowiłam sie smarować . Teraz tez licze na ich brak i na wejście w ciuchy sprzed bo nie planuje zmieniac garderoby
no ja ogólnie nie jestem panikarą i należę do spokojnych osób... I do wielu rzeczy w swoim życiu przyuczałam się sama metodą prób i błędów - bo ogólnie nie lubię jak mnie ktos instruuje i poucza No ale dziecko to zupełnie inna sprawa - nie mżna sobie pozwolić na metodę prób i błędów - bo może to się źle dla niego skończyć

A co do smarowania, to ja ogólnie nigdy nie miałam takiego nawyku. Jak kupowałam balsam, to w końcu wywalałam go po paru miesiącach prawie pełny, bo bałam się że jest przeterminowany.
Ale teraz w ciąży - w sumie jak zaczęlam się smarować oliwką dla dzieci pod koniec 2 miesiąca - tak robię to dość systematycznie rano i wieczorem zaraz po wyjściu spod prysznica - gdy skóra jest jeszcze wilgotna. Nie myślałam, że będę w stanie się do tego przyzwyczaić - ale po paru tygodniach to już w sumie był taki odruch i naturalny nawyk, że po wytarciu się gam zaraz po oliwkę Mam nadzieję, że przyniesie to pozytywne skutki

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-10-22 o 15:10
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:07   #4028
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wy tak mało przytyłyście a ja już 4kg a jestem w 17t jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem ile do końca przytyję
Dobrze, że to piszesz, bo myślę sobie, że tylko ja tu tyję Też tyle miałam w 17 tygodniu
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:12   #4029
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

spokojnie ja też tyję ) z 5 kg na plus jak nic

Rany, jednego żałuję, jakbym w ciąży nie była wzięłabym na to gardło ketonal forte i spać :PP a tak to się męczę... nestelle jesteś bardzo dzielna, że nie marudzisz :P
Stary 2012-10-22, 15:13   #4030
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny klikacie ?? http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:14   #4031
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

no ja ogólnie nie jestem panikarą i należę do spokojnych osób... I do wielu rzeczy w swoim życiu przyuczałam się sama metodą prób i błędów - bo ogólnie nie lubię jak mnie ktos instruuje i poucza No ale dziecko to zupełnie inna sprawa - nie mżna sobie pozwolić na metodę prób i błędów - bo może to się źle dla niego skończyć
no myslę że aż tak szalec nie bedziesz z maluchem zeby krzywde robic a tak na poważnie to na początku najbardziej nurtujące rzeczy podpytaj w szpitalu połozną później przychodzi do domu połozna to też można podpytać a jakby co mogę ci dac numer telefonu i jakby co będziesz dzwonić i pytać. Wiem ze pomoc moze i ważna ale powiem ci ze ja sama sobie dałam rade ze wszystkim, może dlatego że miałam pod ręką tylko teściową przy Julce i wolałam sama niż z nią Teraz mam blisko mame ale tez nie chce jej jakoś specjalnie wykorzystywać tym bardziej ze po macierzyńskim ona przejmie (daj Boziu zdrówko) opieke
ale spokojnie dasz rade
Stary 2012-10-22, 15:16   #4032
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

i wiecie- ale ze mnie gapa..... ,tak czytam o tych wazych zapisach na połówkowe... i dopiero teraz puknęłam się w głowę .... jestem w 21 tyg.a ja się nie zapisałam jeszczę.... .... super ....
zaraz zadzwonię .
nestelle, wczesniej mi chyba nie zacytowało - oczywiście buziaki dla Kuby no i aż ślinka cieknie na te pyszności, które szykujesz
A co do usg połówkowego, to ja też się trochę zgapiłam bo moja ginka w zeszłym miesiacu kazała mi się zapisać na taka normalna wizytę za miesiac (czyli w najbliższą środę), ale o usg połówkowym jakoś nie wspominała. Więc pomyślałam, że podpytam ją jak pójdę na wizytę w środę. Ale tak sobie dziś uświadomiłam, że to już końcówka 19 tyg, więc zadzwoniłam dziś i zapisałam sie na 5 listopada - a w razie czego zawsze mogę odwołać albo przelozyć - gdyby teraz w środe moja gin miała jakieś inne zdanie na ten temat
Stary 2012-10-22, 15:16   #4033
Mi6ka
Rozeznanie

No i po zajeciach dla ciezarowek Powiem Wam, ze fajnie tak wyjsc i wziac udzial w czyms grupowym. Musze powiedziec, ze troche sie nawet zmeczylam. Fajnie tez bylo podpatrzec cwiczenia i mam nadzieje, ze zdolam robic codziennie choc 15 min Ale generalnie taaaak zglodnialam... na koneic zajec jak juz byla jakas medytacja i kobitka mowila, zeby wsluchac sie w siebie, to ja wsluchiwalam sie w tylko jedna mysl: "schabowy z ziemniaczkami i buraczkami. Buraczki, buraczki, buraczki !!!!" Hehe nie wiem czy to był cel zajec, ale buraczki na surowke sie wlasnie gotuja w garnku :brzyda l:
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:17   #4034
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Tylko o połówkowym słówko. Zjedzcie coś słodkiego - wszędzie tak piszą, ale to prawda. Jakiegoś snikersa czy coś na pół godziny przed usg. Niemal jak w banku, że dziecko pod wpływem cukrów zacznie się wiercić i pokaże się z różnych stron...
ja wczoraj przed snem zjadłam kawałek czekolady, potem tego pożałowałam, bo Mały tak się wiercił, że zasnąć nie mogłam.

Cytat:
tak wystarczy Lubie to
kliknęłam. na 2 zdjęcia

Cytat:
mnie dziś pani dr trochę zmartwiła bo powiedziała że schudłam a ja ani nie wymiotuję ani nie mam braku apetytu chyba ten stres z doktoratem ;(
jedne kobiety tyją od razu, jedne chudną, nie ma reguły. najważniejsze, żeby dziecko prawidłowo rosło.

ja akurat z tych tyjących, mam już minimum 4 kg na plusie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:20   #4035
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze, że to piszesz, bo myślę sobie, że tylko ja tu tyję Też tyle miałam w 17 tygodniu
ja miesiąc temu już byłam 3 kg na plus... A przez ostatni miesiąc naprawdę brzucha mi przybrało, więc myślę że jak pójdę w środę to się okaże, że przynajmniej 5kg na plusie
Stary 2012-10-22, 15:22   #4036
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Mokka, nie chciało mi zacytować, ale odnośnie połówkowego, ja teraz na ten temat z lekarzem nie rozmawiałam, ale wcześniej wspominał, że będziemy robić nie wcześniej niż w 22 tygodniu, bo w 20 jeszcze może nie zobaczyć wszystkiego co by chciał.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 15:24   #4037
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
...no ja też podobnie , a z dziećmi to mniej więcej jakoś-takoś ..też.... nigdy nawet nie widziałam niemowlaka przed urodz.1 dziecka ,ba ja nawet nie garnęłam się za bardzo nawet do starszych.... ale mam już 3 w brzuszku i nigdy nikt mi nie pomagał.... więc można dać radę ,spoko....
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Rany, jednego żałuję, jakbym w ciąży nie była wzięłabym na to gardło ketonal forte i spać :PP a tak to się męczę... nestelle jesteś bardzo dzielna, że nie marudzisz :P
a dlaczego mam marudzić?
Stary 2012-10-22, 15:27   #4038
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Mokka, nie chciało mi zacytować, ale odnośnie połówkowego, ja teraz na ten temat z lekarzem nie rozmawiałam, ale wcześniej wspominał, że będziemy robić nie wcześniej niż w 22 tygodniu, bo w 20 jeszcze może nie zobaczyć wszystkiego co by chciał.
mi tez kazała w 22 tygodniu Ide w czwartek to bedzie równo 21t0d ale później nie było miejsc tylko dopiero na listopad no ale można powiedziec ze to juz bedzie 22t
Stary 2012-10-22, 15:27   #4039
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Jestem już po wizycie. Byliśmy razem z Tż.
Najpierw pogadalismy, pokazałam mu wyniki, powiedział że wszystko ok.
Potem na fotel, zbadał popytał o plamienia.
I na leżanke (ale powiedział że nie zrobi USG umówiliśmy się na za tydzień) bedziemy słuchać serduszka, mierzyć malucha i oglądać, a teraz tylko sekunde podejrzymy czy jest ok i ku mojemu zdziwieniu przez brzuch i jak mi pokazał fasolke to mało się nie popłakałam, tak bardzo przypomina już dzidziusia taką ma ładną główke, nóżki, rączki, brzusio spory i to już nie była moja fasolka to był piękny dzidziuś
Także za tydzien USG porządne, a nastepna wizyta na 29 listopada, musze znowu siuśki zbadac i morfologie zrobić. Odstawiam całkowicie tą przebrzydłą luteine bo zadnych plamień nie ma juz dawno a i dostałam zamiast kw foliowego witaminki Femibion za 60 tabl. zapłaciłam 38 zł. więc nie jest źle.
I teraz wiadomośc dnia:
przy ogladaniu malucha Pan doktor pewnym głosem stwierdził że...?
na 51 % synuś A mój Tż od razu mówi " no taki miał dzyndzelek wystajacy że każdy by zobaczył " jesteśmy przeszczęśliwi choć wiadomo że to nie 100% i może być córcia to jakoś byłam pewna synka. Całą droge słuchałam plany Tż, że kupi piłke nożna, na kurs go wysle, strój pilkarski musi kupić - oo matko istny szał
Cały dzień chodze z bananem na buzi
A dzisiaj zaczynam 13 tydzień, według OM 14.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 16:01   #4040
monicca1989
Zakorzenienie

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...3&ticaid=6f63f
Widziałyście? No coś strasznego przecież jest tyle możliwości jeżeli nie chciała tego dziecka mogła oddać a nie coś takiego!
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 16:03   #4041
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

a dlaczego mam marudzić?
Bo pisałaś że chora jesteś ja jestem też dziś chora i cały dzień bym tylko jęczała na ten temat więc porównując siebie do Ciebie, narasta we mnie podziw :P

Ewkaaa8891
Stary 2012-10-22, 16:07   #4042
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

no to ma genialne geny ta koleżanka hehe tylko zazdrościć

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość

I teraz wiadomośc dnia:
na 51 % synuś A mój Tż od razu mówi " no taki miał dzyndzelek wystajacy że każdy by zobaczył " jesteśmy przeszczęśliwi choć wiadomo że to nie 100% i może być córcia to jakoś byłam pewna synka. Całą droge słuchałam plany Tż, że kupi piłke nożna, na kurs go wysle, strój pilkarski musi kupić - oo matko istny szał
brawo że wszystko dobrze
noi brawo za 51% chłopaka hehe ale lekarz zaszalał z tym procentem hehe

co do smarowania to ja jak mi sie zechce czyli hm raz w tygodniu. ale kurde musze to zmienic bo brzuch rośnie rozciąga się i wiadomo co może nastąpić eh

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 16:10   #4043
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A odnośnie smarowania, to ja się smaruję dwa razy dziennie, innym na noc innym na dzień, nie wiem czy to coś daje, poza tym że skórkę mam Mama i Babcia miały rozstępy, ale ja i bez ciąży trochę miałam - z okresu dojrzewania i w sumie o ile nie będzie dramatu to luz, mogę jakieś mieć. Wydaje mi się że to w dużej mierze geny ale coś tam zawsze można zniwelować.
Stary 2012-10-22, 16:23   #4044
Dragusia88
Zakorzenienie

dziewczyny które poznały płeć a nie jest to umieszczone na liście napiszcie do strippi bo już chyba są jakieś braki.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 16:41   #4045
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dziewczyny które poznały płeć a nie jest to umieszczone na liście napiszcie do strippi bo już chyba są jakieś braki.
Ja pisałam żeby mnie w ogóle wpisała ale jeszcze mnie nie ma

Co do smarowania to mnie Tż smaruje codziennie, a co ! niech sie też do obowiązku poczuwa
Ja tez mam małe rozstepy z okresu dojrzewania, skóre mam sucha więc licze że wyskoczą mi niespodzianki w postaci rozstępów więc tego pilnuje.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:

brawo że wszystko dobrze
Wiesz chodziło mu że jest 50% / 50% więc dodał 51% na chłopaka bo dzyndzelek odstawał
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 16:45   #4046
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Cytat:
mi tez kazała w 22 tygodniu Ide w czwartek to bedzie równo 21t0d ale później nie było miejsc tylko dopiero na listopad no ale można powiedziec ze to juz bedzie 22t
hmm... mowicie, że w 22gim Wam kazali przyjść? Ja pamiętam, że taka kartkę kiedys od gin dostałam i tam bylo napisane, że połówkowe sie robi w 18-22 tyg. Więc wywnioskowłam, że najpóźniej w 22 tyg trzeba przyjść A ja jak się zapisałam na 5tego, to będę wtedy w 21 tyg (20t4d)... No ale zobaczymy co mi teraz w środę ginka powie na wizycie... jak powie że za wcześnie się umówiłam na połówkowe, to przesunę o tydzień
Cytat:
...no ja też podobnie , a z dziećmi to mniej więcej jakoś-takoś ..też.... nigdy nawet nie widziałam niemowlaka przed urodz.1 dziecka ,ba ja nawet nie garnęłam się za bardzo nawet do starszych.... ale mam już 3 w brzuszku i nigdy nikt mi nie pomagał.... więc można dać radę ,spoko....
no to troszkęmnie pocieszyłaś Bo ja własnie też zawsze omijałam dzieci szerokim lukiem... Zresztą, nawet teraz jak jestem w ciąży, zamiast wziąć trochę ponosić na rękach synka koleżank, która była u mnie z nim w zeszłym tyg - to ja nawet nie chciałam o tym myśleć
Cytat:
I na leżanke (ale powiedział że nie zrobi USG umówiliśmy się na za tydzień) bedziemy słuchać serduszka, mierzyć malucha i oglądać, a teraz tylko sekunde podejrzymy czy jest ok i ku mojemu zdziwieniu przez brzuch i jak mi pokazał fasolke to mało się nie popłakałam, tak bardzo przypomina już dzidziusia taką ma ładną główke, nóżki, rączki, brzusio spory i to już nie była moja fasolka to był piękny dzidziuś
Także za tydzien USG porządne, a nastepna wizyta na 29 listopada, musze znowu siuśki zbadac i morfologie zrobić. Odstawiam całkowicie tą przebrzydłą luteine bo zadnych plamień nie ma juz dawno a i dostałam zamiast kw foliowego witaminki Femibion za 60 tabl. zapłaciłam 38 zł. więc nie jest źle.
I teraz wiadomośc dnia:
Ewka... gratuluje wizyty No i teraz kciuki, żeby ten synuś jednak okazał się 100%
Stary 2012-10-22, 16:57   #4047
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
I teraz wiadomośc dnia:
za wizytę i za synka !
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...3&ticaid=6f63f
Widziałyście? No coś strasznego przecież jest tyle możliwości jeżeli nie chciała tego dziecka mogła oddać a nie coś takiego!
...nawet nie będę na stronkę wchodzić .... mam już dość okrutnych historii.
Cytat:
Bo pisałaś że chora jesteś ja jestem też dziś chora i cały dzień bym tylko jęczała na ten temat więc porównując siebie do Ciebie, narasta we mnie podziw :P
...a no tak ... chora jestem ale komu mam marudzić? wam? ....
poza tym jak coś moim dzieciom jest to ja raczej z tych"eeee nie marudz ,przejdzie....." no to potem ja nie mogę sobie pozwolić .....
a tż i tak nie ma ... 0 16 z pracy potem na trening piły z kubą a potem na siłkę,wróci ok.20 jak akurat położę dzieci i zotanie nam chwila czasu dla nas... (wypożyczyłam film na dziś)a jak zacznę marudzić to będzie to raczej najgorsza gra wstępna.... a ja ostatnio tylko o jednym myślę.... he,he... ....

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
hmm... mowicie, że w 22gim Wam kazali przyjść? Ja pamiętam, że taka kartkę kiedys od gin dostałam i tam bylo napisane, że połówkowe sie robi w 18-22 tyg. Więc wywnioskowłam, że najpóźniej w 22 tyg trzeba przyjść A ja jak się zapisałam na 5tego, to będę wtedy w 21 tyg (20t4d)... No ale zobaczymy co mi teraz w środę ginka powie na wizycie... jak powie że za wcześnie się umówiłam na połówkowe, to przesunę o tydzień
ja dziś zadzwoniłam i dostałam termin na 8 list -to będzie koniec 22 tyg. na ulotce kliniki która specjalizuje się w badaniach genetycz. napisane jest od 20 -24 tyg.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
no to troszkęmnie pocieszyłaś Bo ja własnie też zawsze omijałam dzieci szerokim lukiem... Zresztą, nawet teraz jak jestem w ciąży, zamiast wziąć trochę ponosić na rękach synka koleżank, która była u mnie z nim w zeszłym tyg - to ja nawet nie chciałam o tym myśleć
... bo inaczej jest ze swoimi dziećmi.....
Stary 2012-10-22, 17:08   #4048
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

poza tym jak coś moim dzieciom jest to ja raczej z tych"eeee nie marudz ,przejdzie....." no to potem ja nie mogę sobie pozwolić .....
a tż i tak nie ma ... 0 16 z pracy potem na trening piły z kubą a potem na siłkę,wróci ok.20 jak akurat położę dzieci i zotanie nam chwila czasu dla nas... (wypożyczyłam film na dziś)a jak zacznę marudzić to będzie to raczej najgorsza gra wstępna.... a ja ostatnio tylko o jednym myślę.... he,he... ....
hehe no to to jest argument za tym żeby nie marudzić, ja mam tak nos zatkany poza tym wali ode mnie pewnie czosnkiem i cebulą (syrop) że dziś na żadne wygibasy się nie zanosi

A w Collegium Medicum Uj tak radzą :

Co to jest USG ‘połówkowe’?
Są to badania wykonywane w połowie ciąży, czyli konkretnie między skończonym 18 a 23 tygodniem (oznacza to od 18tygodni +; a nie 17+). Mają one na celu przede wszystkim ocenę anatomii płodu z wykluczeniem najczęściej występujących wad wrodzonych. Z uwagi na fakt, iż ok. 33% wszystkich wad stanowią wady serca w protokole badań połówkowych wykonywanych przez naszych lekarzy zawiera się echo serca płodu wg ISUOG. Nasze pacjentki nie muszą dodatkowo wykonywać takich badań. Podczas badania oceniamy również ilość płynu owodniowego lokalizację i budowę łożyska.
Stary 2012-10-22, 17:15   #4049
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pisałam żeby mnie w ogóle wpisała ale jeszcze mnie nie ma
napisalas na priv?!

Cytat:
a ja ostatnio tylko o jednym myślę.... he,he... ....

Cytat:
Podczas badania oceniamy również ilość płynu owodniowego lokalizację i budowę łożyska.
jeżżuuu ja mam caly czas schize ze mi wody sie sacza... zastanawiam sie nad paskami ph...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 17:20   #4050
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:

a z czego te korki ?

... może też działa.
mój lekarz od genet.każe kaszleć jak dzidziuś nie chce się ruszyć .... i na mojego to zadziałało .... ale w sumie zjeść coś słodkiego ....zawsze to jakaś wymówka-że muszę przecież....

za kopniaczki

a i ktoras z was pisała o buraczkach mi ostatnio tez czały czas chodzą po głowie dzis zrobiłam 6 słoiczków cwikły i 4 większe z czoskiem by póżniej je zasmażyc

zaraz zadzwonię .
z angielskiego biedne dziecko nauczycielka wogole im nie wytłumaczył ani nie powiedziała o odmianie to be tej podstawowej i dwa sprawdzianyz tego robi i dziwic sie ze dzieciaczki same 1 maja

Cytat:
no to ma genialne geny ta koleżanka hehe tylko zazdrościć

brawo że wszystko dobrze

co do smarowania to ja jak mi sie zechce czyli hm raz w tygodniu. ale kurde musze to zmienic bo brzuch rośnie rozciąga się i wiadomo co może nastąpić eh
ja smaruje tez od przypadku do przypadku tez mam rostepy z okresu dojrzewania wiec jak beda po ciazy to mi nie przeszkadza za to bardzo mi sie nie podoba jak mi sie biusst zmienił szczegulnie sutki i te ciemniejsze wieksze aureolki wokoł nich

Cytat:
za wizytę i za synka !

...nawet nie będę na stronkę wchodzić .... mam już dość okrutnych historii.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

ja dziś zadzwoniłam i dostałam termin na 8 list -to będzie koniec 22 tyg. na ulotce kliniki która specjalizuje się w badaniach genetycz. napisane jest od 20 -24 tyg.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

... bo inaczej jest ze swoimi dziećmi.....
co do dzieci tez jakos sie nie garne wrecz sa mi obojetne mam nadziej ze z moim bedzie inaczej obawiam sie ze go nie pokocham
How could so much love be inside of you

Edytowane przez booziaczek
Czas edycji: 2012-10-22 o 17:23
booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości