|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Cytat:
do tego nie wiem co się z nią stało, bo nagle zaczęła wymuszać wrzaskiem. stanie koło mnie i zaczyna nudzić, patrzy jak sroka w kość, coraz to bardziej zacyzna piszczeć i cisnąć oczka i łezki, a za moment, albo daje sobie siana i czyms się zajmuje, albo poprostu przestaje... a jak próbuje odłożyc ja z rączek, to mi strasznie macha nózkami i jojczy... od 3ch dni nie mogę sobie z nią dać rady, panadol łykam jak cukierki a meliskę piję jak wodę...i to nie chodzi o to, że głodna...ząbki raczej też nie... |
|
|
|
|
#4742 |
|
Rozeznanie
|
oooo, a propo promocji to mi się przypomniało ze w auchan jest promocja na hippa słoiczi 190g tj. kaszka za 4,79 i za 1 zł dowolny derek, jak któraś używa to polecam ale można tyko 5 zestawów kupic jednorazowo
|
#4743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- zwariować można.... |
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
domi7ks-ale super,że tż juz jest
domyłśam się jak Ty się cieszysz i on z powrotumusze spróbować te dady,ale rzadko kiedy bywam w biedrze... pokszyfka-to normalne chyba,że nasze dzieci zaczynaja wymuszać...moja też potrafi za mna chodzić i płakać,ale bez łez-nie bore jej na ręce mimo,że o to jej chodzi,siadam z nią na podłodze i wtedy ją przytulam-średnio zadowolona bo wolałaby na rękach być noszona
|
#4745 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Witam poweekendowo Pogoda dopisała - więc spacery, spacery i jeszcze raz spacery... na wizaz niestety nie miałam czasu :/Baha - spóźnione życzenia dla synka -mam nadzieję, że impreza się udała ![]() I buziaki dla Oliwki - za 11 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- MOja tez próbuje wymuszać płaczem - ale sie nie daję - jestem twarda... Gorzej z babcia - na nia działa płacz małej....
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
BARDZO DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZENIA ![]() Michałek przesyła wizażowym cioteczkom kawał tortu ![]() Ogólnie impreza się udała, tż mi pomógł więc zdążyliśmy ze wszystkim. Goście zadowoleni, tort pyszny. Posiedzieliśmy sobię w rodzinnym gronie od 1 do 19, Mimi w 7dmym niebie, noszony na rękach, bawiony, dziś mieliśm z nim problem bo zapomniał co to raczkowanie i wolła na ręce Pospał do 8,30, obecnie już śpi, więc mam czas na nadrobienie i może starczy czasu na wstawienie fotek
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
przyłączam się do życzeń dla Michałka!!!!Spóxnione,ale najlepsze życzenia
|
#4748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żal.pl normalnie...Również trzymam mocno kciuki, aby Wam się jak naszybcej udało pójść na swoje ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
SI, piękny wierszyk, dziękuję Ja czekam na przelew na konto i też kupię piżamkę , skromną, elegancką, bo dość już mam sania w bawełnie
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-10-22 o 11:30 |
|||
|
|
|
#4749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja poszła nareszcie kimać... |
|
|
|
|
#4750 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
Nocka w porządeczku ![]() Baha Wszystkiego najlepszego dla Michasia Princ zazdraszczam weekendu no i pochwal się zdobyczą![]() Co do dawania dziecku telefonu to jestem na NIE! Zaśliniła mi głośnik i zrzuciła kilka razy ale za to mam nowy telefon
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam zdj z wesela na którym byliśmy, nie są najlepsze, ale chociaż widać jaką miałam kieckę, oczywiście w tle teściowa bo wszędzie musi się wpierniczyć
kurcze nie mogę dodać zdjęć buuuuuuuuuuuuuuuu
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-10-22 o 12:12 |
|
|
|
#4752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spróbuj pomniejszyć
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze co chciałam to zrobić, ale mók kochany komputerek odmawia współpracy
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nie wiem jakim cudem mlody znalazl sie u nas w lozku w nocy ani ja ani tz nie pamietamy, zebysmy go brali. Tzn tz cos mowil, ze mu sie snilo, ze go bral, ale on nigdy w nocy mlodego nie slyszy chcialabym zobaczyc moja mine rano, jak sie obudzilam a obok mlody lezy i cmoka kompot z bidonu![]() Cytat:
a zakladam pieluche jak juz zdazy wdrapac sie na parapet. Chwila spokoju bo oglada samochodywariateczko za weekend bez mamy
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2012-10-23 o 12:41 |
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mały tak ładnie stoiBaszka super wyglądałaś na fb widziałąm
|
|
|
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
Baha sexi mama
|
#4758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muff nie dawaj takich zdjęć bo na zawał zejde zaraz.... my mielismy jechac do ginka a tu mały śpi jak nigdy juz prawie 2 godzinki i to sam bezemnie....sam to spał zawsze 1-1,5 góra ale tak jak mam coś zrobić w domu to nie śpi tak długo a tu jak mamy wyjazd to dziecko śpi w najlepsze hehhe
|
|
#4759 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny witajcie!
ja nie dam rady być na bieżąco z wami. Trochę podczytuje ale nei mam weny do pisania, albo TŻ krzyczy ze go zaniedbuję ![]() Wszystkim świętującym miesiące i roczki życzę wszystkiego najlepszego. Baszka - śliczna i sexi mama z Ciebie. Zazdroszczę! U nas ok, Helusia pięknie chodzi za jeden palec i nie czuje sie pewnie żeby samej ruszyć . Czwórki przestały chwilowo dokuczać, chociaż jeszcze nie wyszły, więc jest roześmiana i radosna, ciekawa szafek, półek i szuflad w całym domu. Piękna pogoda więc dużo spacerujemy. |
|
|
|
#4760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to jest standard! u mnie jest identycznie, jak chcielismy w sobote n agrzyby jechać to nawet budzika nie ustawiałąm bo myśle ze mały do 7 napewno wstanie to bedzie w sam raz a on jak na złość spał do 8,a jak w niedziele chcielibysmy pospać to dziecko o 6.30 zrobiło pobudke...no nie bede tego komentować ![]() bylismy 1,5 na dworze a konkretnie na placu zabaaw jzu mu sama piaskownica nie wystarczyła raczkował po caaałym placu tam wszedzie piasek, anwet obiadek tam zjadł fajnie było teraz go uspałam bo gagatek spał dziś tylko 25 min
|
|
|
|
|
#4761 |
|
Zadomowienie
|
jaka tu cisza buuuuuuu
wizyta u ginka zaliczona wszystko ok dzieciątko śpi tż wybiera sie na nocke do pracy... poznałam dziś nową sąsiadeczke tzn znałam ją ale nigdy tak dłużej nie rozmawiałyśmy a teraz nawet na kawe sie umówiłysmy mam już w tej mojej wioseczce 2 koleżanki ta nowa ma syneczka 2 miesiące starszego od mojego niunia a tamta druga 10 miesięcy młodszego heheh same chłopaczyska.....niunio dzisiaj sie ładnie bawił z nowym kolegą....ciesze się strasznie ![]() jutro nasza 2 rocznica ślubu tż sie pyta co chce dostać mówie że chce niespodzianke to on że on nie wie co masakra w końcu nic nie dostane.....w przyszłą niedziele mam urodzinki nie bede mu przypominać ciekawe czy bedzie pamietał pewnie jak w tamtym roku kapnie sie po telefonach bo moi rodzice zaraz z rana dzwonią z życzeniami a rodzeństwo śle eski hehhe albo wejdzie na fb lub nk i zobaczy heeheh ale i tak go kocham i nie zamieniłabym na nikogo innego
|
#4762 |
|
Zadomowienie
|
witam
weekend śmignął jak błyskawica zdążyłam tylko raz Was podczytać jak tak czytam Wasze opisy, to widzę, że z tymi nerwami i złoszczeniem się dzieci, to chyba "ten wiek" moja oczywiście nie jest wyjątkiem jak coś nie po jej myśli to... ręka noga mózg na ścianie pisk taki, ze bębenki pękają myślałam,że tylko moja taka charakterna, ale widzę że większość z Was ma ten "problem" ostatnio zaczęłam podawać B. chlebek (piekę sama ) z masłem i wędlinką (udało mi się znaleźć taką bez konserwantów mogłaby chyba z pół chleba zjeść i ma takiego wkręta, że talerz z kanapką musi być przed nią, musi go widzieć bo wystarczy że go schowam, to płacz, szloch i zgrzytanie zębami
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie cichutko tu dzisiaj
![]() Bardzo Wam dziękuję za komplemety, jest mi bardzo miło ![]() Basiula, może akurat mąż zaskoczy Cię i będzie pamiętał ... mój w tym roku zapomiał o moich ur, przypomniał mu teść jak do mnie zadzwonił i słyszał, że dziękuję za życzenia ale zrekompensował się zakupami Super, że znasz już kogoś i dzieć ma kolegów Ja poznałam koleżankę tża, ma 3 letnią córkę, ale rzadko się widzimy z regóły chodzę sama jak palec na spacery i gadam do Michasia aby mi sie nie nudziło Mszpilko, a czy Helcia nie ma dziś swoich pierwszych urodzinek ... ![]()
|
#4764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój tż też już ma serdecznie dość swoich rodziców a szczególnie babci, czasem mam wrażenie że nawet bardziej niż ja . Moi teściowie też sami z siebie nic nie pomogą przy małej, tzn mi nie chodzi o to żeby ktoś mnie wyręczał ale najlepsze jest to że każdy myśli- mieszkasz u teściów to masz luksus bo zajmują się dzieckiem, teściowa obiadek zrobi itp. A u mnie niestety całkiem inaczej to wygląda. Nigdy nawet małej na spacer nie wzieła a dodam że nie pracuje... Oj długi temat aż nie chce mi się denerwować ![]() muff ja też mało zawału nie dostałam jak zobaczyłam małego na parapecie dobry agent ![]() basiula ja też powoli poznaję nowe koleżanki na naszej wsi jedna ma ok. 60 lat ale co tam fajna babka, ma dwie wnuczki w wieku 1,5 i 2,5 lat i ciągle z nimi spaceruje, bardzo kontaktowa osoba. Poznałam też kilka mniej więcej w moim wieku, na razie jesteśmy na "cześć"
|
|
#4765 |
|
Rozeznanie
|
Baha wszystkiego naaajjjlepszego dla Michałka, sto lat!!!!!!!!!
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Wszystkiego najlepszego dla maluszków co urodzinki mają i gratulacje za miesiące. Podczytuje co u Was ale jakoś wemy do pisania brak... Chyba dopada mnie jesienna deprecha....:-( Filipek zrobił dziś sam jeden kroczek...od fotela do mnie - ale jestem dumna:-D Pogoda dziś u nas okropna...cały dzień mgła ale spacerowaliśmy 1,5godziny. Jutro rano jadę z Filipem na ważenie i mierzenie wizytę mamy na8 a po południu idę do cukierni zapytać ile bym zapłaciła za tort bo ten co chce zrobić to same masy lukrowe wyjdą mnie około 50złotych...a gdzie reszta,no i czas...choć wiadomo satysfakcja większa jak się samemu zrobi... Uciekam spać...dobranoc mamusie
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owieczko dla Ciebie aby zły nastrój odszedł w siną dal A mój gagatek też pokazuje swój charakterek, dziś jak płaciłam w sklepie, piszczy "daj to" - chodziło o portfel, nie dałam mu to on w taki pisk jak by go ze skóry obdzierali dzwoniło mi w uszach przez dobrych parę minut...
|
|
#4768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze 3 tygodnie - 14 listopada! Co do koleżanek to nasz osiedlowy plac zabaw pęka w szwach, ale mało jest dzieci na nim w wieku Helci, ostatnio poznałam małą Maję i jej mamę. A tak to mamy koleżanki w mojej klatce - Ewa starsza od Helusi 10 miesięcy i ma malutką tygodniową siostrzyczkę wiec wspólne zabawy na razie wstrzymane. I jeszcze w klatce obok jest dziewczynka o 2 tyg starsza od Helci. Ale ja wychodze z małą dopiero koło 16,30 jak wrócę z pracy, Młoda wstanie i zje zupę. Podejrzewam ze Helenka i jej opiekunka maja inne koleżanki, bo są ok 2 godzin dziennie na polu. |
|
|
|
|
#4769 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DOBRY Mała śpi, więc mam chwilke z rana dla Was ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
Nie mam jak wstawić fotki kiecki, bo nie mam bateryji w aparacie eh---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
Zmniejsz zdjecie (poobcinam po bokach), albo wstaw na fb ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Niunia wstała z 20min temu, je właśnie śniadanko. Po pobudce posadziłam ją na nocnik i wiecie co? Zrobiła siusiu i koopke Nawet bym nie pomyślała, że te dwie rzeczy będą mnie tak cieszyć haha ![]() |
||||
|
|
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

pół twarzy czerwonej, guz na czole, ale dalej włazi;/ no i od wczoraj potrafi otwerać szafki (wczesniej tyko szuflada była) muimy na gwałt kupic zabzpeczenia...

domyłśam się jak Ty się cieszysz i on z powrotu

. Dacie radę tym bardziej że mówiłaś że na wiosnę może uda się mieszkanie kupić 
żal.pl normalnie...

ani ja ani tz nie pamietamy, zebysmy go brali. Tzn tz cos mowil, ze mu sie snilo, ze go bral, ale on nigdy w nocy mlodego nie slyszy

za weekend bez mamy

ale zrekompensował się zakupami 
dobry agent