|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
No ja osobiście też nie lubie tej oliwki na sobie ale na dziecku ona jakoś lepiej pachnie, zresztą tak myślałam że dolewałabym kilka kropel do wody w której bym kąpała Małą i tyle . A kremik to też bardzo lubię Mam takie pobożne życzenie że moje dziecię nie będzie na nic uczulone i będę sobie mogła używać tego zestawu
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoras z was kiedys wstawiala link do bloga z analiza kosmetykow dla mam/dzieciaczkow,
http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html Generalnie najlepiej we wszystkich analizach wypadaja kosmetyki babydream rossmana i ja sie zaopatrze wlasnie w te kosmetyki
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
w nocy dostałam biegunki, maz i tata tez - jakies wirusisko u nas panuje do obiadu (czyli 2 kromki chleba z masłem i solą ) polezalam w lozeczku, a co! należało mi się a potem zaczelam sie ogarniac do SR. Niedawno wrocilismy, dzis było o porodzie ![]() A tak w ogóle witam się w 30 tyg!!! ![]() Od jutra nadrabianie..... Dzis juz nie mam siły..Dobrej nocki! |
|
|
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
charlizz Przykro, miejmy nadzieję, że to nie na dłuższą metę to niedogadanie z TŻ
|
|
|
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, też tak macie, że nie możecie się doczekać, aż dzieciaczek będzie z Wami? Mi się to normalnie nasila niesamowicie, dłuży mi się przez to
|
|
|
|
#3967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jak mojemu bratu sie synek urodził i jak zobaczylam zdjecie jak on sobie lezy u mamy na brzuszku to mi sie płakać zachciało, ze u mnie jeszcze 3 miesiace zostały do tego cudownego uczucia
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
u nas krzesła
widocznie każdy lubi inaczej Szczerze mówiąc to w kłotni z TŻem też padają przykre słowa, niestety tylko z moich ust, TŻ nawet w nerwach tak nie robi.. ostatnio po kłótni przepłakałam mu pół dnia jak bóbr, bo mi jest potem tak źle z tym, że potrafię przykrość sprawić ukochanemu w nerwach i mam takie wyrzuty sumienia. Ostatnio doszłam do wniosku, że postępuję identycznie jak moi rodzice, a zawsze obiecywałam sobie, że jak załóżę rodzinę to do tego nie dopuszczę. |
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() charlizz, ja tez nie moge sie doczekac!! ![]() Juz bym chciala, zeby byl chociaz styczen - wiekszosc z Was "sie rozpakuje" i bedziemy wszystkie przezywac
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam jeszcze co do L4 pytanie...
Bo pierwszy miesiąc płaci pracodawca - ok. A jak kolejne płaci ZUS to już jest to kwota, z której potrącono od razu składkę ubezpieczeniową? czy pracodawca to odprowadza? |
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynym moim problemem jest ten paciorkowiec. W środe odbieram wyniki czy jeszcze jest, zapewne bede jeszcze miec powtarzane badanie jak kazda z nas w 9 msc. Wydaje mi sie ze nawet jak teraz juz badanie wykryje ze go nie mam, to i tak ja i dzidzia dostaniemy antybiotyk przy porodzie.
|
|
|
#3972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tą kruszynkę zacałuję, ukocham, kurde, ostatnio mnie tak naszło i jak tak siedzę wieczorem, to tak mi się marzy, bo to małe tak leżało obok, żeby przewracało tymi oczkami, a niech nawet zapłacze, a co mi tak, może nawet mnie obsrać Ja pierdziele, padło mi na łeb chyba z tego wszystkiego
|
||
|
|
|
#3973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
która nie może się doczekać swojego ukochanego maleństwa
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
hope, pierwszy miesiąc płaci pracodawca potem zus, u mnie jest tak, że nadal dostaję pieniądze z konta firmy, a widocznie im zus wraca potem kasę. Wypłatę mam nadal taką samą, nawet wyższą bo premie się wliczają do średniej z 12 miesięcy
![]() czekam tylko na 5go tego miesiąca bo wywalili całą moją ekipę i teraz nie wiem, jak i u kogo będę musiała załatwiać i donosić L4 :/
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
a we mnie taki jakiś lęk się obudził... jak ona jest w brzuszku to boje się za każdym brakiem kopania czy jakimś innym objawem,no poprostu mam stracha że coś jej się stanie a ja nie będę umiała zaradzić
nie wiem co mnie napadło musze chyba iśc spać....Jeszcze mnie tż wkurzył
|
#3976 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś w SR i babka mówiła, że dziewczyna która chodziła też do tej szkoły urodziła trojaczki sami chłopcy a w domu czekało jeszcze na nich trzech braci najstarszy 11 lat najmłodszy półtora roku
i najlepsze jest to że radzili sobie z maluchami bardzo dobrze tylko ten najmłodszy sprawiał im problemy bo nie mógł i nie chciał zaakceptować trojaczków. Musieli prosić o pomoc psychologa i pedagoga aby maluch zmienił swoje zachowanie. Mam nadzieje że dziewczyny które mają już dzieci nie będą mieli takich problemów ze swoimi pociechami.
|
#3978 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś byłam na pierwszym spotkaniu z położną środowiskową, która prowadzi tą szkołę rodzenia, obejmuje opieką ciężarną przed i po porodzie i będzie przyjeżdżać do maluszka. No i doigrałam się Cytat:
|
||||
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
cytrynową raz widziałam podczytywała nas, ale się nie odezwała
Ja dziś po pierwszych zajęciach w SR. Zwiedzałyśmy oddział, sale porodowe , dostałyśmy prezenciki głownie ulotki, jakieś małe próbki, i butelkę z canpola. Za tydzień ma być o porodzie. I jak to wszystko zobaczyłam to mam mieszane uczucia. Z jednej strony się boję, z drugiej nie mogę doczekać. I sama nie wiem czego bardziej się boję: porodu czy już potem tych zmian w domu po ehhhh
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myslalam ostatnio, ze moze jak sie beda zblizac terminy danego porodu to rodzaca poda swoj nr tel jednej z dziewczyn, zebysmy mialy bezposrednia relacje
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Tez dzis chcialam sie zapisac do SR, ale okazalo sie, ze musze miec skierowanie. Wiec jade jutro do gina wysępić
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony niewiele zostało, dziewczyny. Pamiętam, jak dopiero co się poznawałyśmy, a tutaj już 7. miesiąc... Teraz to z górki, zwłaszcza, że zbliża się zima, dzień będzie coraz krótszy, będziemy chodzić wcześniej spać i jakoś tak szybciej będzie to mijało.
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
No kiedyś te 9 miesięcy musi minąć, oby jak najszybciej!
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio Sade dość często drapała się po pupie i nogach...pomyślałam..ohoh o jakaś alergia i jedynie o jakiej myślałam, to alergia pokarmowa...a to wyszło na to, że drażnił ją proszek persil i lenor do płukania....więc postanowiłam jej coś kupić bardziej delikatniejszego...wybór padł na białego jelenia i jakiś tam niemiecki płyn do płukania i co? jak ręką odjął...zero krostek i drapańska i na pewno wiem, że ciuszki malutkiej też będę prała w tym jeleniu ![]() duża butla jest i niedroga, jakieś 8-10zł ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ostatnio jak kupiłam ręczniczek kąpielowy to stwierdziła, że to dla niej nie dla dzidzi...tak samo jak musiała się wpakować do łóżeczka, mówiąc że tu nie będzie spała dzidzia tylko ona ![]() jak testowała mi ten leżaczek tiny love to też...to dla sade nie dla dzidzi hehejuż się boję co to będzie
|
||
|
|
|
#3987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja też tak lecę z wagą, że aż się boję co to będzie! może też bym zaczęła taką dietkę jak ty skoro położna Ci o niej powiedziała
|
|
|
#3988 | |
|
Zadomowienie
|
Kurde, towarzyszy mi dziś taki bół brzucha jakbym zaraz okresu miała dostać, nienawidzę tego uczucia
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
dawno nie zagladalam na watek.. sporo teraz czytania co sie u Was dzialo |
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami w 29 tygodniu! To już 3 trymestr! Jeszcze 12 tygodni i młody będzie na świecie. A dopiero był 12 tydzień i pierwsze badanie prenatalne... Byle do stycznia. Mąż o 5 wstawał do pracy, ja się obudziłam i już zasnąć nie mogłam. Zrobiłam sobie tosty francuskie na śniadanie
Miłego dnia!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

) polezalam w lozeczku, a co! należało mi się 
Dzis juz nie mam siły..

widocznie każdy lubi inaczej 
ślub 28.04.2012
.

a ja też tak lecę z wagą, że aż się boję co to będzie!