|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Czesć dziewczyny
już od jakiegos czasu podglądam to forum i w końcu postanowiłam się przyłączyć do was.Odchudzam się już dosć długo z różnymi skutkami. Jest mi nieco ciężej bo mam niedoczynnosć tarczycy i ta waga nie chce spadać zbyt szybko. W ubiegłym roku 9 miesięcy po urodzeniu pierwszego syna udało mi się zrzucić nadprogramowych 10 kg i było super. Ważyłam 62kg przy wzroscie 168. Ale zaraz zaszłam w drugą ciążę, 7 miesięcy temu urodziłam drugiego synusia i od 4 miesięcy próbuję schudnąć. No i już nie jest tak łatwo, pomimo ciągłego pilnowania się. Po porodzie ważyłam 72 kg i udało mi się schudnąć do 68 kg i koniec, waga ani drgnie co do normalnego jedzenia to potrafię się zmobilizować i jesć zdrowo ale te nieszczęsne słodkosci mnie trochę gubią. Nie mogę się czasem powstrzymać Aha i prawie codziennie ćwiczę i jak było cieplej to często biegałam. Mam nadzieję, że z wami cos się w końcu ruszy ![]() jest 68,5 Edytowane przez aga_7777 Czas edycji: 2012-10-23 o 22:10 |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapraszam do wspólnego odchudzania pt. "Będę szczupła" :-) cz. II
Cytat:
ja co prawda jestem tutaj na doczepkę ale wspieram i motywuję jak mogę gdyż przede mną najważniejsza rola w życiu- będę mama Czytałam kiedyś że przy tarczycy bardzo ciężko jest zrzucić kg nie myślałaś może o wizycie u dietetyka? Może watro spróbować?Mam nadzieję że z Nami Ci się uda![]() Panno Zuzanno opowiadaj co się dzieje-ja też miałam często kryzysy wiesz? Ale z wizażem i zapisywaniem co jem było mi łatwiej
|
|
|
#1833 |
|
Raczkowanie
|
no własnie po pierwszej ciąży odchudzałam się z dietetykiem i schudłam. Po drugiej ciąży wróciłam do tej samej diety i NIC. Tym razem nie działa tak jak rok temu.
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, jestem
![]() witam nową koleżankę ![]() spróbuję chyba diety białkowej, zobaczymy co z tego wyniknie. Bardzo chce mi się słodkiego...
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
ale wygodniej jest zjeść coś gotowego np czekolade lub ciasteczko...
lenistwo przeze mnie przemawia
|
|
#1837 |
|
Raczkowanie
|
...no własnie - te słodycze
ja też nie mogę się oprzeć i ciągle cos skubię: a to tofik, a to żelek a to czekoladka i cały czas sobie obiecuję że to już ostatni raz dzisiaj.Najgorsze jest to że pełno tych słodkosci w domu bo mężulek i starszy synus kochają je. Potrzebuję jakichkolwiek substytutów ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
O boze, w koncu powrot do normalnosci i chwila wytchnienia, Tyle mialam planow co do odchudzania i mialam duzo motywacji - teraz tez mam i przez ostatnie dni tez mialam, tylko ciezko mi bylo, bo cale dnie spedzalam poza domem w pracy, mialam zmiany np na 11-19 albo 10-20 i tak jadlam w domu sniadanie o 8, potem w pracy o 14-15, a potem w domu o 21, takze bylam glodna jak wilk bo na przerwie nie opychalam sie tylko jadlam normalna porcje, jadlam nie patrzac na to ze to niezdrowe, bo bylam tak glodna i zmeczona po pracy i meczacych dojazdach, ze zaraz po pracy musialam kupic cokolwiek sytego zeby sie najesc i z moich planow wyszly nici, mialo byc na dzis jakies 72 kg, a pewnie jest z 75-76
Ale teraz juz nie bede miala takich zmian, bedzie na rano lub poludnie wiec ok, a dzis wzielam sobie wolne zeby troche odpoczac i nawet cieszy mnie to ze musze posprzatac w domu, poukladac w szafkach itp, do tego ugotuje cos dobrego dla TZ i spedzimy caly dzien razem, bo jutro i w ndz znow caly dzien na zajeciach... wiec jutro od 6 do 21 mnie nie bedzie w domu, masakra, wizja takiego dnia znow mnie dobija.Ale dzis juz chce jesc o normalnych godzinach i normalne posilki, tzn zdrowe i planuje: I: pol bulki z twarogiem, maly grapefruit II: marchew z jablkiem i pol banana - starte III: ryba w sosie koperkowo-smietanowym (dla mnie i TZ, czesc smietany zastapie jogurtem, napewno sie nie zorientuje ), do tego fasolka lub/i marchew z groszkiemIV: serek homo nat. z kakao i starta kostka gorzkiej czekolady NO i jadlospis wydaje sie na dzis w miare ok, jest bialko, sa warzywa, owoce, takze mam nadzizeje ze teraz juz bedzie dobrze i byle do przodu, ob sylwester za 2 miesiace, wiec to ostatni dzwonek by poprawic swoij wyglad, a najbardziej zalezy mi na polepszeniu wygladu na swoje urodziny 5.01 Takze lece jesc sniadanie i sprzatac i sie szykowac hmmm.. Powodzenia zycze Wam i zyczcie mi ! :P
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Patus witaj
fajnie że znowu wróciłaś do walki mam nadzieję że się uda Ryba w sosie mmmmmmm pycha-już bym jadła
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
A do tego ziemniaki pieczone ale z puree
z programu Ugotowani, ja sprobuje tylko pol ziemniaka bo za duzo kcal, ale rybke i marchew z groszkiem i fasolke zjem chetnie hm, ale te ziemniaki tak fajnie sie zapowiadaja ugotowane na poltwardo w mundurkach, srodki wydrązone, z tego puree z maslem i smietana, potem kazda skorke z ziemniaka nadzialam puree z rekawa cukierniczego tak ze ladne wzorki sa, posypane papryka slodka i przyprawa do ziemniakow i jeszcze to do piekarniak wrzucic, jak ktos ogladal ostatnio Ugotowanych to wlasnie to :P Szkoda ze niestety maja tyle kcal
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki tu spokój,na na na na...
Nic się nie dzieje na na na na... Nikt się nie bawi na na na na ... Wszyscy się nudzą na na na na ![]() Co tu taka cisza Kobitki?Ja ważę już 59,2kg i to najfajniejsza nadwaga jaką mam
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam jakąś wściekłą depresje, nie mogę na siebie patrzeć, za każdym razem jak jem nienawidzę siebie za to (nieważne czy jest to wieśniak czy czekolada) mam wrażenie że strasznie przytyłam. Obiecuje sobie że zacznę dreptać na steperze i kręcić kołem ale jakoś nie mogę się do tego zabrać. Na dodatek bo sierpnie boli mnie kolano, raz bardziej raz mniej i jak trochę nadwyrężę go do zaczyna bardziej i już sama nie wiem co mam ze sobą zrobić. Chyba muszę zacząć chodzić na basen. Spokojnie mogłabym na na godz 10 chodzić ale nie wiem czy sama dam radę się zmusić...
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1844 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
Tym razem to ja proszę o wsparcie. Tak pochłonęło mnie to odchudzanie, ta chęć dążenia do chudości, że wpakowałam się w niezłe problemy z moim metabolizmem... Od roku moja waga waha się pomiędzy 53 kg a 58 kg, a wygląda to tak... Męża nie ma przez miesiąc w domu, ja jem tak niewiele, że szok :-( Mąż wraca - zaczynam jeść, ale nie obżerać, po prostu jem więcej, niż jak go nie ma i raz, dwa, trzy, po miesiącu + 5 kg Jestem świadoma tego, że głodząc się, jak go nie ma, potem jak wraca, mam zwyczajny efekt jojo, mimo, iż się nie obżeram. Przestraszony organizm miesięcznym głodowaniem, zaczyna magazynować to i owo, na czas, jak znów zacznę mu serwować znikome ilości jedzenia. Niestety po wyjeździe, jak widzę, te +5 kg na wadze znów się głodzę, czasem potrafię zjeść tylko śniadanie i nic więcej :-( Wiem, że robię źle :-( Wiem. Postanowiłam to zmienić... Wiem, że muszę delikatnie zwiększyć kalorie, by już nie tyć i powolutku zgubić te 5 kg... Oto mój jadłospis na jutro, co sądzicie?: I śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego oba posmarowane florą pro activ na jednej z nich: mieszanka kiełków + obok jajecznica z 1 jajka, smażona bez tłuszczu + szczypiorek na drugiej: sałata lodowa + serek wiejski + kawałki papryki czerwonej, cebuli i koperek a obok tego: pół pomidorka z bazylią + 3 rzodkiewki ![]() II śniadanie: jabłuszko ![]() Obiad: zupa dyniowa ![]() Podwieczorek/kolacja: jogurt naturalny z kiełkami i otrębami, które muszę jutro kupić ;p, a może jeszcze suszoną żurawinę dorzucić? Buziaki
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
Postanowiłam między zupę dyniową a jogurt z 2 łyżkami otrębów i z mieszanką kiełków wcisnąć jeszcze butelkę soku marchwiowego, a i do zupy dyniowej też dorzucę 2 łyżki otrębów - mam otręby owsiane
|
|
#1846 |
|
Raczkowanie
|
Jesteście tu jeszcze?
|
|
#1847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dasz rade zmobilizować się i wrócisz do zdrowego stylu życia
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Na dzień dobry bacik dla Ciebie Ange ![]() Zuziu to kryzys-dasz radę,wracaj zwarta i gotowa.trzymam kciuki żeby Ci się udało
> http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png Run bitch!Ruuun! Edytowane przez RudaEwcia25 Czas edycji: 2012-11-11 o 22:41 |
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Ewcia jak tam Twój synek? bardzo dokucza??ja im dłużej siedzę w domu tym bardziej rozlazła jestem a trzeci tydzień dzieci mi chorują więc prawie non stop siedzę w domu - koszmar jakiś. Wczoraj miałam imieniny i urodziny moich chłopów w domu więc narobiłam się a teraz mam całą lodówkę ciasta włącznie z tortem i na szczęście wyżeram tylko brzoskwinie w galaretce (to jest chyba najmniej kaloryczne z tych słodkości). Ogólnie poza tym staram się jeść mądrze ale różnie bywa. Jak jestem w domu to jedynym plusem jest to że trzeci tydzień jem w miarę regularnie ![]() no i to byłoby tyle u mnie
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synek daje po całości.Najbardziej między 22gą 1szą w nocy kiedy próbuję zasnąć Ale co tam?bobas najważniejszy-wrzuciłam fotkę do albumu więc jeśli chcesz zobaczyć jaka ze mnie Baryłka Wedlowska to zapraszam.Domyślam się że z takim zaopatrzeniem w lodówce to ciężko Ci spokojnie koło niej przejść ale pamiętaj że nie możesz WSZYSTKIEGO sobie odmawiać.Moja dietetyczka w szkole mówiła że jeśli mamy na coś ochotę(np.na cukierka) to żeby go zjeść i się nim cieszyć,jak najdłużej trzymać go w ustach i celebrować to jak małą nagrodę bo przyjdzie moment że po prostu stwierdzisz że musisz go zjeść i wciągniesz pól kilo.Ja się stosowałam do tej zasady i powiem Ci że naprawdę pomaga
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
czyli uroki ciąży u Ciebie na całego
a ile przytyłaś od początku i który to jest tydzień?co do pozwalania sobie na coś słodkiego jak się bardzo chce to przyznaje racje tej dietetyczce, widze to po sobie. Odmawiam sobie bo nie wolno, aż w końcu stwierdzam że nie ma sensu ciągnąć diety i wpie*** ile zmieszczę... ange85 gdzie Ty jesteś? co tam u Ciebie? ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Ewcia, zobaczyłam zdjęcie i muszę Ci się przyznać że ja tak wyglądam nie będąc w ciąży ![]() w marketach staje do kasy dla kobiet w ciąży
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia na pewno przesadzasz
Mam 24tydzień,ważę teraz prawie60kg i od początku przytyłam niecałe5kg i w pierwszym trymestrze najpierw prawie2kg schudłam ale szybko nadrobiłam
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak miałam w drugiej ciąży a w pierwszej jak leżałam w 26 tyg ciąży w szpitalu to ludzie byli przekonani że już do porodu przyszłam. Wiele kobiet miało mniejszy brzuch niż ja a były tuż przed porodem
![]() brzuch jest moją zmorą. Ludzie patrzą na mnie z przekonaniem że jestem w ciąży i tylko na egzaminie na prawo jazdy to się przydało bo egzaminator był przekonany że jestem w ciąży i starał się mnie nie denerwować, wybierał łatwą trasę i zdałam
|
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
Ange85
Hej dziewczyny Bardzo się za wami stęskniłam. Co u was? Postanowiłam wrócić na forum, bo mi was brakowało ![]() Z moją dietą jak z kołem fortuny, raz tak raz tak. Obecnie ważę 68 kg. Od tygodnia znów trzymam się diety 1000 kcal i wróciłam na fitness. Mam taki cel aby do świąt Bożego Narodzenia ważyć 64 kg., mam nadzieje, że się uda. Poza tym wzięłam się bardzo ostro za siebie. Być może jest to spowodowane tym, że mój TŻ mi się oświadczył i, że w dniu ślubu chce wyglądać bosko ? Wybielam zęby, używam masy kremów, balsamów, maseczek itp. Ale aby czuć się dobrze we własnym ciele muszę schudnąć ;] ale dość już tej paplaniny Miło mi, że znów tu jestem Mój jadłospis: Kawa 0 kcal 4 x chrupkie żytnie pieczywo 100 kcal 1/2 serka śmietankowego 121,5 jogurt wiśniowy 189 kcal
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za powrót do diety
|
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam ze stepu ... Oj było ciężko
ale mam nadzieje, że zaowocuje to ładną sylwetką Tym bardziej, że ćwiczę z pasem odchudzającym i biorę dobrego spalacza ![]() Na obiad podano ![]() warzywa na patelni z sosem do potraw chińskich ok 400 kcal Na kolacje : Surówka z koperkiem z białej kapusty ok 100 kcal 2 x kromka suchego pieczywa 50 kcal Serek z chrzanem ok 50 kcal Bilans dnia zamykam w około 1000 kcal :P Co tu tak cicho ??
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Lisiczko bardzo apetyczny jadłospis
Obyś dopięła swego A co do ciszy na forum to ja czasem piszę mimo że jestem w ciąży i dziewczyny się odzywają ale to już nie to samo co na początku
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję zaręczyn my niedawno mieliśmy dziesiątą rocznicę ślubu a mimo to zaręczyny pamiętam bardzo dobrze zresztą było to dla mnie totalne zaskoczenie tym bardziej, że pierścionek dostałam na Giewoncie wcale się tego nie spodziewając![]() ważne że masz cel, jesteś młoda i to jest najważniejsze - dasz radę ![]() Cytat:
ja jakoś nie mogę się zmusić do ćwiczeń. Moje kolano mnie bardzo boli i jak myślę, że miałabym poćwiczyć na stepperze to mnie odrzuca zupełnie, chodziłam na salsę, bardzo mi się podobało, ale za bardzo zaczęłam kuśtykać i zrezygnowałam i tak jakoś nie mogę się pozbierać, a na dodatek już ponad 3 tyg jestem uziemiona i siedzę w domu bo dzieci mi chorują i naprawdę nic mi się nie chce...
|
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
Zuzia13m przed treningiem biorę dwie kapsułki Fire fit burn stack do tego mam na sobie pas by więcej wypocić
Właśnie wróciłam z treningu i koszulkę mam całą mokrą, więc chyba działa ![]() ) Niestety wczoraj nagrzeszyłam bo miałam urodziny i wpadli do nas przyszli teściowie i nie dość, że wypiłam szampana to jeszcze zjadłam kawałek ciasta.
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Lisiczko wszystkiego dobrego a w szczególności spełnienia wszystkich marzeń
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

już od jakiegos czasu podglądam to forum i w końcu postanowiłam się przyłączyć do was.

ja też nie mogę się oprzeć i ciągle cos skubię: a to tofik, a to żelek a to czekoladka i cały czas sobie obiecuję że to już ostatni raz dzisiaj.
68,5--68--67,6--67--66,5

Ale teraz juz nie bede miala takich zmian, bedzie na rano lub poludnie wiec ok, a dzis wzielam sobie wolne zeby troche odpoczac i nawet cieszy mnie to ze musze posprzatac w domu, poukladac w szafkach itp, do tego ugotuje cos dobrego dla TZ i spedzimy caly dzien razem, bo jutro i w ndz znow caly dzien na zajeciach... wiec jutro od 6 do 21 mnie nie bedzie w domu, masakra, wizja takiego dnia znow mnie dobija.

żeby Ci się udało
Obyś dopięła swego