|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
ja smaruje brzuch od wielkiego święta. Nie pamietam o tym jakos;/ chyba przykleje sobie wielką kartke w łazience z napisem - smaruj brzuch bo inaczej bedziesz brzydka - moze coś pomoze
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zamiast wyjściową na początku ciąży mieć 53 to mam 55,5 kg a u lekarza 57,5 ( w rzeczach i butach |
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poród - mimo, że paskudny, to 5 minut później się czułam, jakbym nie rodziła i mogłam już szaleć. Położna chciała mnie na wózku wieźć a ja się uparłam, że sama będę chodziła i było ok.
|
|
#4024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętajmy ze tylko spokój może nas uratować ![]() Cytat:
. Teraz tez licze na ich brak i na wejście w ciuchy sprzed bo nie planuje zmieniac garderoby
|
|
#4025 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kopniaczki za kopanie taty he,he..... Cytat:
za wizytęCytat:
![]() za 5 mies.Cytat:
Cytat:
mój lekarz od genet.każe kaszleć jak dzidziuś nie chce się ruszyć .... i na mojego to zadziałało .... ale w sumie zjeść coś słodkiego ....zawsze to jakaś wymówka-że muszę przecież.... ![]() Cytat:
za kopniaczki Cytat:
będzie czas i ujrzysz te kg + ..... Dziewczyny dziękuje za życzenia dla Kuby i wiecie- ale ze mnie gapa..... ,tak czytam o tych wazych zapisach na połówkowe... i dopiero teraz puknęłam się w głowę .... jestem w 21 tyg.a ja się nie zapisałam jeszczę.... zaraz zadzwonię .
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tak mało przytyłyście a ja już 4kg a jestem w 17t jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem ile do końca przytyję
|
|
|
|
#4027 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do smarowania, to ja ogólnie nigdy nie miałam takiego nawyku. Jak kupowałam balsam, to w końcu wywalałam go po paru miesiącach prawie pełny, bo bałam się że jest przeterminowany. Ale teraz w ciąży - w sumie jak zaczęlam się smarować oliwką dla dzieci pod koniec 2 miesiąca - tak robię to dość systematycznie rano i wieczorem zaraz po wyjściu spod prysznica - gdy skóra jest jeszcze wilgotna. Nie myślałam, że będę w stanie się do tego przyzwyczaić - ale po paru tygodniach to już w sumie był taki odruch i naturalny nawyk, że po wytarciu się gam zaraz po oliwkę Mam nadzieję, że przyniesie to pozytywne skutki
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-10-22 o 15:10 |
||
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tyle miałam w 17 tygodniu
|
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
spokojnie ja też tyję
) z 5 kg na plus jak nic Rany, jednego żałuję, jakbym w ciąży nie była wzięłabym na to gardło ketonal forte i spać :PP a tak to się męczę... nestelle jesteś bardzo dzielna, że nie marudzisz :P
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny klikacie ?? http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na poważnie to na początku najbardziej nurtujące rzeczy podpytaj w szpitalu połozną później przychodzi do domu połozna to też można podpytać a jakby co mogę ci dac numer telefonu i jakby co będziesz dzwonić i pytać . Wiem ze pomoc moze i ważna ale powiem ci ze ja sama sobie dałam rade ze wszystkim, może dlatego że miałam pod ręką tylko teściową przy Julce i wolałam sama niż z nią Teraz mam blisko mame ale tez nie chce jej jakoś specjalnie wykorzystywać tym bardziej ze po macierzyńskim ona przejmie (daj Boziu zdrówko) opiekeale spokojnie dasz rade
|
|
#4032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do usg połówkowego, to ja też się trochę zgapiłam bo moja ginka w zeszłym miesiacu kazała mi się zapisać na taka normalna wizytę za miesiac (czyli w najbliższą środę), ale o usg połówkowym jakoś nie wspominała. Więc pomyślałam, że podpytam ją jak pójdę na wizytę w środę. Ale tak sobie dziś uświadomiłam, że to już końcówka 19 tyg, więc zadzwoniłam dziś i zapisałam sie na 5 listopada - a w razie czego zawsze mogę odwołać albo przelozyć - gdyby teraz w środe moja gin miała jakieś inne zdanie na ten temat
|
|
#4033 |
|
Rozeznanie
|
No i po zajeciach dla ciezarowek
Powiem Wam, ze fajnie tak wyjsc i wziac udzial w czyms grupowym. Musze powiedziec, ze troche sie nawet zmeczylam. Fajnie tez bylo podpatrzec cwiczenia i mam nadzieje, ze zdolam robic codziennie choc 15 min Ale generalnie taaaak zglodnialam... na koneic zajec jak juz byla jakas medytacja i kobitka mowila, zeby wsluchac sie w siebie, to ja wsluchiwalam sie w tylko jedna mysl: "schabowy z ziemniaczkami i buraczkami. Buraczki, buraczki, buraczki !!!!" Hehe nie wiem czy to był cel zajec, ale buraczki na surowke sie wlasnie gotuja w garnku ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#4034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kliknęłam. na 2 zdjęcia ![]() Cytat:
ja akurat z tych tyjących, mam już minimum 4 kg na plusie. |
||
|
|
|
#4035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka, nie chciało mi zacytować, ale odnośnie połówkowego, ja teraz na ten temat z lekarzem nie rozmawiałam, ale wcześniej wspominał, że będziemy robić nie wcześniej niż w 22 tygodniu, bo w 20 jeszcze może nie zobaczyć wszystkiego co by chciał.
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego mam marudzić?
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Jestem już po wizycie. Byliśmy razem z Tż.
Najpierw pogadalismy, pokazałam mu wyniki, powiedział że wszystko ok. Potem na fotel, zbadał popytał o plamienia. I na leżanke (ale powiedział że nie zrobi USG umówiliśmy się na za tydzień) bedziemy słuchać serduszka, mierzyć malucha i oglądać, a teraz tylko sekunde podejrzymy czy jest ok i ku mojemu zdziwieniu przez brzuch Także za tydzien USG porządne, a nastepna wizyta na 29 listopada, musze znowu siuśki zbadac i morfologie zrobić. Odstawiam całkowicie tą przebrzydłą luteine bo zadnych plamień nie ma juz dawno I teraz wiadomośc dnia: przy ogladaniu malucha Pan doktor pewnym głosem stwierdził że...? na 51 % synuś ![]() Cały dzień chodze z bananem na buzi A dzisiaj zaczynam 13 tydzień, według OM 14. |
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...3&ticaid=6f63f
Widziałyście? No coś strasznego przecież jest tyle możliwości jeżeli nie chciała tego dziecka mogła oddać a nie coś takiego!
|
|
|
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo pisałaś że chora jesteś
ja jestem też dziś chora i cały dzień bym tylko jęczała na ten temat więc porównując siebie do Ciebie, narasta we mnie podziw :P Ewkaaa8891
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() noi brawo za 51% chłopaka hehe ale lekarz zaszalał z tym procentem hehe co do smarowania to ja jak mi sie zechce czyli hm raz w tygodniu. ale kurde musze to zmienic bo brzuch rośnie rozciąga się i wiadomo co może nastąpić eh
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
A odnośnie smarowania, to ja się smaruję dwa razy dziennie, innym na noc innym na dzień, nie wiem czy to coś daje, poza tym że skórkę mam
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny które poznały płeć a nie jest to umieszczone na liście napiszcie do strippi bo już chyba są jakieś braki.
|
#4045 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do smarowania to mnie Tż smaruje codziennie, a co ! niech sie też do obowiązku poczuwa ![]() Ja tez mam małe rozstepy z okresu dojrzewania, skóre mam sucha więc licze że wyskoczą mi niespodzianki w postaci rozstępów więc tego pilnuje. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4046 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pamiętam, że taka kartkę kiedys od gin dostałam i tam bylo napisane, że połówkowe sie robi w 18-22 tyg. Więc wywnioskowłam, że najpóźniej w 22 tyg trzeba przyjść A ja jak się zapisałam na 5tego, to będę wtedy w 21 tyg (20t4d)... No ale zobaczymy co mi teraz w środę ginka powie na wizycie... jak powie że za wcześnie się umówiłam na połówkowe, to przesunę o tydzieńCytat:
![]() Cytat:
No i teraz kciuki, żeby ten synuś jednak okazał się 100%
|
|
#4047 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i za synka !Cytat:
Cytat:
....poza tym jak coś moim dzieciom jest to ja raczej z tych"eeee nie marudz ,przejdzie....." no to potem ja nie mogę sobie pozwolić ..... a tż i tak nie ma ... 0 16 z pracy potem na trening piły z kubą a potem na siłkę,wróci ok.20 jak akurat położę dzieci i zotanie nam chwila czasu dla nas... (wypożyczyłam film na dziś)a jak zacznę marudzić to będzie to raczej najgorsza gra wstępna.... a ja ostatnio tylko o jednym myślę.... he,he... ....---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
|
#4048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w Collegium Medicum Uj tak radzą : Co to jest USG ‘połówkowe’? Są to badania wykonywane w połowie ciąży, czyli konkretnie między skończonym 18 a 23 tygodniem (oznacza to od 18tygodni +; a nie 17+). Mają one na celu przede wszystkim ocenę anatomii płodu z wykluczeniem najczęściej występujących wad wrodzonych. Z uwagi na fakt, iż ok. 33% wszystkich wad stanowią wady serca w protokole badań połówkowych wykonywanych przez naszych lekarzy zawiera się echo serca płodu wg ISUOG. Nasze pacjentki nie muszą dodatkowo wykonywać takich badań. Podczas badania oceniamy również ilość płynu owodniowego lokalizację i budowę łożyska.
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
napisalas na priv?!
![]() ![]() jeżżuuu ja mam caly czas schize ze mi wody sie sacza... zastanawiam sie nad paskami ph...
|
|
#4050 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you Edytowane przez booziaczek Czas edycji: 2012-10-22 o 17:23 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

ja smaruje brzuch od wielkiego święta. Nie pamietam o tym jakos;/ chyba przykleje sobie wielką kartke w łazience z napisem - smaruj brzuch bo inaczej bedziesz brzydka - moze coś pomoze

ważę nie całe 55 kg przy wzroście 165 cm
. Teraz tez licze na ich brak i na wejście w ciuchy sprzed bo nie planuje zmieniac garderoby
05.07.2008
za kopniaczki 
. A on na to: "i znowu tam małego zalejsze litrem octu
". A ja akurat chciałam się podnieść żeby wstać i wtedy poczułam takiego porzadnego kopniaka

No coś strasznego przecież jest tyle możliwości jeżeli nie chciała tego dziecka mogła oddać a nie coś takiego!
Ja pamiętam, że taka kartkę kiedys od gin dostałam i tam bylo napisane, że połówkowe sie robi w 18-22 tyg. Więc wywnioskowłam, że najpóźniej w 22 tyg trzeba przyjść