|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
u Nas też pogoda barowa
![]() B spi więc do ok 15:30 mam spokój idę robić obiad. |
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będę się miała czym pochwalić czyli, że da się obciąć, a nie dostanie jakiejś mega histerii...2. To jakbyś kiedyś widziała, to daj cynk, ok? ![]() Zastanawiam się, czy jutro nie wybrać się na szczepienie... Jak dzwoniłam i chciałam zapisać się na listopad, to babeczka powiedziała, że terminy mają dopiero na koniec grudnia. A wtedy nie chcę, żeby jakieś niespodzianki w postaci gorączki na Święta nie powyłaziły ![]() A powiedziała też, że mimo tylu zapisanych osób, połowa nie przychodzi, bo sezon infekcji jest i że, jak chcę, to mogę przyjść bez zapisu i zaszczepią. Byłoby z głowy...
|
|
#4863 | ||||
|
Zadomowienie
|
super zdjęcia. widac, że Tymek miał radochę
![]() o proszę.cudnie i kto tu kogo wyciągnął na spacer? ![]() ![]() Cytat:
a mi z kolei śniłaś się ty . i gościłaś mnie u siebie, ale byłaś niesamowicie dziwna. chodziłaś z długimi rozpuszczonymi włosami i tylko powtarzałaś: nie kruszyć na świeżo umytą podłogę![]() Cytat:
dziękuję Cytat:
Cytat:
nareszcie!!!!! idę po Emila. Biedaczek płakał dzisiaj, ale wierzę że się przyzwyczai
|
||||
|
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuneczki
nadrobiłam było tego dużo.... była u nas ciocia z Wa-wy (litości) przywiozła od znajomej szaszłyki i kotlety i mówi mojej mamie wiesz wy byście pewnie tego nie jedli to dałam Waszemu pieskowi, ale nie martw się cebulkę mu wyciągnęłam heheh nic dodać nic ująćbyła u mnie też kumpela z synkiem 2,5 roku z katarem, myślałam, że ją ukatrupię! i co mały ma katar Eve fajnie, że w domku jacieńku Domiś szybko dojdzie do siebie Brumku Tymuś chyba z tymi pobudkami oddaje ci za super śpiącego niemowlaka ![]() Żbikowi wyszła 4! nie wiedziałabym gdyby jej nie wypróbował na moim palcu jak chciałam mu wyjąć za duży kawałek bułki
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() Strasznie mi Was brakowalo, kurcze jak czlonka rodziny. Cos tam probowalam podczytac, ale z odpisaniem ciezko i czulam sie tak poza nawiasem. Tez tak macie? Teraz juz wszytsko wiem, bo nadrobilam, ale ciezko komentowac cos, co sie wydarzylo tydzien temu... Troche jednak sprobuje: Patik strasznie dluga dostalas kare. To nie fair! Mam nadzieje, ze chociaz nas czytasz i wrocisz do nas. Jacieee i Eve ogromnie mi przykro, ze trafilyscie z dzieciaczkami do szpitala. Eve super, ze juz wyszlyscie, mam nadzieje, ze Jacieee tez szybko nam napisze ta wiesc. Zdjecia jesienne i fotelikowe przeurocze. Agni piekna panna mloda Dres jednoczesciowy - powiedzcie mi mamy kiedy wy go zakladacie? Jak go uzywacie? Mnie sie takie jednoczesciowe rzeczy kojarza z pajacami i dziwnie mi wyglada takie duze dziecko w pajacu. Choc nie przecze, ze fajny jest. Dobrze, ze promocja sie skonczyla, bo pewnie bym pojechala kupic, a potem by lezal nieuzywany... Brumek oby Tymek dal sie obciac. A o Waszych nocach dziwnie mi sie czyta. Jakos nie pasuje mi to do Was. Rozumiem, ze to zeby tak daja w kosc? Ale juz blizej niz dalej i sen do Was wroci. Just Pi fajnie, ze wrocilas. Pokazuj dziewczyny i siebie. Jak tam starsza w przedszkolu? Nie choruje Ci? Wodaqua jak Dukan? Pochwal sie efektami. Ja dalej nic nie robie... a przepraszam - robie: jem i tyje. 4 miesiace do powrotu do pracy, a kg przybywa zamiast ubywac, zwlaszcza teraz po tygodniowym wikcie u mamusi. Nie moge sie zdecydowac, czy Dukan czy SB. W ogole nie chcialabym nic stosowac, ale widze, ze bez diety ani rusz. To chyba tak w wieeelkim skrocie. Jak zgram zdjecia, to i ja wrzuce troche jesiennych zdjec z Ustronia. Bo pogoda byla cuuuudna. Na szczescie dzis w Krakowie tez tak ladnie, wiec szoku nie przezylam. |
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zbobku tez ma ubezpieczenie, musze podejsc zapytac czy i z tego jej sie nie nalezy. ![]() nie nadrabiam dziewcyznki, bo piore i korzystam ze jest super pogoda i co nieco mi wyschnie.
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u Nas podoga deszczowa ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- jak myślicie warto kupić ten kombinezon? http://allegro.pl/kombinezon-coccodr...734554689.html |
|
|
|
|
#4868 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale denerwuje mnie to, że nigdy nie wiem czy zdąże do pracy czy nie, właśnie przez te korki2. 3. Cytat:
![]() 2. A jak Twoja dziatwa?3. co prawda to nie do mnie, ale "jem i tyję" i ja, od kąd do roboty wróciłam i to jest straszne to też pewnie przez to, że Hania już tak bardzo alergicznie nie reaguje i pozwalam sobie na więcej (czyt. słodycze)blondynkapoznan cena kombinezonu bardzo atrakcyjna i kombinezony Coccodrillo są bardzo fajne - mam dla Hani po Majce - zresztą kupiony używany na allegro, z tego co pamiętam za sporo więcej w temacie kombinezonów bardzo fajne mają w Tchibo |
||
|
|
|
#4869 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejho!
Domek cierpi Pierwszy raz aż tak dokuczają mu zęby Wczoraj wieczorem dostal takiego ślinotoku, że nie umiał poradzić sobie z połykaniem, aż się nią dławił Taka kupka nieszczęścia. Miał stan podgorączkowy, oczka załzawione i leciał mi z rąk. Maatko jak mi go było szkoda... Dzisiaj o niebo lepiej, ale widać że mu i tak dokuczają.W nocy nawet fajnie spał, ale wzięłam go do nas bo się bałam że się tą śliną udusi. QUOTE=brumek;37184709] A kocyk już zamówiłaś? Wczoraj w Świecie Dziecka byliśmy i one były, ale tylko te mniejsze rozmiary. Pytałam i większe tylko na zamówienie. A mi chodziło o to, żeby sobie rozłożyć, popatrzeć, porównać. Dziś w 5 10 15 w ogóle ich nie było, a wcześniej zawsze widywałam Ale już na podstawie tych wczorajszych wiem, ze tego średniego nie kupię. Nie ma sensu. jest malutki i lada miesiąc już by nie starczał na przykrycie dziecka.[/QUOTE]U nas też te większe na zmówienie. Ja czekam aż jedna koleżanka się jeszcze określi co do wzoru i zamawiamy. Jeśli zamówimy 3 to Pani obiecała że zapyta o rabacik ![]() Cytat:
![]() -Biedna Sarenka Spadła?-Ooo nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Suuuper Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem Znowu ojciec? ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Idźcie, będziecie mieli z głowy Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy! Było super!
![]() Tymuś nawet nie kwęknął. No i ma męską fryzurkę
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
nie kupuje
dzisiaj taki sam sprzedałam ale jednoczęściowy.Myślałam że któraś skorzysta Brumek pokaż fryzurke Tymka
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marysia nie chciala usnac, wiec ja zapakowalam do wozka i poszlysmy na pcozte, usnela zaraz jak wyszlysmy za brame podworka a teraz nadal spi, a ja siadlam do kompa.
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
umarłam ze śmiechu http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4875 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
wstawilam ankiete, glosujemy bo malo czasu... |
|
|
|
#4876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rezygnacja ze studiów musiała Cię wiele kosztować Cytat:
![]() Pokażcie się Ja bym poszła teraz na te szczepienia HEJ. Piękny weekend za nami- od rana już mocno chłodno, wilgotno i mega mglisto-ale nie ma tego złego... ![]() Wczoraj posiedzieliśmy na działce-napewno to był ostatni raz w zasadzie to P. bo ja za Julcią latałam.Mam wrażenie że mi brzuch opadł i wogóle jestem ostatnio BARDZO poddenerwowana- co też niestety odbija się na Julci wszystko mnie wyprowadza z równowagi.![]() Idę robić ![]() Brumek dziękuję za linka Patik żyjesz? Beatka gdzie Ty się podziewasz? |
||
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
marinka
brumku pokaz Tymka fryzure ![]() jacieee co u was?
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
W C&A online jest do -70%
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...a/Sp%C3%B3dnic
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zadomowienie
|
brawo dla dzielnego Tymka!! Cytat:
|
|
#4880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas podobnie, jest na pewno lepiej, nic powaznego jeszcze nie bylo, ale jednak ja mam trojke, wiec mam wrazenie, ze non stop cos... teraz Zuzka juz trzeci tydzien kaszle, przestaje i znow kaszle, a Antek ma ciagle katar... 3.Ty jeszcze karmisz, wiec przynajmniej masz wymowke, ze nie mozesz sie odchudzac. Ja juz nie mam tej wymowki. Poprosimy fotke. Cytat:
|
||
|
|
|
#4881 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko w następnym watku nam sie NA PEWNO rozpakujesz. W tym juz raczej nie zdążysz
bedzie dobrze.
|
|
|
|
#4882 |
|
Zadomowienie
|
Ukradli nam wózek
Co prawda nie był w jakimś super stanie i sama nieraz się śmiałam, że złomiarze lepszymi jeżdżą, ale tak jakoś głupio. I to z klatki w czasie, gdy byliśmy w domu na drzemce, a sąsiadowi grzejnik sprzed drzwi z 4. piętra. Zabawki z wózka znalazłam w śmietniku... Chociaż tyle...
|
|
|
|
#4883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4885 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamad co Ty piszesz? Co za ludzie
|
|
|
|
#4886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteście u rodziców? Myslalam ze Mieszkasz z tesciami w domku jednorodzinnym na wsi. |
|
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie wiecie jak ja to przeżywam![]() Cytat:
jak tak można....to zostaliscie bez wózka? czy macie jeszcze jakiś?Dzisiaj był tylko godzinny spacer, ale i tak już mi chłodno było pod koniec. Jeszcze 30 min. i kąpiel malucha. A Wy na jak długie chodzicie teraz spacery? |
||
|
|
|
#4889 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Nie było mnie kilka dni ale bijcie ![]() Zmykam nadrabiac
|
#4890 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Pochwal się efektem.

czyli, że da się obciąć, a nie dostanie jakiejś mega histerii...

prawda?

W zbobku tez ma ubezpieczenie, musze podejsc zapytac czy i z tego jej sie nie nalezy. 
12.06.2010

to też pewnie przez to, że Hania już tak bardzo alergicznie nie reaguje i pozwalam sobie na więcej 

w zasadzie to P. bo ja za Julcią latałam.
i wogóle jestem ostatnio BARDZO poddenerwowana- co też niestety odbija się na Julci