|
|
#2431 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
![]() Miałam trochę za niskie leukocyty, czegoś za dużo chyba monocytów i zaczęłam sobie wmawiać gruźlice bo mam problemy z gardłem ![]() Siedziałam przy stole i zachodziłam się płaczem dopóki nie wrócił mąż i mnie nie uspokoił ![]() Oczywiście lekarz spojrzał na badania i powiedział, że wszystko w porządku ![]() A tak w ogóle witam, dziś skończone 8 tygodni, jutro zaczyna się 9
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-22 o 15:52 |
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak juz zastrzyki z clexane biore codziennie na rozrzedzenie krwi. Eh Nie bede sie martwic, co ma byc to bedzie.. Lece poodpoczywac
|
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zjadłam obiad, idę się przebrać i czekam na mamę
|
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdziłam pocztę i nie doszło mi nic od Ciebie
|
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inna za 11 tc.salviae ja to bym się bała gdyby teście sami mi wybierali wózek ![]() Justi to wpadaj na rosołek ![]() My też mamy zamiar wszystko sami kupić moi rodzice już się nam dość napomagali przy remoncie i w ogóle, nawet nie oczekuję od nich takich drogich prezentów. marchewka na ból głowy to kąpiel w ciepłej (ale nie gorącej wodzie), masaże, picie herbatek ziołowych. W tym linku co kiedyś podesłałam było dużo na ten temat ale gdzieś mi się zawieruszył ![]() I apap wcale nie jest dobry, lepszy czysty paracetamol. vil nie lubię takich ludzi na all co sami coś pochrzanią i zasługują na negatywa a później się odgrywają. Też kiedyś miałam taka sytuację że zamówiłam dość sporo biżu-kolczyki, bransoletki itd i to co przyszło to był jakiś chłam! po za tym wielu rzeczy brakowało. Laska miała to gdzieś i w końcu dostała negatywa. Tylko że rzeczy było dużo koło 30 to wpisała nam takie komentarze że szkoda gadać (że jesteśmy niezrównoważeni, że chciała dosłać resztę rzeczy a my się nie zgodziliśmy, że utrudniony jest z nami kontakt idt). Było mi strasznie głupio bo niby laska szybko zniknęła z all ale komentarze zostały a to było konto szwagra. I zrobił mi chłop przysługę i mu się oberwało ![]() Eliza dzięki za książeczkę Wam też nie działał wizaż? Coś senna jestem
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Justi mi też serce rośnie
i nawet zamówiłam książkę o bliźniakach na all ![]() sorry że tak nadaję o tym cały czas ale po szoku początkowym przyszła radość
|
|
|
|
#2437 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi coś więcej o tych badaniach genetycznych. To są obowiązkowe badania? Lekarz je zleca czy poprostu robi się je we własnym zakresie? Robiłyście bądź będziecie robiły? Jestem dopiero w 6tc i tak się zastanawiam czy jak pójdę na kolejną wizytę to czy mnie lekarz poinformuje takiej możliwości.
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i są one robione tylko w specjalistycznych gabinetach gdzie jest odpowiedni sprzęt
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2012-10-22 o 16:38 |
|
|
|
|
#2439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze jak dobrze, że jesteście Jesteście niezastąpioną dawką informacji
|
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie:
czy genetyczne = prenatalne? |
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
to nie jest obowiązkowe badanie. Wykonuje się je gdy coś nie tak wychodzi na badaniu przezierności karkowej. No i na życzenie rodziców.
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
hej.wróciłam.
jestem załamana ![]() trafiłam na takiego ch*ja,że szok. Pierwsze: "czy mogę wejść z partnerem?" odpowiedź"a po co, po ca ma patrzeć , jeszcze zwieje, odechce mu się" Drugie- pogrzebał mi głowicą usg i.. koniec. nie zobaczyłam dziecka. on chyba też nie. "proszę się ubrać" Spytałam w mega szoku czy jest ok i ile ma wzrostu, odpowiedź "11tygodni. skad mam wiedzieć czy jest dobrze-na prenatalne, płatne iść" I nie mam nawet wypełnionej karty ciąży, ani serducha maleństwa, ni nic.. Reakcja-siedzę i ryczę. Moj tata do tego mnie dobił-"za dużo w internecie sie naczytałaś, to nie jest potrzebne" Jak to kuwa nie jest,nie jest potrzebne wiedzieć czy żyje/czy jest ok?! ja sie poddaje |
|
|
|
#2443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super z tym macierzyńskim ![]() Cytat:
mam nawet niedaleko, ale nie da rady, nawet nie wiem czy na szkołę rodzenia będę mogła chodzić ![]() właśnie mnie Mąż postraszył że od piątku zapowiadają deszcze ze śniegiem ![]() i właśnie zdałam sobie sprawę że w tym roku nie pójdę 1 listopada z rodziną na cmentarz ... zawsze umawiamy się koło jednego grobu, z dalszą rodziną, czasem zbiera się w sumie z 15 osób, i tak obchodzimy cały cmentarz sobie powolutku a potem każdy idzie sobie na swoje "nierodzinne" groby. zawsze to uwielbiałam, a w tym roku będę siedzieć w domu ![]() wróciłam z usg nerek - nerki w porządku, ale mam zrobić jeszcze posiew moczu czy nie ma bakterii, a w czwartek do laryngologa, zrobić wymaz z migdałków... masakra, nigdy nie chorowałam i unikałam lekarzy a teraz nadrobię za całe życie axella - zapisz się jak najszybciej do innego lekarza !!!! to niedopuszczalne, żeby tak Cię lekarz potraktował, ale bym tam sajgon zrobiła :/ Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-22 o 17:26 |
||
|
|
|
#2444 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
W 11 tygodniu na bank już coś widział ! Ja byłam w 5 i pokazał mi przynajmniej pęcherzyk, a w 8 pokazał już bijące serduszko.Byłaś u gina prywatnie czy na nfz ?
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-22 o 17:24 |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NFZ |
|
|
|
|
#2446 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() To jego praca za którą bierze kasę, więc łaski nie robi
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dowiedziałam się,że facet jak zobaczy badanie to mnie rzuci i że za badania się płaci(oczywiście zaprosił prywatnie). |
|
|
|
|
#2448 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Właśnie takie sytuacje zmuszają nas do prywatnych wizyt u gina Coraz częściej wydaję mi się, że teraz nawet zwyczajna życzliwość i normalne zachowanie w stosunku do pacjenta kosztuje ...
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-22 o 17:37 |
|
|
|
|
#2449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz nie możesz nie zbytnio zamartwiać! Olej go szeroko, i współczuj tym pacjentkom, które mają z nim częstszy kontakt Glowa do góry
|
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Axella co za Świnia z tego lekarza.. jestem w szoooku, jak tak można się zachować...
zmień jak najszybciej lekarza... bo jak widać do niego to nie masz po co chodzić
|
|
|
|
#2451 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bezczelny typ, przecież to jego praca. Nie denerwuj się, umów się do innego lekarza i tyle. I dowiedz sie czy można jakąs skarge na gościa złożyc, no bo po co bylo badanie skoro nic nie wykazało? Może pijany był czy co?
|
|||
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam maila. oddzwonili.
chyba się wystraszyli.jutro od 8rano mogę iść po cała kartotekę. ciekawę czy ten ciul spisał gdziekolwiek dane-jak nie to będzie miał niemałe problemy. już mnie więcej nie zobaczą..
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to dziwię Ci się, że nie przyszpiliłaś go tam w gabinecie jeszcze. Rozumiem stres, ale jego zachowanie poniżej jakiejkolwiek normy.
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powinien tak sie zachowac nie mowiac juz o tym usg, moze zmien lekarza? a jak sie boisz o malenstwo to moze prywatnie na usg sie wybierzcie? Dziewczyny ale sie zle dzis czuje, cycki mnie tak napierdzielaja ze juz wytrzymac nie moge, nic przyjemnego i nerwowa chodze caly dzien, z mama rano sie poklocilam i sie nie odzywamy do siebie. Jeszcze prosba do Was, w niedziele moj tesciu ma urodziny i imieniny i nie mam pojecia co mu kupic na prezent? Moze ktoras z Was ma jakis pomysl? Chce cos skromnego, niedrogiego.
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-10-22 o 18:21 |
|
|
|
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy któraś z was miała już robione badania prenatalne? bo mnie gin powiedziął że w12 tc będę miała bardziej szczegółowe badanie usg ale przeciez to nie to samo co badania prenatalne i teraz nie wiem gdzie powinnam się udac na takie badanie?
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiadaj i nie przestawaj... w końcu masz teraz aż dwa powody do dumy Axella co za kompletny bałwan... i do tego bezczelny ![]() :pal a: w ogóle dziwię się, ze ma jakiekolwiek pacjentki! |
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co można stosować na ból gardła?
zaczyna mnie boleć i wolałabym, żeby nie przeszło w nic gorszego...Sam ból gardła bez kaszlu i kataru
|
|
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
ja slyszalam o tantum verde pastylki do ssania
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

za 11 tc.

Na 1 listopada mogłoby być ciepło
Glowa do góry